Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [cRPG][the_Grey] Grey Order  (Przeczytany 77331 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Grey Order
    « Odpowiedź #375 dnia: Grudnia 31, 2010, 18:48:15 »
    A co wy na to by zrobić taki ogólny spis, kto, gdzie, kim, z kim, jak itp... Chodzi mi, żeby spisać wszystkich członków Grey Order i napisać przy nim kim jest [ja np. Kusznik. zwajhander] itd... Co wy na to? Usprawniło by to wybory do bitew strategusowych.

Za dużo roboty. Co z afkami? Od nich nie wyciągniesz informacji. Do tego dochodzi to że goście co chwila przechodzą w kolejne geny, zmieniają styl gry i sprzęt więc lista musiałaby być na bieżąco aktualizowana. Za dużo zachodu o nic:) Kto ma wysoki lvl i jest znany będzie przyjmowany na bitwy...wystarczy też wejść na TS i grać.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #376 dnia: Stycznia 01, 2011, 00:39:14 »
    Happy New Year! Klękajcie narody! Grey Order own3d! Z okazji roku 2011 mam dla Was niespodziankę!
    (click to show/hide)
    Prawda, że wspaniałe?
    (click to show/hide)

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #377 dnia: Stycznia 02, 2011, 13:31:21 »
    Z okazji nowego roku formujemy kolejną armię! Dlatego:

APEL!!!!

Bardzo wszystkich proszę o zrzucanie wyfarmionego wojska i nadwyżek kasy (ponad 1500 golda) do wsi!

Plan jest taki aby w każdej wsi stała armia 3000.... Na pierwszy rzut idzie Gisim, równolegle pracujemy nad Elberl...

I oby los sprzyjał na wszystkim w nowym 2011 :-)

EDIT:

Proszę o kontakt na PM:

(click to show/hide)

Poza tym na pewno zwrócicliscie uwagę na nwe forum cRPG. Beznadziejny pomysł moim zdaniem, ale już jest, więc trudno.... Trzeba przeinstalować EyeCandy żeby dobrze wyswietlać główna stronę cRPG.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2011, 15:01:13 wysłana przez Fraa_Erasmas »

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #378 dnia: Stycznia 05, 2011, 01:55:45 »
    Sorki za podwójny post, ale:

JEST PATCH !!!!!

EDIT:

Żle się stało drogi Argalebie że nie udało się zakupić ekwipunku dla nowej armii. Jest znacznie drożej.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2011, 11:38:19 wysłana przez Fraa_Erasmas »

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #379 dnia: Stycznia 05, 2011, 12:32:11 »
    Moje pierwsze jaskółki, kukułki po  chwilach niezapomnianych spędzonych na grze w nowej epoce:
    (click to show/hide)
    Ponieważ to mój komentarz z wątka cRPG, umieszczam go spojlerowo, żeby się nie narazić(już taki jestem ostrożny;) adminom.
    A umieszczam go, bo chyba sporo z was tam nie zagląda,a szkoda;)

PS Erasmas, a jednak opłacało się zrobić inwestycje;) na wielu gratach można obecnie zarobić +20% przy sprzedaży

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #380 dnia: Stycznia 05, 2011, 13:06:13 »
    Ja niestety przeżywam tragedię, bo jakimś cudem moje punkty rozdały się inaczej niż to zrobiłem w grze. I tak wylądowałem z 1 powerstrikem, zamiast 4-5, bez IF, zamiast planowanych 4. Bug jakiś cholerny. Mojego sprzętu używać nie mogę, o kuszy na chwilę muszę zapomnieć, a z 1 PS to sobie mogę tym mieczykiem machać. Poważnie rozważam nową postać i farmienie od zera, liczę że retirement pojawi sie wkrótce, więc jeszcze chwilę wytrzymam.

Z kronikarskiego obowiązku dodam że z 35 lvl zjechałem na 25.

Dzisiaj o 18.00 idę na pierwsza bitwę Strategusową, na dodatek siege, więc dam znać się co i jak.

Wedle moich wstępnych testów w Strategusie też jest sporo drożej, jeszcze nie liczyłem ile kosztuje nasz standard, ale zakładam że jakieś 30% więcej. Za to wygląda na to, że dalej da się jeździć po wodzie, czyli geografia wprowadzona nie została.

Chwile pograłem, na początek w pielgrzymie, potem w red tunic over mail, potem w brygantynie. 1,5k golda do przodu, przy sporej dawce przegranych bitew. Za to można zauważyć pewną ostrożność graczy, a i sporo golasów się pojawia jak tylko drużyna przegrywa; bez sensu.

Co do inwestycji - rzeczywiście. Sam mam trochę szpeju do sprzedania na czarną godzinę... Ale kilka(dziesiąt) kilo złota też się przyda.

CDN.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2011, 13:34:08 wysłana przez Fraa_Erasmas »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #381 dnia: Stycznia 06, 2011, 00:00:52 »
    Witam. Dla wszystkich nowych rekrutów Grey Order w cRPG którzy nie bardzo jeszcze wiedzą jak się do tego moda zabrać polecam ten oto poradnik przełożony na Polski przez kolegę Arkeda z Shogunatów.

http://forum.c-rpg.net/index.php/topic,100.0.html

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #382 dnia: Stycznia 06, 2011, 13:00:33 »
    Lepiej niech Arked uaktualni ten swój poradnik. Wyczytałem coś w tym stylu: "Kupuj jak najlepsze zbroje, to będziesz rycerzem" - to się nijak ma do patcha aktualnego, nowi gracze zamiast zostać "rycerzem" zostaną bankrutami ;)
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #383 dnia: Stycznia 06, 2011, 13:46:08 »
    Lepiej niech Arked uaktualni ten swój poradnik. Wyczytałem coś w tym stylu: "Kupuj jak najlepsze zbroje, to będziesz rycerzem" - to się nijak ma do patcha aktualnego, nowi gracze zamiast zostać "rycerzem" zostaną bankrutami ;)

Nie przesadzaj...ten temat nie jest od narzekania na patcha...dla chcącego nic trudnego.

Offline acoaco122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #384 dnia: Stycznia 06, 2011, 13:46:41 »
    Mam dla was dobrą wiadomość:
    ***BUGFIX***
    you have 60 seconds to leave after the match started
    you can join in the first 60 seconds
    break chance: from 3% to 4%
    repair cost: from 20% to 5%
    repair dice roll: does not matter if you are on the winning or losing team.
    fixing no heirloomed items bug ingame
    changed xp from 1500 to 1000 per minute
    siege - blue fog removed
    - some other minor stuff"
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #385 dnia: Stycznia 06, 2011, 13:50:51 »
    Przewodnik jest nieaktualny. Radzę się przyjrzeć. Teraz w jeździectwie awansujemy co 3 agi. Coś nie tak jest z Wpp. Tanie bronie nie są tanie. No ogólnie nadaje się do aktualizacji.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #386 dnia: Stycznia 07, 2011, 07:38:39 »
    Panowie i panie! Bitwa nadchodzi!
    Order of the Lance atakuje Balanli!
    542 vs 511! Szykować bronie, czas im przetrzepać skórę!

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #387 dnia: Stycznia 07, 2011, 08:44:30 »
    Panowie i panie! Bitwa nadchodzi!
    Order of the Lance atakuje Balanli!
    542 vs 511! Szykować bronie, czas im przetrzepać skórę!

Będę.
    PS Trochę by się tam (chyba) przydało przerzucić sił na wszelki wypadek. Aha, i do szefostwa(bo jakoś ostatnio się nie speakneliśmy z Erasmasem) niezobowiązująca glossa-zwróć uwagę na wprowadzoną, po najnajnowszym ninja patchu, zbroję samurajską- Light Strange Armor. Fantastyczne parametry(zarówno dla tarczowników, bo mocna ochrona nóg i dla łuczników  bo waga+ cała reszta),a przede wszystkim- bezkonkurencyjna cena w stosunku do jakości. Imho, bardzo, ale to bardzo efektywny/ekonomiczny body armor względem  standardowej Lamellar Vest.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2011, 08:53:35 wysłana przez Liveon »

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #388 dnia: Stycznia 07, 2011, 09:10:32 »
    Będę.
    PS Trochę by się tam (chyba) przydało przerzucić sił na wszelki wypadek. Aha, i do szefostwa(bo jakoś ostatnio się nie speakneliśmy z Erasmasem) niezobowiązująca glossa-zwróć uwagę na wprowadzoną, po najnajnowszym ninja patchu, zbroję samurajską- Light Strange Armor. Fantastyczne parametry(zarówno dla tarczowników, bo mocna ochrona nóg i dla łuczników  bo waga+ cała reszta),a przede wszystkim- bezkonkurencyjna cena w stosunku do jakości. Imho, bardzo, ale to bardzo efektywny/ekonomiczny body armor względem  standardowej Lamellar Vest.

Wiem, sam używam Light Strange Armor - tania, mocna i bardzo ładnie wygląda :D Dlatego przez ten pancerz pozwoliłem sobie na kupno katany - i do tej pory nie narzekam :D

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #389 dnia: Stycznia 07, 2011, 10:00:25 »
    Ano tak. A koleżeństwo z Order of the Lance miało być dla nas miłe... Nikomu już nie można ufać. Ale w końcu to byli poplecznicy Order of the Rose.... Na wsjaki słuczaj mamy trochę więcej sił do obrony wioski. Najlepszy dowód że tworzenie armii wypadowych ma sens.

Co do uzbrojenia Strategusowego - zdecydowanie będzie wymagało ponownego przemyślenia, bo dotychczas standard dla 1000 kosztował 87k a teraz 156k. Więc najbliższe zakupy będą nieco inne, bo jeśli nie, to pójdziemy z torbami....

Tak czy inaczej - ustawiać budziki na sobotę !!!!

Sir_Tankmen_5th_TWK [Order Of The Lance]    vs Balanli [Grey Order]
    542   vs   3511
    Sat, 07:00
    EU_cRPG_3

@Liveon - chętnie pogadam z Tobą, mam sprawuchę....

@acoaco (uwagi z TS) - jak widzisz czujność rewolucyjna ma sens.... jak to mawiali starożytni good job

BTW - w Strategusie dzieją się dziwne rzeczy, bo bitwy wypowiedziane wcześniej są później, nikt się nie rusza, a poza tym mam wrażenie że wsie przestały zarabiać a ludzie farmić. A jeszcze wczoraj było OK... Coś czuję że idzie nowe. Nasza bitwa będzie wiec królikiem doświadczalnym - pierwsza sensowna bitwa post-patchowa. Poprzednia na której byłem się nie odbyła, niebieska mgła i zero uzbrojenia, wszyscy na lvl 0. Mam nadzieję że ostataecznie Turkowie nie wzięli tego zamku choć w rozpisce bitew mam napisane że wygrali.

EDIT:

A propos dziwnych rzeczy w strategusie - wyżej pisałem o bitwie na której byłem a która się de facto nie odbyła. Wszyscy obrońcy zostali wykikowani przez atakujących, których było po prostu więcej.

A: theTurks
    D: Malayurg Castle
    Army: 8285 vs 4500
    Survivors: 8285 vs 0
    Date: Wed, 05.01.2011, 18:00

Przez jakiś czas na mapie zamek pozostał niczyj. Dzisiaj sprawdziłem - i nalezy do Turków. Skandaliczne IMHO.

EDIT2:

Na specjalne życzenie: bannerpack

http://forum.c-rpg.net/index.php/topic,265.0.html

« Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2011, 19:30:21 wysłana przez Fraa_Erasmas »