Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Strategie  (Przeczytany 15292 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Malahit

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Strategie
    « Odpowiedź #15 dnia: Września 24, 2006, 22:15:51 »
    U mnie na jezdzca dobrze spisuje sie miecz dwureczny. Zamach z lewej lub z prawej i na czolowke, chwile przed spotkaniem schodzac nieco w bok i do przodu - zazwyczaj trafia i jezdzca i konia wiec z odpowiednio duzym dmg mamy martwego jezdzca albo przynajmniej goscia bez konia. Moj mlodszy brat opanowal jeszcze metode podskoku w czasie zamachu - zazwyczj cale i to niemaly dmg idzie w jezdzca prosto w glowe [btw. sa dodatkowe dmg kiedy sie z broni do walki wrecz trafi w glowe..?]

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #16 dnia: Września 25, 2006, 00:02:02 »
    U mnie na jezdzca dobrze spisuje sie

Zapoznaj mnie z nią :D

Offline Kowal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Września 25, 2006, 13:48:55 »
    Moj mlodszy brat opanowal jeszcze metode podskoku w czasie zamachu
    To jest właśnie metoda którą określiłem " na huscarla " , zwykłe odejście w bok też znam ( nie tylko ja zresztą ).
    Interesują mnie sposoby hmm...  ciekawsze i bardziej nowatorskie.
    Fajnie by było gdyby dało radę pędzącego na nas konisia nabić na swoją tyczkę, bo tak jak jest teraz to używanie lancy/piki jest pozbawione najmniejszego sensu, gdy już spadniemy z konia.

I znów powtórzę gdyby był tu jakiś nowicjusz : chłopcze ( dziewczynko ? ) , na początku nie żałuj tych kilku punkcików na umiejętność mocnego prz... ekonania adwersarza o sile własnych argumentów ( czyt. skill Power Strike )

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #18 dnia: Września 25, 2006, 15:10:04 »
    Żałuj za to na Ironflesh, który jest skillem dennym i raczej nie pomoże ci przezyć [choć tak sie może teoretycznie wydawać]

Offline Malahit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Września 25, 2006, 15:58:04 »
    Moj mlodszy brat opanowal jeszcze metode podskoku w czasie zamachu
    To jest właśnie metoda którą określiłem " na huscarla " , zwykłe odejście w bok też znam ( nie tylko ja zresztą ).
    Interesują mnie sposoby hmm...  ciekawsze i bardziej nowatorskie.
    Fajnie by było gdyby dało radę pędzącego na nas konisia nabić na swoją tyczkę, bo tak jak jest teraz to używanie lancy/piki jest pozbawione najmniejszego sensu, gdy już spadniemy z konia.

I znów powtórzę gdyby był tu jakiś nowicjusz : chłopcze ( dziewczynko ? ) , na początku nie żałuj tych kilku punkcików na umiejętność mocnego prz... ekonania adwersarza o sile własnych argumentów ( czyt. skill Power Strike )

Coz, zawsze ciekawa nowatorska metoda jest headshot nozem/toporkiem x]

Offline Torque

• Użytkownik
    • Mały Głód
      • Eclipse
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 25, 2006, 19:00:23 »
    jezeli sami jestesmy piechota, to najlepiej z broni podrecznej jest miec jakies oszczepy albo toporki, bo malo zajmuja a w takiej sytuacji zawsze sie przydaja. Zadna filozofia zabic konia rzucajac czyms w niego, a po straceniu chlopka z konia to juz zaden problem go zalawtic;>

Offline Kowal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Września 26, 2006, 14:54:14 »
    Torque, a po co ci oszczepy jak pomykasz na piechotę ?
    Wtedy to się kuszy używa - 23  bełty w magazynku, 1 bełt = 1 trup ( jak trafisz oczywiście ), i przeładowanie wcale nie gorsze niż łuk
    ( of korz skill kusznictwa +/- 150 ).
    Poza tym ta żelazna tarcza ( kilkanaście resistance  + Shield skill = nie do ruszenia ) i bastard ( 1 i 2 ręczny - do wyboru, do koloru ).
    To tyle odnośnie native. W niektórych modach to się trochę zmienia np. expanded gameplay tarcza za dużo ci nie da bo tam takie ciosy odchodzą że mała bania.
    Pozdro!

Offline Torque

• Użytkownik
    • Mały Głód
      • Eclipse
    « Odpowiedź #22 dnia: Września 26, 2006, 16:59:55 »
    Nie chodze piechota, ale jak zdarzy sie ze zlece z konia to nieciekawie jest bez jakiejs broni miotanej.

Offline Tom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Września 29, 2006, 22:01:27 »
    Moja taktyka wyglada tak. Konik najlepiej z pancerzykiem pnad 15. Tarcza size 50, speed 100. Miecz dwureczny do walki z jazda i piknierami. Krotki miecz na lekka piechote lub piechote z mieczami. Najczesciej mam w ekwipunku jeszcze toporki albo cos innego do rzucania z powerem ponad 35 bo nie ma to jak zwalic z konia opancerzonego jezdzca jednym headshotem w pelnym galopie :).
    http://pallid.piwko.pl/net_rules.htm
    Zanim wyślesz - przeczytaj,
    zanim przeczytasz - poprawnie napisz,
    zanim poprawnie napiszesz - zastanów się, co masz do powiedzenia.

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #24 dnia: Września 30, 2006, 09:10:21 »
    Moja taktyka to: miecz podstawowy, jednoreczny ktory dostaje sie na poczatku gry, konik szybki tez musi byc. W reku tez tarcze trzymam a na sobie jakas dobra zbroje, nazwy nie pamietam, ale jest o jedna z lepszych zbroi. A walyczyc uwielbiam z przeciwnikami 2-3 razy liczeniejszymi od moich, ha xD
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #25 dnia: Września 30, 2006, 09:39:49 »
    Dlaczego walczysz tym shitem? Nie możesz kupić bastarda albo chociaz scimitara? :P

Offline Quba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Października 05, 2006, 07:55:26 »
    Strategie zależą od tego czy jestem konno czy pieszo.
    Gdy jestem konno to zostawiam swoją armię i sam metodą krążenia (lub szarży jeśli mam lancę), wykańczam i osłabiam wroga. Jak oberwę zbyt mocno to wyciągam część wrogiej armii a reszta niedobitków atakuje moich ludzi (i ginie).
    Gdy walczę pieszo (i mam pieszą armię) zawsze czekam na wroga, moi ludzie strzelają do biegnących wojaków, a potem kupą wybijają rozproszone niedobitki. Przeciw konnym jest jeszcze prościej, trzymam ludzi w kupie i czekam aż taki konny zatrzyma się na lasie pik, czy halabard :)

Offline Morttis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Listopada 14, 2006, 16:38:29 »
    Malahit fajny filmik =p wie ktos co potrzeba zeby zrobic taki film?jaki program?bo screeny to tylko jeden klawisz =P

Offline Tom

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Listopada 14, 2006, 17:06:09 »
    Ja robie takie filmiki za pomoca programu o nazwie "Fraps".
    http://pallid.piwko.pl/net_rules.htm
    Zanim wyślesz - przeczytaj,
    zanim przeczytasz - poprawnie napisz,
    zanim poprawnie napiszesz - zastanów się, co masz do powiedzenia.

Offline Morttis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Listopada 21, 2006, 16:24:45 »
    Już ściągłem frapsa i jak mi sie nudzi to robie filmiki, ale mam niestety okrojoną wersje, filmiki tylko do 30 sekund =p