Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Version 0.960 is out!  (Przeczytany 64830 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nina272

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Version 0.960 is out!
    « Odpowiedź #225 dnia: Lipca 25, 2008, 11:25:12 »
    idiotyzm. To, co zrobiłam wystarczy chyba, żeby cała nacja mnie pokochała. No, ale mechaniki gry nie zmienię, trudno :P.
    Czas zrobić parę lodów ^^

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #226 dnia: Lipca 25, 2008, 11:31:41 »
    Sorki, żę nie na temat, ale szczerze ucieszyłem się, gdy przeczytałem, że ktoś walczy tak taktycznie jak ja. Ale masz rację lordowie już powinni cię za takie coś polubić :)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #227 dnia: Lipca 25, 2008, 11:40:08 »
    Idiotyzm, idiotyzm...to tylko gra i sztuczne AI. Czego się można  po nich spodziewać?
    Co do tych lodów, to wiem, że Haralus lubi waniliowe ;p Ale szaa, bo nieletni słuchają ;)
    Witam na forum :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2008, 12:02:41 wysłana przez Emil »

Offline Nina272

• Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Lipca 25, 2008, 20:43:48 »
    A w ogole... Mam dośc już tej gry. Nudna jest. Mam najlepszy miecz w grze - z jednoręcznych ( 41 w siecznych ), najlepszą zbroję, najlepszy hełm, najlepszego konia ( z tych szybkich ;) ) i 50 ludzi wytrenowanych na maksa. Nie ma już nic do osiągnięcia. Mogę rozgrywac bitwy i podbijac miasta, ale to jest bez sensu i tak... Bo to nie przyniesie mi żadnych kozysci w postaci itemów, albo czegokolwiek innego. A mam dopiero lvl 16......
    No i modów nie ma pod 960. Poczekam sobie na Ogniem i Mieczem i pełną wersję.

Poza tym wkurza mnie, że trzeba to uruchamiać jakimśtam programem ( w instrukcji po sciągnięciu bylo napisane, żeby jakiś uniloader odpalić, czy coś? ) który za każdym razem psuje się, jak zamykam grę alt + F4 a robię to często odruchowo. Musze wtedy znowu go kopiować...

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #229 dnia: Lipca 25, 2008, 21:44:07 »
    ( w instrukcji po sciągnięciu bylo napisane, żeby jakiś uniloader odpalić, czy coś? ) który za każdym razem psuje się, jak zamykam grę alt + F4 a robię to często odruchowo. Musze wtedy znowu go kopiować...
    Yhym czy uniloder to nie jest jakiś crack?
    A co do Twoich osiągnięc ustaw wszystkie opcje na trudny wtedy to się gra.
    PS. Jak kliknie się na camp to tam jest taka opcja zakończ przygodę (mam wersje angielską ale nie wiem jak to pisało a nie chcę kaleczyc języka.)I jaką historie ci program stworzy

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Lipca 25, 2008, 22:17:12 »
    Poza tym wkurza mnie, że trzeba to uruchamiać jakimśtam programem ( w instrukcji po sciągnięciu bylo napisane, żeby jakiś uniloader odpalić, czy coś? ) który za każdym razem psuje się, jak zamykam grę alt + F4 a robię to często odruchowo. Musze wtedy znowu go kopiować...
    ...Hehehe, pierwszy raz spotykam osobę która nie świadomie używa Cracka. Wybaczcie jej to.
    *** ANTY ŻAL !!! ***

Offline Nina272

• Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Lipca 25, 2008, 22:33:23 »
    Ale tam nigdzie nie było napisane, że to crack, czy piracka wersja. Napisane było, że gra jest darmowa do 8 poziomu. Więc ją sciągnełam, ale nie z głównej strony, bo tam ssało za wolno, tylko z torrenta. Torrenty nie służą tylko do piratów przecież. Wewnątrz była instrukcja, żeby odpalać to przez "uniloader". Wyszłam więc z założenia, że ktoś zna się lepiej ode mnie i go posłucham. Troche się zdziwiłam, że nabiłam z 12 lvl,ale stwierdziłam że to strata producenta, a mój zysk, że działa ;)

Ale jezeli ktoś mi uzasadni, czemu to jest crack, to oczywiście wyrzucę to z dysku ;)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2008, 22:48:02 wysłana przez Nina272 »

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #232 dnia: Lipca 26, 2008, 00:01:32 »
    POnieważ gra jest za darmo tylko do 8 levelu. Jeśli masz jakiś uniloader to znaczy, że jest to crack... i tyle.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #233 dnia: Lipca 26, 2008, 11:03:21 »
    Opowiedź jest prosta. TO co napisał Pablo77 a ja dodam od siebie żebys odpaliła przez mount&blade.exe i zobaczyła że nie nie możesz grac dalej. Dlatego usuń cracka z dysku i zapomnij że go miałas*.
    *Przynajmniej oficjalnie ;)

Reszte rozmowy radze prowadzic przez prywatne wiadomosci - tak bedzie lepiej dla wszystkich...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2008, 11:23:02 wysłana przez Józef Sztacheta »

Offline Nina272

• Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Lipca 26, 2008, 12:51:08 »
    Oczywiście, że zapomne. Nie tylko oficjalnie. Piractwo jest zwykłym złodziejstwem i wole mieć dwie gry, za ciężko zarobione pieniądze, niż kilkadziesiąt ze zwykłej kradzieży. Gry, to towar luksusowy, jak samochód. Nie muszę ich mieć - nikt nie musi. Nie wolno łamać prawa. No i to tyle.
    Koniec tematu.

Offline karol66

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Lipca 28, 2008, 13:26:27 »
    (.....)
    No, ale ad rem. Chodzi o to, że tak jeżdżąc i plądrując wioski z moją 30stką ludzi, zobaczyłam że któryś z Lordów mojej frakcji potyka się w 60 ludzi z armią, która ma 180, więc pomogłam mu, atakiem na tyły, rozganiając nawiasem mówiąc najgroźniejszą część armii - kuszników. Komunikaty co chwilę pisały, że kusznik zabił jakiegoś lansjera, czy łucznika ( a moi nie ginęli, bo objeżdżałam armię od boku ). No i zarobiłam tyle na pokonaniu tamtej armii
    (....)

Zachwycający post.
    Odpowiedż "techniczną" na swoje pytanie już dostałaś (czyli: poświęć kolejne XXX godzin na grinding standingów z lordami).
    Jeśli ona Cie w pełni nie satysfakcjonuje to chętnie dorobię do tego teorie :)

"Sława i respekt jakim darzą Cie inni lordowie płynie nie tylko z tego co dokonałaś ale i z tego co posiadasz. Nawet najdzielniejszy i najbardziej skuteczny żolnierz nie będzie się cieszył takim poważaniem jak bogaty (w zamki, wsie i miasta), ustosunkowany (doskonałe relacje z innymi lordami) i dysponujący wielka armią oligarcha" :)

A w ogole... Mam dośc już tej gry. Nudna jest. Mam najlepszy miecz w grze - z jednoręcznych ( 41 w siecznych ), najlepszą zbroję, najlepszy hełm, najlepszego konia ( z tych szybkich ;) ) i 50 ludzi wytrenowanych na maksa. Nie ma już nic do osiągnięcia. Mogę rozgrywac bitwy i podbijac miasta, ale to jest bez sensu i tak... Bo to nie przyniesie mi żadnych kozysci w postaci itemów, albo czegokolwiek innego. A mam dopiero lvl 16......
    No i modów nie ma pod 960. Poczekam sobie na Ogniem i Mieczem i pełną wersję.

Pod 9.6 chodzi Craftmod - ja na nim właśnie gram i jest całkiem fajny (nawet jeśli nie bawi Cię sama idea craftingu to ten mod sam z siebie dodaje troche nowych itemów).
    A odnośnie samej gry - źle sobie postawiłaś cele i może dlatego masz wrażenie że ona się dla Ciebie "skoczyła".
    Ekwipunek nie jest celem - on powinien być środkiem.
    Celem może być założenie własnego Państwa i zdominowanie sąsiadów, wierna i skuteczna służba u króla, obrona poddanych powierzonych Twojej opiece przez suwerena (wsie, miasta) czy cokolwiek innego (właśnie to mi się osobiście w tej grze najbardziej podoba - że nie ma z góry narzuconego "jedyne słusznego celu").
    To czy zrobisz to z mieczem "41 w siecznych" czy ze zwykłymi widłami w łapkach to już sprawa drugorzędna.
    Z Twojego posta wynikało, że lubisz roleplaying więc po co sie ograniczasz. Wymyśl sobie jakąś postać i graj roleplay'owo (np. przyjmij, że rodzinę Twojego Avatara zabili "szwedzi" i zrobisz wszystko co w Twojej mocy by wymazać ich nację z mapy).
    Z całym szacunkiem ale poki co to grałaś w tą grę bardziej na zasadzie "diablo" (skuteczne siekanie + zbieranie itemów) niż strategii/RPG.

