Tymbark,
Po pierwsze, to jeśli robić wymiany/zakupy to własnie teraz, przed patchem, bo później ceny niektórych rzeczy poszybują(najprawdopodobniej) do nieba(możnaby się nawet pokusić o to, o czym wspominał Dalhi, żeby porobić teraz zakupy na maksa, by później sprzedać je z zyskiem-ale to dopiero, jeśli poznamy ceny sprzętu).
Po drugie, jeśli przymierzasz się do łucznictwa konnego(wg mnie, bo trochę pokombinowałem z calculatorem, jeśli lvl 34 będzie nieosiągalny, to ten build mija się z celem tzn z satysfakcją z gry{5 horse archery się kłania...}), to w grę wchodzą wg mnie jednak 2h, polearmsy odpadają(poza lancami) bo w nie trzeba sporo wpakować punktów WPF, żeby były skuteczne.
A jeśli chodzi o 2h (z siodła), już dokładniej, to ja obstawiam najbardziej niedocenianą, a wspominaną tu już broń- słynny kontownik(mnie się ta nazwa własna podoba:) czyli Bar Mace - ma wszystko- siłę, zasięg, szybkość i jest tania, a że to obuch to nie trzeba mieć też dużo(albo i wcale) WPF i Powerstrike'a.
Jest jeszcze oczywiście klasyka, czyli (zbugowany/przekłamany zasięgiem animacyjnym)Morgi...
PS Na kuszach się nie znam, więc Ci nic nie doradzę, a co do Katany, to ona obecnie kosztuje ponad 5k(po patchu pewnie ok 8/9k) golda(notabene biegałem z nią {balanced katana} przez większość czasu, ale to broń skuteczna tylko w parterze(bo tu już przekłamania nie ma, wręcz przeciwnie-katana jest krótka, za krótka z siodła), przeciwko tarczownikom(spam,spam,spam;) i lekkozbrojnym, a i tak z szybkimi polearmsami to już są wielkie problemy(przynajmnie ja je mam) , żeby skrócić dystans.
PS1 PS Aha, jeszcze jedno, balans systemu napraw/uszkodzeń(wg tego, co piszą testerzy na TW) zmienia się jak w kalejdoskopie, ostatnio czytałem, że nie ma/ nie było finansowego problemu z utrzymaniem w dobrym stanie drogiego ekwipunku.