Widzę, że większość z was zafascynowana nowymi modelami poszła w stronę estetyki wschodniej...
A wydawało mi się, że zakon ma być ukierunkowany bardziej na wojskowość zachodnioeuropejską. Dlatego właśnie sam ośmielę się coś zaproponować.
Pod natchnieniem pewnego obrazka przedstawiającego Genueńskiego Kusznika u schyłku średniowiecza
Proponuję taki zestaw ubraniowy:
Barbuta

Brygandyna- niestety z braku innego wyboru zostaje różowa ale przecież zawsze można uśmiechnąć się do Liska aby trochę ja ulepszył. Na przykład dodał jakieś płytowe ochrony na uda, dorobił trochę ćwieków (może nawet jakiś fajny wzorek) przekolorował ją odpowiednio i będzie super.

Wisby Gauntlets

Splinted Greaves

Jestem pod wrażeniem, strój , pod względem stylistycznym/estetycznym/ historycznym, absolutnie pierwsza klasa.
Wycisnąłeś z tego , co jest dostępne w cRPG, wszystko, co się dało:)
Tylko zmienić kolor brygantyny na szary/czarny/ popielaty i ewentualnie zlikwidować ostrogi(co mnie, akurat, jako HA, nie przeszkadza;ale ja jestem niechlubnym wyjątkiem;) -bo w przeważającej ilości jesteśmy
klanem pieszym .
Tyle, że to jest strój pośredni pomiędzy
kuyakiem a
heraldic transitionalem.
A to jest koszt(gdybym np ja go założył+ broń, ale bez szkapy)=
50185 g(sam strój-
24057g)
Nawet przy mnożniku x5, ledwo co, ocierający o granicę opłacalności/wytrzymałości mojej kieszeni.
Co gorsza, nawet w stroju
kuyackim(do którego już się przyzwyczaiłem/doceniłem-bo da się w nim skutecznie strzelać ze StrongBowa), ja mam tyły(nie wliczając w to kosztów utrzymania stajni)- tylko wczoraj miałem plecy na~15k g...
My(być może w najmniejszym stopniu dotyczy to pure 2h/pole) już, w tej chwili, potrzebujemy stroju pośredniego/przejściowego pomiędzy
pielgrzymem a
kuyakiem-coś, co sumarycznie i kwotowo zamknie się w obrębie
10k golda.
Nie będe naciskał na powrót do
lamelki(bo widzę/slyszę że niewielu osobom ona przypadła do gustu)-ale czegoś bezwględnie potrzebujemy-już, teraz.
No i liczę na to, że
Lisek( i ty
Luca, jako jego konsultant historyczno/stylistyczny) wykombinuje coś w tym przedziale/tej klasie armora).
Ja już o tym mówiłem
Liskowi, z mojej strony(a sądzę, że i całego
GO)- jego praca/twórczość może liczyć na pełne wsparcie lobbystyczne na forum/irc u
chadzaPS, Przy okazji, panowie, skończcie tą jałową dyskusje nad
ruskimi gadzetami-ile razy to trzeba powtarzać, że był/jest i będzie( dopóki
Harpag nie wyda stosownego edyktu)
zakaz chodzenia w ekwipunku natywnym, tzn takim , który zawiera w nazwie konotację/orientację kulturową/etniczną(np khergit, rus, sarranid, nordic, etc., etc.).EDIT: Świetna robota
Radh(lekki korekt i przykleję to dziś wieczorem na
greyorder.wordpress.com)-natomiast przestrzegam przed ściągnięciem najnowszej/wczorajszej(?) akutalizacji
TS(skąd inąd to paranoja, że
aktu. liczy sobie 34 mega do tak małego progsa-moje obsesje n/t
infiltracji sieci chyba znajdują tu kolejne uzasadnienie...), jeśli ktoś chce korzystać z
Notifiera!!!
Te wersje programów/pluginów są niekompatybilne !!!