Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak myślisz czy moderatorzy i admini tawermy powinni odblokować dział ''Klany Warband''

Tak
    Nie
    Nie mam zdania

Autor Wątek: Tematy wątków klanowych  (Przeczytany 12195 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krzychu11

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Tematy wątków klanowych
    « dnia: Grudnia 10, 2011, 14:21:19 »
    Witam
    W tym wątku chciałbym aby moderatorzy tawerny wyjaśnili mi po co było potrzebne zamykanie wątków klanowych i ograniczanie postów w nich do max.2 ?
    Nie wiem jak inni ale na mój rozum,jest to całkowicie bez sensowne,forum to forum tutaj ludzie mają dyskutować więc nie widzę potrzeby zamykania działu tym bardziej o klanach  WB.Jeśli zamknęliście cały dział tylko dlatego że w kilku wątkach zrobił się burdel-gratulacje,nie lepiej poszukać jakiegoś innego mniej drastycznego rozwiązania tego problemu?
    Naprawdę nie wiem jaki sens miało zamykanie wszystkich wątków a tym bardziej usuwanie wszystkich postów,całkowity bezsens jak już wcześniej powiedziałem,a przecież jesteście Oficjalnym forum M&B także myślę że dzięki temu straciliście kilkunastu użytkowników,ograniczacie to co w forum jest najważniejsze - dyskusja,przecież takie są główne zamiary forum?

Pozdrawiam,Krzychu

« Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2011, 11:54:48 wysłana przez Krzychu11 »

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    Odp: Tematy wątków klanowych
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 10, 2011, 14:31:02 »
    Popieram Krzycha ,czy klany w których nic się nie spamuje muszą cierpieć przez te klany co spamują w nich? .
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 10, 2011, 14:41:08 »
    Oficjalnym forum M&B

Tawerna nie jest oficjalnym forum. Oficjalnym forum jest tylko i wyłącznie TaleWorlds.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 10, 2011, 14:44:03 »
    Nie tylko, przecież niedawno pojawił się tutaj link do jedynego oficjalnego polskiego forum Warbnda :D
    A co do setna sprawy, klany przesadziły, wielokrotne naloty moderacji (oraz ich brak konsekwencji, patrz powrót tematu bc...) nic nie pomogły. A jak nie kijem go to pałką. Widać jest to jedyne rozwiązanie pozwalające zapanować nad tym syfem i błotem którym się tak lubicie obrzucać.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 10, 2011, 14:47:09 »
    Popieram twórcę tematu. A jeśli już ma tak zostać to niech moderacja chociaż się przyłoży i pousuwa tematy klanów nieistniejących...
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 10, 2011, 14:50:24 wysłana przez Tobik-N »

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 10, 2011, 14:54:11 »
    A ja się cieszę, że zostały ograniczenia wątków do jednego posta. Tym samym, nie ma już sytuacji, że pojawia się naprawde idiotyczny spam w wątkach klanowych, nikt nie płacze na tawernie, że dostał bana na tym serwerze itd. itp. bo naprawde, część osób takie farmazony odwalała, że był koniec świata. Tym samym już nie będzie zbiorowych spamów w wątkach, co przyczyniało się do ich zamykania. Jest jeden post, tawerna to m.in. reklama dla polskich klanów, a nie forum do wykłócania się (a jak wiadomo, Polacy są w tym chyba nie do pokonania). Jak najbardziej podzielam zdanie administracji !

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 10, 2011, 14:59:05 »
    W całości popieram autora tematu. Nie można sobie poradzić - zlikwidować wszystko. Cóż za finezja.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline J. H. Dąbrowski

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 10, 2011, 15:06:12 »
    Mimo, iż nie jestem weteranem tego forum i zaglądam tu może raz na 3-4 dni to uważam, że zamknięcie i ograniczenie wątków klanowych było trochę nieprzemyślane ze względu na, jak to krzychu słusznie podkreślił, ograniczenie wolności słowa itd. Wg mnie administracja nie jest po to by patrzeć na wszystko i cieszyć się z braku pracy (braku podejmowania działań), lecz jest potrzebna do interweniowania - co miało niejednokrotnie miejsce i było słuszne chyba zawsze słuszne w przypadku moderatorów Tawerny.

Zostaje kwestia czy jest za mało aktywnych moderatorów na forum czy też może zwykłe lenistwo, popchnęło was do zamknięcia wątków klanowych i uproszczenia sobie pracy.
    pozdrawiam
    X__x

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 10, 2011, 15:18:48 »
    Pewnie... Ludzie z administracji nie mają co robić tylko pilnować nieogarniętych dzieciaków (bo jak inaczej zachowanie niektórych można nazwać?), które w głębokim poważaniu mają regulamin działu, jak i forum... Ostatnimi czasy, nawet przestali reagować na  prośby i upomnienia, a co gorsza - "powracają" z banicji i śmiecą na fikcyjnych multikontach. Powiem krótko - DOIGRALIŚCIE SIĘ!
    Owszem, ucierpiały i porządne klany, ale mówi się trudno... Zresztą, niemal każdy klan posiada własne forum, TS, grupę na Steam - nie widzę problemu, by tam dyskutować sobie o sprawach klanowych, życzeniu powodzenia i innych.

Co do "ograniczania wolności słowa" -> Zgłoście to do prokuratury ^^ xD <lol3>
    Tylko zapominacie ciągle o jednym: To prywatne forum, na którym admin może robić sobie co chce, jak chce i kiedy chce - jeśli komuś to nie odpowiada... Droga wolna! :P

Pozdrawiam!

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 10, 2011, 15:24:24 »
     I bynajmniej teraz nikt notorycznie nie będzie spamował słynnym ,,powodzenia,, na każdy założony klan, czy zbliżający się mecz, byle by tylko posta nabić :D

Offline J. H. Dąbrowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 10, 2011, 15:41:23 »
    Ok NIFN, to prawda, najlepiej strzelić focha i napisać rageposta w stylu "HA DOBRZE! DOIGRALIŚCIE SIĘ!".

Cóż, jak dla mnie to poza linkami do modów, czy też działu WFaS, to forum już praktycznie niczego ciekawego nie oferuje, ale to tylko moja opinia.
    pozdrawiam
    X__x

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 10, 2011, 15:45:43 »
    Ten post nie jest zdaniem administracji, a moim własnym.

Chciałbym zauważyć jedną rzecz. Administracja jest od pilnowania porządku, a nie szukania - jak ktoś powyżej próbuje wmówić - sobie zbytecznej pracy. Może dla niektórych jest to zaskoczeniem, ale każdy moderator/administrator ma swoje własne życie (cóż za nowina!) i pilnowanie tego burdelu klanowego - inaczej tego nazwać się nie da - stanowiło pewien problem. Próbowaliśmy za pomocą różnych środków zachować tam porządek. Tyle tylko, że nic nie skutkowało. Były ostrzeżenia, bany, zaostrzenie regulaminu - ręka do góry kto go przeczytał. Nic nie pomagało i nic by nie pomogło. Codziennie tematy klanowe były najeżdżane przez masę trolli leczących na forum kompleksy z życia codziennego. Na prawdę próbowaliśmy rozwiązać ten problem wiele razy, ale nic nie skutkowało. To co się stało było rozwiązaniem ostatecznym i długo czekaliśmy z jego wprowadzeniem, gdyż sama idea przewinęła się już ładny kawał czasu temu. Mimo tego nie chcieliśmy się uciekać do definitywnego rozwiązania, lecz sytuacja nas do tego zmusiła i nie chodzi w tym momencie o jakieś lenistwo, ani zbyt małą liczbę aktywnych moderatorów. To co działo się w tym dziale było po prostu jakąś parodią forum i gwarantuję, że nikt z was nie miałby ochoty, ani sił babrać się w tym burdelu.

Sprawę "ograniczania wolności słowa" cicho przemilczę, gdyż prawie padłem ze śmiechu gdy to przeczytałem. :p

Cóż, jak dla mnie to poza linkami do modów, czy też działu WFaS, to forum już praktycznie niczego ciekawego nie oferuje, ale to tylko moja opinia.
    And so what? Jeśli interesuje cię codzienny spam, najazd trolli, bezustanny flame, kłótnie, przepychanki, wieczne "powodzenia", to rzeczywiście jest się czym chwalić...

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 10, 2011, 16:00:56 »
    Ok NIFN, to prawda, najlepiej strzelić focha i napisać rageposta w stylu "HA DOBRZE! DOIGRALIŚCIE SIĘ!".
    No wybacz, ale jeśli nawet interwencje moderatorów nie pomagały, to co mieli z tym całym syfem począć? Zrealizowali to, co ogłosili (a nie jakiś rage). Myślę, że gdyby przez te 4 ostatnie dni, tj od umieszczenia przez Alkhadaisa informacji na temat "przyszłości klanów", spam by ustał, to MOŻE posty by zostały... No, ale jak do niektórych to nie dociera?

A jako, że w jednym dziale powstał porządek, to myślę, że jeden z Moderatorów jest zbędny - tj Luca ^^

Pozdrawiam!

Offline J. H. Dąbrowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 10, 2011, 16:42:17 »
    Dobra nie będę się z wami kłócić, bo to po prostu nie ma sensu. Życzę powodzenia na forum i w życiu prywatnym jak to któryś z was wyżej podkreślił.
    pozdrawiam
    X__x

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 10, 2011, 16:49:02 »
    And so what? Jeśli interesuje cię codzienny spam, najazd trolli, bezustanny flame, kłótnie, przepychanki, wieczne "powodzenia", to rzeczywiście jest się czym chwalić...

A jeśli interesowały go wyniki, sukcesy osiągane przez klany? Chciał być na bieżąco ze sprawami klanów, chciał brać udział w żywych dyskusjach na tematy klanów (choćby Grey Order) i ewentualnie zadać kilka sensownych pytań? Jak zwykle niektórzy widzą tylko jedną stronę medalu...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012