Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount & Blade Warband: Napoleonic Wars (płatny DLC)  (Przeczytany 47803 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Znany jako Bodziu
    Odp: Mount & Blade Warband: Napoleonic Wars (płatny DLC)
    « Odpowiedź #90 dnia: Kwietnia 20, 2012, 20:55:02 »
    Wie ktoś jak wygląda ten DLC? Chodzi mi o to, czy po zakupie po prostu pobierasz NW do folderu modules i odpalasz przez warbanda? Czy cuś takiego jak OiM?

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #91 dnia: Kwietnia 20, 2012, 21:06:26 »
    Po zakupie, poprzez Steam pobiera się Napoleonic Wars, które jest później do wybrania spośród modułów w Warbandzie.
    Osobiście polecam, dodatek jest bardzo fajny, serwery są pełne. Sama rozgrywka zmieniła się znacząco. Polecam.
    Sława!

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #92 dnia: Kwietnia 20, 2012, 21:15:11 »
    Czyli nie ma oddzielnego launchera? Cóż, niestety, ale pewnie jutro piraci zaatakują tego moda D:

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #93 dnia: Kwietnia 20, 2012, 21:38:29 »
    Nie zaatakują, niby jest to odpalane jak mod ale ma swój własny klucz.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #94 dnia: Kwietnia 20, 2012, 21:39:18 »
    Cóż niestety tak łatwo się do niego nie dobiorą ....
    To nie jest ''tylko osobny moduł'' tak jak ty myślisz wraz z tym dostajesz CD-key'a

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    « Odpowiedź #95 dnia: Kwietnia 20, 2012, 22:03:41 »
    Modzik genialny, jak dla mnie wart swojej ceny. Ale cóż - jak zwykle znajdą się osoby, które i tak powiedzą, że to "zlepek skryptów" czy "marna modyfikacja i naciąganie na kasę", mimo iż nigdy nie miały z nią do czynienia.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #96 dnia: Kwietnia 20, 2012, 22:12:52 »
    Kurde, jak patrze ile wiary w to gra to mi aż się łezka w oku kręci. Szkoda, że jak narazie nie ma kasy na kupno.
    A wie ktoś, kiedy by się pojawiła wersja pudełkowa? A czy wogóle takowa powstanie? Oto jest pytanie.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #97 dnia: Kwietnia 20, 2012, 22:26:25 »
    Na edycję pudełkową możesz raczej nie liczyć. Jednak kupowanie przez steam nie jest skomplikowane, i jedyną przeszkodą może być brak karty (no i pieniążków)

Offline Skrabek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #98 dnia: Kwietnia 21, 2012, 09:58:15 »
    Hej a może Deluge jako DLC? Swoją drogą ciekawe co by ludzie zrobili jakby nagle Floris był DLC.  Pewnie pozostałoby grać w native...

Moim zdanie spierdolili sprawę po całości. Mody mogą zostać dodane do całości, ale jako dlc? Co się stało z tym "od graczy dla graczy"?

Daedalusie, jak ci zapłacimy to skończysz Rządy Miecza?

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #99 dnia: Kwietnia 21, 2012, 10:34:51 »
    Hej a może Deluge jako DLC? Swoją drogą ciekawe co by ludzie zrobili jakby nagle Floris był DLC.  Pewnie pozostałoby grać w native...

Moim zdanie spierdolili sprawę po całości. Mody mogą zostać dodane do całości, ale jako dlc? Co się stało z tym "od graczy dla graczy"?

