Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak myślisz czy moderatorzy i admini tawermy powinni odblokować dział ''Klany Warband''

Tak
    Nie
    Nie mam zdania

Autor Wątek: Tematy wątków klanowych  (Przeczytany 12140 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    Odp: Tematy wątków klanowych
    « Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 14, 2011, 23:27:09 »
    Poprawię...

Fajnym pomysłem byłoby, gdybyście stworzyli własne spamerskie forum dyskusjaoklanach.spam.pl, wtedy tematy klanów pozostałyby dziewicze, a Wy moglibyście sobie wesoło spamować, i nie męczyć adminów.

Alkhadiasie czemu reklamujesz inne forum? Przecież złamałeś właśnie regulamin! Ostrzeżenie!

A teraz druga rzecz, w sumie proźba do Deadalusa o stworzenie poddziału w klanach zamiast najstarsze klany itp. To podforum dla klanów do modów , chodzi mi o pułki, GO, KOP i takie czy inne niezwiązane z Native formacje, a w klanach WB niech zostaną tylko te do Native'a

I jeszcze cuś, niech tematy klanów będą otwarte, autor będzie je mógł aktualizować cały czas a wam to oszczedzi roboty, najwyżej za pisanie w nich bedzie kara itp.
    (click to show/hide)

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 15, 2011, 00:18:05 »
    Buntuj się ile chcesz.

Nikt Cię nie zmusza do wpłaty. Jakbyś nie zauważył, to jeszcze raz Ci napiszę. Nawet pogrubię, abyś zrozumiał: Wpłaty są dobrowolne. Nikt nie musi wpłacać, a jeżeli ktoś z własnej woli się zdecyduje, to liczy się każda złotówka.

Tak więc mało nas rusza Twój bunt polegający na nie wpłaceniu pieniędzy, gdyż my Cię do tego nie zmuszamy, wiec i tak nie spodziewaliśmy się żadnych pieniędzy od Ciebie. Pamiętaj też, że ludzie biorący udział w zbiórce kasy, nie płacą nam za pracę, nie płacą nam za ilość działów na forum, czy coś. Płacą, bo chcą, a pieniądze idą na utrzymanie serwera.

Swoim podejściem ludzi nie przyciągniesz, poza tym wiem, że są dobrowolne, czytać i rozumieć umiem, chodź może to być szokujące dla niektórych...

Z tego co pisze w ogłoszeniach idzie to także na utrzymanie portalu...

Skoro nie spodziewacie się pieniędzy ode mnie, wnioskuję, że nie spodziewacie się ich od użytkownika "x", jeżeli nie spodziewacie się od użytkownika "x", to też od "y" itd. Wychodzi na to, że nie spodziewacie się ich od nikogo, a skoro nie spodziewacie się ich od nikogo to po kiego grzyba jest temat o zrzucie?

To już ostatni post na ten temat, bo z mojej perspektywy dyskusja z tobą nie ma sensu, zresztą z twojej pewnie dyskusja ze mną nie ma sensu...
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #47 dnia: Grudnia 15, 2011, 08:59:05 »
    Cytat: jurdas
    PS. Jest to mój pierwszy rok na tawernie, i sam wpłaciłbym chętnie, ale nie zrobię tego... Wpłacę jak zmienicie podejście do mnie...

Przykro mi, ale administracja nie bawi się w lizanie tyłków za parę złotych. To portal o serii M&B, nie zamtuz.

ktoś tu zapomniał, czemu służy administracja forum.

Przypomnij nam, proszę, bo chyba faktycznie zapomnieliśmy. Oczywiście nie musisz już pisać tego, że wiąże się to z lizaniem tyłków, bo to już wiemy i jak wspomniałem wyżej - to tutaj nie przejdzie. :)

Prosicie ludzi o wpłaty... Za co?

Banujemy, zamykamy wątki klanowe, staramy się być tak źli, jak tylko się da. To nadal za mało??? :(

Ale dlaczego gracz Warbanda ma wspomagać forum, jeżeli administracja forum nie daje mu możliwości wypowiedzenia własnego zdania na temat danego klanu.

Bo jak nie zapłaci, to dostanie bana. Proste.

Wbrew pozorom tam nie było samego spamu...

