Czy ja się w mojej wypowiedzi czepiam grafiki? Nie, masy bugów, brak nowych miast (błagam was, kilka budynków więcej i inne ustawienie?), ci sami lordowie, te same frakcje, tak jak ktoś powiedział - trochę dosypanego pieprzu i przypraw. DP najbardziej odleciało od tego wszystkiego i to jest moim zdaniem najlepsza część gry - nie licząc tego, że najlepsze są mody.
Grafika tu ma niewiele do gadania. Dla mnie to może być identyczna. Ja mam procka Sempron 3400+ 1,8 GHz, i tylko 1,5 GB RAMu.
Dlatego u mnie nawet najmniejsze usprawnienie sprawiłoby, że zrezygnowałbym z tej gry. O podkręcaniu nie ma mowy, mój komputer jest z 2002 roku, cudem się jeszcze w kupie trzyma i nie ścina tego M&B. Muszę go czyścić co jakiś czas, a raz na kilka lat idzie do przeglądu by się nie rozpadł. A po podkręceniu zacznie się jeszcze rypać bo wiem jak ono wygląda.
Porównujesz nasze wypowiedzi (niby narzekania na grafikę) z minecraftem i mario. Minecraft - gra w którą 60% osób gra to praktycznie bardzo małe dzieci (wierz mi, raz jak na skałkach byłem to słyszałem jak małe dziecko gadało coś o diamentowych mieczach, "jak w majnkrafcie"). Mario to to samo, tylko nie ma wokół niego takiego szumu.
Tak naprawdę, najmniejsze usprawnienie graficzne spowodowałoby, że niemniej jak 20% osób musiałoby zrezygnować z gry ze względu na ścinki jakich by doznawali z tego powodu.
20% - niby mało, a jakby porównać z zyskiem np. 1 000 000$, to straciliby 200 000$, czyli około 800k zł.
A w TW pracuje kilkanaście osób. Nie mogą oni sobie więc na takie coś nawet pozwolić.
A jak komuś to przeszkadza, to na google nawet można sobie poszukać i znaleźć paczki tektur do M&B i grać na lepszej grafice.
O co nam chodzą 4 litery?
- Te same frakcje, ten sam sens gry, po prostu to samo. Jedyne co dodają to 1 frakcja, kilkanaście nowych itemów, i bardzo niewiele nowych opcji.
- Wystarczy porównać ze sobą wszystkie części gry: zrobią coś, doprawią to jeszcze, jeszcze odrobinę, i porzucają prace nad grą zamiast ją zrobić jak należy. Zamiast tego robią kolejne tandetne części.
- To wspomniane OiM. 80zł za wersje finalną? Trzymajcie mnie. Żeby to chociaż było na poziomie GRY (Ale ja ją niestety kupiłem nim wyszło DP, więc pretensji AŻ TAKICH do siebie nie mam).