Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [cRPG][the_Grey] Grey Order  (Przeczytany 77009 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Grey Order
    « Odpowiedź #270 dnia: Grudnia 10, 2010, 17:58:31 »
    Witam.
    Bardzo niedawno zdecydowalem sie na Strattegusa i przyznam sie bez bicia ze nastapilo to po przeczytaniu tegoz watka od 1-szej strony:).Co prawda ostatnio troche odpuscilem sobie crpg,ale powoli,powoli i bedzie dobrze.
    Czy chcac (o ile jest taka mozliwosc) dolaczyc do was mam sie kierowac do tych wskazowek?
    Hej,

Kiedy podejdziesz pod Ryibelet Castle, znajdziesz tam jednego kolesia z naszej frakcji. Klikasz na niego, następnie na nazwę jego frakcji + join, (później to zaakceptuję) a następnie wchodzisz do wsi Ryibelet gdzie rozpoczynasz rekrutację (3 opcje - lazy bastard, zarabianie lub rekrutacja).
    Kiedy uzbierasz 50 ludzi - transfer do wsi, kasa powyżej 500 - 1000 złota, transfer do wsi. Jeśli zbraknie Ci kasy, ja ci ją przeleję. Konieczna będzie też krótka rozmowa na TS'sie. Miło Cię widzieć w naszej frakcji! Pozdrawiam!
    Obecnie stoje przy Gisim i cos tam probuje rekrutowac.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Harpag

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Ave Imperator Morituri Te Salutant xD
    « Odpowiedź #271 dnia: Grudnia 10, 2010, 18:08:34 »
    Tak, dokładnie te instrukcje!

Offline acoaco122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #272 dnia: Grudnia 10, 2010, 18:17:16 »
    Chadz to troll i patha nie będzie
    cytat jednego z użyszkodników TW.
    Zna ktoś już jakieś zamiary lub przesunięcia dotyczące patha?
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #273 dnia: Grudnia 10, 2010, 18:19:23 »
    Chadz to troll i patha nie będzie
    cytat jednego z użyszkodników TW.
    Zna ktoś już jakieś zamiary lub przesunięcia dotyczące patha?

Eh...pewnie ktoś po prostu napisał to ironicznie:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Chaber

• Użytkownik
    « Odpowiedź #274 dnia: Grudnia 10, 2010, 20:28:30 »
    i wiadomo coś ? :)

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #275 dnia: Grudnia 10, 2010, 20:33:35 »
    Jest to temat grupy Grey Order. Z dyskusjami na temat patcha, proszę przenieść się do tematu o cRPG. Tak po za tym - patch już wyszedł, ale w wersji beta i jest teraz testowany. Około godziny 24 patch powinien wejść w życie.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #276 dnia: Grudnia 10, 2010, 21:40:54 »
    A co do samej bitwy(zwycięskiej, ma się rozumieć;), poszła nadspodziewanie łatwo, mimo początkowego i nieuniknionego w takich sytuacjach(kwestia znalezienia najsłabszego punktu oporu) chaosu.
    Krótko mówiąc- pod Stalingradem, oops, pod Tevarin ciężej bywało(tam walczyliśmy coś około 4 godzin do ostatniej wirtualnej kropli krwi przeciwnika).

PS Sorry za lekkie spóźnienie.
    EDIT: down@
    Kesh swoje zrobiła(w wątku cRPG pisałem że jest b.dobra ale jak na takie archery, to rzeczywiście bez rewelacji), natłukła sporo naszych(chyba była druga u nich w statach, przy  niezłym ratio), a scora chyba w ogóle nie było?

EDIT1:Patch tak szybko się nie pojawi, bo wprowadzony system uszkodzeń/napraw powoduje, że mod jest niegrywalny(chyba najwięcej o tym mógłby napisać Fraa_Erasmas, który testował beta-patch)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2010, 10:33:03 wysłana przez Liveon »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #277 dnia: Grudnia 10, 2010, 22:17:21 »
    To może ja w skrócie opiszę samą bitwę. Jak napisał wyżej Liveon udało nam się wygrać. Nawet Kesh i Scor nie sprawdzili się:) Swoją drogą tą pierwszą znam bardzo dobrze. Na strategusach zawsze walczyła po przeciwnej stronie (nie jest jakaś super świetna). Niestety ktoś (admin?) zaczął kickować najlepszych członków naszego teamu za "glitch". Skończyło się na tym że nasz przywódca Harpaq i jeden z oficerów New_Player_FTW skończyli z banami a ja byłem dwukrotnie kickowany. Podobnie koledzy z DRZ i Olwen. W sumie wyleciało 15 osób dlatego mimo tego że zaczynaliśmy z 50 ludźmi kończyliśmy z 35. Zupełnie nie rozumiem tej sytuacji, mam nadzieję że szybko się to wyjaśni:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Harpag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #278 dnia: Grudnia 10, 2010, 23:50:28 »

Bany zostały szybko zdjęte (15 czy może 30 minut), jednak mimo że bitwa poszła nam bardzo dobrze (straciliśmy dosłownie o paru ludzi więcej niż obrońcy!!!), to będę ją wspominał jako wyjątkowo irytującą... powiem wprost... szlag mnie trafił, bo kilka razy mnie kiknęli a na koniec ten ban....zwyczajnie nie dali pograć. Admin wyobrażał sobie, że będziemy szli środkiem jak barany na rzeż, a my poszliśmy lewą stroną i zajęliśmy wieżę i zapewne z tego wynikają tak minimalne straty. Powiem wprost. Pies im mordę lizał. Praven jest nasze. Dziękuję wszystkim za udział, a tym którzy mimo chęci nie zostali przyjęci serdecznie dziękuję za same chęci. Mieliśmy do wykorzystania 61 miejsc i z 300 chętnych, więc wybraliśmy najlepszych ( zachowując odpowiednią proporcję pomiędzy graczami UIF a naszymi własnymi - zwyczajnie nie mamy graczy na wysokim levelu, nie licząc dosłownie paru osób na krzyż) dlatego następnym razem nie usiłujcie wywierać presji, bo to nie ma żadnego sensu, co zresztą mówiłem kilka postów wcześniej.

Offline Fraa_Erasmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #279 dnia: Grudnia 11, 2010, 03:17:44 »
    Na marginesie - tylko 2 osoby z 61 w rosterze się nie pojawiło na bitwie.

A co do banów - utrzymywał będę że mówimy o rzekomym glitch'u, a bany były niezgodne z zasadami serwera Strategusowego. I tyle.

Dyplomacja to sztuka mówienia komuś "sp****laj" w taki sposób żeby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #280 dnia: Grudnia 11, 2010, 11:31:21 »
    Erasmas problem z tym że ja zawsze chodziłem główną drogą i strzelałem zza drewnianych tarcz ustawionych na naszym respie więc nie glitchowałem. A kicka dostałem ot co:)

EDIT: Dziękuję bardzo:)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2010, 13:33:03 wysłana przez Argaleb »

Offline Harpag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #281 dnia: Grudnia 11, 2010, 13:01:49 »
    Zgadza się! Jak już Erasmas napisał, nie było żadnego glitch'u z niczyjej strony. Banowali ludzi stojących na środku pola. Mnie przykładowo za nawoływanie do napierania lewą stroną, jestem tego prawie pewien. ( na 100% nie za wynik, bo lamiłem jak zwykle :-) Co więcej, podobno adminem był koleś, który grał po przeciwnej stronie i uwaga! To był podobno Fallen_vMega!(podobno) Więc nie ma się co dziwić, robią co mogą, żeby nam zaszkodzić i to niekoniecznie uczciwie (podobnie było kiedy Gardarika brała Grunwalder). Zastanowię się co z tym zrobić, ale chyba coś nasmaruję do chadza, bo takie numery przestają mnie bawić... od wczoraj mi złość nie przeszła, a do tego ten skopany patch. Przy okazji, świetnie się wczoraj spisałeś Argalebie, naprawdę doskonale! Trzeba nam więcej takich graczy - naturalny skill + dobry level. Tymczasem robię porządki ze sprzętem + transporty - co za upierdliwa robota... :-(

Offline acoaco122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #282 dnia: Grudnia 11, 2010, 14:10:58 »
    Jak zapewne już wiecie jestem w Grey Order.
    Jest bardzo miło wszyscy to spoko goście(szczególnie Harpag i Arris).
    Podczas bitwy o Praven zostałem zbanowany tak jak inni gracze(było na mnie ok.10 prób kicków) jednak otrzymałem 400k expa i jestem zadowolony.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Harpag

• Użytkownik
    « Odpowiedź #283 dnia: Grudnia 11, 2010, 16:40:30 »
    Nie przesadzaj młody, nie przesadzaj... taki spoko to ja znowu nie jestem :-)  Wczoraj Lootera poczęstowałem permanentnym banem na TS'ie (Wie za co, ale ku przestrodze dla innych powiem, że za niekulturalne zachowania względem pozostałych użytkowników w tym w szczególności za zakłócanie spokoju chłopaków od czołgów - nie ma zmiłuj ani żadnego ale), a dzisiaj usunąłem z frakcji Antykaczora (też raczej się domyśla - ale nie chcę się rozpisywać) Do tego (co prawda nieumyślnie) zrobiłem na "szaro" Arrisa :-( Aby uniknąć nieporozumień na przyszłość (wybór do rostera) wprowadziłem nowy system rang - każdy kto ma 5 i więcej, ma prawo do każdej naszej następnej bitwy. Popatrzcie na to proszę i ustalmy wspólnie czy wszystko jest sprawiedliwie i ok. Kierowałem się głównie levelem, ale także zaangażowaniem w życie Grey Order. Jest jeszcze kilka osób, które chętnie bym dopisał, ale najpierw level - nie dużo już zostało do podciągnięcia :-) Jako przyjaciel naszej frakcji, zagwarantowane prawo ma dodatkowo Liveon. CDN

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #284 dnia: Grudnia 11, 2010, 19:51:38 »
    Jako przyjaciel naszej frakcji, zagwarantowane prawo ma dodatkowo Liveon.
    To zabrzmiało prawie jak amicus populi Romani, nie powiem, przyjemnie  dla oka i (d)ucha;)