Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak myślisz czy moderatorzy i admini tawermy powinni odblokować dział ''Klany Warband''

Tak
    Nie
    Nie mam zdania

Autor Wątek: Tematy wątków klanowych  (Przeczytany 12139 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Tematy wątków klanowych
    « Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 11, 2011, 15:28:19 »
    Ja widziałem tam główmie spam i flame.

Bo niektórzy widzą to co chcą widzieć.

To ktoś uaktualniał w tych klanach jakieś informacje? Chyba tylko Hitmani pisali takie duperelki kto dołączył do klanu, etc. Dla reszty "bieżące sprawy" to obrzucanie się błotem i nic ponadto.

Właśnie te "żywe" dyskusje doprowadziły do tego. Dyskusja =/= Klany Warband. Spam, flame i trolling = Klany Warband.

REF, Hitmeni, IPL, PE mogę wymienić jeszcze kilka klanów które na bieżąco starały się uaktualniać informacje dotyczące swojego klanu.

Co od dyskusji. Mogłeś zacytować całość a nie wyrywać z kontekstu. Przykładem może być temat Grey Order. No, chyba że uważasz że 120 stron tamtejszego tematu to czysty flame i spam.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 11, 2011, 17:16:08 »
    Nie będę udawał zaskoczonego tym pomysłem, od długiego czasu widać było jak administracja starała się zapanować nad tym bałaganem. Co nie zmienia mojego zdania, że wdrożenie go w życie jest strzałem w kolano serwisowi, którego większość społeczności (tej najbardziej aktywnej) zrzesza się właśnie w klanach. Zobrazowało się to o czym ktoś wcześniej wspomniał, że nie jest to oficjalne forum, tylko prywatne mające nieco inne priorytety. Budzi się we mnie nawet myślenie, że od pewnego czasu to nie tawerna jest dla ludzi tylko ludzie dla tawerny. Administracja powinna się zastanowić nad tym czym jest serwis i stworzyć jak najlepsze warunki do jego ekspansji i rozwoju. W tym przypadku wybrano łatwiznę, uderzając nie tyko w dzieciaki, ale też w ludzi, którzy starali się utrzymać poziom w swoich tematach. Na koniec chciałbym dodać, że nazywanie motłochem i poniżanie ludzi w wykonaniu administracji (akurat w przypadku spraw klanowych było to dość częste) świadczy tylko i wyłącznie o poziomie administrowania serwisu i o samych administratorach. Prosiłbym dla dobra serwisu, żeby powstrzymano się w przyszłości od treści za, które normalny użytkownik forum mógłby zostać nagrodzony. Wyobrażacie sobie sytuację w której Proud zostaje przez kogoś nazwany motłochem i  ten ktoś nie dostaje ostrzeżenia?

Jestem niemalże pewny, że administracja prędzej czy później wycofa się z tego pomysłu. Pojawia się tylko pytanie- czy prędzej czy później?

Down/

Ale ja Was nie rozumiem, Luca i Kalpokorze. Po co Wy się z motłochem będziecie wykłócać? Ludziom się nudzi i chcą sobie pokrzyczeć, to niech krzyczą, ale wtórować im nie ma sensu, bo się niemały offtop rodzi. Po cholerę nam to.

Tak napisał Alkhadias i własnie niego chciałem przytoczyć, dlatego przepraszam Cie Proudzie. Nie mniej, nie wycofuje się z tego co powiedziałem i uważam, że Twój nick mówi sam za siebie i w takiej sytuacji skończyło by się ostrzeżeniem.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2011, 17:58:45 wysłana przez Oktawian »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 11, 2011, 17:26:24 »
    Wyobrażacie sobie sytuację w której Proud zostaje przez kogoś nazwany motłochem i  ten ktoś nie dostaje ostrzeżenia?

Chciałbym również żebyś z łaski swojej odpieprzył się ode mnie. Nigdzie nie pisałem o jakimś "motłochu", tak więc nie wmawiaj mi czegoś, czego nigdy nie pisałem przez co tworzysz jakieś chore insynuacje, gdyż za słowa innych osób nie odpowiadam i nawet nie wiem czy ktoś pisał o jakimś "motłochu" - niemniej, na pewno nie byłem to ja.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 11, 2011, 17:48:45 »
    Słuchajcie, dział klanów został zamknięty i decyzji nie zmienimy.

Możecie sobie mówić, że nam się nie chce ruszać dupy... sami założycie swoje fora, to sami będziecie robić ile fabryka da, ja Wam nie bronię. Pragnę tylko zauważyć kilka kwestii. Postaram się robić to po kolei, uwzględniając "co ciekawsze" posty.

No wybacz, ale jeśli nawet interwencje moderatorów nie pomagały, to co mieli z tym całym syfem począć? Zrealizowali to, co ogłosili (a nie jakiś rage)
    Dokładnie tak. Ostrzegaliśmy o takich konsekwencjach od CO NAJMNIEJ 3 miesięcy. To nie jest tak, że nagle wpadliśmy na pomysł "a zamknijmy ten dział, będzie fun", bo "nam się nie chce robić". Poza tym macie rację. Nam się do cholery nie chce przez kilka miesięcy upominać ludzi o te same pierdoły. Tym bardziej, że słowa moderatorów były CAŁKOWICIE OLEWANE.
    Rozumiem, że nie wszyscy tacy byli. Jednak pretensje proszę mieć do tych, którzy zachować się nie umieli... całkiem dużo ich tam było. Nie do nas, gdyż my robimy to co musimy i tym bardziej to, do czego mamy prawo. Po prostu sprzątamy forum.

Klany na tym ucierpialy i chyba nawet nie zdawaliscie sobie sprawy ze ktos bedzie sie zalil, a taki Voland ma racje. Historie klanow ida w niepamiec bo wy szliscie na skróty i zamkneliscie dzial. Proud mówisz ze nie masz czasu, bo ...... zycie prywatne. Chyba kazdy raz na dzien moze tu spojrzec i cos napisac, choc jesli pracujesz 16h dziennie to szacuneczek, ale skoro macie tyle pracy, ze tym sie tu usprawiedliwiacie to moze byloby warto na waszym miejscu poszukac pomocy?
    Oj, to straszne że klany ucierpiały. Ale wiesz co? To nie jest forum klanowe. Każdy klan powinien być samodzielny i posiadać swoją własną stronę lub chociaż forum. Tam powinniście szukać aktualnych info. My pozwalamy się zaprezentować, ale nie jesteśmy platformą medialną dla klanów i ich politycznych spraw. Pomocy szukać nie musimy, boi jeden dodatkowy moderator sobie nie poradzi z takim bałaganem. My nie mieliśmy tylko działu klanów... a mimo wszystko on absorbował cały czas. TYM BARDZIEJ nie powierzymy moderowania- choćby jednego działu osobom, które w tym dziale były wyjątkowo "aktywne". Nie damy moderatora osobom, które maja warny i notorycznie łamią regulamin. Tym bardziej osobom, które nie potrafią zadbać o własną pisownię. Poza tym my jako administracja możemy zarządzać forum tak, jak nam to odpowiada.

Może po prostu nadalibyście komuś jeszcze moderatora na tym forum, odblokowali dział i byłby spokój ?
    Nie.

Teraz ogólnie.
    Dział nie zostanie otwarty. Ostrzegaliśmy Was o tym od dawna. Teraz jedynie wprowadziliśmy to w życie. Jeżeli ktoś będzie chciał mieć aktualne info o klanach, to takie będzie w tematach klanowych nadal. Jeżeli ktoś szuka najświeższych informacji o klanie, to w poscie informacyjnym będzie miał link do klanowego serwisu, o ile klan taki posiada.

Teraz pragnę Wam przypomnieć iż moim zdaniem taka sytuacja jest dla Was lepsza. Jeżeli dział nie zostałby zamknięty, to do końca grudnia połowa udzielających się tam osób dostałaby bana. I to bez żadnych żartów. Gdy pierwszy raz od jakiegoś czasu zajrzałem tam na dłużej, to się przeraziłem. Osobiście takiego czegoś, takiego burdelu NIE MAM ZAMIARU TOLEROWAĆ. Każda kłótnia, każdy post osoby, która się kłóciła łamał od 2 do 5 punktów regulaminu. Teoretycznie za JEDEN post mogłem dać każdemu bana. I to bym robił, gdyż porządek trzeba tam było zaprowadzić. Gówniarstwo nie może się szerzyć, takiej zgody od serwisu nikt nie dostał. Nie jesteśmy portalem do załatwiania Waszych spraw klanowych, o nie. Więc co byłoby lepsze? To aby administracja działała tak, jak 4 grudnia? Przypomnę listę ostrzeżeń i banów z tego dnia:

Pipon (04.12.2011) - Gówniarstwo, zerowy poziom, kłótnie, wklejanie głupich obrazków... szkoda słów i czasu. //Alkhadias
    Jagielon (04.12.2011) - 3 ostrzeżenie za wyzwiska. //Alkhadias
    Sosna (04.12.2011) - Wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników, gówniarskie zachowanie. 2 osty widać nie dotarły... //Daedalus
    Deadmen (04.12.2011) - kolejny "inteligent", do którego 2 osty nie dotarły. //Daedalus

Wiesiek_Pl (04.12.2011) - Warn za przeklinanie i kłótnie. //Alkhadias
    Pipon (04.12.2011) - Warn za wklejanie głupich obrazków. //Alkhadias
    Deadmen (04.12.2011) - Warn za kontynuowanie kłótni, mimo ostrzeżeń moderatora. //Alkhadias
    Teblar (04.12.2011) - ostrzeżenie za kłótnie i przekleństwa. //Alkhadias
    SirKula (04.12.2011) - Ostrzeżenie za wszczynanie kłótni. //Alkhadias
    Jarsuss (04.12.2011) - Ostrzeżenie za kłótnie. //Alkhadias
    Sosna (4.12.2011) - Wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników. 2x //Daedalus  - zmiana na perm-bana

Do tego przypomnę, że tematy klanowe po każdej kłótni byłyby zamknięte na długi czas.

W ten sposób oprócz ograniczenia Waszych kłótni, dosyć szybko poleciałoby z forum sporo osób... według mnie to lepsze rozwiązanie, ale czasu i chęci brak. Więc woleliśmy wybrać mniej inwazyjną metodę i po prostu ograniczyć dyskusje, która do niczego tam nie prowadziła, i przy okazji nie banować prowodyrów.

Poza tym nikt Was na forum nie trzyma siłą i uwierzcie nam, że serwis wiele na tym nie straci. Po prostu.

Wyobrażacie sobie sytuację w której Proud zostaje przez kogoś nazwany motłochem i  ten ktoś nie dostaje ostrzeżenia?
    Ja sobie wyobrażam bez problemu, nie wiem jak inni. Nie raz ktoś mówił o mnie to i owo. Póki nie było to natrętne lub wyjątkowo wulgarne, to nie ma na co zwracać uwagi. Panienką nie jestem, Proud też nie.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 11, 2011, 18:22:26 »

Ten warn mnie zniszczył, pamiętam :))

Ja też poprę szanowną gawiedzi, bo sam najchętniej czytałem wątki klanowe. W tym momencie pozostaje mi czytanie tematu o piłce nożnej, Ether Fields i crpg. Nic więcej nie ma. Klany to scena, scena musi być żywa, a w życiu zawsze jakieś konflikty nachodzą.

Już nigdy więcej nie będę mógł zgłosić na chętnego w rozstrzyganiu sporu RTF vs BC, już nigdy nie będę sędziował (wraz z 6 osobami na tsie :D) szlagierowych pojedynków ...

Mówicie "każdy klan ma swoje forum" - owszem, ale ja np nie lubię mieć 2138190 kont z różnymi hasłami, żeby wchodzić na każde forum i wdawać się w dyskusje (nie kłótnie). Troszkę się rozczarowałem takim postawieniem sprawy, miałem nadzieję na załagodzenie sporu, ogarnięcie wszystko, a tutaj wszystko "cut" i wsio. Nawet żelazna dama nie zaczęła rewolucji od tak drastycznych metod.

Co do ankiety - uważam, że demokracja to najgorszy z możliwych ustrojów, ale zagłosuję na "tak", bo czuję rozczarowanie. Mimo takich, a nie innych poglądów dotyczących prywatności.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 11, 2011, 18:40:23 »
    W tym momencie pozostaje mi czytanie tematu o piłce nożnej, Ether Fields i crpg. Nic więcej nie ma.
    Spoko. Zawsze możesz założyć swój temat o czymś ciekawym, to obiecuję, że z Tobą pogadam :P

owszem, ale ja np nie lubię mieć 2138190 kont z różnymi hasłami, żeby wchodzić na każde forum i wdawać się w dyskusje (nie kłótnie).
    Wiem, ja też nie lubię. Dlatego klany dostały wcześniej możliwość posiadania aktywnych wątków. Szansę zmarnowali, może nie wszyscy, ale jest coś takiego jak odpowiedzialność zbiorowa.

Nawet żelazna dama nie zaczęła rewolucji od tak drastycznych metod.
    Ponieważ żelazna dama to przy nas pikuś... :P

uważam, że demokracja to najgorszy z możliwych ustrojów
    Tak samo uważam, więc... cóż.

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 11, 2011, 18:47:15 »
    Dobrze powiedziane Yoda
    Teraz możecie równie dobrze zamknąć wszystko jak nie ma klanów WB,dyskusja przeniesię się na Off-top,a tego chyba nie chcieliście?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 11, 2011, 18:49:13 »
    Dobrze powiedziane Yoda
    Teraz możecie równie dobrze zamknąć wszystko jak nie ma klanów WB,dyskusja przeniesię się na Off-top,a tego chyba nie chcieliście?

Działy Warband to nie wszystko, nie popadajmy w paranoję... jeżeli ktoś tak uważa, to zakończy swe udzielanie się na forum- i dobrze.
    Jeżeli dyskusja się przeniesie, to nie zamkniemy niczego, tylko zwyczajnie zbanujemy kogo trzeba i nagrodzimy warnami.

Przypominam wszystkim o takim śmiesznym wynalazku http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=768.0

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 11, 2011, 20:48:23 »
    Szansę zmarnowali, może nie wszyscy, ale jest coś takiego jak odpowiedzialność zbiorowa.

Odpowiedzialność zbiorowa ... Najbardziej idiotyczne pojęcie, z jakim się spotkałem na poziomie podstawówki, gimnazjum i liceum. Na szczęście studia to już nie ma racji bytu. Dlaczego za błędy jednych, mają płacić inni, niewinni? To tak, jakby za wybryki 30 porąbanych kiboli, wsadzali do więzienia 30 tysięcy ludzi na stadionach. Nie oszukujmy się, burdy wzburzali ciągle Ci sami ludzie, albo ich poplecznicy. Przy pierwszych naskokach i znamionach kłótni wrzucamy bany 1-dniowe, potem 7-dniowe i na końcu dożywotnia banicja. Zasada trzech szans zachowana, jakaś sprawiedliwość jest, a nie muszą cierpieć osoby nie mające z tym nic wspólnego.

No i na koniec - gdzie podzieją się długie dyskusje na tsie pod tytułem "Ooo, powstał nowy klan!!"? :)

Działy Warband to nie wszystko, nie popadajmy w paranoję... jeżeli ktoś tak uważa, to zakończy swe udzielanie się na forum- i dobrze.

Niemniej jest to forum poświęcone głównie grze Mount&Blade, i na tym opiera. Ja, podobnie jak pewnie 80% ludzi, nie trafiłbym tutaj bez zainteresowania wcześniej wymienioną grą, także logiczne, że ludzie będą tutaj poszukiwać informacji i pomocy. Widząc zasyfiony i zaspamiony wątek klanowy, będzie wiedział, że to klan budzący kontrowersje. Czysty, głównie informacyjny wątek, będzie świadczył o porządku w klanie. A teraz? Wszystkie klany mają jeden post, przez co każdy wydaje taki sam :)

Przypominam wszystkim o takim śmiesznym wynalazku http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=768.0

A do czego to służy? Brzmi groźnie ...

Offline inco

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 14, 2011, 12:30:32 »

Ten warn mnie zniszczył, pamiętam :))

Heh, a mnie zadziwił, do dziś nie mogę się otrząsnąć

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 14, 2011, 19:49:58 »
    Fajnym pomysłem byłoby stworzenie spamerskiego subforum "dyskusja o klanach", wtedy tematy klanów pozostałyby dziewicze, a my moglibyśmy sobie wesoło spamować, i nie męczyć adminów

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 14, 2011, 20:31:05 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:02:55 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 14, 2011, 20:43:43 »
    Fajnym pomysłem byłoby stworzenie spamerskiego subforum "dyskusja o klanach", wtedy tematy klanów pozostałyby dziewicze, a my moglibyśmy sobie wesoło spamować, i nie męczyć adminów

Poprawię...

Fajnym pomysłem byłoby, gdybyście stworzyli własne spamerskie forum dyskusjaoklanach.spam.pl, wtedy tematy klanów pozostałyby dziewicze, a Wy moglibyście sobie wesoło spamować, i nie męczyć adminów.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 14, 2011, 20:58:48 »
    Ja jeszcze bardziej poprawię:
    Fajnym pomysłem byłby byłby "bunt" graczy przeciw adminom, bo ktoś tu zapomniał, czemu służy administracja forum. Prosicie ludzi o wpłaty... Za co? OK, rozumiem za serwery... Ale dlaczego gracz Warbanda ma wspomagać forum, jeżeli administracja forum nie daje mu możliwości wypowiedzenia własnego zdania na temat danego klanu. Wbrew pozorom tam nie było samego spamu... Lubiłem wbić sobie na jedną stronkę i sprawdzić, kto dostał wpiernicz od klanu x, a teraz jestem zmuszony wchodzić na fora każdego klanu z osobna...

PS. Jest to mój pierwszy rok na tawernie, i sam wpłaciłbym chętnie, ale nie zrobię tego... Wpłacę jak zmienicie podejście do mnie...

PS2. Wiem, przerabialiście już ten temat z Volandem, ale chcę wam pokazać, że to nie jest pojedynczy, jak to określiliścim, foch...
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 14, 2011, 21:11:40 »
    Buntuj się ile chcesz.

Nikt Cię nie zmusza do wpłaty. Jakbyś nie zauważył, to jeszcze raz Ci napiszę. Nawet pogrubię, abyś zrozumiał: Wpłaty są dobrowolne. Nikt nie musi wpłacać, a jeżeli ktoś z własnej woli się zdecyduje, to liczy się każda złotówka.

Tak więc mało nas rusza Twój bunt polegający na nie wpłaceniu pieniędzy, gdyż my Cię do tego nie zmuszamy, wiec i tak nie spodziewaliśmy się żadnych pieniędzy od Ciebie. Pamiętaj też, że ludzie biorący udział w zbiórce kasy, nie płacą nam za pracę, nie płacą nam za ilość działów na forum, czy coś. Płacą, bo chcą, a pieniądze idą na utrzymanie serwera.