Oczywiście, że nie! Nikt z nas tak nie twierdzi, broń Boże! Przecież wszyscy doskonale wiemy, że poza spamem były tam i wyzwiska, i wzajemne oskarżanie się o byle pierdoły, i prywatne wojenki, i durne żarty z innych klanów, i pranie brudów wszelakich... Było tego naprawdę sporo, nikt tego nie neguje. :)

PS2. Wiem, przerabialiście już ten temat z Volandem, ale chcę wam pokazać, że to nie jest pojedynczy, jak to określiliścim, foch...

Dobra, teraz będzie już w 100% na serio i bez cienia ironii...

Volanda w to nie mieszaj. Raz, że to nieco inna sprawa (bo on, z tego co zrozumiałem z rozmowy na priv, chce głównie odzyskania usuniętych, archiwalnych postów). Dwa, że to nie Twoja liga. Brutalne słowa, ale prawdziwe. Voland czynnie wspierał nasz portal, ma święte prawo domagać się od nas czegokolwiek. A co Ty, szanowny jurdasie, zrobiłeś dobrego dla Tawerny, że czujesz, iż masz prawo publicznie opluwać ludzi, którzy od wielu lat poświęcają swój czas, siły, nerwy i pieniądze oraz czuwają, aby ten portal działał i się rozwijał? No śmiało, wal, czekam!

Rozmowa na priv z Volandem uzmysłowiła mi, że czasem warto zagrać ostro i wrzucić z siebie to, co się myśli, razem ze złością, bo można dojść do niespodziewanego porozumienia i we w miarę neutralnym nastroju zakończyć dyskusję. Nie żebym liczył na to w tej kwestii, bo nie liczę, ale skoro wy już dawno wyciągnęliście ciężką artylerię i walicie w nas ile popadnie, to i dostaniecie solidną kontr-salwą...

Po pierwsze, wątki klanowe zostały zamknięte i wyczyszczone, bo był w nich syf i burdel nie do ogarnięcia. Sorry, ale takie są fakty. Nie umieliście dyskutować. Nie dorośliście do tego. Jedyne co potraficie to najeżdżać jeden na drugiego, obrzucać się łajnem, wyśmiewać się nawzajem, ubliżać sobie... i tak dalej i tak dalej. W kółko to samo. Ostrzegaliśmy raz. Ostrzegaliśmy drugi... Tych ostrzeżeń było wiele, stanowczo za wiele. Banowaliśmy najbardziej syfiących, nie pomogło, bo na każdego zbanowanego przychodził co najmniej jeden nowy, jeszcze bardziej wulgarny typek. Kilkakrotnie dział dostał "drugą szansę" i za każdym razem wmawialiśmy sobie, że po raz ostatni dajemy wam fory. Co z tego wyszło? Syf do potęgi. Samonapędzający się burdel, który z dnia na dzień się powiększał i zatrzymać go można było tylko drastycznymi środkami. Robiliście taki bajzel, że nie nadążaliśmy ze sprzątaniem go. I błagam, wsadźcie sobie gdzieś teksty, że się opieprzaliśmy, że nie pilnowaliśmy tam porządku i tak dalej i tak dalej... Was się po prostu nie da upilnować. Zresztą w niańki nie mamy zamiaru się bawić. Administracja Tawerny nie jest od tego, aby 24h/dobę siedzieć przy kompie i was pilnować, a tylko w ten sposób można było choć trochę zapanować nad tą Sodomą i Gomorą, którą przez pomyłkę soner wpisał w listę działów forum jako "Klany Warband". Cały ten burdel i syf nie był wynikiem obijającej się administracji. Nie, to po prostu efekt waszej kultury osobistej... a właściwie jej braku. Przykre, ale tak właśnie to wygląda. Daliście ładny "szoł" swoich możliwości, przedstawienie jednak dobiegło końca.

Nie wszystkie wątki tak wyglądały, doskonale wszyscy zdajemy sobie z tego sprawę. Pozostawienie jednak ich nie tkniętych, a zrobienie porządku z "problemowymi" równałoby się z podpisaniem wyroku na te spokojniejsze klany. Wieczna gówniana wojna przeniosłaby się w końcu na ich podwórko. Chcieliśmy im tego oszczędzić. Tutaj decyzja musiała być więc stanowcza - albo wszystko, albo nic.

Summa summarum minione dwa lata poświęciliśmy łącznie ogromną ilość czasu, sił i nerwów, starając się utrzymać względny porządek w dziale klanowym. Po ostatnich wybrykach, które doprowadziły do zamknięcia wątków, oraz czytając niektóre późniejsze komentarze, zrozumiałem wreszcie, że był to czas całkowicie stracony, a nasze starania nie miały absolutnie żadnego sensu. W imieniu swoim i pozostałych osób, które ten dział sprzątały, serdecznie wam dziękujemy.

Dział klanów będzie przechodził metamorfozę, ale tego też nie daliście sobie w spokoju wytłumaczyć, bo i po co? Po co prowadzić kreatywną dyskusję na temat przyszłego wyglądu działu, skoro można zaraz zacząć flame war i spalić całą administrację na stosie?! Tak jest zabawniej i bardziej widowiskowo, a jak! Wiadomo, że my, administratorzy i moderatorzy, jesteśmy tu tylko po to, by uprzykrzać normalnym użytkownikom życie... Przynajmniej, z tego co widzę, tak uważają niektórzy. Nie, naprawdę, aż ręce opadają. :/

Sprawa druga. Nie wiem, czy zdajecie sobie z tego sprawę, ale domaganie się czegoś od administracji forum czy też pisanie o jej członkach - ludziach, którzy od paru ładnych lat poświęcają swój wolny czas Tawernie - że niby są "leniami", że "nie chce im się dupy ruszać" itp. itd., podczas gdy samemu nie "ruszyło się dupy", by cokolwiek dla dobra portalu zrobić, jest jednocześnie: śmieszne, bezczelne, gówniarskie i żałosne. Tacy krzykacze/poganiacze są dla mnie zerem absolutnym, gnidami niewartymi splunięcia. To samo tyczy się osób stosujących różne formy szantażu wobec administracji, nawet tego delikatnego i ładnie ubranego w słowa. Zaś na opisanie kogoś, kto od niedawna jest członkiem społeczności, nie kiwnął dla niej palcem i poza rzucaniem wyzwiskami oraz urządzaniem szantażu próbuje nawoływać do "buntu" i bojkotu zbiórki pieniężnej... cóż, zwyczajnie brak mi słów na taką osobę (tzn. mam słowa, ale niezbyt cenzuralne). Skoro jednak zahaczyliśmy już o sprawy finansowe i skoro już jesteśmy wobec siebie niemili i tak wrogo nastawieni...

Sprawa trzecia, forumowa zrzutka na serwery i hosting Tawerny. Tu napiszę prosto z mostu - darujcie sobie, naprawdę. To nie ma sensu, bo i tak wam nikt nie uwierzy. Darujcie sobie usprawiedliwianie swojego sknerstwa czy też kompletnego braku chęci wspomożenia naszego serwisu wymówkami typu "bo zamknęliście wątki klanowe", "bo administracja ma gdzieś użytkowników" i tym podobnymi. Tylko się wtedy ośmieszycie. Takie teksty są zarezerwowane wyłącznie dla ludzi, którzy Tawernę finansowo wspomagali (jak Voland). Gdy natomiast ktoś, kto nigdy ni grosza nam nie przekazał pisze, że "chciał dać, aaale...", to jest to tylko i wyłącznie żałosne. Naprawdę. Jak zobaczę jeszcze jeden komentarz w tym stylu, to chyba nie zdzierżę. Zbiórka jest dobrowolna - nie chcesz nam pomóc, nie pomagasz i nikt cię za to nie prześladuje. Wtedy jednak powstrzymaj się od durnych tekstów, jak te powyżej, oraz od wrednych komentarzy w stylu "na waszym serwerze mam wysoki ping, moglibyście wykupić lepszy/gdzie indziej", bo nie są one ani śmieszne, ani w żaden sposób nam nie pomagają. Potrafią za to nieźle wk**ić.

Streszczając:
    Ci, którzy plują się na zamknięcie i czystkę wątków klanowych - spójrzcie w lustro, tam macie winnych.
    Ci, którzy zarzucają nam "nicnierobienie" czy traktowanie użytkowników bez szacunku, podczas gdy sami nic nie zrobią i tylko na nas bluzgają - spadajcie na drzewo.
    Ci, którzy się sępią i publicznie chcą się "oczyścić", korzystając z nowej wymówki - też spadajcie na drzewo.