Offline Nina272

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Lipca 28, 2008, 13:55:45 »
    A jak się importuje postac? Bo skopał sobie trochę grę przypadkiem ( tzw. "jednym kliknięciem" ), a szkoda mi zaczynac od początku. Zauważyłam, że jest opcja import i eksport, nawet poszukalam na forum ( wpisująć "import" oraz "importowanie" ), ale nie znalazło nic, poza potwierdzeniem, że "da się". Natomiast nie wiem, jak... Eksport sie udał, ale przy tworzeniu postaci nie ma opcji "import". Także po stworzeniu bohatera, kiedy już jest na mapie i kliknę w "statistics", nie da sie importować, komunikat mówi, że "unable to find import files". I co z tym zrobić? Obawiam się, że będę musiala wykreować sobie nową postać na kodach, bo przeciez po to zostały stworzone. Zeby móc przezwyciężyć błędy w grze. Nienawidze cheatować, ale w tej sytuacji po prostu się nie da... Nie dość, że straciłam dobre 30 tysięcy za wyposażenie wszystkich bohaterów, to jeszcze dobre 17 lvl i własny ekwipunek. Chyba, ze ktos wie, co na to poradzić.

I proszę, nie pisz ze nie używam strategii w grze, ponieważ mój post chyba wystarczająco udowodnił, jaką smykałkę mam do tego ( pokonanie wielokrotnie liczniejszych armii! ).

EDIT: "grinding standingów" co to znaczy? Nie można po polsku?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2008, 14:01:42 wysłana przez Nina272 »

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #237 dnia: Lipca 28, 2008, 14:03:32 »
    Jesli eksportowalas postac to masz szczescie - wystarczy ze posiadasz istniejaca postac o identycznej nazwie i w jej miejsce importujesz swoja stara postac, wraz z pieniedzmi, ale bez ekwipunku niestety.

Offline Nina272

• Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Lipca 28, 2008, 14:19:35 »
    Ach... Identyczna nazwa :D
    O tym nie pomyślałam ;)

Offline Kyroman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Lipca 28, 2008, 15:42:43 »
    @Nina, nie dziwię się, że po stu dniach rozgrywki gra się nudzi. Z Twojego posta wywnioskować można, że grasz na najniższym poziomie trudności - co jak co, ale chyba nikomu nie udałoby się na normalnych ustawieniach rozgromić czterdziestką ludzi kilka armii po 150 ludzie po kolei. Chyba, że w późniejszym okresie - np. po roku, kiedy już praktycznie każdy wrogi lord co najmniej raz stracił swoje wojsko i musi je szkolić od zera z rekrutów. Raczej nikomu nie udałoby się 40 ludźmi rozgromić 150 - co z tego, że Twoja armia to sama khergicka konnica? To zawsze lekka konnica, a u Swiadian w armii 150-osobowej, zawsze co najmniej 10 to Man at Arms, którzy, jak sądzę, nawet sami - w dziesiątkę - mogliby wybić co najmniej tyle samo Khergitów.
    Można także wywnioskować, że nie korzystasz z klawisza Backspace - chociaż można to uznać nawet za to, że "wolisz realniej". Swoją drogą, taktyka z paradowaniem przed wrogą armią jest, o dziwo, i chyba przez błąd w wyważeniu, dobra. Zawsze to mniej bełtów u wroga, a prawdopodobieństwo, że samemu się zginie - niewielkie. Dwie pawęże do ekwipunku i można bez strachu sobie jeździć.

A co do eksportu postaci - cóż, marnie to zrobili, bo się nie opłaca nawet eksportować. Co z tego, jak z miejsca w nowej grze będę mógł mieć armię 130 ludzi, po co mi 100 tysięcy w złocie, jak i tak wszystko będzie trzeba robić praktycznie od zera? Mogliby popracować nad kompatybilnością zapisów, wtedy miałoby to sens. Ale tak? Gra jest chyba tak skonstruowana, by wolne oddziały (to jest: bandyci, dezerterzy itp.) były wielkości proporcjonalnej do drużyny (lub maksymalnej jej wielkości). Chyba nawet ciężej jest z tą postacią importowaną, bo normalnie bym swoimi rekrutami musiał stawiać czoła 4-10 bandytom, a tak od razu kilkudziesięciu. Bezsens. Najgorsze jest jednak to, że od początku trzeba się zaprzyjaźniać z lordami, co jest chyba najbardziej męczące i nudne w grze.

Sama gra "zaczyna się" kilkakrotnie - pierwsza przejęta karawana, pierwszy podążający za Tobą lord, pierwszy własny zamek, pierwszy zamek nie do zdobycia, pierwszy raz jako marszałek... Jeśli nie doszłaś do etapu zamku, to można powiedzieć, że tak na prawdę nie zaczęłaś jeszcze gry ;)