Panowie,
Niczym się nie przejmujemy, tym razem admini zachowali się dobrze (co prawda wysłali mnie i Liveona na 3 dniowy odwyk od oficjalnych serwerów, ale przyjmujemy to na klatę - admin nie mógł zrobić inaczej, bo tamtych zbanował na prawie miesiąc i w ten sposób uniknął posądzeń o stronniczość - rozumiem to!) Strategus jest zamrożony, a roll back jest raczej nieunikniony, więc tym bardziej nie ma problemu. W najgorszym razie powiem tak: stać nas! Mamy 50 tysięcy dobrze uzbrojonego wojska! Przygotowują zmiany w geografii i nie zauważyli drobnych bugów - mają ważniejszą robotę. Nie czepiajmy się.
Mam też kolejną dobrą informację. Z inicjatywy Corleone (dzięki!) i za sprawą kierownictwa REF'u (sir Luca, Kalpokorze - dziękuję za wczorajszą rozmowę!) powstaje duża platforma skupiająca większą część polskiej sceny Warbanda, do której zostaliśmy jako Grey Order zaproszeni i z czego bardzo się cieszymy. Wreszcie nie będziemy gorsi od Rosjan czy Włochów! Tym samym, niezależnie od tego czy poszczególnym jednostkom to pasuje czy nie, wszelkie niesnaski pomiędzy nativo'wymi frakcjami, w Strategusie nie będą już więcej miały miejsca (zdrowa sportowa rywalizacja, to zupełnie inna sprawa, co więcej, jak sądzę pożądana :-). Osobiście tego dopilnuję (!), a jednocześnie wierzę, że wszystkim nam wyjdzie to na dobre. Jest nas za mało na takie nieporozumienia, jakie w przeszłości miewaliśmy. Nie stać nas na ciągnięcie tej głupoty, szczególnie że w tej czy innej formie znamy się już jak łyse konie! Przeciwników nam nie brakuje, dlatego Rodacy, pamiętajcie, że zgoda buduje, a niesnaski i uprzedzenia rujnują! Do oficjalnych przenosin, pozostaje już tylko uzgodnienie detali z chłopakami od czołgów. Kwestia najwyżej kilku dni. Dane nowego TS'a podam niebawem.
W związku z tymi zmianami, niebawem podam dokładny plan przenosin pomiędzy lokacjami wewnątrz naszej frakcji. Założenie jest takie, że silne klany z nativa, dostaną rodzaj autonomii wewnątrz GO, tzn będziecie się trzymać razem w danej lokacji(ach). Musimy tylko dokładnie policzyć co i jak i ilu jest danych graczy.
Kolejna sprawa jest taka, że nadszedł czas na wyjście z cienia. Ustalimy sobie nasz frakcyjny tag (najprawdopodobniej: tag klanowy z nativa_nick_The_Grey) Dla graczy bez klanu w nativie (np dla mnie) ustalimy brak przedrostka i tyle.
Zapraszam do dyskusji i wrzucania nowych pomysłów na usprawnienie funkcjonowania GO. Prawdopodobnie dobrze by było zebranie wszystkich gadżetów usprawniających/uatrakcyjniających grę w jednym miejscu. Mam na myśli np namiary TS, uaktualnioną mapę, listę członków grupy w podziale na zespoły, skrypty candy eye do stategusa i crpg, kalkulatory do generacji, paczkę z banerkami i cały ten szpej o którym zapomniałem. Możecie mi w tym pomóc?