Daedalusie, jak ci zapłacimy to skończysz Rządy Miecza?
    Trochę to od tematu ale cóż...
    Floris NIE może być DLC. Nigdy. To najzwyczajniej zlepek różnych modów stworzonych prze wieeeelu autorów.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Kwietnia 21, 2012, 11:07:24 »
    A ja bym się nie zdziwił gdyby Deluge też miało wyjść jako płatny dodatek. Twórcy spędzają przy tworzeniu tego moda bardzo dużo swojego prywatnego czasu, który mogliby spędzać inaczej. Tym bardziej że wcale nie obijają się, co widzimy ilością i częstotliwością wydawania nowych wersji. Jeśli jednak jest to sprzeczne z ich zasadami, to również to trzeba uszanować. Ja Napoleonic Wars kupiłem i jestem zadowolony. Jest to kontynuacja jednego z moich ulubionych modyfikacji, więc cieszę się podwójnie.
    A jak już piszę, to krótka ocenka:
    -Ogrom map! Wszystkie budynki do których wchodzimy są zniszczalne. Przy samym rozpierdzielaniu jest stosowna animacja i dźwięk. Generalnie dużo lepiej niż było wcześniej, z zamianą modelu :P
    -Architektura zrobiona w większości od nowa. Budynki z native zdarzają się jedynie w miejscach gdzie mają racje bytu, czyli np. w mapie stylizowanej na arabski port. Europejskie miasta wyglądają tak jak powinny :P
    -Jednostki wyglądają świetnie, z dbałością o wszystkie detale. Generalnie mundury są najładniej wykonanymi do Warbanda jakie kiedykolwiek widziałem. :-)
    -Nowe bajery: Oczywiście znane już z Deluge ( :-) ) powiewanie flag i pływanie łódkami. System dział jest bardzo fajny a wielkie wrażenie robią rakiety które dzięki nieprzewidywalności lotu robią wiele szkód :D Jednostki doczekały się też trybu chodzenia bez trzymania przybliżenia. Teraz po kliknięciu shifta jednostka idzie. Na pewno przyda się w eventach. No i co za tym idzie, zwykły żołnierz nie może już zrobić "zooma". Teraz tą zdolność mają oficerowie dzięki lunecie. Oprócz tego mamy takie pierdoły jak dzwonienie kościelnym dzwonem, granie na pianinie itp.
    -muzycy - teraz to fajna zabawa. Dzięki możliwości chodzenia nie jesteśmy skazani na siedzenie za drzewem. Teraz możemy iść ramie w ramie z innymi. Co warte uwagi, gdy sam grałem wczoraj na flecie, około 20 osób postanowiło mi towarzyszyć idąc, ze sztandarami itd. :D Fajną opcją jest też granie razem. Po kliknięciu stosownej opcji w menu muzyczek włączymy granie razem bębniarzem :D. No i opcja gry jest już wygodniejsza. Zamiast wyginania palców na literkę P, wszystko mamy pod prawym przyciskiem myszy
    Nic więcej nie przychodzi mi teraz do głowy. Jeśli ktoś lubił grać we wcześniejsze wersje to dostanie produkt kilkakrotnie lepszy. Cała otoczka tworzy niezły klimat. Wielkie mapy też dużo dają.
    Pozdrawiam
    Sława!

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #101 dnia: Kwietnia 21, 2012, 11:15:40 »
    (...) Co warte uwagi, gdy sam grałem wczoraj na flecie, około 20 osób postanowiło mi towarzyszyć idąc, ze sztandarami itd. :D (...)

Prawdopodobnie dlatego, ze zwykły piechur znajdujący się w pobliżu oficera lub części pocztu sztandarowego dostaje bonusy, np. szybsze przeładowywanie broni.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Kwietnia 21, 2012, 11:35:32 »
    Ciężko powiedzieć, to raczej nie z tego powodu, bo dopiero co był wymarsz z bazy a Ci którzy biegli już walczyli. Zresztą szarża na okopanych wrogów z fletem jest bardzo fajna xD
    Sława!

Offline shady

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #103 dnia: Kwietnia 21, 2012, 18:58:22 »
    Jak to kupić przez Steam?
    Trzeba 10 euro przelać z konta bankowego czy cuś?

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    « Odpowiedź #104 dnia: Kwietnia 21, 2012, 21:07:47 »
    Najwygodniej chyba zapłacić kartą kredytową albo PayPalem. Ale można dokonać płatności na wiele sposobów, w tym przelewem. Wszystko będziesz miał podane przy kupowaniu.