Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Słabe hitboxy?  (Przeczytany 16146 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wolfar_666

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Wolfar
    Odp: Słabe hitboxy?
    « Odpowiedź #105 dnia: Marca 01, 2012, 10:11:52 »
    Właśnie, Argaleb ma rację, grając na trzeciorzędnych serwerach niczego się nie nauczysz, bo nikt tam  nie wpadnie na to że konny może zajechać  od tyłu i jest  free fragiem, lecz na serwerach trudnych, jak  IG przeciwnicy wiedzą do  czego służy pewien skromny przycisk czyli ~, choć  ja  osobiście jej nie potrzebuję, ja gram na słuch xD. Nie nie żartuję  ja na serio gram na słuch(jestem dziwny :O?) Sam kiedyś grałem łucznikiem i na serwerach słabych, konny nie wiedział jak jechać na pijaka, więc bańka to była  kwestia czasu.  Teraz gram konnym i naprawdę, jeden dobry kawalerzysta może przechylić szalę zwycięstwa, jeśli oczywiście inni nie będą  mu przeszkadzać, a łucznicy trochę pomogą :P.
    « Ostatnia zmiana: Marca 01, 2012, 10:19:38 wysłana przez Wolfar_666 »

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #106 dnia: Marca 01, 2012, 15:11:17 »
    Dobry łucznik może sam wygrać rundę na sparingu czy też na serverach jak IG. Jako łucznik powiem, że powinno się mieć nie tylko skilla ale też np. Gdzie się ustawić, kiedy się ustawić, kiedy strzelić jeżeli przeciwnik cie nie widzi, wyczuć ruchy i ataki przeciwnika, ale bardzo ważny jest też skill bo jeśli przeciwnik cie nie widzi to masz najczęściej jedną szansę :P To tyle.
    Wolfar co z tego, że grasz na słuch, to nic. Ja też tak gram i naprawdę się przydaje np. gdy konny jedzie gdzieś z za ściany to na słuch można trafić mu Heada albo go ściąć.

@Husasz
    oj tam oj tam dostałeś normalnie w głowę ;D Co z tego, że strzała przeleciała pod pachą konnego w szarży co jechał bokiem do mnie w wleciała ci w głowę jak z nachyloną jechałeś xD To tylko Head jak wszystkie inne.
    « Ostatnia zmiana: Marca 01, 2012, 15:50:09 wysłana przez Blast »

Offline Wolfar_666

• Użytkownik
    • Wolfar
    « Odpowiedź #107 dnia: Marca 01, 2012, 15:13:58 »
    To dobrze bo myślałem że jestem dziwny xD. Szczerze, każdy może zadecydować o wygranej, ale całkowicie sam nic nie zrobi. A konni są właśnie przecież  od  polowania na takich co się nie potrafią ustawić prawda?

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Marca 01, 2012, 15:44:45 »
    Wolfar co z tego, że grasz na słuch, to nic. Ja też tak gram i naprawdę się przydaje np. gdy konny jedzie gdzieś z za ściany to na słuch można trafić mu Heada albo go ściąć.

To jest aimbot a nie skill ;*
    (click to show/hide)
    Retarded are everywhere

Offline Gazi

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #109 dnia: Marca 01, 2012, 17:17:55 »
    Wbijam teraz na jakiś serwer 64 i co za bullshit totalny. Robię blok tarczą, a gościu hituje może półsekundy po a i tak zalicza hita. Wiem, że ruskie totalnie zawładnęły tą grą(i chatem), ale że haxy też jakieś nawstawiali, to już przesada:P.

I jak już wspominałem. Ten system bloków jest ułomny i nieefektywny. Czasami mam 100% pewność, że machnąłem w tą stronę, ale głupia gra myśli, że zamiast w lewo machnąłem w dół... .

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #110 dnia: Marca 01, 2012, 17:25:25 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:29:59 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #111 dnia: Marca 01, 2012, 17:34:13 »
    Nie wiem jak ty grasz Gazi że robisz blok w daną stronę a wyskakuje na innej. Masz w opcjach ustawione na pewno na blok zgodnie z kierunkiem myszki?

Zresztą jak chcesz mieć manuala to na początek musisz trochę na duel wejść bo to że na bitwę na przykład wejdziesz, zabiją cię i czekasz kilka minut na rundę nic Ci nie da.

Offline Wolfar_666

• Użytkownik
    • Wolfar
    « Odpowiedź #112 dnia: Marca 01, 2012, 18:47:54 »
    Nie no, czasem się zdarzy że zablokuje nie tak jak chcesz, ale nie cały czas, mam wrażenie że  wyolbrzymiasz... Gościu był pewnie dobry w robieniu przyspieszonych ataków  i dlatego atakował tak szybko, czasem jak gram z Niggerboyem zdarza mi się wyczerpać słownik wulgaryzmów...

