Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount & Blade Warband: Napoleonic Wars (płatny DLC)  (Przeczytany 47707 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    Odp: Mount & Blade Warband: Napoleonic Wars (płatny DLC)
    « Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 01, 2012, 00:05:51 »
    Nikt_ważny, Mass Effecta, Assassin's Creeda, Total Wara czy Simsów też nie kupisz, bo przecież możesz grać w darmowe gry? Dlaczego wszyscy patrzycie negatywnie na NW tylko dlatego, że Vincezo był na tylko miły, że najpierw wypuścił darmową wersję? Jak już mówiłem do BioWare czy EA nie macie pretensji, że nie dają swoich gier za darmo. Dlaczego Vince jest według was kimś gorszym? Tylko dlatego, że zaczynał od darmowego moda i udało mu się zajść dalej?

Daedal, twój argument, że nie każdy ma możliwość zarabiania na modzie jest bez sensu. Gra należy do jej twórców i chyba mają prawo decydować co wg nich może być oficjalnym dodatkiem? NW to teoretycznie nie jest płatny mod, to jest oficjalny dodatek do gry, jak dodatki do Simsów. Nie wyobrażam sobie żeby każdy mógł domagać się uznania jego modeli za oficjalny dodatek do Simsów...
    I proszę, nie pisz tekstów w stylu " Coś mi się zdaje, że my naprawdę się nigdy nie zrozumiemy...", one nic nie wnoszą do rozmowy i nie znałbym ich za argument. To po prostu ucieczka od dyskusji...
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline mateuszmaciejmajor

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 01, 2012, 09:20:17 »
    Tak poza sportem oto pierwszy gameplay z NW. Widać tam między innymi ruchomy zamek skałkowy czy też działającą lunetę, to tylko kilka smaczków jakie się zapowiadają w NW.  http://www.youtube.com/watch?v=x9IjJqlr31I&feature=related

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #47 dnia: Kwietnia 01, 2012, 11:34:18 »
    To że ten dodatek wywodzi się z moda i to na dodatek bardzo popularnego to ogromna zaleta. Po pierwsze: wiadomo czego się po nim spodziewać, po drugie: mechanikę rozgrywki już mają całkowicie opracowaną i przetestowaną przez wielu graczy tak że mogli się głównie skupić na polepszeniu grafiki i poprawianiu błędów.
    Wielką wadą tego dodatku jest brak Rosji, dla mnie to jest bardzo dziwne w końcu odgrywała bardzo ważną role w czasach napoleońskich.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline mateuszmaciejmajor

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #48 dnia: Kwietnia 01, 2012, 11:54:38 »
    Wielką wadą tego dodatku jest brak Rosji, dla mnie to jest bardzo dziwne w końcu odgrywała bardzo ważną role w czasach napoleońskich.

Araden Rosja jest w tym dodatku, zobacz sobie frakcje na głównej stronie taleworlds. http://www.taleworlds.com/

Offline spider94

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 01, 2012, 12:05:22 »
    Jestem ciekaw czy Polskie regimenty pokroju 4pp, 5pp, 12pp itd... przejdą na NW, i ile ludzi w nich pozostanie.
    W końcu nie każdy dzieciak(średnia wieku w Polskich regimentach jest strasznie niska) ma możliwość kupienia sobie gry za 10$ używając np. PayPala.
    Za to będzie zapewne wielu nowych graczy, którzy nie mieli doświadczenia z MM, i wydaje mi się że jeżeli szybko stare regimenty w doborowym składzie się nie przerzucą, to po jakimś czasie nie będą miały szans na scenie NW, ponieważ będą tam już nowe regimenty, stworzone specjalnie pod scenę NW.

To jak panowie z XW, będziecie na NW, czy nie?
    Wg. życzeń mój podpis został zedytowany.
    Tylko teraz jakiś łysy jest ;/

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 01, 2012, 12:27:13 »
    Myślę, że mogę to już zdradzić tą kwestię, XW będzie działać i na mm modzi i na nowym NW. Więcej szczegółów jeszcze w tym tygodniu;-)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 01, 2012, 12:34:16 »
    MM samo będzie umierało z czasem. Samo wycofanie oficjalnych serwerów będzie ogromnie znaczące, bo niezbyt dużo ludzi dysponuje tak wielkimi serwerami :) No i nawet jak ktoś pieniążków nie ma od razu, to po jakimś czasie sobie je zbierze, tym bardziej że bardzo wysoka suma to nie jest.
    Sława!

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 01, 2012, 13:12:18 »
    do MM bardzo podobny jest mod 1812-1815 , sensownym wyjściem jest przejść na tamten mod , niektóre regimenty już się organizują
    (click to show/hide)

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 01, 2012, 13:41:40 »
    Podobny to jest przez realia, bo na pewno nie przez możliwości i jakość gry :P Gdyby tworzył jakąś konkurencję byłoby na nim więcej graczy:P To ja już wolę zapłacić te parę złotych, niż cofać się w rozwoju ;p
    Sława!

Offline hakeruss

• Użytkownik
    • Piwa: 30
    • To ja :D:D
    « Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 01, 2012, 13:43:17 »
    jak nie będzie 'czamberów' to za ch**a nie kupię -.-
    :D:D

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 01, 2012, 13:46:26 »
    Oprócz tego co mówi Blitzwing ważne sa też kontakty i pewne więzi międzyludzkie, które na mm modzie przez te prawie dwa lata się wytworzyły. Same mundury tego nie są w stanie zrekompensować. Znana sobie administracja, kontakt z developerami (lepszy bądź gorszy ale już nawiązany), znani dowódcy i możliwości innych regimentów itp. A to będzie bardzo ciężko wyrwać z korzeniami i przenieść na innego moda. A NW jest jakby nie patrzyć kontynuacją mm moda i tu stanie się to w pewien sposób automatycznie. Wiadomo, część ludzi zniknie, dojdzie masa nowych ale kręgosłup już jest i on drastyczniej przemianie nie ulegnie. Społeczności nie tworzy się w parę dni jedną decyzją o zmianie moda, to wymaga miesięcy...

jak nie będzie 'czamberów' to za ch**a nie kupię -.-
    Upewnij się u Dąbrowskiego ale z tego co wiem, będą;-)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline spider94

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 01, 2012, 14:14:50 »
    Zna ktoś dokładną  datę kiedy będzie można kupić to cudo, i cenę tego cudeńka?

Z tego co czytałem na Tureckiej części TW będzie to 14-16 kwietnia, a ceny w Turcji to będzie 10 TL za DLC, 15 TL za DLC+WB

1 TL to jakieś 1.75 zł. Jestem ciekaw ile nam przyjdzie zapłacić, w sumie w Turcji zawsze są tańsze M&B...

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #57 dnia: Kwietnia 01, 2012, 14:31:56 »
    z tego co wiem DLC będzie można nabyć za około 45zł
    (click to show/hide)

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 01, 2012, 14:42:35 »
    Drożej od warbanda ^^.Dobrze że jest lepsze i wiem że mogę zaufanie wpakować w to cudo kasę.
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline spider94

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Kwietnia 01, 2012, 14:47:17 »
    Czyli znowu Polacy zapłacą 3x tyle co inni :O