Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak myślisz czy moderatorzy i admini tawermy powinni odblokować dział ''Klany Warband''

Tak
    Nie
    Nie mam zdania

Autor Wątek: Tematy wątków klanowych  (Przeczytany 12127 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mus1c

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Radny klanu Polish Eagles
    Odp: Tematy wątków klanowych
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 10, 2011, 16:54:58 »
    A jeśli interesowały go wyniki, sukcesy osiągane przez klany? Chciał być na bieżąco ze sprawami klanów, chciał brać udział w żywych dyskusjach na tematy klanów (choćby Grey Order) i ewentualnie zadać kilka sensownych pytań? Jak zwykle niektórzy widzą tylko jedną stronę medalu...

No właśnie mnie na przykład interesują tylko osiągnięcia klanów wyniki meczy itp.

" - A więc niech zwycięży lepszy - zawołał szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwał się:
    - Owszem, zamierzam zwyciężyć." - cytat z książki Zwiadowcy

Jednostka pola powierzchni w Warbandzie?
    (click to show/hide)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 10, 2011, 16:58:29 »
    A jeśli interesowały go wyniki,

Przy okazji których pojawiały się kłótnie, że wynik był inny, ci się nie stawili, a tamtym host nawalił i są skończonymi kretynami.

sukcesy osiągane przez klany

Mają pierwsze 2 posty na chwalenie się sukcesami oraz wstawianie wyników.

Chciał być na bieżąco ze sprawami klanów

To ktoś uaktualniał w tych klanach jakieś informacje? Chyba tylko Hitmani pisali takie duperelki kto dołączył do klanu, etc. Dla reszty "bieżące sprawy" to obrzucanie się błotem i nic ponadto.

chciał brać udział w żywych dyskusjach na tematy klanów

Właśnie te "żywe" dyskusje doprowadziły do tego. Dyskusja =/= Klany Warband. Spam, flame i trolling = Klany Warband.

ewentualnie zadać kilka sensownych pytań?

Sensowne pytania w dziale klanowym. xD Tuś mnie ubawił...

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 10, 2011, 17:03:46 »
    A nie da się przypadkiem nadać opcji pisania nowych postów tylko autorom tematów ? Takie rozwiązanie byłoby według mnie najsensowniejsze - nie byłoby spamu ale informacje dotyczące osiągnięć i informacji z życia klanów dalej by się pojawiały.

Mimo spamu dział klanów był dla mnie najciekawszy, teraz zostaje już odpisywanie na tematy typu "pomocyniedzialamiwarbandalemamkrakawien ccojestnietak?" albo "cZe$c mamm mizje w M&BOiMŹexp+9 i nie fiem jak jom sropić pomocy" :(

Offline Nubis_2005

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Steam:Nubis2005 w grze:Nubis_of_Sparta
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 10, 2011, 21:30:37 »
    Skoro administracja nie wyrabia z pilnowaniem tematów klanowych, to zawsze można oddać trochę roboty samym reprezentantom klanowym.
    Moja propozycja jest prosta niech każdy klan który coś znaczy na Polskiej scenie WB ma w dziale klanów swoje podforum, tzn. coś takiego jak mają najlepsze Polskie mody np: WFAS, FB itd... które będzie moderowane przez wybranych Klanowiczów.
    Wtedy każdy klan będzie mógł w swoim podforum  mieć kilka swoich tematów np: "galeria", "osiągnięcia", "dyskusja ogólna", "ambasada" itd...
    Dzięki temu administracja nie będzie musiała użerać się z trolami, a osoby odpowiedzialne za dany klan bea się tym zajmowały.

Oczywiście nie może być tak że ktoś przyjdzie założy 1 osobowy klan i powie ja chcę swoje podforum,a więc trzeba by wyznaczyć granicę od której klan ma prawo dostać swój poddział.
    Powiem szczerze że moim zdaniem jeżeli pozostanie takie rozwiązanie że jest tylko 1 post w każdym temacie wielu ludzi takich jak ja przestanie odwiedzać to forum, ponieważ nie będą mieli takiej potrzeby, i wtedy wcale bym się nie zdziwił gdyby powstało nowe forum tylko tym razem nie prowadzone przez 12 latków.

Z wyrazami szacunku
    Nubis_2005_of_Sparta
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Tak zapoznałem się i moja sygnaturka była regulaminowa.

Tak, mając ponad 200px wysokości. Nie ośmieszaj się...

Miała 300 a w regulaminie było chyba 300^^

W regulaminie jest 150...

Też nie masz się czego przyczepić stróżu prawa i porządku...

Offline Voland_s

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 10, 2011, 23:32:25 »
    Strasznie źle się stało. Wątki klanowe były żywą historią Warbanda i pomimo wielu nieraz nawet chamskich wpisów można w nich było znaleźć wszystko co istotnego się wydarzyło od bety aż do dziś. Usunęliście to jednym chirurgicznym cięciem i możecie mówić, że Wasze forum, że Wasza sprawa... Cóz, ja też się swego czasu dołożyłem do tego forum jako user i wtedy słyszałem, że to nasze wspólne dobro. Więcej to się nie powtórzy, bo zabraliście usuwając historię np. REF czy Hitmen pewne wspomnienia wielu osób, tych co jeszcze grają i tych, które z różnych powodów opuściły tę grę. I może z sentymentu wracały sobie czytając i przypominajac jak to kiedyś było...
    Nie podoba mi się to, tak nie można... Zachowaliście się jak cenzorzy ze słynnej ulicy Mysiej w Warszawie. Szkoda.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 11, 2011, 09:43:48 »
    Mi również się to nie podoba,
    Klany Warband były w istocie jednym z najciekawszych działów o ile nie najciekawszym, tam możnabyło śledzić losy klanów, a jeśli pojawiał się temat reaktywacji WV przez Olka to śmiech był nieodparty. Mówicie, że ostrzegaliście, karaliście i wszystko na nic, to skoro nie możecie tego ogarnac to pomyslcie co z tym zrobic, a nie pozbawiacie ludzi bierzących informacji z klanu, bo jesli chcecie aktualizowac tematy raz na miesiac to pozdro, przez miesiac tyle moze sie zdarzyc. Klany na tym ucierpialy i chyba nawet nie zdawaliscie sobie sprawy ze ktos bedzie sie zalil, a taki Voland ma racje. Historie klanow ida w niepamiec bo wy szliscie na skróty i zamkneliscie dzial. Proud mówisz ze nie masz czasu, bo ...... zycie prywatne. Chyba kazdy raz na dzien moze tu spojrzec i cos napisac, choc jesli pracujesz 16h dziennie to szacuneczek, ale skoro macie tyle pracy, ze tym sie tu usprawiedliwiacie to moze byloby warto na waszym miejscu poszukac pomocy?
    (click to show/hide)

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 11, 2011, 11:43:38 »
    Chyba kazdy raz na dzien moze tu spojrzec i cos napisac

Zaglądam. Jednak na ogarnięcie tego całego spamu i cholera wie ilu tematów na prawdę potrzeba masy czasu, a klany warband to nie jedyny dział na forum.

warto na waszym miejscu poszukac pomocy?

Myślisz, że o tym nie myśleliśmy?

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 11, 2011, 11:50:05 »
    Zaglądam. Jednak na ogarnięcie tego całego spamu i cholera wie ilu tematów na prawdę potrzeba masy czasu, a klany warband to nie jedyny dział na forum.

Myślisz, że o tym nie myśleliśmy?

Czyli wg. Ciebie najlepszym rozwiązaniem było zamknąć cały dział bo kilku bachorów robiło w nim burdel może w końcu zaczniesz brać pod uwagę że było dużo tematów w których nie było żadnej kłótni,czy dalej będziesz zasłaniał się tymi kilkoma tematami  ?Teraz jeszcze bardziej tego nie rozumiem,skasowaliście jak ktoś już przedtem o tym powiedział całą naszą historie.

DOWN@ Dobry pomysł dodałem ;-)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2011, 11:56:50 wysłana przez Krzychu11 »

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 11, 2011, 11:52:06 »
    Może po prostu nadalibyście komuś jeszcze moderatora na tym forum, odblokowali dział i byłby spokój ? Swoją drogą może Krzychu zrób ankietę w tym temacie.

Offline Paryszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 11, 2011, 12:10:08 »
    Popieram Krzycha w 99,9% a może i nawet w 100%

Pozdro Paryszek

PS: Zamykanie tematów to całkowity bezsens, moderatorom i adminom nie chce się "dupy ruszać" żeby nad tym zapanować i dlatego pozamykali żeby mieć święty spokój. Zamiast dać komuś moderatora żeby nad tym zapanował to woleli iść na łatwiznę.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2011, 12:16:16 wysłana przez Paryszek »

Offline Rizzet

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • 12345pp
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 11, 2011, 12:13:15 »
    Zgadzam się z Krzychem. Zamykanie tego działu tylko z powodu paru niedojrzałych osób nie jest dobrym pomysłem. Jestem definitywnie na tak.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 11, 2011, 12:14:07 »
    Jestem na tak, to że kilka osób ma nie równo pod sufitem nie oznacza tego, że można zamykać dział bez powodu.

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 11, 2011, 12:25:34 »
    Popieram zdanie Krzycha, Volanda, Blachy i reszty. Według mnie ta "kastracja" działu klanowego nie była konieczna. Ja rozumiem, że administracja miała już powyżej uszu spamu i kłótni w tematach klanowych i nie chce się już dłużej z trollami użerać. Mnie by na Waszym miejscu też szlag już trafiał. Ale z kolei zamykanie WSZYSTKICH tematów to trochę przesada. Tak jak to mówił Voland - tym działem żyla polska scena Warbanda i teraz na tym niestety ucierpi.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 11, 2011, 13:00:23 »
    Mówię oczywiście w przenośni, ale zamknięto ''połowę tawerny'' .
    Wprowadźcie moda tylko na ten jeden dział. Kogoś kto sumiennie będzie wypełniał swoje obowiazki, kogos kto bedzie rozdawal ostrzezenia za burdy w tematach, bo dotychczas na widok postów lamiacych regulamin administracja udawała że nic sie nie dzieje i patrzyła dalej , a interweniowała tam gdzie nie było takiej konieczności
    (click to show/hide)

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 11, 2011, 15:20:09 »
    Nowy moderator? z chęcią się zgłoszę :D
    Ja rozumiem administrację forum i nawet (jako obserwator nie należący do żadnego klanu) podzielam ich zdanie. Choć nabieram wątpliwości kiedy czytam wasze komentarze. Może i klany były historią Tawermy, ale czy dobrą? Ja widziałem tam główmie spam i flame. Dlatego nie dziwię się, że nikt nie chciał się w tym paprać. Postawcie się na ich miejscu.
    prowadzone przez 12 latków
    To jakiś żart...?
    Wydaje mi się, że pomysł Tobik-N'na jest najlepszy jak do tej pory.