Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Strategie  (Przeczytany 15313 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Malahit

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Strategie
    « dnia: Września 22, 2006, 16:15:06 »
    Czyli jak ubijacie przeciwnika. Ja preferuje z podjazdu, z bastardem w rece, na wybadek wybicia z konia. Ale najciekawiej potrafi moj mlodszy brat. Oprocz headshotow z luku na koniu opanowal ciekawa strategie pieszy vs. jezdziec - kiedy ma zadac cios podskakuje, i zazwyczaj trafia w glowe jezdzca xD
    « Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2007, 19:33:34 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    Odp: Strategie
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 22, 2006, 16:24:17 »
    Ja (konno) vs konny -> dzida w konia...spada...forhand, lub po prostu forhand przy wymijaniu
    Ja (pieszo) vs konny -> szida na sztorc i liczyć na szczęście
    Ja (konno) vs pieszy -> buahahhahahahahaha :P
    Ja (pieszo) vs pieszy -> bastard lub nordic w dłoni i nie ma mocnych
    Ja (pieszo) vs 30 pieszych -> http://mountblade.info/forum/index.php?topic=8.0

Offline Torque

• Użytkownik
    • Mały Głód
      • Eclipse
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 22, 2006, 16:41:06 »
    najlepiej sprawdzajaca sie kombinacja dla mnie jest poprostu kon + cos dwurecznego. Nie ma mocnych.
    A obecnie uzywam jakiegos ciezkiego 2h topora, miecza i tarczy jak mnie zwala z konia i cos obuchowego, zeby brac jencow np. w misnaj z noblemanem.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 22, 2006, 16:53:07 »
    W walkach z większa grupą łuczniczego ścierwa trochę jednak boli brak tarczy, no ale na jeźdźców np. Haradrimów jest idealnie mieć dłuuugi dwuręczny miecz. Topory sux :P

Offline Torque

• Użytkownik
    • Mały Głód
      • Eclipse
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 22, 2006, 17:25:20 »
    Bueheh, ja tam jestem zadowolony z mojego topota ktory zadaje 42 obrazenia;p A w lucznikow to najlepiej na chama wjechac zeby pochowali te swoje luki i wyciagneli kosy czy co oni tam dzierza.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 22, 2006, 22:40:20 »
    Jest piątek...piję od 18...przyszedłem najebany i stwierdzam, że topory sux ^^

Offline Mentor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 23, 2006, 07:30:04 »
    Ja preferuję topór, a jak na koniu to coś z polearma i "Crouchem Lance Damage" :P a no i zadziwię was, odpowiada mi również kusza mimo że nie można przeładować jak się jest na koniu

Offline Torque

• Użytkownik
    • Mały Głód
      • Eclipse
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 23, 2006, 14:24:23 »
    Z broni dystansowych to najlepiej coz rzucanego, bo zajmuje tylko jedno miejsce w podrecznej broni. A kusza albo luk dodatkowo wymagaja strzal i zajmuja cenne miejsce np. tarczy.

Offline Malahit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 23, 2006, 14:42:04 »
    http://youtube.com/watch?v=3hehRIsZlv8&mode=related&search=

O.O

Fajny miecz, kto znajdzie pierwszy? ;]

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 23, 2006, 19:01:12 »
    zakladam ze to nie zaden mod wiec stawiam ze to katana do znalezienia w skrzyni w ktoryms tam miescie vaegirow...

BTW koles wymiata;) niezle sie wczul w widok fpp, ja do tej pory tylko sporadycznie go urzywalem ale chyba sprobuje bo wrazenia przednie:D

Offline Malahit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 23, 2006, 19:11:26 »
    Wolfdemon123 (1 month ago)
    Whered you get that blade

ericvirgo (1 month ago)
    It's hidden under the bridge in one swadian city.

Poszukiwania rozpoczete..? xD

Tj,a trzaby wyprobowac FPP x]

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 23, 2006, 20:39:10 »
    No jasne... tylko ja szukalem gdzie indziej;)
    http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,10390.0.html

Offline Malahit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 23, 2006, 20:53:11 »
    No jasne... tylko ja szukalem gdzie indziej;)
    http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,10390.0.html

Aww.... spoiled all the fun xP

Offline Kowal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 24, 2006, 21:49:45 »
    Ja (pieszo) vs konny -> szida na sztorc i liczyć na szczęście
    Puzon, mógłbyś jaśniej ?
    Czy da się szarżującego konnego nadziać na pikę ( rozumiem to tak : Wciskasz lewy goozik myszy i twój kolo opuszcza pikę/lancę do pchnięcia ). Czy puszczasz przycisk i po prostu bijesz go, czy czekasz aż konik się nadzieje ( takie couched lance - tyle że pieszo ) ???
    Ciekawi mnie to bo szukam skutecznej metody na konnych ( oprócz metody " na huscarla " oczywiście ).
    Pozdro!
    A co do mnie to: Na początek konne łucznictwo ( kiedyś kusznictwo, ale daje to tylko jednego bełta, chociaż dzięki temu mamy śmiercionośną broń po upadku z konia ), potem szarża z dobrą lancą w ręku, a gdy dojdzie do walki w zwarciu i broń drzewcowa staje się nieporęczna, wtedy sięgam po zweihander lub inne specjalistyczne narzędzie do krzywdzenia wrogów z bliska.
    Co do budowy postaci: Po ostatniej grze w Last Days stwierdziłem, że wbrew pozorom wymiatającym skillem jest ( przynajmniej początkowo ) Power Strike. Kiedy na 4 lvl z pięcioma punkcikami w tym skillu i dwuręcznym toporem 40 dmg. i 120 zasięgu walczę, to rzadko co prawda, ale zdarzają się wjazdy po 100+ ( siły mam 15, ale to raczej niewiele znaczy, gdyż siła daje tylko bonus HP ).
    Co do weapon points :  NIE inwestować w kuszę, w praktyce znacznie lepiej sprawdza się łuk ( chociażby strzelanie z konia ). A nawet jeżeli ktoś upiera się na kusze, to najlepiej zarobić trochę kasy i kupić o d razu 50+ dmg. Zdarzało mi się jednym headsho(i)tem na niższym skillu poprawić go o 9-10, tak więc szkoda punktów, bo umiejętności kusznicze same BAAARDZO szybko 
    się wyrobią. Lecz kiedy wolimy grać piechurem i wbijemy te 200+ skilla w kuszach to po prostu POEZJA ! Przeładowuje się tak szybko jak łuk. Kuca>Naciąga>Wstaje  i  strzelamy. Grając w expanded gameplay zawsze (noo, prawie ) przed walką wręcz ( siekierka 101 dmg. ) kilkunastu ciężkozbrojnych traktowałem z mej wiernej kuśki ( 142 dmg.). Zazwyczaj jak któryś dostał bełcika to się składał i było jednego trupa więcej.
    Ufff, ale się rozpisałem. Jeśli ktoś dobrnął aż do tego momentu mej refleksji to Rispect!

Offline Cammy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 24, 2006, 22:14:45 »
    Ja dobrnęłam....hehe :) Puzon jak zwykle popisuje się swoimi bajecznymi technikami, a tak naprawde to on po prostu zabija dzidą konika spod jeźdźca :P Widziałam, nic ciekawego ;)
    :)))