Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Słabe hitboxy?  (Przeczytany 16169 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gazi

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Słabe hitboxy?
    « Odpowiedź #15 dnia: Lutego 04, 2012, 20:20:45 »
    Nie no, znowu dzisiaj próbowałem. Nie da się ogarnąć tego co się dzieje na ekranie. Ta gra jest wbrew wszelkim prawom fizyki jakie zna świat, jest nielogiczna i dziwna, heh. Równie dobrze mogłaby być turowa, zaoszczędziłoby to tony absurdu. Jednak ma to coś, ze chce się w nią grać i grać, próbować, doskonalić techniki walki, ale jak wspominałem- absurd niektórych sytuacji po prostu wgniata mnie i szczena opada, hehe.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 04, 2012, 20:25:04 wysłana przez Gazi »

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #16 dnia: Lutego 04, 2012, 20:29:33 »
    Gdy ja zaczynałem to cieszyłem się jak zabiłem kolesia ;D Potem coraz łatwiej to przychodziło i ty zapewne nie wiesz ale większość mnie zna i wie co ze mnie wyrosło ;D Graj nie wściekaj się i tnij ;D A Skill przyjdzie sam z czasem :)

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lutego 04, 2012, 20:42:54 »
    ale jaki skill. Podejdzie taki z 2 handem, i tak wygląda walka. Ja daje blok, a ten ciągle ten  sam ruch wykonuje, czyli macha w jedną stronę, ja próbuję zrobić kontrę, to zaraz muszę przerywać, bo jego ruchy są szybsze pomimo, że ma ogromną maczugę w łapach. Próbuję uciec, ale to nic nie daje,bosię nie da, po chwili pęka tarcza i zgon. Kolo okazuje się, że ma potem staty 20-8. Gdzie tu skill? W jedi Academy by kogoś zabić na duelu trzeba mieć skill. Nie ma tam spamu nie do obejścia, nie ma jednego głupiego ruchu do wykonywania, by ownić tą grę. Co najważniejsze ta gra jest też logiczną. Nie ma jakichś niewidzialnych tarcz dla nóg czy głów, nie ma zwyrodnionej detekcji hitów, że nie zalicza ci połowy pewnych hitów:p. Ja tam gram w Warbanda póki co dla klimatu i funu jako takiego, ale jeżeli chodzi o samą mechanikę walki, to na pewno nie jest ona skillowa, po prostu wykorzystuje się ułomne prawa jakie rządzą tą grą:).

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #18 dnia: Lutego 04, 2012, 20:50:37 »
    Jak ci się nie podoba, to nie graj. Ciągle tylko narzekasz na pierdoły, zamiast poświęcić trochę czasu na grę. Umiejętności przychodzą z czasem, instynktownie zaczynasz wykonywać pewne ruchy, zachowania. Jeśli nie radzicie sobie ze spamerem, to idźcie w grupie albo załatw sobie jednoręczną, szybką broń i atakuj z lewej. Nie ma co gadać, każdy, kto gra nieco dłużej sobie radzi. Jeśli nie dajesz rady, nie zmuszaj się i nie pisz na forum o rzeczach, które nie obchodzą nikogo, komu ta gra się podoba.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 04, 2012, 21:05:54 »
    Ta gra już trochę lat ma :p
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Sir_Michal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 04, 2012, 22:12:47 »
    Niecałe dwa... ;)
    Mecz 22nd vs REF, rozkaz IvEgo:
    "Konnica schodzi z koni i atakuje Harlequina" (który siedzi w ruinach z łukiem). Po chwili cała konnica pada - runda przegrana

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 04, 2012, 22:23:46 »
    ale jaki skill. Podejdzie taki z 2 handem, i tak wygląda walka. Ja daje blok, a ten ciągle ten  sam ruch wykonuje, czyli macha w jedną stronę, ja próbuję zrobić kontrę, to zaraz muszę przerywać, bo jego ruchy są szybsze pomimo, że ma ogromną maczugę w łapach. Próbuję uciec, ale to nic nie daje,bosię nie da, po chwili pęka tarcza i zgon.

Zwykły spam. Jeżeli szybko uderzysz po jego ciosie wyprzedzisz go a on najprawdopodobniej nie zablokuje, powtórz dwa razy a gość będzie leżał. Nie możesz bać się atakować bo zginiesz. Ciężko jest wygrać nie wyprowadzając ciosu...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 05, 2012, 10:14:10 »
    Zwykły spam. Jeżeli szybko uderzysz po jego ciosie wyprzedzisz go a on najprawdopodobniej nie zablokuje, powtórz dwa razy a gość będzie leżał. Nie możesz bać się atakować bo zginiesz. Ciężko jest wygrać nie wyprowadzając ciosu...
    Próbowałem, ale kiedy mój dopiero co się zamachnie, to tamten już kończy wyprowadzać cios. Nie da się.

Offline Wojan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Wojan
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 05, 2012, 10:55:24 »
    Ja takiemu spamerowi to strzałe/bełta w głowe bym mu zapakował,a i jakiś sposób na walkę w ręcz,by się znalazł.Pewnie z nim na manuala bym poszedł i coś podczas walki spamitarem  zdziałał. Gazi najlepszym lekarstwem na twoje problemy jest czas i przegrane godziny. Z czasem znajdziesz rozwiązanie na każdy problem.Wystarczy tylko ćwiczyć,albo dołącz do jakiegoś dobrego klanu typu WSC,REF XD

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 05, 2012, 11:39:48 »
    albo dołącz do jakiegoś dobrego klanu typu WSC,REF XD

xDDDD

Próbowałem, ale kiedy mój dopiero co się zamachnie, to tamten już kończy wyprowadzać cios. Nie da się.

Da się. Zaraz po zablokowaniu uderzenia wyprowadzasz szybki atak w lewo lub prawo. Skoro da się to zrobić nawet błonią typu młot czy pika, to z mieczem nie powinno być żadnego problemu. Wszystko ogranicza się do timingu.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Gazi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 05, 2012, 11:44:11 »
    Taa, da się. Szczególnie, że niektórzy tak szybko to robią, że ta drewniana gra nie pokazuje jeszcze animacji, a cios już jest wykonany. To samo wyprowadzanie ataków w daną stronę. W SW było to intuicyjne. Chcesz machać w jedną stronę to przytrzymujesz W, A, S, D, itd. Tutaj robie podobnie, to i tak wykonuje różne ciosy. I jak niby mam tutaj kontrolować tą walkę, a co tu mówić o spamie szybszym niż animacje.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 05, 2012, 12:04:32 »
    Taa, da się. Szczególnie, że niektórzy tak szybko to robią, że ta drewniana gra nie pokazuje jeszcze animacji, a cios już jest wykonany. To samo wyprowadzanie ataków w daną stronę. W SW było to intuicyjne. Chcesz machać w jedną stronę to przytrzymujesz W, A, S, D, itd. Tutaj robie podobnie, to i tak wykonuje różne ciosy. I jak niby mam tutaj kontrolować tą walkę, a co tu mówić o spamie szybszym niż animacje.

Słuchaj, system walki w MB jest po prostu trudniejszy, ale to nie jest powód do narzekania. W SW miałeś jeden automatyczny blok, doprawdy jest MOC! Tu musisz blokować sam, w różne strony w zależności od ataków co prowadzi do powstawania masy różnych technik walki. Apogeum osiąga ono na serwerach duelowych jak NDitions albo bitewnych jak IG_Battlegrounds. Na nich ucz się grać. Bo na słabych serwerach jest tylko masa spamerów i cieniasów, od których niczego się nie nauczysz. I nie ma żadnego spamu szybszego niż animacje. Tobie się wydaje że on jest. Przed tobą była masa innych graczy narzekających na dokładnie te same segmenty gry! Gracze spędzili w grze kolejne tygodnie i skończyli narzekać. Pograsz, to nie będzie dla ciebie problemu ze spamerami, a ataki wydadzą się normalne. To jest kwestia czasu.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 05, 2012, 12:13:13 »
    W SW było to intuicyjne. Chcesz machać w jedną stronę to przytrzymujesz W, A, S, D, itd. Tutaj robie podobnie, to i tak wykonuje różne ciosy.
    W ustawieniach możesz wybrać, czy kontrola kierunku ataku ma być na WSAD czy na ruch muszy. Na pewno masz dobrze ustawione? Możesz jeszcze na początku włączyć sobie wyświetlanie kierunku ataku (na ekranie będą pojawiały się strzałki pokazujące jak atakujesz). Może pomoże Ci to opanować te ataki.

I w przeciwnieństwie do Argaleba, poleciłbym Ci najpierw grac właśnie na serwerach gdzie są "spamerzy i cieniasy". Bo jeśli od razu wpadniesz między "zawodowców", to całkowicie zniechęcisz się do gry. Nikogo nie będziesz mógł pokonać, bo wszyscy będą mieli opanowanego manuala i wszelkie tricki, a Ty nie będziesz w stanie zablokować nawet jednego ciosu. Grając z ludźmi na niższym poziomie powoli będziesz opanowywał prawa jakimi kieruje się ta gra. Trening czyni mistrza ;)
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Wojan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Wojan
    « Odpowiedź #28 dnia: Lutego 05, 2012, 12:16:50 »
    Argalebie widzę,że cię rozsmieszyłem. Pewnie dlatego,że napisałem REF. Dopisałbym HITMEN,ale my mamy rekrutację zamkniętą.Gazi zaczynasz być wkurzający,bo ludzie dają Ci bardzo dobre rady i mówią,że musisz pograć itd. Może ty lubisz narzekać?Albo ta gra jest po prostu dla ciebie za trudna,bo nie ma czarowania i auto bloku.Każdy z  nas zaczynając grać dostawał w pupe na serwerach i nic nie q
    wychodziło i po jakimś czasie z niektórych ,,wyrośli'' bardzo dobrzy gracze.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2012, 12:25:33 wysłana przez Wojan »

Offline gorNN

• Użytkownik
    • Piwa: 42
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 05, 2012, 13:18:04 »
    Wystarczy tylko ćwiczyć,albo dołącz do jakiegoś dobrego klanu typu WSC,REF XD
    Ref gra jeszcze w native? Slyszalem ze ostatnio spadli w ENL do dev. B, czy to prawda?