Tyle na tę chwilę ode mnie, dobranoc.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #48 dnia: Grudnia 15, 2011, 10:01:54 »
    Bo jak nie zapłaci, to dostanie bana. Proste.
    *zaciera ręce*
    (...) czynnie wspierał nasz portal, ma święte prawo domagać się od nas czegokolwiek.
    Chwila, chwila... co? Tzn... FUCK!

Po ostatnich prowokacjach, w stylu Ready To Fuck, wpadł mi do głowy pomysł, by wszelkie nowo powstałe tematy klanowe, tuż przed ich opublikowaniem w dziale, szły najpierw do moderatora lub administratora w celu "zatwierdzenia". Sprawdzane by było, czy nie jest to jakaś debilna prowokacja (ban z miejsca), czy wątek klanowy spełnia schemat i takie tam.
    Na pewnych forach sprawdzane są nekro-posty w tematach, w których dawno nikt nie pisał, bądź wszelkie posty osób świeżo-zarejestrowanych. Wiadomo, że jeśli nikt nic konstruktywnego do tematu nie wnosi, to po co ma odgrzebywać i pisać?

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2011, 11:02:18 wysłana przez NIFN »

Offline Voland_s

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #49 dnia: Grudnia 15, 2011, 10:28:21 »
    NIFN domagam się od Ciebie czegololwiek, a masz! :)

Co do tego pomysłu, to chyba lepiej już dać możliwość zgłaszania naruszeń userom- klikasz w okienko i uzasadniasz, co Twoim zdaniem i dlaczego narusza regulamin forum. Wyobrażam sobie radość adminów z konieczności zatwierdzania 1000 postów dziennie :) Nikomu, no prawie nikomu z Nich tego nie życzę... Przy okazji tradycyjnie pozdrawiam Prouda :)
    Muszę szczerze przyznać, że obserwuję ostatnio przyrost agresji międzyklanowej, której nie da się już chyba normalnie (w sposób cywilizowany) zatrzymać- non stop jakieś multikonta, cuda wianki byle tylko sprawić psikusa i na chwilkę wrzucić kij w mrowisko, przypomnieć o sobie... Chyba zostanie nazwanym idiotą przez administratora forum stało się wyznacznikiem prestiżu dla co poniektórych.  Jeszcze rok temu mało kto ośmielił się napisać jednozdaniowego posta, czy zapomnieć polskich znaków- dziś cieszymy się, gdy nie jesteśmy wyzwani przez jakigoś oszołoma. Sam tego doświadczyłem; generalnie trudno dać komuś wirtualnie w pysk za coś takiego.
    Ponieważ uważam, że warband się zdebilizował, chciałbym tylko mieć dostęp do archiwum klanów, po prostu z sentymentu.
    V.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 15, 2011, 13:20:30 »

Ponieważ uważam, że warband się zdebilizował, chciałbym tylko mieć dostęp do archiwum klanów, po prostu z sentymentu.

... i na 99% do archiwum dostęp będzie. Trzeba jednak trochę nad tym popracować.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 15, 2011, 16:26:03 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:02:45 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline UFO

