Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [cRPG][the_Grey] Grey Order  (Przeczytany 78046 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Volv

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Grey Order
    « Odpowiedź #450 dnia: Lutego 03, 2011, 15:23:30 »
    Sam przyszedł do naszej klanowej łaźni :P ... Aż szkoda go wyrzucać :( .

Offline Arris

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #451 dnia: Lutego 03, 2011, 15:31:11 »
    Pulsnar się pewnie ucieszy ale nie musisz nowych nim straszyć... ja rozumiem, że to taka żaluzja do flagi GO, tu czarny a tu białe kafelki ale...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2011, 16:19:10 wysłana przez Arris »

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #452 dnia: Lutego 03, 2011, 17:54:43 »
    W odpowiedzi na "czarny na białym"  xD i generalnie problematykę estetyczną hehe, mam tu dla Was kilka propozycji naszego rynsztunku. Przy wyborze uwzględniałem cenę(koszt upkeepu), wagę,/obrażenia, a także odmienność stylu w stosunku do innych frakcji, kolorystykę (preferowany szary/czarny/biały), jakość tekstur modeli, oraz uniwersalność zastosowania przy rożnych specjalizacjach.

Nie jest możliwe ułożenie zestawu, który odpowiadały by wszystkim, ale da się to ułożyć w trzech grupach i korzystać z nich tak, by stały się charakterystyczne wyłącznie dla GO.

1. Wersja ekonomiczna czyli nieśmiertelny pielgrzym. (Ostatnio zauważyłem, że zwarta grupa pielgrzymów potrafi wzbudzić popłoch na BT1 hehe) Najpopularniejszy i jednocześnie klimatyczny zestaw. Zestaw oficjalny!
    (click to show/hide)

2. Nieco cięższa wersja "Leather Brothers" z celowo zmienionym hełmem, tak, by nie był nordycki. (Nordmeni z Fenady tak łażą w wersji eco, odpada) Zestaw ekonomiczny,z utrzymaniem poradzi sobie nawet konny czy kusznik. Jednak zbyt lekki dla większości. Raczej nie wejdzie do oficjalnych setów.
    (click to show/hide)

3.Wersja pośrednia/długo ważona, dla każdego w kilku odmianach. Wersja na mapy zimowe (biała) i na resztę (czarna) z hełmem na modłę wschodnią (raczej odpada) i preferowana wersja zachodnia. Waga/cena/ochrona - z kolczymi rękawicami i butami i kilogramowym hełmem daje dobry efekt. Można w tym przeżyć strzał ze snajperki. Do tego stosunkowo najlepsze tekstury i dosyć oryginalne połączenie. W tym można zarabiać biorąc pod uwagę zmienność mnożnika.Mój fawoworyt na wersję pośrednią.
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

4. Kiedy mamy kasę, lub gramy razem w wiekszej grupie to bierzemy nasz oficjalny, lekki zestaw heraldyczny (jednak dla niektórych trochę za drogi, dlatego szukamy czegoś pośredniego) Kiepska jakość tekstur to dodatkowy minus tego i tak już oficjalnego zestawu.
    (click to show/hide)

5. Kiedy nie wiemy co robić z kasą, lub bitwa jest z jakiegoś powodu istotna, wtedy wkładamy nasz zestaw sztandarowy. Zestaw oficjalny. Doskonałe tekstury.
    (click to show/hide)

Czekam na wasze propozycje na zestaw pośredni, bo lekki (pielgrzym) i ciężki (heraldyka lekka lub ciężka) już jest ustalony

« Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2011, 17:58:19 wysłana przez Harpag »

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #453 dnia: Lutego 03, 2011, 18:41:45 »
    Biała lamelka, to jest to. Jeszcze hełm troszkę mi nie pasuje, ale w sumie - może być.

A właśnie, przecież MMD mógłby troszeczkę przekolorować lamelkę, by zupełnie nam pasowała i na pewno nie byłoby to dużo roboty! Zmienić kolor tego materiału (nie zbroi!) na bardziej szary + fajny hełm do tego dobrać (może jeden z dostępnych) i gotowe. (mówiąc "mało roboty" mam na myśli 1-2 dni :) )
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #454 dnia: Lutego 03, 2011, 19:34:53 »
    Proponuję takiego seta:(UWAGA DUŻO OBRAZKÓW)

White Tunic over Mail
    weight 9.5
    head armor 0
    body armor 36
    leg armor 7
    requirement 9
    3,459 gold
    (click to show/hide)

Mail Mittens
    weight 0.25
    body armor 4
    requirement 6
    1,376 gold
    (click to show/hide)

Mail Chausses
    weight 1.75
    head armor 0
    body armor 0
    leg armor 24
    requirement 10
    1,358 gold
    (click to show/hide)

Spiked Helmet(wersja A)
    weight 1.75
    head armor 38
    body armor 0
    leg armor 0
    requirement 10
    2,478 gold
    (click to show/hide)

Open Sallet(wersja B)
    weight 2.75
    head armor 48
    body armor 0
    leg armor 0
    requirement 13
    4,994 gold
    (click to show/hide)

Wersja A:
    38h 40b 31l
    Total cost:
    8,672 g
    (click to show/hide)

Wersja B:
    48h 40b 31l
    Total cost:
    11,188 g
    (click to show/hide)

"Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Bartlomiej

• Użytkownik
    • Honor! Zniszczenie! Ojczyzna!
    « Odpowiedź #455 dnia: Lutego 03, 2011, 19:37:17 »
    Ja jestem nowy, ale chciał bym jakoś pomóc :) możemy (w wypadku ostatniego seciku) zmienić ,,świńską tważ" na Klappvisier, cena ta sama a wygląda jakoś ładniej w całości ;)

Mam prośbę do ciebie Harpagu, mógł byś mi wrzucić adres klanowego TS'a? Bo na przestrzeni wieków, nie używania tego ów programu gdzieś mi zaginął.

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #456 dnia: Lutego 03, 2011, 20:10:29 »
    Wersja Akko jest spoko, myślałem o zwykłym mailu, ma jednak tę wadę, że dostępne kolory odpadają. Łącznie z białym, bo przyciąga strzały i bełty jak magnes. Do tego koszt. Pamiętajmy, że to ma być coś tylko niewiele lepszego niż pielgrzym, bo heraldyki już ustaliliśmy jako obowiązujące na większych bitewkach. Poniżej moja propozycja na coś łatwego w utrzymaniu, a jednak lepszego niż pielgrzym:

1.Wersja lżejsza pośredniego ekwipunku.Parametry:26h 38b 22l  Total cost:tylko 4,790 g!!!

a)wersja letnia
    (click to show/hide)

b)wersja zimowa
    (click to show/hide)

2.Wersja cięższa pośredniego ekwipunku.Parametry:26h 40b 30l  Total cost:tylko 6,870  g!!!

a)wersja letnia
    (click to show/hide)

b)wersja zimowa
    (click to show/hide)

Taki zestaw ma tę zaletę, że nie jest ohydny (dobre tekstury) a tani jak barszcz, dwie wersje kolorystyczne (czarny/biały) zostawia 20-25k na ekwipunek i na luzie można w tym latać zamiast w pielgrzymie. Moim zdaniem jedynie do hełmu można się przyczepić, ale w tej wadze/kasie jest słabo.

Oto jego parametry:
    Nasal Helmet
    (click to show/hide)

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #457 dnia: Lutego 03, 2011, 20:16:13 »
    No, ja  będę twardo i do upadłego bronił lamelki(zwłaszcza białej) jako seta roboczego(zwłaszcza dla strzelców)- chodziłem w tym ubranku(tylko i wyłącznie) prawie 5 miesięcy i do dziś uważam to  za prawie idealne połączenie wytrzymałości/jakości/estetyki/economiki. Wprawdzie po patchu lamellar vest został  znerfiony(z 9 na 9.5 weight) ale i tak jest świetna rzecz.
    Ja się nosiłem bardziej na modłę wschodnią, bo buty kolcze  zbyt kaloszowato wyglądają, a sama lamelka mocno wyszczupla sylwetkę( akurat tutaj tego nie widać, bo jakąś dziwną rozdzielczość ustawiłem:):
    (click to show/hide)

PS A to mój dyżurny dowód na to, jak mocny to był i mam nadzieję, że nadal  jest to set(gwoli scisłości miałem  wtedy 18 str i 6 IF):
    (click to show/hide)
    Zginąłem, jak widać, nie od strzałek pięciu, tylko z ręki

PS1 sorry za jakość skrinów(directx 7 się kłania)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2011, 21:06:12 wysłana przez Liveon »

Offline Bartlomiej

• Użytkownik
    « Odpowiedź #458 dnia: Lutego 03, 2011, 20:18:09 »
    A jak już zmieniamy buty i rękawice, to może zmieńmy też hełm.
    Wygląd ten sam, tylko o 0.5 cięższy, a zawsze te troszkę do obrony głowy.

Khergit War Helmet:
    weight 1.5
    head armor 34
    body armor 0
    leg armor 0
    requirement 9

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #459 dnia: Lutego 03, 2011, 20:24:11 »
    Wszystkie idee są spoko, ale dla dam proponuję heraldic mail with surcoat jako set bitewny, ponieważ wygląda się w nim naprawdę ładnie i schludnie, a nie jak jakiś Pudzian :D Co do uberlekkiego pancerza, proponuję khergit leather lady dress + khergit leather boots + brązowy head cloth. Wygląda się w nim naprawdę zajebiście, a jak dodasz jeszcze jakiś klimatyczny mieczyk 2h to publika pada :D Niewiem jak babeczki wyglądają w lamelce, ale proponuję tylko czarną dla nich, ponieważ czarny wyszczupla :D

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #460 dnia: Lutego 03, 2011, 20:30:26 »
    Wszystkie idee są spoko, ale dla dam proponuję heraldic mail with tabard jako set bitewny, ponieważ wygląda się w nim naprawdę ładnie i schludnie, a nie jak jakiś Pudzian :D Co do uberlekkiego pancerza, proponuję khergit leather lady dress + khergit leather boots + brązowy head cloth. Wygląda się w nim naprawdę zajebiście, a jak dodasz jeszcze jakiś klimatyczny mieczyk 2h to publika pada :D Niewiem jak babeczki wyglądają w lamelce, ale proponuję tylko czarną dla nich, ponieważ czarny wyszczupla :D

No tak, tu muszę się zgodzić(prawie) w 100%- nie ma lepszego seta dla dziewczyn;) z tym że tańszy/zwykły heraldic mail( ten krótki) wyglada równie świetnie na kobietach(w takim chodzi np leuthen/falka)

PS Biały Lamellar Vest też wyszczupla dziewczyny( nie sugeruj się moimi i Harpaga screenami)

EDIT: @down Corleone
    No co Ty, mojej siostry Liveonki nigdy nie widziałeś;)
    Errata: Zrobiłem małą pomyłkę, miało być, że krótki heraldic mail jest najładniejszy(dla dziewczyn), a nie (heraldic mail with) surcoat :D

**********

Decyzja, co do rynsztunku roboczego/galowego będzie i tak należała do szefostwa/Harpaga, bo rozpatrując to tylko w kategoriach estetycznych, z góry można założyć, że każdy z nas co innego by wybrał dla Siebie i dyskusje/uzgodnienia n/t mogłby trwać bez końca.
    Ważne jest jedno- to ostatni dzwonek by pozajmować sety jeszcze nieprzejęte przez inne klany(chodzi oczywiście o sety nieheraldyczne).
    PS Tu mam trochę wątpliwości czy black lamellar vest nie jest znakiem rozpoznawczym ninja(o ile oni są klanem strategusowym, bo z pewnością cRPG-owskim-ninja Thomek jest ich bossem i adminem na jednym z serwerów EU)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2011, 21:18:29 wysłana przez Liveon »

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #461 dnia: Lutego 03, 2011, 20:33:25 »
    No tak, tu muszę się zgodzić(prawie) w 100%- nie ma lepszego seta dla dziewczyn;) z tym że tańszy/zwykły heraldic mail( ten krótki) wyglada równie świetnie na kobietach(w takim chodzi np leuthen/falka)

PS Biały Lamellar Vest też wyszczupla dziewczyny( nie sugeruj się moimi i Harpaga screenami)

Zrobiłem małą pomyłkę, miał być surcoat, a nie tabard :D
    A tak nawiasem, skąd wiesz że w biały wyszczupla :D? Zakupię obydwie wersje i zobaczę :D

/\ Co do strategusowego ninja, z tego co wiem to zostali wyrąbani z własnego sojuszu przez shogunat, bo to oni odebrali im cały teren :D
    « Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2011, 21:32:00 wysłana przez Corleone »

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #462 dnia: Lutego 03, 2011, 21:42:22 »
    A tak się stało, ponieważ ninja w kulki sobie lecą - ulubiony build klanu Ninja? 12 str 4 ps 0 IF wszystko w agi, weapon mastery i athletics. Może szybko machają i mają manuala, ale w strategusie 5 kuszników lub 3 łuczników je takich ninja w kilka sekund :D
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #463 dnia: Lutego 03, 2011, 21:53:13 »
    A tak się stało, ponieważ ninja w kulki sobie lecą - ulubiony build klanu Ninja? 12 str 4 ps 0 IF wszystko w agi, weapon mastery i athletics. Może szybko machają i mają manuala, ale w strategusie 5 kuszników lub 3 łuczników je takich ninja w kilka sekund :D

No i dlatego  pewnie ich klan się tak wykruszył(a kiedyś ich było multum), zwłaszcza po patchu, bo kompletnie sobie nie radzą z bronią dystansową i  zapewne dlatego też najczęściej na ich serwerze(zapomniałem, który ma numerek), kiedy adminuje  ninja Thomek bronie dystansowe są offowane:).
    Notabene to jemu zawdzięczam w dużym stopniu to, ze łucznicy zostali tak znerfieni- chyba  był najgorętszym orędownikiem tej idei na TaleWorlds- jak widać guzik mu( i jego pobratymcom) to pomogło...

Offline Bartlomiej

• Użytkownik
    « Odpowiedź #464 dnia: Lutego 03, 2011, 22:40:16 »
    Panowie, panie, Harpagu, chciałem zaoferować do dyspozycji klanu forum, pracuję również nad stroną.
    Forum jest w dobrym stanie, pousuwam stare posty, zmienię szyld etc.
    Strona, no z tym jeszcze popracować popracować(no może trochę więcej niż troszkę).Wygląda świetnie ale dotyczy innego tematu.
    Ogółem jeśli o takie rzeczy chodzi to ja jestem do dyspozycji ;)

Nie czytałem całości forum więc nie wiem czy ktoś już z takim pomysłem nie wyskoczył ;)