Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Słabe hitboxy?  (Przeczytany 16102 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    Odp: Słabe hitboxy?
    « Odpowiedź #30 dnia: Lutego 05, 2012, 13:27:18 »
    Ta,na pewno nauczy się na duelowych serwerach manuala...Prędzej do reszty się załamie,nie brak tam graczy typu ."spamer,używający makro,gracz padaczka,ogółem więcej frustracji niż faktycznej nauki."
    Musisz po prostu sie uczyć sam na swoich błędach, myślisz że każdy kto zaczyna przygodę z Wb od razu jest pro? Bo coś czuje że Ty byś chciał. Albo zaakceptujesz system walki Wb albo znienawidzisz ta grę.
    Na zwykłych serverach nie prawdą jest ze są sami spamerzy jak i lamy.Chyba pamiętasz Argalebie parę bitew?;)
    Tak więc przestań biadolić jak stara baba jeno zacznij trenować.Nikt tu nie przytuli Cie do ramienia pozwalając abyś się wypłakał jaka to gra jest dla ciebie czarną magia.Pozdrawiam.
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Wojan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Wojan
    « Odpowiedź #31 dnia: Lutego 05, 2012, 13:52:26 »
    Gornie REFu już dawno nie ma.Został tylko tag,forum,temat i garstka starych klanowiczów,których można policzyć na palcach jednej ręki. Teraz REF nic  nie znaczy.Dochodzi tam jakieś nowe mięso,ale czy oni będą tak w stanie wskrzesić REF?Wątpie.Oczywiście jest to zdanie osoby,która sugeruje się tylko i wyłacznie własnymi spostrzerzeniami.Może naszcze REFiki zaskoczą jakimś wielkim powrotem,którego im bardzo życzę. Dobra to nie jest temat do takiej dyskusji,bo tutaj pomagamy Gaziemu wyjść z Warbandowej depresji.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #32 dnia: Lutego 05, 2012, 14:11:32 »
    Ref gra jeszcze w native? Slyszalem ze ostatnio spadli w ENL do dev. B, czy to prawda?

Ah tak GorN! Pamiętam. Coś im nie wyszło z Czechami, pingi mieli nie takie, i chyba trawa na Ruinach była za wysoka...ostatnio coś rzadziej są bo "oni z debilami nie grają". Natomiast jest pozytywnie bo rośnie średnia wieku;)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline gorNN

• Użytkownik
    • Piwa: 42
    « Odpowiedź #33 dnia: Lutego 05, 2012, 14:38:16 »
    Gornie REFu już dawno nie ma.Został tylko tag,forum,temat i garstka starych klanowiczów,których można policzyć na palcach jednej ręki. Teraz REF nic  nie znaczy.Dochodzi tam jakieś nowe mięso,ale czy oni będą tak w stanie wskrzesić REF?Wątpie.Oczywiście jest to zdanie osoby,która sugeruje się tylko i wyłacznie własnymi spostrzerzeniami.Może naszcze REFiki zaskoczą jakimś wielkim powrotem,którego im bardzo życzę. Dobra to nie jest temat do takiej dyskusji,bo tutaj pomagamy Gaziemu wyjść z Warbandowej depresji.
    To po co polecasz mu ten klan, jezeli on praktycznie nie istnieje ?

Offline SirKula

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Lutego 05, 2012, 15:05:57 »
    Ah tak GorN! Pamiętam. Coś im nie wyszło z Czechami, pingi mieli nie takie, i chyba trawa na Ruinach była za wysoka...ostatnio coś rzadziej są bo "oni z debilami nie grają". Natomiast jest pozytywnie bo rośnie średnia wieku;)
    nie znasz sie! REF specjalnie przegrywa wszystkiie mecze, zeby wygladac na slabych a tak naprawde to grali 6 skladem  i kazdy gral bez myszki i blokowal na touch padzie
    Jak by chcieli, to rozwalili by Twoje IG 20:0! tylko z'' debilami ''nie graja
    ''Kto umarł tez nie żyje'' -Champion

Offline Wojan

• Użytkownik
    • Wojan
    « Odpowiedź #35 dnia: Lutego 05, 2012, 15:15:44 »
    Polecam mu REF,bo oni potrzebują nowych klanowiczów i przyjmą nawet Gaziego

Offline Swiezak

• Użytkownik
    • Świeżak
    « Odpowiedź #36 dnia: Lutego 05, 2012, 15:29:52 »
    Przesadzacie panowie, uważam że REF jest nadal mocnym klanem, a przegrana w kilku ostatnich sparingach to jakieś nieporozumienie, spowodowane brakami w kadrach, ostatnio REF opuściło kilku dobrych graczy i nie byli przygotowani. Uważam że są teraz zaraz po IG, RNGD, RRush, najmocniejszym klanem na świecie, nie mówiąc już o Polsce. Przemawia z nimi przede wszystkim doświadczenie jeszcze z bety i zgranie, nie ma na nich prawdziwej konkurencji w tej części Europy. Jeśli chcesz się szybko nauczyć mechaniki gry to tylko tam. Skillem odstają reszty polskich tworów ale przewyższają je rozsądkiem, graniem z głową, i żelazną dyscypliną wykutą i wyhartowaną w ogniu wojny. Udział we dwóch Ncupach oraz liczne sukcesy w ENLu robią swoje.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2012, 15:33:31 wysłana przez Swiezak »
    -Spacerniak który oddział śmiga które cele.
    -Pierwszy, cela 3, 4, 7, a kto się pucuje.
    -Tu traper z Woli.
    -Siemano Traper.
    -Siemano Adolf który tam to Zborek?
    -Ja jestem Zborek a co?
    -Jesteś z Targówka znasz Miętusa?
    -Znam.
    -Dostaliśmy Gryps od Miętusa że się rozprułeś i chłopaków posprzedawałeś że jesteś frajer z wolności. Ch*j ci w du*e nygusie.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #37 dnia: Lutego 05, 2012, 15:29:59 »
    Czy to jest temat "Dyskusje o Refie"? Jeszcze jeden post w stylu tego SirKuli i będę zły. Nie po to zamknięto dział klanowy żebyście toczyli wojenki w innych działach.

A co do problemu, trzeba się przyzwyczaić. O ile w singla warbanda może grać prawie każdy to zmierzenie się z dobrymi graczami na początku jest mega demotywujące. Od siebie dodam że spamera idzie bez problemu zabić szybko wyprowadzając cios po zablokowaniu jego ataku. Większość takich graczy słabo blokuje.

Offline Gazi

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #38 dnia: Lutego 05, 2012, 15:34:15 »
    Dzięki, teraz zmieniłem kierunki ruchów na te z klawy i mogę w końcu kontrolować walkę. Nie wiem jak można kontrolować te ruchy za pomocą myszki, bo ruchy w  dany bok nic nie zmieniają, postać i tak wykonuje domyslny atak. Dzieki!
    EDIT: Ta gra jednak jest jakaś dziwna i coś z nią jest nie tak. Właśnie mnie zdismountowali, uciekłem, widzę grupkę 3 kolesi, którzy bronią bram. Zakradam się od tyłu, pierwsza perspektywa, by wycelować, i bum, przeszywam się przez dwa ciała. Oczywiście 0 hit detecta. Ci się obracają i z jakimś parkinsonem dejmują na hita. Głupkowata a gra jest jakaś.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2012, 16:06:22 wysłana przez Gazi »

Offline Swiezak

• Użytkownik
    • Świeżak
    « Odpowiedź #39 dnia: Lutego 05, 2012, 15:49:40 »
    Czy to jest temat "Dyskusje o Refie"? Jeszcze jeden post w stylu tego SirKuli i będę zły. Nie po to zamknięto dział klanowy żebyście toczyli wojenki w innych działach.

Przepraszam bardzo chciałem zwrócić uwagę że, zamknięcie tematów klanowych było strasznym błędem, i oprócz administracji niewielu jest zwolenników takiego rozwiązania, społeczność powinna mieć prawo do wolnego dyskutowania na tematy które ich interesują, "wojna" w tym przypadku oznacza wojnę na argumenty, a niektórzy ludzie nazywają to debatą, i na forum dyskusyjnym jest bardziej pożądana niż uszczypliwe komentarze w kierunku użytkowników na temat jakimi to oni nie są dziećmi, nie wspominam o treści Pańskiego podpisu, ja osobiście jestem lekko urażony jako użytkownik który pierwszy raz wchodzi na forum nie wie co to do diabła jest Festung Wrocław, i widzi w podpisie jednego z Administratorów symbole Nazizmu i Komunizmu, to jakaś gra w której zabija się Polaków czy co? Mało zabawne.

Przepraszam że nie na temat Gazi ale trochę mnie to zfrustrowało.

P.S. zachęcacie aby przyłączyć się do protestu przeciwko ACTA a sami chcecie sprawować kontrolę na tym co użytkownicy piszą i gdzie, nie kupuję tego.
    -Spacerniak który oddział śmiga które cele.
    -Pierwszy, cela 3, 4, 7, a kto się pucuje.
    -Tu traper z Woli.
    -Siemano Traper.
    -Siemano Adolf który tam to Zborek?
    -Ja jestem Zborek a co?
    -Jesteś z Targówka znasz Miętusa?
    -Znam.
    -Dostaliśmy Gryps od Miętusa że się rozprułeś i chłopaków posprzedawałeś że jesteś frajer z wolności. Ch*j ci w du*e nygusie.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #40 dnia: Lutego 05, 2012, 15:59:37 »
    Dzięki, teraz zmieniłem kierunki ruchów na te z klawy i mogę w końcu kontrolować walkę. Nie wiem jak można kontrolować te ruchy za pomocą myszki, bo ruchy w  dany bok nic nie zmieniają, postać i tak wykonuje domyslny atak. Dzieki!

Nie radzę. To z początku może i ułatwia walkę ale blokuje rozwój. Grając w ten sposób nigdy nie nauczysz się feintów, chamberów, stunów czy holdów na takim poziomie jak używając myszki.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Gazi

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #41 dnia: Lutego 05, 2012, 16:07:48 »
    Nie radzę. To z początku może i ułatwia walkę ale blokuje rozwój. Grając w ten sposób nigdy nie nauczysz się feintów, chamberów, stunów czy holdów na takim poziomie jak używając myszki.
    Myszką gów*& można zrobić. Nie da się wyprowadzać jednego ataku(próbowałem ją ruszać na wszystkie boki i zero efektu, postać nie robi tego czego chcę). Ale pomijając system walki. ta gra ma zje&^e hitboxy!

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #42 dnia: Lutego 05, 2012, 16:13:46 »
    Może mówiąc o "0 detekcji hita" masz na myśli takie jakby "pierdnięcie"?Jeśli tak, podchodzisz trochę za blisko albo uderzasz pod złym kątem :)

Offline Krzyn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Lutego 05, 2012, 16:14:29 »
    Myszką gów*& można zrobić. Nie da się wyprowadzać jednego ataku(próbowałem ją ruszać na wszystkie boki i zero efektu, postać nie robi tego czego chcę). Ale pomijając system walki. ta gra ma zje&^e hitboxy!

Ile razy ci trzeba powtarzać że to kwestia czasu który spędzasz w grze.
    I nie przekonasz ludzi grających 1000h że "tak jest lepiej", bo my i tak wiemy swoje.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #44 dnia: Lutego 05, 2012, 16:15:24 »
    Albo masz internet który idzie przez Kamczatkę (kiedyś miałem podobne objawy jak podczas gry miałem włączone ściąganie pewnego pliku) albo masz jakąś dziwną wersje. Oczywiście rozumiem że masz oryginała. Jeżeli używasz wersji Steamowej usuń zawartość lokalną i zainstaluj jeszcze raz. A jeśli nie używasz steama ściągnij od nowa grę ze strony producenta (www.taleworlds.com).