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Marca 01, 2012, 20:36:54 »
    Gazi gosciu cie poprostu zalatwil na holda
    (click to show/hide)

Do tej gry nie ma haxów dlatego jest zajebaszcza
    Retarded are everywhere

Offline NiggerBoy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Marca 01, 2012, 20:42:28 »
    Nie no, czasem się zdarzy że zablokuje nie tak jak chcesz, ale nie cały czas, mam wrażenie że  wyolbrzymiasz... Gościu był pewnie dobry w robieniu przyspieszonych ataków  i dlatego atakował tak szybko, czasem jak gram z Niggerboyem zdarza mi się wyczerpać słownik wulgaryzmów...
    Hahah xD
    Ruski może są dobrzy ale i tak nie są najlepsi ;d
    A co do spamu to po prostu trzeba to umieć.Są dwa rodzaje tego czegoś:
    1.Normalny hit za hitem (większość nowych graczy to robi, wystarczy blok atak)
    2.Profesjonalny czyli przyśpieszenie swojego ataku (trudne do opanowania ale zajebiste :D tu trzeba blokować dwa razy pod rząd)
    Na poćwiczenie bloku radze Ci pójść na Nditions ponieważ jest tam bot o imieniu "Mistrzowski Wojownik" który ma auto block'a.(bardzo łatwo można z nim poćwiczyć blok,atak,blok, atak...)
    PS. Co do bugów. Zdarza się że czasami cios czy kop przeniknie ale próbuje nie zwracać na to uwagi. A i da się grać na klawiaturze weźmy pod przykład gracza u HITMEN'ów Doravaro, który chamber'uje,kopie,hold'uje oraz feint'uje bez najmniejszego problemu :P
    « Ostatnia zmiana: Marca 01, 2012, 20:47:32 wysłana przez NiggerBoy »

Offline Warhammer

• Użytkownik
    • Piwa: 52
    « Odpowiedź #115 dnia: Marca 01, 2012, 20:55:00 »
    Tak ale ten bot nie wali zmyłek i ogólnie najlepiej grać z żywym przeciwnikiem niż z botem. Tak na pewno uderza z dużą prędkością ale to wszystko a bot nigdy nie zastąpi żywego przecwnika

Offline NiggerBoy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #116 dnia: Marca 02, 2012, 07:13:49 »
    Tylko ze Ci zywi gracze jak pisales robia zmylki a on narazie blokowac nie potrafi. Chodzi mi o to ze ten bot nauczy go podstaw.A potem zostaje granie na Outlaws czy IPL az bedziesz przewaznie  pierwszy w statach i idziesz na inne polskie serwery lub na IG.           
    « Ostatnia zmiana: Marca 02, 2012, 07:17:54 wysłana przez NiggerBoy »

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #117 dnia: Marca 02, 2012, 09:57:24 »
    Ale panowie drodzy...nie oszukujmy się. Na serverach duelowych jest coraz większy poziom jak dla mnie. Do czego zmierzam? Na 10 graczy to z dwoma walczysz na luzie. Reszta ma diabelnie dobrego manuala. Robią wszystko to co napisał Niger wcześniej. Że nie wspomnę.... że jak trafisz na gracza który używa makro....tu nie mam słów. Nie mniej jednak jeśli uczyć się manuala to tam. Ja od premiery gry byłem tam kilka tylko razy. Czego efektem jest słaby/mierny manual na randomowych bitwach. O ile z grzbietu konia coś mogę zwojować o tyle spadając na glebę ,ginę pięć sekund potem.
    Ale zawsze twierdzę tak, jak się nie można pochwalić manualem to bierz tarczę i jazda. Tylko łatwiej w tedy zarobić kopa;/
    Tak więc trening i jeszcze raz trening do us.....j  śmierci;)Pozdrawiam trenujących;)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Marca 02, 2012, 10:56:56 »
    Tak jak Aldred napisał, trening, trening i jeszcze raz trening.
    Sam system walki w M&B wymiata, nic nei zmieniać tylko trenować!

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #119 dnia: Marca 02, 2012, 13:16:52 »
    Z tymi serwerami też różnie bywa, czasami na polskich serwerach jest gorzej grać niż na ig, przykład: z 4 hitmenów, z 4 zelipapą, z 2 refowców(2, bo rzadko spotykam większą liczbę tych graczy na serwie jednocześnie), do tego kilku ludzi z warriośów, ofr, mosu, pe i wsc  no i nerwicy dostajesz. Weźmiesz łuk to cię zaraz rozstrzelają, na manuala też większych szans nie mam, i do tego czasem konny w zadek zjedzie. Najbardziej irytują strzelcy, bo właściwie zaraz banie dostajesz. Na ig nie przypominam sobie takiej ilości zszarganych nerwów :O       
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca