Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ława: Taka nasza Polska  (Przeczytany 130764 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    Odp: Taka nasza Polska
    « Odpowiedź #630 dnia: Maja 15, 2013, 15:53:34 »
    Śledziłam cały proces dość dokładnie. To była farsa robiona pod publiczkę (wątek Breivika). W dodatku sądowy biegły który robił ekspertyzę tej armaty był niedouczony w sprawie uzbrojenia średniowiecznego. Dobrze że już się to skończyło.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #631 dnia: Maja 15, 2013, 20:09:58 »
    z
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 22:05:26 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #632 dnia: Lipca 02, 2013, 10:17:10 »
    "Vivat Sikorski, vivat Polska!"

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14205183,Snowden_grozi_ujawnieniem_kolejnych_informacji_i_oskarza.html

(click to show/hide)

Chyba jedyną przyczyną za jaką przemawia totalna niechęć wobec tego pana na terytorium Polski, to to, że Polska jest największym sojusznikiem Hameryki w regionie. A teraz na serio, czy nie tylko mi się zdaje, że Polska kolejny raz wygląda mniej więcej tak:

(click to show/hide)

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #633 dnia: Października 11, 2013, 00:53:13 »
    Ciekawy temat Kradus ale wpadło mi coś w łapy i za cholere nie wytrzymam.Nie mieszkam w Polsce już pare ładnych lat ale cholera mnie bierze jak widzę takich fachowców:
    http://www.youtube.com/watch?v=jX2bUVGcFE8
    Nawet te statystyki mu nie pomogły.Ręce opadają co gość opowiada o Polsce,całe szczęście są komentarze.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #634 dnia: Sierpnia 06, 2014, 22:52:59 »
    https://www.youtube.com/watch?v=QhEh73nrUBc

Nie ogarniam jak można męską dziwkę zapraszać i jeszcze per "ona" się do niego zwracać. O ile potrafię zrozumieć zmianę płci o ile nie jest to jedynym danej osoby tematem rozmów i rozważań, o ile jestem za uregulowaniem w ludzki sposób spraw homoseksualistów i nie mówię tu o eutanazji, tak z transwestyty który powinien być ukarany za pobicie tamtego faceta jakiegokolwiek partnera do rozmów nie zrozumiem.  Tępić to po prostu, takie zachowania są niedopuszczalne.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #635 dnia: Sierpnia 06, 2014, 23:19:38 »
    Świat właściwie już zszedł na psy, nasz kraj również. Miałem taki dylemat ostatnio- co w razie wojny z FR? Sytuacja nie jest kolorowa, a Polska na pewno dostałaby po dupie na samym początku. "Co wtedy?" Pomyślałem. Wiem jedno: że w razie wojny trzeba stanąć do walki, przynajmniej w moim wypadku, ale pojawiła się myśl, której ciężko szukać u patrioty, mianowicie: Po której stanąć stronie? Pytanie z pozoru błahe, bo wiadomo jak walczyć to za własny kraj, a nie przeciwko niemu. I tu się pojawia samo sedno: miałbym walczyć za Polskę? Ale czym właściwie jest dzisiejsza Polska? Społeczeństwo które w dużej mierze nie zna kultury, tradycji, nie identyfikuje się z nią. System i władza, to jeden wielki burdel za przeproszeniem. Afera goni aferę, złodzieje, łapówkarze, którzy pod pozorem wolności budują nam XXI wieczny socjalizm, który zsyła cierpienie na obywateli, tak dobrze znane naszym rodzicom czy dziadkom. Polska, którą budowali nasi nasi przodkowie, po prostu nie
    i s t n i e j e  (nie mówię tu o ojczyźnie bo ona żyje "kiedy my żyjemy") Idea i cel za który ludzie płacili krwią często swoją, została zniszczona w ledwie 60 parę lat. A potem patrzę na wschód: ludzie, szanujący tradycję i kraj o wiele bardziej niż u nas, ale jednak bez tego czegoś, bez pewnego hartu ducha, szli by za kraj nie tylko z poczucia obowiązku ale i przymusu. Potem spoglądam jeszcze raz na nasz kraj. I widzę ludzi ze swojego otoczenia, rodzinę, znajomych, osoby w jakiś mi sposób bliskie, i zdaję sobie sprawę, że jeżeli miałbym walczyć to nie o rząd, instytucję, ale właśnie o tych ludzi, żeby mogli żyć jako Polacy, żeby to oni być może zmienili, a raczej zbudowali Polskę opartą o ideał wolności (ale nie takiej "róbta co chceta", którą promuje się dzisiaj, tylko o taką wolność z której należy korzystać z rozsądkiem, z głową).

Ogólnie to takie moje dewagacje, z którymi w większości się pewnie nie zgodzicie, ale przyznać możemy chyba jedno: nasz kraj to nawet nie wspomnienie tego co budowały pokolenia przed nami i chyba wreszcie czas, żeby ten nasz kraj zbudować nie rosyjskimi, amerykańskimi czy europejskimi, ale własnymi rękoma.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #636 dnia: Sierpnia 06, 2014, 23:25:59 »
    Się tak proszę tu nie wyrażać i proszę takich linków nie dawać. Ogólnie hamować się jak przystało na rozumnego człowieka.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2014, 01:16:43 wysłana przez HUtH »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #637 dnia: Sierpnia 06, 2014, 23:32:12 »
    Świat właściwie już zszedł na psy, nasz kraj również. Miałem taki dylemat ostatnio- co w razie wojny z FR? Sytuacja nie jest kolorowa, a Polska na pewno dostałaby po dupie na samym początku. "Co wtedy?" Pomyślałem. Wiem jedno: że w razie wojny trzeba stanąć do walki, przynajmniej w moim wypadku, ale pojawiła się myśl, której ciężko szukać u patrioty, mianowicie: Po której stanąć stronie? Pytanie z pozoru błahe, bo wiadomo jak walczyć to za własny kraj, a nie przeciwko niemu. I tu się pojawia samo sedno: miałbym walczyć za Polskę? Ale czym właściwie jest dzisiejsza Polska? Społeczeństwo które w dużej mierze nie zna kultury, tradycji, nie identyfikuje się z nią. System i władza, to jeden wielki burdel za przeproszeniem. Afera goni aferę, złodzieje, łapówkarze, którzy pod pozorem wolności budują nam XXI wieczny socjalizm, który zsyła cierpienie na obywateli, tak dobrze znane naszym rodzicom czy dziadkom. Polska, którą budowali nasi nasi przodkowie, po prostu nie
    i s t n i e j e  (nie mówię tu o ojczyźnie bo ona żyje "kiedy my żyjemy") Idea i cel za który ludzie płacili krwią często swoją, została zniszczona w ledwie 60 parę lat. A potem patrzę na wschód: ludzie, szanujący tradycję i kraj o wiele bardziej niż u nas, ale jednak bez tego czegoś, bez pewnego hartu ducha, szli by za kraj nie tylko z poczucia obowiązku ale i przymusu. Potem spoglądam jeszcze raz na nasz kraj. I widzę ludzi ze swojego otoczenia, rodzinę, znajomych, osoby w jakiś mi sposób bliskie, i zdaję sobie sprawę, że jeżeli miałbym walczyć to nie o rząd, instytucję, ale właśnie o tych ludzi, żeby mogli żyć jako Polacy, żeby to oni być może zmienili, a raczej zbudowali Polskę opartą o ideał wolności (ale nie takiej "róbta co chceta", którą promuje się dzisiaj, tylko o taką wolność z której należy korzystać z rozsądkiem, z głową).

Ogólnie to takie moje dewagacje, z którymi w większości się pewnie nie zgodzicie, ale przyznać możemy chyba jedno: nasz kraj to nawet nie wspomnienie tego co budowały pokolenia przed nami i chyba wreszcie czas, żeby ten nasz kraj zbudować nie rosyjskimi, amerykańskimi czy europejskimi, ale własnymi rękoma.

-na wschodzie jest większa korupcja
    -co do wartości i kultury spójrz chociażby na liczbę aborcji w Europie
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #638 dnia: Sierpnia 07, 2014, 01:25:57 »
    Polecam nie oglądać tego daremnego programu zawsze jadącemu na sensacji danego dnia.
    Jakaś bzdurna sytuacja a tak rozdmuchana i wszyscy się w to łapią, no nie mogę... :) Co to, prostytutek najróżniejszych rodzajów na świecie nie ma? O, słodka naiwności.
    Bawi mnie to, że Zawisza w taki sposób stamtąd uciekł, w ogóle zachował się tak, jakby specjalnie chciał sprowokować, a jeśli nie chciał to jest po prostu śmieszny, bo czego można się było spodziewać, jeśli mówi się to samo(a nawet gorzej) do osoby, która wcześniej kogoś za to chciała zatłuc? :P

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #639 dnia: Sierpnia 07, 2014, 10:50:04 »

Świat zszedł na psy? Tak mówili w każdej epoce historycznej, takie dramatyzowanie jak to "dziś strasznie źle". Pomyśl trochę - żyjemy w o wiele lepszym świecie niż nasi dziadkowie a szczególnie pradziadkowie. W Europie panuje pokój a biją się tylko w mniej cywilizowanych krajach. Największymi problemami społeczeństwa są rzeczy pokroju "dlaczego karetka się spóźniła" kiedy ze 100 lat temu człowiek po prostu by umarł na zwykłe zakażenie po ranie. Albo bzdety jak "walka z gender". Ludzie żyjący kiedyś chcieliby mieć takie problemy, kiedy cebulaki płaczą i chcą palić opony. Oczywiście nie jest idealnie ale mam wrażenie, że jakby typowego wiecznie narzekającego cebulaka umieścić w jednym z najbogatszych krajów świata też by ciągle jęczał i wymyślał problemy - dla zasady.
    Wojna z Rosją? Po pierwsze rozważ jej prawdopodobieństwo które jest nikłe. Rosja w przypadku wojny będzie miałą znacznie większe problemy niż Polacy, cywile i tak zdążyliby uciec na zachód przed linią frontu. Możliwości wojskowe Rosjan są nikłe w porównaniu z NATO, dlatego nawet im nie przejdzie przez głowę prowokować interwencji wojskowych atakując choćby Estonię.
    I patrz sobie na ten wschód, porównaj życie przeciętnego Polaka z przeciętnym Ruskiem który nie jest bogaczem i nie ma udziałów w Gazpromie. Nie idealizuj rzeczy których nie znasz. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Co do tego wywiadu z transwestytą w TV. Ten "normalny" wcale sam się dobrze nie zachował, od razu przyszedł z zamiarem prowokowania. Rzucił tekstem który w czasie wywiadu telewizyjnego powinien pozostać najwyżej w jego głowie, no bo po co komu informacja, że z obrzydzenia nie może patrzeć na "to coś". I jeszcze się niektórzy dziwią przebierańcowi jego nerwów. Jak już wybuchł gniew to pan normalny macha łapą jak łopatą i pieprzy "no i co?!!?!?! no i co?!?!?!". Potem uciekł ze studia jak pipka. Durny palant. Ale cebule i tak klaskają w komentarzach na YT XD

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #640 dnia: Sierpnia 07, 2014, 11:13:08 »
    Trebron znowu mi zabiera robotę. Sam lepiej bym nie ujął.

Ludzie sobie na siłę problemów szukają, wymyślają. Zamiast wziąć za własny tyłek. W dupię się poprzewracało od tych dobrodziejstw technologi. Kiedyś prosty robotnik musiał iść do pracy, do studni, narąbać drewno, przejść wioskę dwa razy w ciągu dnia. Kto tam miał czas myśleć o jakiś genderach.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #641 dnia: Sierpnia 07, 2014, 12:37:14 »
    Polecam nie oglądać tego daremnego programu zawsze jadącemu na sensacji danego dnia.
    Jakaś bzdurna sytuacja a tak rozdmuchana i wszyscy się w to łapią, no nie mogę... :) Co to, prostytutek najróżniejszych rodzajów na świecie nie ma? O, słodka naiwności.
    Bawi mnie to, że Zawisza w taki sposób stamtąd uciekł, w ogóle zachował się tak, jakby specjalnie chciał sprowokować, a jeśli nie chciał to jest po prostu śmieszny, bo czego można się było spodziewać, jeśli mówi się to samo(a nawet gorzej) do osoby, która wcześniej kogoś za to chciała zatłuc? :P

Najgorsze jest to, że ono zostało się zaproszone 2. raz!
    Świat zszedł na psy? Tak mówili w każdej epoce historycznej, takie dramatyzowanie jak to "dziś strasznie źle". Pomyśl trochę - żyjemy w o wiele lepszym świecie niż nasi dziadkowie a szczególnie pradziadkowie. W Europie panuje pokój a biją się tylko w mniej cywilizowanych krajach. Największymi problemami społeczeństwa są rzeczy pokroju "dlaczego karetka się spóźniła" kiedy ze 100 lat temu człowiek po prostu by umarł na zwykłe zakażenie po ranie. Albo bzdety jak "walka z gender". Ludzie żyjący kiedyś chcieliby mieć takie problemy, kiedy cebulaki płaczą i chcą palić opony. Oczywiście nie jest idealnie ale mam wrażenie, że jakby typowego wiecznie narzekającego cebulaka umieścić w jednym z najbogatszych krajów świata też by ciągle jęczał i wymyślał problemy - dla zasady.
    Wojna z Rosją? Po pierwsze rozważ jej prawdopodobieństwo które jest nikłe. Rosja w przypadku wojny będzie miałą znacznie większe problemy niż Polacy, cywile i tak zdążyliby uciec na zachód przed linią frontu. Możliwości wojskowe Rosjan są nikłe w porównaniu z NATO, dlatego nawet im nie przejdzie przez głowę prowokować interwencji wojskowych atakując choćby Estonię.
    I patrz sobie na ten wschód, porównaj życie przeciętnego Polaka z przeciętnym Ruskiem który nie jest bogaczem i nie ma udziałów w Gazpromie. Nie idealizuj rzeczy których nie znasz. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Co do tego wywiadu z transwestytą w TV. Ten "normalny" wcale sam się dobrze nie zachował, od razu przyszedł z zamiarem prowokowania. Rzucił tekstem który w czasie wywiadu telewizyjnego powinien pozostać najwyżej w jego głowie, no bo po co komu informacja, że z obrzydzenia nie może patrzeć na "to coś". I jeszcze się niektórzy dziwią przebierańcowi jego nerwów. Jak już wybuchł gniew to pan normalny macha łapą jak łopatą i pieprzy "no i co?!!?!?! no i co?!?!?!". Potem uciekł ze studia jak pipka. Durny palant. Ale cebule i tak klaskają w komentarzach na YT XD
    Walka z "gender" jest częścią większego ruchu kontrrewolucyjnego. Środowiska lewicowe próbują zlikwidować ostatnie szczątki dawnej cywilizacji łacińskiej - udało się im zniszczyć model państwa, religię, obyczajowość w dużym stopniu, teraz próbują dobić te 2 ostatnie i do tego zastąpić istniejący model rodziny. Ludzie za to odpowiedzialni póki co mają mniejszy wpływ niż na zachodzie, są w Europe ośrodki, gdzie niektóre z tych wartości łacińskich zachowano - Liechtenstein (model państwa), religia (Polska, Bawaria), obyczajowość (wschód), model rodziny (wschód). Wyśmiewanie "walki z gender" jest po prostu okrutne. Choć niektórzy księża za to odpowiedzialni zdają się komiczny, np. ksiądz Oko. https://www.youtube.com/watch?v=aSOaWhTqt5g polecam. Potrzebny jest teraz ruch konserwatywny, który zmniejszy wpływ rewolucjonistów na państwo i jego obywateli. Myślę, że jedyną słuszną póki co alternatywą "całościową" jest KNP, częściową (konserwatyzm obyczajowy, nawet może być udawany...) PiS, chociaż demokracja chrześcijańska, to jak ktoś tam sławny ujął zaledwie "pokropiony wodą święconą komunizm". No chyba, że uważa się społeczeństwo rewolucyjne za lepsze. :) Dlatego polecam wykład który wcześniej wrzuciłem w tym poście.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #642 dnia: Sierpnia 07, 2014, 18:11:12 »
    Najgorsze jest to, że ono zostało się zaproszone 2. raz!
    Takie media, panie. Szczególnie w wakacje, tak mało sensacji.

Co do reszty wypowiedzi, to mi się odechciewa... nie rozumiem tego, dlaczego na jedną skrajność musisz odpowiadać drugą

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #643 dnia: Sierpnia 07, 2014, 18:25:12 »
    Ponieważ myślę, że ma sens... ;\

Offline Leinnan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #644 dnia: Sierpnia 07, 2014, 19:36:14 »
    Trebron narzekasz, że hurr durr Polacy cebulaki, a sam lepszy nie jesteś. Kto narzeka na to, że niby celebrujemy jedynie klęski? Zastanów się trochę nad tym. Kto cały czas narzeka, że Polacy tacy gorsi od innych. Taka mentalna masturbacja, w której przekaz dodatkowy jest taki, że skoro dostrzegasz to całe cebulactwo itd. to musisz być ponad tym.