Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [cRPG][the_Grey] Grey Order  (Przeczytany 77386 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Grey Order
    « Odpowiedź #390 dnia: Stycznia 08, 2011, 09:20:00 »
    No więc tak...nibybitwa zaczęła się od tego, ze nikt nie miał ekwipunku. Wszystko wskazywało na to , że będzie zadyma na gołe klaty, piąchy i rozkrwawione nosy ,ale nic z tego, okazało się że sama bitwa też nie odpala/nie zaczyna się, za to zaczęło się kikowanie i banowanie naszego teamu,  i tak też się skończyło- wygrali,ekhm, bitwę i zdobyli nasze Balanli kikami...

Oto blacklist(niepełna, być może później Erasmas, Glaedr albo Harpag ją uzupełni), prać ich, panowie Szlachta , gdzie się da i ile się da, tak żeby im się grać odchciało:

Tu już wyleciałem jako ostatni(po uprzedniej ich  zabawie w kikowanie samych siebie) :

PS Nie chcę robić  przykrych wypominek Panom, ale zbyt wielu naszych nie pojawiło się  na bitwie, gdyby frekwencja dopisała, byłaby szansa zniszczenia ich własną bronią, ewentualnie odchciałoby im się tego typu pomysłów na starcie.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2011, 09:36:28 wysłana przez Liveon »

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #391 dnia: Stycznia 08, 2011, 09:27:40 »
    No co za [cenzura]! Trzeba napisać do chadza, bo to już nie jest śmieszne - jeżeli tak mają wyglądać bitwy w strategusie, to po prostu bomba...

Ps. I przepraszam za to, że się nie pojawiłem, ale najzwyczajniej zaspałem :D Liveon wiem, że po części to nasza wina, ale nie powinny być dostępne polle na kick/ban

Ps2. Co tu dużo mówić, tamte[cenzura]po prostu ze[cenzura] w gacie i zaczęli kikować. Oczywiście, jak tylko kogoś dorwę z listy to zdzielę go Nodachi...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2011, 10:14:58 wysłana przez Corleone »

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2011, 09:39:26 wysłana przez Fraa_Erasmas »

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #393 dnia: Stycznia 08, 2011, 10:02:17 »
    Po prostu żałosne...
    Żałuję że nie było mnie na bitwie bo nie wiedziałem czy będę przyjęty.
    Poza tym mama nie pozwalała mi wejść na kompa.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #394 dnia: Stycznia 08, 2011, 11:56:11 »
    Życie jest ciężkie.... dotyczy to zarówno naszej bitwy ja i tego co napisał acoaco :-(

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #395 dnia: Stycznia 08, 2011, 12:51:02 »
    Wiecie czytam wasz wątek od dość dawna, w cRPG nie gram, w Strategusa tym bardziej ale zastanawia mnie jedno:
    Kto wybiera tych debili (podkreślę to określenie, żeby wszystkim pewną kwestię uzmysłowić), którzy są adminami na serwerach bitew strategusa? Przecież wyłączenie głosowań to jedno kliknięcie w panelu? Z tego co wiem to nie pierwsze takie zdarzenie, wcześniej też mięliście przygodę z banami w czasie bitwy? Czy chadz aż tak w tyłku ma to co dzieje się z jego modyfikację, że przestał interesować się co dzieje się na serwerach? Moim zdaniem jest coś nie tak...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #396 dnia: Stycznia 08, 2011, 15:31:43 »
    Pamiętajcie, by teraz zmienić baner na nasz klanowy (uprzednio pobierając paczkę banerów Strategusowych, patrz: poprzednia strona)
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #397 dnia: Stycznia 08, 2011, 16:59:20 »
    Co do banera- popieram z całej siły. Pamiętajcie również o konsekwencji - autobalance przerzuca ludzi z jednym banerem do tego samego teamu. Pogramy razem :-)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #398 dnia: Stycznia 08, 2011, 17:13:45 »
    Wiecie czytam wasz wątek od dość dawna, w cRPG nie gram, w Strategusa tym bardziej ale zastanawia mnie jedno:
    Kto wybiera tych debili (podkreślę to określenie, żeby wszystkim pewną kwestię uzmysłowić), którzy są adminami na serwerach bitew strategusa? Przecież wyłączenie głosowań to jedno kliknięcie w panelu? Z tego co wiem to nie pierwsze takie zdarzenie, wcześniej też mięliście przygodę z banami w czasie bitwy? Czy chadz aż tak w tyłku ma to co dzieje się z jego modyfikację, że przestał interesować się co dzieje się na serwerach? Moim zdaniem jest coś nie tak...

Poole są włączone gdyż czasem zdarzają się goście którzy giną specjalnie (staty 50 śmierci i 0 zabitych) więc robi się na nich poole. Admini są raczej rzadko więc po to są te poole. Ale sytuacji do której doszło rano nie dało się racjonalnie wytłumaczyć. To był czysty debilizm...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #399 dnia: Stycznia 08, 2011, 18:04:29 »
    No to z Harpagiem i jeszcze jednym koleżką idziemy na odwyk do 12 stycznia.
    Heh, przez skromność  nie wspomniałem o tym, że też  ich pod koniec poczęstowaliśmy pollami:D, żeby przedłużyć agonię(liczyliśmy, że po 15 minutach  niektórzy z nas będą mogli wrócić:)
    No Harpag, mogłeś przedłużyć ten urlop, a tak wespół-wzespół karnie nas urlopowano.

PS Może się pogodzę z native,hmm...gdyby tam zawsze można było wybierać łuki(albo frakcję z łukami), eh...to pewnie bym nie grał w cRPG;)

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #400 dnia: Stycznia 08, 2011, 20:09:06 »
    @ Liveon - wejdź na serwer inny niż EU3... Kawał dobrej roboty na bitewce :-)

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #401 dnia: Stycznia 08, 2011, 23:46:15 »
    Łeee;), to tylko na Strategusowe serwery  mamy bana? Swoją drogą, to w tych okolicznościach przyrody i tak by nie było sensu ryzykować jakichś szerzej zakrojonych akcji odwetowych. Mapa zamrożona, niedawne transfery poszły najprawdopodobniej na przemiał... Najpierw sytuacja musi się wyklarować , no i u nas musi nastąpić odbudowa infrastruktury:)

PS W ogóle ta cala akcja skojarzyła mi się z tą sceną:

You throw poll against to me?
    I throw poll against...yyy... you, too...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2011, 23:52:22 wysłana przez Liveon »

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #402 dnia: Stycznia 09, 2011, 13:32:26 »
    Panowie,

Niczym się nie przejmujemy, tym razem admini zachowali się dobrze (co prawda wysłali mnie i Liveona na 3 dniowy odwyk od oficjalnych serwerów, ale przyjmujemy to na klatę - admin nie mógł zrobić inaczej, bo tamtych zbanował na prawie miesiąc i w ten sposób uniknął posądzeń o stronniczość - rozumiem to!) Strategus jest zamrożony, a roll back jest raczej nieunikniony, więc tym bardziej nie ma problemu. W najgorszym razie powiem tak: stać nas! Mamy 50 tysięcy dobrze uzbrojonego wojska! Przygotowują zmiany w geografii i nie zauważyli drobnych bugów - mają ważniejszą robotę. Nie czepiajmy się.

Mam też kolejną dobrą informację. Z inicjatywy Corleone (dzięki!) i za sprawą kierownictwa REF'u (sir Luca, Kalpokorze - dziękuję za wczorajszą rozmowę!) powstaje duża platforma skupiająca większą część polskiej sceny Warbanda, do której zostaliśmy jako Grey Order zaproszeni i z czego bardzo się cieszymy. Wreszcie nie będziemy gorsi od Rosjan czy Włochów! Tym samym, niezależnie od tego czy poszczególnym jednostkom to pasuje czy nie, wszelkie niesnaski pomiędzy nativo'wymi frakcjami, w Strategusie nie będą już więcej miały miejsca (zdrowa sportowa rywalizacja, to zupełnie inna sprawa, co więcej, jak sądzę pożądana :-). Osobiście tego dopilnuję (!), a jednocześnie wierzę, że wszystkim nam wyjdzie to na dobre. Jest nas za mało na takie nieporozumienia, jakie w przeszłości miewaliśmy. Nie stać nas na ciągnięcie tej głupoty, szczególnie że w tej czy innej formie znamy się już jak łyse konie! Przeciwników nam nie brakuje, dlatego Rodacy, pamiętajcie, że zgoda buduje, a niesnaski i uprzedzenia rujnują! Do oficjalnych przenosin, pozostaje już tylko uzgodnienie detali z chłopakami od czołgów. Kwestia najwyżej kilku dni. Dane nowego TS'a podam niebawem.

W związku z tymi zmianami, niebawem podam dokładny plan przenosin pomiędzy lokacjami wewnątrz naszej frakcji. Założenie jest takie, że silne klany z nativa, dostaną rodzaj autonomii wewnątrz GO, tzn będziecie się trzymać razem w danej lokacji(ach). Musimy tylko dokładnie policzyć co i jak i ilu jest danych graczy.

Kolejna sprawa jest taka, że nadszedł czas na wyjście z cienia. Ustalimy sobie nasz frakcyjny tag (najprawdopodobniej:  tag klanowy z nativa_nick_The_Grey) Dla graczy bez klanu w nativie (np dla mnie) ustalimy brak przedrostka i tyle.

Zapraszam do dyskusji i wrzucania nowych pomysłów na usprawnienie funkcjonowania GO. Prawdopodobnie dobrze by było zebranie wszystkich gadżetów usprawniających/uatrakcyjniających grę w jednym miejscu. Mam na myśli np namiary TS, uaktualnioną mapę, listę członków grupy w podziale na zespoły, skrypty candy eye do stategusa i crpg, kalkulatory do generacji, paczkę z banerkami i cały ten szpej o którym zapomniałem. Możecie mi w tym pomóc?

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #403 dnia: Stycznia 09, 2011, 16:36:05 »

Jak napisał Argaleb - wbrew pozorom utrzymanie kicków ma sens. Chadz dziwną postacią jest - tak naprawdę nie zajmuje się tym co dzieje się na bieżąco, rzadko podejmuje bezpośrednie interwencje, a wyciągnąć z niego jakieś informacje to wyższa kawaleryjska szkoła jazdy... Z Adminami sytuacja jest też dość skomplikowana, nie na wszytskich bitwach są, a nasza była o porąbanej porze. Zresztą nie tylko Ty się dziwisz:

One question I wanted to raise since a long time. Is there an unwritten rule you have to be completely retarded to get admin zookeeper on NA servers?

LMAO. Z drugiej strony cmpxchg8b, który jest adminem na serwerach EU podjął ostatecznie dobrą decyzję :-)

NB:
    No co za [cenzura]! Trzeba napisać do chadza, bo to już nie jest śmieszne - jeżeli tak mają wyglądać bitwy w strategusie, to po prostu bomba...

Napisałem do Mr. C. sążnistego PMa, na razie bez odzewu, nie liczę na zbyt wiele... zgadzam się z Harpagiem że jedynym sensownym rozwiązaniem jest rollback Strategusa, nie tylko my ucierpieliśmy w tym burdelu na kółkach...

EDIT (WAŻNE!):

Z innej beczki: Chadz ogłosił że niedługo wejdą retirements. Wymagany level 31. Poza tym ogłosił że pojawią się nowe skille, niezależne od lvl... Jak zwykle HGW o co chodzi....

Co więcej, nieciekawa wiadomość dla tych z Was którzy mają dziedzica. Chadz ogłosił że znikną dziedziczone elementy ekwipunku które macie. Konkretnie to: liczba dodatnich modyfikatorów zostanie zsumowana, podzielona na trzy i zaokrąglona w górę. Tymi punktami będzie można usprawnić któryś z elementów ekwipunku. Heh i wygląda na to że taki element ekwipunku musi mieć w nazwie "club" albo "wooden". LOL. Ponoć to dlatego że chcą ograniczyć liczbę podrasowanych elementów sprzętu, a jest z tym związany jakiś nowy cholerny plan....
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2011, 03:15:31 wysłana przez Fraa_Erasmas »

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #404 dnia: Stycznia 10, 2011, 12:07:16 »
    Ekhm... nie mogę się powstrzymać, jak czytam ostatni akapit EDITu.

Cha cha cha ;D

chadz's troll mode: ON
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin