Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ława: Taka nasza Polska  (Przeczytany 130440 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    Odp: Ława: Taka nasza Polska
    « Odpowiedź #915 dnia: Września 02, 2014, 15:28:20 »
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #916 dnia: Września 02, 2014, 15:37:56 »
    Wbrew pozorom nie taki głupi pomysł - obecne PO (czytaj Edukacja Dla Bezpieczeństwa) to hmm... śmiech na sali.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #917 dnia: Września 02, 2014, 16:19:33 »
    @Lygryss

Ty chyba żartujesz, opłaca nam się być w zbankrutowanym, uciskającym nas debilnymi przepisami tworze, który każe nam zamykać nasze kopalnie węglowe, które są naszym bogactwem? Do tego ten twór nie ma żadnej armii i nas w żaden sposób nie obroni bo to nie organizacja wojskowa. Większa integracja z czym Ty się chcesz integrować? Z tymi zboczeniami i muzułmanami i upadającą zgniłą zachodnią cywilizacją? Jaja sobie ze mnie robisz :D Powinniśmy uciekać  jak najszybciej. Co Ty za demagogie siejesz chopie

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #918 dnia: Września 02, 2014, 16:29:46 »
    Ano powinno się ograniczyć tą "tolerancję" na wszystko
    (click to show/hide)

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #919 dnia: Września 02, 2014, 18:32:27 »
    Akurat kopalnie węgla są naszą kulą u nogi a nie bogactwem. Margaret Thatcher pokazała, co należy robić z niedochodowymi kopalniami.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #920 dnia: Września 02, 2014, 19:51:29 »
    @Lygryss

Ty chyba żartujesz, opłaca nam się być w zbankrutowanym, uciskającym nas debilnymi przepisami tworze, który każe nam zamykać nasze kopalnie węglowe, które są naszym bogactwem? Do tego ten twór nie ma żadnej armii i nas w żaden sposób nie obroni bo to nie organizacja wojskowa. Większa integracja z czym Ty się chcesz integrować? Z tymi zboczeniami i muzułmanami i upadającą zgniłą zachodnią cywilizacją? Jaja sobie ze mnie robisz :D Powinniśmy uciekać  jak najszybciej. Co Ty za demagogie siejesz chopie
    Uciekać dokąd?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #921 dnia: Września 03, 2014, 11:02:02 »
    Uciekać z Unii.

A z tymi kopalniami to bym akurat polemizował baenshee. Znam szereg przypadków gdzie przynoszą dochody.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #922 dnia: Września 03, 2014, 11:40:58 »
    Jak wyjdziemy z Unii to na złość, wypierniczą Polaków z UK, Niemiec itd. I zniszczą nam gospodarkę. Zrobią z nas przykład, tego jak kończą Ci co się stawiają, swoisty Castamere.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #923 dnia: Września 03, 2014, 11:52:01 »
    Jak wyjdziemy z Unii to na złość, wypierniczą Polaków z UK, Niemiec itd. I zniszczą nam gospodarkę. Zrobią z nas przykład, tego jak kończą Ci co się stawiają, swoisty Castamere.
    A przez przypadek nie byłby to miecz obosieczny?
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #924 dnia: Września 03, 2014, 12:38:31 »
    Hahah co Ty Lygryss wygadujesz. Unia sobie nie może poradzić z muzułamanami w swoich krajach a będzie się polską zajmować? Oni nadal nie potrafią opanować plagi afrykańczyków, którzy codziennie tabunami przedostają się przez kanał La manche. Do tego nie są w stanie nas wywalić, część już ma w UK status rezydentów, obywatelstwa, w najgorszym przypadku byłby utrudniony przyjazd dla nowych imigrantów. A gospodarkę jak nam niby zniszczą? Sankcję? Proszę Cię.. nie opłaca im się do tego mamy zawarte z nimi umowy międzynarodowe niezależne od Unii. A 10 lat temu jak nie byliśmy w Unii to niszczyli nam gospodarkę? Proszę Cię Lygryss obudź się. Ja wiem, że TV tworzy potężne mity ale opanujmy się trochę zdrowego rozsądku i samodzielnego myślenia. Unia zdycha i nic nam nie jest w stanie zrobić. To my tylko to truchło trzymamy jeszcze przy życiu. Do tego masz świeży przykład Węgrów.. wypięli się na Unie wprowadzają przeciwko im ustawy i co? Nic !

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #925 dnia: Września 03, 2014, 14:34:28 »
    Możliwe, że masz rację. Unia ma piękne ideały, ale wyszło tak, że podporządkuje Europe interesom Niemiec. Dodatkowo, Unia tak się przeobraża ostatnio, do innej wstępowaliśmy niż mamy. Dlatego, Polska powinna walczyć o decentralizacje Unii i o to aby parlament Europejski pełnił rolę, bardziej spotkań dyplomatów Europy aniżeli maszynki produkującej dyrektywy. Trzeba tutaj naprawiać Unie, bo możliwości swobodnego przemieszczania się są dla nas korzystne.
    W okresie przedakcesyjnym z UE Polska dostała 6 mld euro. W latach 2004-2006 - 14 mld, a w siedmioleciu 2007-2013 ma do nas trafić 91 mld euro. I to są rzeczywiście ogromne pieniądze. Jednak dr Jabłoński radzi przyjrzeć się tzw. drugiej stronie medalu. Jego zdaniem, gdy uwzględnimy wszystkie koszty własne, m.in. składkę unijną, koszty biurokracji, koszty obiegu pieniądza, przygotowania projektów, to bilans z ekonomicznego punktu widzenia wychodzi mniej więcej na zero.

Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3250590,troche-dobrze-i-troche-zle-bilans-wejscia-polski-do-unii,id,t.html?cookie=1

Z tym trzeba walczyć, a nie z Unią.
    Źródło

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #926 dnia: Września 03, 2014, 15:11:01 »
    Uciekać z Unii.
    Nie sądzę, żeby dzisiaj dało się tak po prostu istnieć jako zupelnie niezależny kraj, szczególnie w takim umiejscowieniu geopolitycznym i bez jakiegoś bardzo dobrego i pewnego źródła kasy i stabilności, którego Polska nie ma(i nie chodzi tu o węgiel). Mamy być druga Serbią cz Białorusią? Bo sorry, ale nie będziemy Szwajcarią ani Norwegią.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #927 dnia: Września 03, 2014, 16:12:57 »
    Węgry (jeszcze W unii), Islandia, nawet taki Lichenstein ma większa jaja od nas i jakoś funkcjonują. Lichenstein malutkie państwo pomiędzy Unijnymi molochami. I co? Nic. Unia nic nie może  zrobić bo Książe ma jaja. Lichenstein należy do EOGu i jest w strefie Schengen. Układ z  Schengen jest niezależną umową. A więc proszę Was.. nie wygadujcie mi, że Unia nam jest do czegokolwiek potrzeba.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #928 dnia: Września 03, 2014, 17:54:52 »
    IvE, kopalni dochodowych jest tyle, że można je na palcach jednej ręki policzyć. Reszta to molochy zżerane przez związki.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #929 dnia: Września 03, 2014, 22:17:09 »
    Potrzeba nam energii atomowej, ale tutaj cholerni zieloni robią protesty. Jeśli by ogłosić, że mieszkańcy miast położonych blisko takiej elektrowni, będą mieli niższe rachunki za prąd w ramach łaskawości władzy, zaraz by się połowa Polski tłukła o to kto te elektrownie dostanie.