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 16, 2011, 06:21:52 »
    Teraz jest ciekawiej..Wstałem sobie po północy wkleiłem fajnego screena na SB a tu nagle CIACH! Screena nie ma i ostrzeżenie od admina... Macie teraz jakiś dyżur? Gdzie teraz będę publikował  skandale? Gdzie teraz mam napisać że New_Player_FTW jest w PE? Albo wklejać  ciekawe screeny tak aby zobaczyła go cała polska scena warbanda? -ciach-
    Macie bardzo dużo odbiorców i na pewno zamkniecie wątków to dobry krok do lepszego jutra.Polska scena gwałtownie się kurczy i zamiast się kochać i szanować robimy sobie świństwa ... PolishWolves kocham was oraz wszystkich tych którzy zarządzają Tawerną!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2011, 10:45:31 wysłana przez Daedalus »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 16, 2011, 09:39:58 »
    (...)
    Po pierwsze, wątki klanowe zostały zamknięte i wyczyszczone, bo był w nich syf i burdel nie do ogarnięcia. Sorry, ale takie są fakty. Nie umieliście dyskutować. Nie dorośliście do tego. Jedyne co potraficie to najeżdżać jeden na drugiego, obrzucać się łajnem, wyśmiewać się nawzajem, ubliżać sobie... i tak dalej i tak dalej. W kółko to samo. Ostrzegaliśmy raz. Ostrzegaliśmy drugi... Tych ostrzeżeń było wiele, stanowczo za wiele. Banowaliśmy najbardziej syfiących, nie pomogło, bo na każdego zbanowanego przychodził co najmniej jeden nowy, jeszcze bardziej wulgarny typek. Kilkakrotnie dział dostał "drugą szansę" i za każdym razem wmawialiśmy sobie, że po raz ostatni dajemy wam fory. Co z tego wyszło? Syf do potęgi. Samonapędzający się burdel, który z dnia na dzień się powiększał i zatrzymać go można było tylko drastycznymi środkami. Robiliście taki bajzel, że nie nadążaliśmy ze sprzątaniem go. I błagam, wsadźcie sobie gdzieś teksty, że się opieprzaliśmy, że nie pilnowaliśmy tam porządku i tak dalej i tak dalej... Was się po prostu nie da upilnować. Zresztą w niańki nie mamy zamiaru się bawić. Administracja Tawerny nie jest od tego, aby 24h/dobę siedzieć przy kompie i was pilnować, a tylko w ten sposób można było choć trochę zapanować nad tą Sodomą i Gomorą, którą przez pomyłkę soner wpisał w listę działów forum jako "Klany Warband". Cały ten burdel i syf nie był wynikiem obijającej się administracji. Nie, to po prostu efekt waszej kultury osobistej... a właściwie jej braku. Przykre, ale tak właśnie to wygląda. Daliście ładny "szoł" swoich możliwości, przedstawienie jednak dobiegło końca.
    (...)
    Wydaje mi się, że ten fragment wypowiedzi Daedalusa przegapiłeś. Przeczytaj go proszę ze zrozumieniem trzy razy a jakbyś miał jeszcze jakieś wątpliwości to zapraszam na pw. Ale dopiero po zapoznaniu się z cytatem powyżej.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline UFO

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #54 dnia: Grudnia 16, 2011, 10:31:33 »
    Bardzo dziękuje ci że wyodrębniłeś mi tekst naprawdę istotny.Jest mi także niezmiernie miło oraz jestem zaszczycony że tak znana osoba chce rozmawiać zemną na PW.Abstrahując do wypowiedzi Daedalusa.Zgadzam się z nim w 100%.Czytałem ostatnio bardzo ciekawą wypowiedz,pewnego psychologa.Omawiał  on zachowania w tłumie który wszystko niszczy.Pokazywał że osoba która na co dzień jest spokojna i opanowana stanie się taka jak tłum.Na tawernie działo się identycznie!każdy każdego nakręcał a gdy spam ustał,ciśnienie spadło nagle wszyscy stali się bardzo mili.Ku mojemu zdziwieniu okazuje się że Gorn,ktory sceptycznie nastawiony był do naszego klanu,troszczy się o nas i pyta się na serwerze o samopoczucie po przegranym CW.Oczywiście!Będąc kulturalnym oraz sympatycznym graczem,także okazałem zainteresowanie i spytałem się czy nie ma już rekruta w klanie PE.A więc genialny strategiczny ruch.Wielkie brawa dla panów z administracji.Jestem przekonany że wszyscy się pokochają.I nie zależnie od tego czy wejdzie na serwer REF,WV czy PE będziemy wspólnie grać w miłej atmosferze.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2011, 10:41:24 wysłana przez UFO »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #55 dnia: Grudnia 16, 2011, 10:53:45 »
    UFO, ostrzegam po raz drugi i ostatni:
    - nie wklejaj screenów wypchanych wulgaryzmami
    - nie prowokuj i nie zaczynaj nowych żałosnych wojenek

Tawerna nie jest ani ringiem, na którym możecie sobie robić ustawki, ani też sędzią, który będzie rozstrzygał wasze spory. Wasze gówniane wojenki prowadźcie sobie na waszych podwórkach.

Offline Kasztanian Wdzydze

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #56 dnia: Grudnia 16, 2011, 14:48:47 »
    Ku mojemu zdziwieniu okazuje się że Gorn,ktory sceptycznie nastawiony był do naszego klanu,troszczy się o nas i pyta się na serwerze o samopoczucie po przegranym CW.

Phehe, z Gornem coś musi być gorzej ostatnio.
    MORMO rządzi

Offline Dealan

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #57 dnia: Grudnia 20, 2011, 21:19:23 »
    Z jednej strony dobrze, że dział został zablokowany. Nie chodzi tu o sprawiedliwość, że część była wzorowa część skandaliczna, i tak i tak spammerzy wracają, a Moderatorzy ich blokują, i taki schemat powtarza się nieustannie. Z drugiej strony, to był chyba największy punkt komunikacji między klanami. Tak to nikt nie wie co w trawie piszczy, to ten dział powodował że nasza społeczność była bardzo hm... rozwiniętą(nie wiem jakiego w sumie przymiotnika użyć) Ten serwis jest jednym z największych serwisów narodowych, żadne państwo, żadny fanblog Warbanda nie pochwalił się takim serwisem.

No, ale niestety obelgi, wyzwiska i ciągły spamm to największe cechy większości użytkowników. Wiele osób widocznie ma kompleksy małych jajek, skoro ubliża i zwraca na siebie uwagę w różnych tematach klanowych. Zakładanie pseudotematów, multikont zawierające w nazwie obelgę dla danego użytkownika, czy wstawianie durnych plików jpg, które mają na celu ubliżyć inny klan czy gracza , widocznie ma poprawić samopoczucie trolla, skoro niczym innym nie podwyższy sobie własnego poziomu wartości.

Według mnie dział powinien zostać przywrócony, lecz z paroma zmianami:

- Każdy temat który zostanie stworzony najpierw leci do Moderatora, do potwierdzenia.
    - Każdy najmniejszy wpis, który ma obrazić kogoś będzie karany warnem.
    - Nowi użytkownicy mogą pisać w tym dziale dopiero po miesiącu, by uniknąć multikont.
    - Jeżeli ktoś założy więcej niż 1 konto, będzie banowany na stałe!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2011, 22:45:24 wysłana przez Dealan »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #58 dnia: Grudnia 20, 2011, 21:29:27 »
    Wszystko ładnie, pięknie, ale to nie takie proste.
    "Każdy temat który zostanie stworzony najpierw leci do Moderatora, do potwierdzenia."
    Z tym mogę się zgodzić, czemu nie.

"Każdy najmniejszy wpis, który ma obrazić kogoś będzie karany warnem."
    Na kilka dni przed czystką, zastosowaliśmy takie rozwiązanie (spójrz na listę warnów i banów między 4, a 6 grudnia), ale to nie pomogło.

"- Nowi użytkownicy mogą pisać w tym dziale dopiero po miesiącu, by uniknąć multikont."
    Na pierwszy rzut oka, nieźle. Ale nie wiem czy to możliwe. A ograniczenia nakładane na liczbę postów odpadają.

"- Jeżeli ktoś założy więcej niż 1 konto, będzie banowany na stałe!"
    Na tym forum, w przypadku wykrycia multikonta stosuje się prostą zasadę "jedno konto=jeden warn", czyli jak ktoś ma jedno multikonto bez potrzeby, to zostaje ono zbanowane, a na "pierwotne" przyznajemy warna. Za 2 multikonta na "pierwotnym" pojawiają się 2 warny. Przynajmniej ja tak działam. No i oczywiście "stali banici" od razu bana dostają.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #59 dnia: Grudnia 20, 2011, 21:49:27 »
    "Każdy najmniejszy wpis, który ma obrazić kogoś będzie karany warnem."
    Na kilka dni przed czystką, zastosowaliśmy takie rozwiązanie (spójrz na listę warnów i banów między 4, a 6 grudnia), ale to nie pomogło.

Wydaje mi się, że gdyby takie zachowanie wobec zuych ludzi trwało dłużej byłoby ono bardziej skuteczniejsze. Wszyscy zdążyliby się przyzwyczaić a kto by się nie dostosował leci z tawerny i tyle.