Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B 2 !!!  (Przeczytany 87699 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    Odp: M&B 2 !!!
    « Odpowiedź #345 dnia: Września 29, 2012, 21:38:03 »
    Możliwość ŚMIERCI!
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline SirKacpero

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #346 dnia: Września 29, 2012, 21:42:04 »
    Mi odpowiada warband, grafika mi nie przeszkadza, zajebisty system walki, czego chcieć więcej ? Na pewno dojdą nowe mapy, frakcje, bronie  oraz mody.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #347 dnia: Września 29, 2012, 21:51:18 »
    Mody to już praca dla graczy którzy je tworzą ;)
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #348 dnia: Września 29, 2012, 22:43:44 »
    Hmmm. Generalnie M&B jest genialne, bo wypełnia niszę, nie ma konkurencji. System walki jest idealny, wszelkie udziwnienia mogą jedynie skaszanić grę. Marzy mi się lepsza kolizja postaci, jeśli wiecie co mam na myśli. Tyle że mogłoby to bardzo zaburzyć grywalność. Mówię to z perspektywy uczestnictwa w bitwach, gdzie impet, przebijanie muru tarcz jest często dość ważne. Tak więc w tym względzie wymagałoby to czegoś pomysłowego, żeby utrzymać grywalność, nie zaburzać tego co jest, a w to już wątpię. Tak więc marzyłoby mi się:
    -lekkie poprawienie grafiki (lekkie, nie chcę rewolucji, nie wiadomo czego, super bajery bez sensownie obciążałyby kompa i serwer)
    -troszkę fizyczki, zamiast ragdolla czegoś lepszego, co brałoby pod uwagę kości i odruchy
    -dobrze zrobiona broń palna (w formie skryptów chociażby, z myślą o modach)
    -optymalizacji, a co za tym idzie dużych serwerów i bitew.
    Sława!

Offline SirKacpero

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #349 dnia: Września 30, 2012, 09:57:31 »
    Hmmm. Generalnie M&B jest genialne, bo wypełnia niszę, nie ma konkurencji. System walki jest idealny, wszelkie udziwnienia mogą jedynie skaszanić grę. Marzy mi się lepsza kolizja postaci, jeśli wiecie co mam na myśli. Tyle że mogłoby to bardzo zaburzyć grywalność. Mówię to z perspektywy uczestnictwa w bitwach, gdzie impet, przebijanie muru tarcz jest często dość ważne. Tak więc w tym względzie wymagałoby to czegoś pomysłowego, żeby utrzymać grywalność, nie zaburzać tego co jest, a w to już wątpię. Tak więc marzyłoby mi się:
    -lekkie poprawienie grafiki (lekkie, nie chcę rewolucji, nie wiadomo czego, super bajery bez sensownie obciążałyby kompa i serwer)
    -troszkę fizyczki, zamiast ragdolla czegoś lepszego, co brałoby pod uwagę kości i odruchy
    -dobrze zrobiona broń palna (w formie skryptów chociażby, z myślą o modach)
    -optymalizacji, a co za tym idzie dużych serwerów i bitew.
    I normalne obrażenia, bo gdy dostaniesz bełta lub strzałę w nogę, rękę prawie hp już nie masz ;x

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #350 dnia: Września 30, 2012, 10:07:32 »
    -Dodać kampanie multiplayer,
    -Konni potrącają też swoich,
    -Usunięcie celowników i zmiejszenie liczby strzał, umożliwienie rozsądnego celowania bez celownika coś jak w modzie Age of Chivalry,
    -Brak możliwości podnoszenia z ziemi innych broni,
    -Dodać staminę, która by uniemożliwiała ciągle machanie/strzelanie bo postać by się męczyła po jakimś czasie, trzeba by rozsądnie dysponować swoimi siłami lub czekać na odpowiedni moment do spamu,
    -Mniejsza waga broni, równała by się traceniem życia lub wytrzymałości broni (doprowadzenie jej do zniszczenia) przy blokowaniu,
    -Ograniczenie maksymalnej liczby koni w zależności od ilości graczy, albo całkowite ich usunięcie,
    -Usunąć całkowicie chambery, lub opracować podobny działający normalnie system,
    -Powinna być możliwość uderzenia dwóch lub większej ilości przeciwników na raz dłuższą bronią kosztem mogło by być tracenie większej ilości staminy podczas machania z powodu wagi broni, oręż powinien tracić impet z czasem,
    -Łamanie się kopii oraz lanc,
    -Dodanie uników kosztujących staminę,
    -Możliwość uderzenia w opadające ciało, w cRPG to chyba zrobili,

To tak z grubsza, i było by w miarę strawnie.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #351 dnia: Września 30, 2012, 10:54:53 »
    -Konni potrącają też swoich,
    -Usunięcie celowników i zmiejszenie liczby strzał, umożliwienie rozsądnego celowania bez celownika coś jak w modzie Age of Chivalry,
    -Brak możliwości podnoszenia z ziemi innych broni,
    -Dodać staminę, która by uniemożliwiała ciągle machanie/strzelanie bo postać by się męczyła po jakimś czasie, trzeba by rozsądnie dysponować swoimi siłami lub czekać na odpowiedni moment do spamu,
    -Mniejsza waga broni, równała by się traceniem życia lub wytrzymałości broni (doprowadzenie jej do zniszczenia) przy blokowaniu,
    -Ograniczenie maksymalnej liczby koni w zależności od ilości graczy, albo całkowite ich usunięcie,
    -Powinna być możliwość uderzenia dwóch lub większej ilości przeciwników na raz dłuższą bronią kosztem mogło by być tracenie większej ilości staminy podczas machania z powodu wagi broni, oręż powinien tracić impet z czasem,

- Za trudne dla TW.
    - Banał.
    - Opcjonalnie.
    - Niby dlaczego?
    - Musiałoby to być dobrze zbalansowane.
    - Słyszałeś kiedyś o zbijaniu ciosów?
    - Chyba cie coś swędzi.
    - Nie wypowiem sie na ten temat.
    - Głupi, nierealistyczny i ciężki do zbalansowania pomysł.
    - Banał.
    - Przecież w Warbandzie są uniki....
    - A po co?

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #352 dnia: Września 30, 2012, 11:07:20 »
    - Za trudne dla TW.
    - Banał.
    - Opcjonalnie.
    - Niby dlaczego?
    - Musiałoby to być dobrze zbalansowane.
    - Słyszałeś kiedyś o zbijaniu ciosów?
    - Chyba cie coś swędzi.
    - Nie wypowiem sie na ten temat.
    - Głupi, nierealistyczny i ciężki do zbalansowania pomysł.
    - Banał.
    - Przecież w Warbandzie są uniki....
    - A po co?

Po to te rzeczy, żeby ulepszyć gameplay i balans, a we wszelkie pseudo historyczne dyskusję w grze komputerowej nie mam zamiaru wchodzić, dla poszukiwaczy takich przygód są bractwa rycerskie.  Zresztą to jest moja subiektywna opinia, i nie mam zamiaru się sprzeczać ;)

@Down

Nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem ^^

« Ostatnia zmiana: Września 30, 2012, 13:06:50 wysłana przez ^IvE »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #353 dnia: Września 30, 2012, 11:56:09 »
    -Konni potrącają też swoich,nych broni,
    -Dodać staminę, która by uniemo
    -Brak możliwości podnoszenia z ziemi inżliwiała ciągle machanie/strzelanie bo postać by się męczyła po jakimś czasie, trzeba by rozsądnie dysponować swoimi siłami lub czekać na odpowiedni moment do spamu,

- Kampania ok, dobry pomysł. To już było w Strategusie.
    - Prościzna, było.
    - Przy jednoczesnym zwiększeniu obrażeń z łuków i kusz. Było
    - Głupota.
    - Niby można dodać ale obejdzie się bez niej. System opierający się na spamie i tak jest łatwy do pokonania. Przede wszystkim odcięcie od nierealistycznego macro. Bez tego się nie obejdzie.
    - Realistyczne ale głupie. To byłoby nie fair w stosunku do graczy którzy rozpoczęli rozgrywkę i mają pod górkę bo nie dysponują taką ilością pieniędzy co ci którzy grają dłużej.
    - Głupota totalna.
    - Usunąć chambery? System odbijania ciosów jest genialny. Zostawić zostawić zostawić chambery!
    - Niby można spróbować ale ciężko będzie się do takiego systemu przyzwyczaić. Mimo wszystko to jest pole do popisu dla TW.
    - Prościzna, było.
    - Gra opierająca się na tym że goście w płytówkach będą robić fikołki? Głupota.
    - Tak, było.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #354 dnia: Września 30, 2012, 13:29:26 »
    Lepszy system walki? Wyjaśnij mi na czym miałby on polegać i jak przebić obecny który w swej prostocie jest niesamowity;)

To co jest plus kilka dodatków. Chociażby wprowadzenie uników o których wspomniał Ive. Nie takich jak w Wiedźminie, fikołków jak to nazwałeś tylko coś prostszego. Jak ktoś grał w LOTR: Conquest to tam jest coś takiego co by było odpowiednie dla rycerzy w zbrojach płytowych.

Strzelanie z katapult? Strzelanie z katapult, rozwalanie bramy taranem? Jak dla mnie zbędne ulepszenia.

A jak odbywały się oblężenia w średniowieczu? :D Przecież gra ma być jak najbardziej realistyczna. Więc dodanie katapult i taranów to podstawa. Jedynie dodatkowa zabawa a chyba dla TW to nie jest dużo roboty.

Kusza na korbkę? To samo. Naprawdę część głupich idei mogliby sobie darować i w zamian dodać coś naprawdę nowego...nowe mapy, bronie, lepsza grafika, katapulty? To wszystko już było w modach, ja oczekuję czegoś więcej. I tyle.

Kusza na korbkę by się przydała, tak samo więcej średniowiecznych broni. A może podziel się swoimi ambicjami, bo przecież chcesz czegoś więcej? :)

Usunąć chambery? System odbijania ciosów jest genialny. Zostawić zostawić zostawić chambery!
    "...lub opracować podobny działający normalnie system"

Zostawić ale ulepszyć. Aktualnie chambery wyglądają tak "sztucznie" powinni zrobić coś ciekawszego. ;>

Offline Rogue

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #355 dnia: Września 30, 2012, 13:44:03 »
    Polejcie głowy zimną wodą - realizm =/= grywalność

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #356 dnia: Września 30, 2012, 13:55:46 »
    Grywalność już jest, i raczej nie da się jej poprawić, poza paczami eliminującymi błędy. Zostaje jedna opcja.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #357 dnia: Września 30, 2012, 14:15:07 »
    To co jest plus kilka dodatków. Chociażby wprowadzenie uników o których wspomniał Ive. Nie takich jak w Wiedźminie, fikołków jak to nazwałeś tylko coś prostszego. Jak ktoś grał w LOTR: Conquest to tam jest coś takiego co by było odpowiednie dla rycerzy w zbrojach płytowych.

A jak odbywały się oblężenia w średniowieczu? :D Przecież gra ma być jak najbardziej realistyczna. Więc dodanie katapult i taranów to podstawa. Jedynie dodatkowa zabawa a chyba dla TW to nie jest dużo roboty.

Kusza na korbkę by się przydała, tak samo więcej średniowiecznych broni. A może podziel się swoimi ambicjami, bo przecież chcesz czegoś więcej? :)

Zostawić ale ulepszyć. Aktualnie chambery wyglądają tak "sztucznie" powinni zrobić coś ciekawszego. ;>

Proszę cię...tarany, katapulty? Może dodajmy jeszcze podkopy, zasypywanie fosy i inne pierdoły...naprawdę powinni się skupić na czymś innym. Takie rzeczy jak katapulty oferują mody. I tyle. To naprawdę nie będzie nowość. Kusza na korbkę. Zwykła animacja. Naprawdę, wszyscy zwracają uwagę na takie pierdoły a nikt nie skupia się na podstawach.

Przede wszystkim polepszenie grafiki, poprawa ścieżki dźwiękowej, ulepszenie mapy poprzez dodanie na niej masy pierdół, dodanie kampanii multiplayer, optymalizacja kodu gry pod większą ilość graczy, wydanie programu ułatwiającego moddowanie, naprawa błędów, rozbudowanie możliwości zarządzania królestwem, dodanie nowych ciekawszych misji, stworzenie jakiejkolwiek osi fabularnej (której przejście nie byłoby wymagane ale i która oferowałaby wiele ciekawych opcji) poprawa wszystkich animacji, systemu kolizji, systemu ruchomych obiektów, balans przedmiotów...zresztą czego ja oczekuję. Ta gra nie będzie ani trochę lepsza od WB i nie mamy się co łudzić. Co więcej z racji tego że obecnie nie mam czasu na gry pewnie i tak jej nie kupię. Chyba że okaże się prawdziwym hitem...w co wątpię...

EDIT: IvE a co ty robisz na forum? Słyszałem że coś wyrwałeś;o
    « Ostatnia zmiana: Września 30, 2012, 16:22:37 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #358 dnia: Września 30, 2012, 14:46:51 »
     Spokojnie Mistrzu Argalebie, ludzi piszą tylko swoje oczekiwania. Nie musisz od razu im narzucać swojego nieomylnego osądu ;)

Offline shady

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #359 dnia: Września 30, 2012, 15:16:47 »
    Może się już pojawiała taka sugestia ale nie czytałem całego wątku, a mianowicie:
    O wile większe armie, system strategiczny jak w Medievalu tzn. rozmieszczasz swe wojska dajesz rozkazy których mają się trzymać a w dowolnym momęcie dajesz kamere na pole bitwy i walczysz razem ze swoimi, a na ten czas dowództwo obejmuje inny dowódca-cpu albo kolega co-op.

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli