Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Crusader Kings (Mroczne Wieki i Crusader Kings 2)  (Przeczytany 88770 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rzecznik

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Crusader Kings II
    « Odpowiedź #180 dnia: Grudnia 23, 2013, 11:56:53 »
    Swoją drogą jest w ogóle możliwe w CK2, by udzielono nam zgody na "inwazję"? Są chyba do tego ogromne wymagania. Osobiście spotkałem się z tym tylko przy rozpoczynaniu gry Wilhelmem Bękartem na samym starcie gry. Fajnie by było tak grać Polską i dokonać inwazji na Niemcy ;P.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #181 dnia: Grudnia 23, 2013, 14:07:51 »
    Jasne, że są szanse. Wystarczy mieć mniejsze terytorium niż nas cel, niższy tytuł, dobre stosunki z papieżem i ileś tam pobożności o ile się nie mylę. Oczywiście to się tyczy tylko opcji chrześcijanin-chrześcijanin. Innych opcji inwazji jest sporo zależy od konfiguracji państw.

Offline iwomichu1

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    • Porucznik kawalerii Regimentu Wielkopolskiego
    « Odpowiedź #182 dnia: Grudnia 24, 2013, 01:09:46 »
    ... i nasz "cel" musi mieć jednocześnie słabe stosunki z papieżem. To ofc zależy od różnych czynników ale zazwyczaj po samych cechach można to stwierdzić (chciwy, cyniczny(?), chyba opętany). I zgoda na to nie jest wcale trudna do uzyskania.

RW_Porucznik_Iwomichu

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #183 dnia: Grudnia 27, 2013, 12:31:22 »
    Próbował ktoś grać na nowym "ironmode"?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Grudnia 27, 2013, 16:56:46 »
    Próbował ktoś grać na nowym "ironmode"?

Ja gram cały czas. Jakieś pytania? Według mnie to jedyny słuszny tryb bo nie ma możliwości wczytania i trzeba planować rozsądnie co się robi. Jednak i tak nie narzekam pierwsza gra na tym modzie doprowadziła mnie do podbicia 1/3 świata w 100 lat, no ale to wina wikingów bo są OP. Choć w jednym momencie miałem kłopoty bo nierozsądnie mojego dziedzica wystawiłem w bitwie i zginał tragicznie, fartem jednak nie było game overa bo znalazł się krewniak. Teraz jednak utworzyłem stałą armię 40 tys. huskarli i już w sumie pograne :D

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #185 dnia: Grudnia 27, 2013, 17:18:28 »
    Cześć, ja mam inny problem.
    Otóż 2 razy instalowałem CK II i dwa razy mam to samo. Nie jest to wielce uciążliwe, bo mogę zmienić widok mapy na polityczną, lecz wolałbym mieć pełnie widoku.
    (click to show/hide)
    Wspomnę tylko, że grałem wcześniej w demo Crusader Kings i było wszystko w porządku.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Grudnia 27, 2013, 17:22:31 »
    Cześć, ja mam inny problem.
    Otóż 2 razy instalowałem CK II i dwa razy mam to samo. Nie jest to wielce uciążliwe, bo mogę zmienić widok mapy na polityczną, lecz wolałbym mieć pełnie widoku.
    (click to show/hide)
    Wspomnę tylko, że grałem wcześniej w demo Crusader Kings i było wszystko w porządku.

Sprawdzałeś spójność plików?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Grudnia 27, 2013, 17:25:02 »
    Mam to samo po nowym patchu. Po prostu to olałem. Pewnie na forum paradoxu jest rozwiązanie.

EDIT:

Zrobiłem małe poszukiwania ale brak podobnych problemów co my mamy.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #188 dnia: Grudnia 27, 2013, 17:37:14 »
    Sprawdzałeś spójność plików?
    Reinstall plus sprawdzanie spójności przed chwilą i nic.
    Dziwne właśnie, bo gra ma bardzo ładną grafikę a tu taki problem. W pierwszej chwili myślałem, że to problem mojego komputera, który lata świetności ma już za sobą, ale przecież nic się w grze nie mogło zmienić jak dema mi działały bez zarzutu.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Grudnia 27, 2013, 21:30:40 »
    Ten Paradox ma jakieś odpały po prostu. Tak jak z tą niby polską wersją językową CK II, kto włączał to wie jak to wygląda :D

Offline Torguan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • I'am the Emperor's will made manifest.
    « Odpowiedź #190 dnia: Grudnia 29, 2013, 00:14:50 »
    Zgodze sie z przedmówcą.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #191 dnia: Grudnia 29, 2013, 19:04:41 »
    Ten Paradox ma jakieś odpały po prostu. Tak jak z tą niby polską wersją językową CK II, kto włączał to wie jak to wygląda :D

Połowa rzeczy ma jakieś dziwne krzaczki, niedopracowana.. Można wymieniać w nieskończoność niestety.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Grudnia 29, 2013, 19:18:00 »
    Połowa rzeczy ma jakieś dziwne krzaczki, niedopracowana.. Można wymieniać w nieskończoność niestety.

Dlatego jedyną słuszną wersją jest angielska. Dziwie się jednak czemu jest niedokończona polska do wyboru i wszędzie szumnie się piszę, że CK II ma polską wersję - toż to niepoważne :D

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #193 dnia: Stycznia 01, 2014, 20:04:17 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 22:19:17 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Stycznia 01, 2014, 20:13:32 »
    1) Są budynki wojskowe, można je zbudować. Do tego można nająć najemników, zakony w przypadku walki z niewiernymi,
    2) Jak masz prawa do tronu Polskiego to możesz wypowiedzieć wojnę aktualnemu władcy. To jednak zależy od tego jak silnę one są. Jeśli nie masz to cóż. Jest kilka sposób, można się wżenić w rodzinę panującą a potem zadziałać intrygami, wyzwolić się a potem podbić resztę ziem i wtedy stworzyć tytuł.. możliwości jest sporo..