Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [cRPG][the_Grey] Grey Order  (Przeczytany 78063 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Verinen

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Grey Order
    « Odpowiedź #990 dnia: Maja 12, 2011, 18:41:18 »
    Dlaczego nikt nie zauważa bardzo ciemnego szarego Mail with Surcoat? Jestem przekonany, że żydowsko-masońsko-rosyjskie lobby tekstylne maczało w tym paluchy.  Moim zdaniem to powinien być mundur GO, a nie jakieś tam kujaki czy inne Matrioszki.

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Maja 12, 2011, 18:48:04 wysłana przez Verinen »

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #991 dnia: Maja 12, 2011, 18:50:08 »
    [...]że żydowsko-masońsko-rosyjskie lobby[...]
    Zapomniałeś wspomnieć o antychrystach i bezbożnikach :)
    Co do pomysłu Verinen'a, to szczerze się zgadzam mam dosyć tego Kuyaka, w życiu go nie nosiłem nawet, ja jestem za heraldykami.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #992 dnia: Maja 12, 2011, 19:04:26 »
    Dlaczego nikt nie zauważa bardzo ciemnego szarego Mail with Surcoat? Jestem przekonany, że żydowsko-masońsko-rosyjskie lobby tekstylne maczało w tym paluchy.  Moim zdaniem to powinien być mundur GO, a nie jakieś tam kujaki czy inne Matrioszki.

(click to show/hide)

Dobry pomysł, kupiłem tą zbroję i powiem wam że niczego sobie i wyróżnialibyśmy się jako Grey Order. Chciałbym aby nasi dowódcy rozważyli moją propozycję dotyczącą Grey Corrazina Armor oraz Coat of Plates (czarny). Sądzę że mogło by to się przyjąc a szczególnie ten drugi.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #993 dnia: Maja 12, 2011, 19:27:48 »
    Tak samo można uznać za ciężki armor churburg cuirass dla kawalerzystów - wygląda bosko, chodzi mi dokładnie o armor pozłacany z szarym ubraniem. Idealny ciężki armor dla kawalerii...

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #994 dnia: Maja 12, 2011, 19:54:26 »
    O nie, panowie... tydzień temu dostałem petycję z podpisami około 30 osób,prawie wszyscy jak jeden mąż poparli Kuyaki(chyba tylko jeden Blackitt był na nie, o ile dobrze pamiętam, i dwie osoby się wstrzymały od głosu). Wtedy był czas dyskusji, którą przegapiliście/ zignorowaliście/ albo poszliście za głosem większości(a moje wątpliwości przeszły wtedy zupełnie bez echa).
    Trzeba umieć ponosić konsekwencje swoich wyborów, bierności i zaniechań.
    Teraz już decyzja została podjęta definitywnie- nie ma wybacz(heraldyk transitional nadal jest w obiegu).
    Kuyak wszedł do kanonu GO. Sprawa zakończona.

PS Notabene, byłem pierwszą ofiarą(i przeciwnikiem) wprowadzenia Kuyaka(musiałem porzucić swoją ulubioną vest lamelkę), ale teraz będę pierwszym jego obrońcą .
    Po pierwsze, bo nie będzie tak, że co tydzień będziemy się przebierać w inne ciuchy, bo komuś się coś odwidzi, po drugie-  jedną z rzeczy , którą najbardziej opłaca się w tej chwili ulepszać to ubranka(vide fix 0.223) i tak też zrobiłem-tym bardziej, jako pure HA, gdzie mnie nie stać na luksus  posiadania nawet jednego punktu Ironflesha. Tak więc teraz to mnie i mój Lordly Kuyak możecie...no popatrzeć Sobie możecie na niego;)

PS Zamiast dalej zajmować się sprawami rozstrzygniętymi proponuję zerknąć w staty ekwipunku(a zwłaszcza, co się z nim dzieje po ulepszeniu, po wprowadzeniu dzisiejszego fixa- na pierwszy rzut oka- Longbow dostał potężnego buffa(gdybym wiedział, że jednak tak się stanie , nie wszedłbym w retajra...), natomiast konie...dostały potężnego nerfa( i zupełnie inaczej przebiega proces ich ulepszania), no i wspomniane ubranka więcej zyskują po ulepszeniu- np wspomniany  transitional heraldic, po +3 modifierze ma lepszą specyfikację niż black armor...

EDIT: down:@Corleone-wystarczy zerknąć w staty...
    Twój champion courser jest chyba  o >3pt wolniejszy, notabene najbardziej to uderza w cięższe konie(np mój catphract:() i zwłaszcza po pierwszym modifierze , gdzie się zyskiwało potężny armor, charge i +10 HP
    Teraz opłaca się mieć tylko championy, i to z tych lżejszych koni-courser i destrier, bo dopiero na 3-im stopniu zyskują to , co do wczoraj zyskiwały już po pierwszym. A mój cathaptact stracił 2 speeda i 2 zwrotki... a specjalnie zrobiłem nową generację, żeby dodać ridingu, bo mi się  zbyt wolny wydawał... teraz ,w najlepszym przypadku, będę miał  taką samą szybkość kosztem 2 pt riding'u.
    « Ostatnia zmiana: Maja 12, 2011, 20:21:51 wysłana przez Liveon »

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #995 dnia: Maja 12, 2011, 19:58:31 »
    Jak bardzo rozumiesz, że koniki zostały znerfione? Ja tam grając na champion courserze dzisiaj nie odczułem różnicy...
    o dwa pkt. wolniejszy, ale jakoś mnie to nie przeszkadza mając riding na 7 :D Tak samo nie odczuwam tego ujeżdżając kruszynkę...
    « Ostatnia zmiana: Maja 12, 2011, 20:08:27 wysłana przez Corleone »

Offline Ferdek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #996 dnia: Maja 12, 2011, 20:21:21 »
    co do Mail With Surcoat trafne spostrzeżenie :P
    armorek nie drogi a ładny i praktyczny :D

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #997 dnia: Maja 12, 2011, 20:37:30 »
    O nie, panowie... tydzień temu dostałem petycję z podpisami około 30 osób,prawie wszyscy jak jeden mąż poparli Kuyaki(chyba tylko jeden Blackitt był na nie, o ile dobrze pamiętam, i dwie osoby się wstrzymały od głosu). Wtedy był czas dyskusji, którą przegapiliście/ zignorowaliście/ albo poszliście za głosem większości(a moje wątpliwości przeszły wtedy zupełnie bez echa).

O ile dobrze pamiętam w mojej obecności głosowano za -uwaga- wprowadzeniem szeroko pojętych ruskich zbroi do tych, które może używać GO w czasie wspólnego grania. Nikt nic nie mówił o zamienianiu lamellar vestów na kuyaki...

Offline Smok

• Użytkownik
    « Odpowiedź #998 dnia: Maja 12, 2011, 21:48:36 »
    To prawda, ponieważ i ja byłem obecny podczas głosowania.
    Mail with surcoat- popieram.xD

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #999 dnia: Maja 12, 2011, 22:47:06 »
    Heh, to ja się pytam, gdzie są teraz Ci, którzy forsowali kuyaki, i gdzie  byli wtedy Ci, którzy teraz chcieliby kolejnego pokazu mody...

Muszę koniecznie odnaleźć tę listę/petycję, w sam raz lektura do poduszki, żeby zasnąć z uśmiechem na ustach:)

Nigdzie nie napisałem, że głosowaliście za  usunięciem lamelki, natomiast fakt jest faktem , że Kuyak wyparł lamelkę i lamelki  odeszła w niebyt(poza tym , skończyłoby się na tym, że tylko ja w niej bym chodził:)- nie można w nieskonczoność poszerzać szafy z ciuchami, i tak ,w porównaniu z innymi klanami, mamy chyba najwiekszy wybór fatałaszków.

A przede wszystkim chyba umknęło waszej uwadze, że ten sezon oficjalnych pokazów mody Harpag defintywnie już ogłosił zakończonym.

PS Jak komuś doskwiera brak fajnych ciuchów to polecam garnitury od Toma Forda...tylko trzeba na nie cholernie długo ekspić...,niecierpliwym dandysom pozostaje czas niezobowiązującej gry+ niezobowiązujących strojów. Życzę zatem owocnie spędzonych godzin przed lustrem...

« Ostatnia zmiana: Maja 12, 2011, 22:57:34 wysłana przez Liveon »

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #1000 dnia: Maja 13, 2011, 15:30:06 »
    (...)poszerzać szafy z ciuchami, i tak ,w porównaniu z innymi klanami, mamy chyba najwiekszy wybór fatałaszków.(...)

Oj Liveon nie widziałeś chyba "szafy" Risen'ów ;D oni to dopiero mają wybór...

Link dla zainteresowanych (Rozdział: Uzbrojenie Frakcji)

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #1001 dnia: Maja 13, 2011, 18:27:14 »
    Ja w każdym bądź razie jestem cały czas za kuyakami. Mocny armour, a nawet w droższym na dłuższą metę zarabiam dużo forsy

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1002 dnia: Maja 14, 2011, 20:30:13 »
    Ruszył handel/trademarket !(po wybraniu/zalogowaniu postaci do Strategusa, wchodzimy w Equipment i klikamy w ostatnią ikonkę po prawej stronie{wygląda jak walizka}),a dla tych , którzy mają mnóstwo kasy, lub chcą dokonać zamiany(poza ofertami  umieszczonymi na stronie naszego chara):

Z obecnych ofert ta wygląda szczególnie interesująco:

« Ostatnia zmiana: Maja 14, 2011, 20:33:25 wysłana przez Liveon »

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #1003 dnia: Maja 14, 2011, 21:18:24 »
    No proszę! Handelek :-)

A tymczasem nasi, złoili inne klany w kwalifikacjach do 7 edycji Turnieju Fallenów.

Brawo!

Wyniki naszej grupy:

1. Grey Order 45
    2. Fallen Brigade 40
    3. Pecores 35
    4. Pillagers, Wolper 30
    6. Sea Raiders 25
    7. Mercs 26-5=21*

Czekamy na wyniki grupy B

1. Risen
    2. HRE
    3. 22nd
    4. Druzhina
    5. SoA
    6. Guards
    7. ENG

Finał jutro 0 21!

Uwaga! Przed finałem, o godzinie 19 mamy mecz turnieju Shogunatu. Walczymy z Fallenami.

EDIT:

Wyniki grupy B + skład do finału:

Standings Group B

1. 22nd 48
    2. DRZ, HRE 35
    4. Risen 34
    5. ENG 23
    6. Guards 22
    7. SoA 17

Full results will come later.

Group for the finals tomorrow 19 GMT
    1. 22nd
    2. Grey Order
    3. Fallen Brigade
    4. HRE
    5. DRZ
    6. Pecores

Czyli jednak 22nd, no cóż Panowie - nabijamy lvl :-)

« Ostatnia zmiana: Maja 14, 2011, 22:47:05 wysłana przez Harpag »

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #1004 dnia: Maja 14, 2011, 21:44:39 »
    Niektóre osoby wyraźnie spinały się na myśl o noszeniu ciężkich zbroji jako kobieta.

UWAGA!

Teraz (chyba) wszystkie zbroje wyszczuplają kobiety! A na pewno Kuyak!
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin