W odpowiedzi na "czarny na białym" xD i generalnie problematykę estetyczną hehe, mam tu dla Was kilka propozycji naszego rynsztunku. Przy wyborze uwzględniałem cenę(koszt upkeepu), wagę,/obrażenia, a także odmienność stylu w stosunku do innych frakcji, kolorystykę (preferowany szary/czarny/biały), jakość tekstur modeli, oraz uniwersalność zastosowania przy rożnych specjalizacjach.
Nie jest możliwe ułożenie zestawu, który odpowiadały by wszystkim, ale da się to ułożyć w trzech grupach i korzystać z nich tak, by stały się charakterystyczne wyłącznie dla GO.
1. Wersja ekonomiczna czyli nieśmiertelny pielgrzym. (Ostatnio zauważyłem, że zwarta grupa pielgrzymów potrafi wzbudzić popłoch na BT1 hehe) Najpopularniejszy i jednocześnie klimatyczny zestaw. Zestaw oficjalny!
2. Nieco cięższa wersja "Leather Brothers" z celowo zmienionym hełmem, tak, by nie był nordycki. (Nordmeni z Fenady tak łażą w wersji eco, odpada) Zestaw ekonomiczny,z utrzymaniem poradzi sobie nawet konny czy kusznik. Jednak zbyt lekki dla większości. Raczej nie wejdzie do oficjalnych setów.
3.Wersja pośrednia/długo ważona, dla każdego w kilku odmianach. Wersja na mapy zimowe (biała) i na resztę (czarna) z hełmem na modłę wschodnią (raczej odpada) i preferowana wersja zachodnia. Waga/cena/ochrona - z kolczymi rękawicami i butami i kilogramowym hełmem daje dobry efekt. Można w tym przeżyć strzał ze snajperki. Do tego stosunkowo najlepsze tekstury i dosyć oryginalne połączenie. W tym można zarabiać biorąc pod uwagę zmienność mnożnika.Mój fawoworyt na wersję pośrednią.
4. Kiedy mamy kasę, lub gramy razem w wiekszej grupie to bierzemy nasz oficjalny, lekki zestaw heraldyczny (jednak dla niektórych trochę za drogi, dlatego szukamy czegoś pośredniego) Kiepska jakość tekstur to dodatkowy minus tego i tak już oficjalnego zestawu.
5. Kiedy nie wiemy co robić z kasą, lub bitwa jest z jakiegoś powodu istotna, wtedy wkładamy nasz zestaw sztandarowy. Zestaw oficjalny. Doskonałe tekstury.
Czekam na wasze propozycje na zestaw pośredni, bo lekki (pielgrzym) i ciężki (heraldyka lekka lub ciężka) już jest ustalony