Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B 2 !!!  (Przeczytany 87818 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ignatex

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: M&B 2 !!!
    « Odpowiedź #330 dnia: Września 28, 2012, 17:17:51 »
    Wy to sami nie wiecie na czym wam cztery litery jadą...

Spodziewacie się Grafiki niczym ze Skyrima.
    Efektów niczym z GoW.

Mi do pełni szczęścia wystarczy bardziej rozbudowany Singleplayer,możliwość stworzenia serwera do Kampanii,nowe frakcje,lordowie,lokacje i co najważniejsze-ITEMY
    Jako wisienkę do tortu dodałbym Efekty np.Ścięcie głowy.
    Broń cie panie Boże dodać tam Fabułę!

Multiplayer sam w sobie jest dobry,tylko jak mówiłem chciałbym aby dodali tam nowy tryb.

Grafika.
    Poziom graficzny gry jest na poziomie najnowszych gier typu RPG (Jedynie te rozmazane kawałki przeszkadzają,reszta good).
    A po za tym aby dobrze się bawić nie potrzeba kosmicznej grafiki (Potwierdza to fenomen gry Mario (Stare czasy),albo Minecraft który ma miliony fanów,3 lata,grafika na poziomie kupy,a jest dalej rozwijany).

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #331 dnia: Września 28, 2012, 17:37:34 »
    Czy ja się w mojej wypowiedzi czepiam grafiki? Nie, masy bugów, brak nowych miast (błagam was, kilka budynków więcej i inne ustawienie?), ci sami lordowie, te same frakcje, tak jak ktoś powiedział - trochę dosypanego pieprzu i przypraw. DP najbardziej odleciało od tego wszystkiego i to jest moim zdaniem najlepsza część gry - nie licząc tego, że najlepsze są mody.
    Grafika tu ma niewiele do gadania. Dla mnie to może być identyczna. Ja mam procka Sempron 3400+ 1,8 GHz, i tylko 1,5 GB RAMu.
    Dlatego u mnie nawet najmniejsze usprawnienie sprawiłoby, że zrezygnowałbym z tej gry. O podkręcaniu nie ma mowy, mój komputer jest z 2002 roku, cudem się jeszcze w kupie trzyma i nie ścina tego M&B. Muszę go czyścić co jakiś czas, a raz na kilka lat idzie do przeglądu by się nie rozpadł. A po podkręceniu zacznie się jeszcze rypać bo wiem jak ono wygląda.

Porównujesz nasze wypowiedzi (niby narzekania na grafikę) z minecraftem i mario. Minecraft - gra w którą 60% osób gra to praktycznie bardzo małe dzieci (wierz mi, raz jak na skałkach byłem to słyszałem jak małe dziecko gadało coś o diamentowych mieczach, "jak w majnkrafcie"). Mario to to samo, tylko nie ma wokół niego takiego szumu.

Tak naprawdę, najmniejsze usprawnienie graficzne spowodowałoby, że niemniej jak 20% osób musiałoby zrezygnować z gry ze względu na ścinki jakich by doznawali z tego powodu.
    20% - niby mało, a jakby porównać z zyskiem np. 1 000 000$, to straciliby 200 000$, czyli około 800k zł.
    A w TW pracuje kilkanaście osób. Nie mogą oni sobie więc na takie coś nawet pozwolić.
    A jak komuś to przeszkadza, to na google nawet można sobie poszukać i znaleźć paczki tektur do M&B i grać na lepszej grafice.

O co nam chodzą 4 litery?
    - Te same frakcje, ten sam sens gry, po prostu to samo. Jedyne co dodają to 1 frakcja, kilkanaście nowych itemów, i bardzo niewiele nowych opcji.
    - Wystarczy porównać ze sobą wszystkie części gry: zrobią coś, doprawią to jeszcze, jeszcze odrobinę, i porzucają prace nad grą zamiast ją zrobić jak należy. Zamiast tego robią kolejne tandetne części.
    - To wspomniane OiM. 80zł za wersje finalną? Trzymajcie mnie. Żeby to chociaż było na poziomie GRY (Ale ja ją niestety kupiłem nim wyszło DP, więc pretensji AŻ TAKICH do siebie nie mam).
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Ignatex

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #332 dnia: Września 28, 2012, 19:24:53 »
    @Up

Możliwe że ty nie ale wystarczy przewijać strony i na każdej znajdzie się ktoś kto ma kompa rodem z NASA i narzeka na grafikę :/

Napisałem przecież że dobrze by było jakby zmienili całkowicie mapkę i lordów.

Uwierz mi w "Majnkrafta" gra sporo osób z wiekiem powyżej 20 lat,i ja się ich trzymam (Sam mam 15).
    Tak na prawdę dzieci zaczęły przychodzić kiedy minecraft był w stanie Beta,wcześniej każdy uważał że to kwadratowe gówno.

Mario?
    Mario tak naprawdę jest grą dla każdego.
    I duży i mały lubi w nią popykać,bo to tak naprawdę kwintesencja gier przygodowych.

Osobiście posiadam wszystkie części M&B oryginalne (Na  M&B 2 już pieniążki uzbierałem),i na żadną z nich nie narzekam.
    Jako fan serii uważam że każda jest dobra,chociaż żal mi było troszkę wydawać kasę na OiM (Zwykłe),ponieważ to Podstawowy M&B,tyle że zmienieni zostali lordowie,lokacje,i mapa.
    Z OiM:DP to już inna historia.
    Bardzo przypadł mi do gustu :)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #333 dnia: Września 28, 2012, 19:36:27 »
    Ten teaser był robiony przez jakichś niewolników w piwnicy na granicy z Syrią w paincie czy co? :P

Fajnie, że coś się pojawiło, ale oby gra nie była taka jak teaser :)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #334 dnia: Września 28, 2012, 21:23:36 »
    Degustator, że co?
    Ulepszenie gry, dodanie lepszej grafiki itd. pogorszy sprzedaż!?
    Uwierz mi - większość graczy nie działa na kompach z 2002 roku, a regularnie polepsza swój sprzęt.
    Ulepszenie grafiki zwiększy sprzedaż ( no cóż, lepsza grafa to chyba plus, plus to lepsza ocena na stronach z recenzjami/okładce, a to gwarantuję lepsze spojrzenie na produkt przez kupującego).
    Gdyby było tak jak mówisz, Just Cause 2 i inne Skyrimy wyglądały by jak MB, albo gorzej. :P
    Pozdrawiam
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #335 dnia: Września 28, 2012, 21:39:58 »
    Miałem na myśli, że jeśli podniosą nieco grafikę, tak jak z podstawki na WB (może trochę lepiej) to nic się nie stanie.
    Ale jeśli wprowadzą od razu grafikę choćby z MW1 to jest szansa że niektórzy nie będą chcieli w to grać bo będzie im się ścinać na bitwach +60 żołnierzy na raz na mapie.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #336 dnia: Września 28, 2012, 23:51:46 »
    Cóż... w kwestii grafiki, to może trzeba by było to właśnie porównać do takiego Minecrafta. 16 bitów, ale jeśli ktoś się postara, to znajdzie rozdzielczość 512x512. Źle że na różne rodzaje kompów?
    No i bądźmy szczerzy. Grafika w grach takich jak M&B (czyli dobry pomysł który trafił w dużą niszę) rzadko kiedy jest ważny. ZNów popsłużę się przykładem klockowej gry i w pełni popieram Rapodegustatora (raptora :E ).

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #337 dnia: Września 29, 2012, 09:10:02 »
    Nawet mi nie mów o OiM...Pamiętam jak w dniu premiery pojechałem do empiku, kupiłem za masakrycznie sporą ilość pieniędzy. Napalony że to będzie lepsze od M&B, że w końcu coś ciekawego. Gdy po pierwszej godzinie grania wyłączyłem grę....Zastanawiałem się co mnie podkusiło na kupno takiego badziewia.
    Co do warbanda, fakt multi bardzo ratuje ten tytuł. Gdyby nie mody, zapewne tylko nowi posiadacze WB grali by w singla. Osobiście nie wierzę że coś nas zaskoczy w kolejnej odsłonie. Owszem, chciałbym i to bardzo aby był to kilka krotnie lepszy tytuł, grywalny, bez co miesięcznych patchy. I z wszystkim tym co podawali poprzednicy. Jeśli nie chce im się trochę wysilić i mają zamiar dać to samo ale w lepszej oprawie graficznej to lepiej niech przejdą na prace na budowie .Boli mnie że tak można żerować na graczach bez których nie mieli by nic. My kupujemy, ale ludzie, mamy święte prawo wymagać aby produkt był (przynajmniej grywalny)stabilny. Mam chyba racje?
    A najlepiej niech dadzą swój(i tak niski budżet) dobrym moderom na TW i na naszej Tawernie. Myślę ze jakby Oni zebrali się, z nowym silnikiem, z pieniędzmi. To przebili by na głowę tym partaków. Wystarczy zobaczyć co zrobili dla Warbanda, czy też samego M&B, masa dobrych modów. Z funkcjami które Być Powinny w podstawce. W tedy kupuje dwójkę w ciemno.Pozdrawiam.
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline dawandre

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #338 dnia: Września 29, 2012, 12:59:59 »
    Na kiedy jest premiera?

&

Offline sabatonsky

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #339 dnia: Września 29, 2012, 17:27:25 »
    2013 pewnie ;)

Dla mnie ważne jest żeby nie było ze Steamem. Ten program, ostatnio, odinstalował mi sterowniki karty sieciowej :/

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #340 dnia: Września 29, 2012, 17:57:32 »
    Premiera-luty 2013.
    Tyle że jest to M&B a nie WB,jak wiadomo w M&B nie było multiplayer:P
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #341 dnia: Września 29, 2012, 18:22:11 »
    Tak, premiera 2013 a koniec świata już za 3 miesiące :)

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #342 dnia: Września 29, 2012, 20:00:19 »
    Premiera-luty 2013.
    Tyle że jest to M&B a nie WB,jak wiadomo w M&B nie było multiplayer:P
    Ha... haha.... hahahaha.... Weź nie strasz ludzi, bo jeszcze się spełni :P .
    Skierujmy się może w stronę "Chciałbym/ałabym to i tamto".
    Jak myślicie, będzie broń palna?

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #343 dnia: Września 29, 2012, 20:43:21 »
    Nie będzie. Broń palna to inna działka a mianowicie MB Na karaibach. Czy jakoś tak.

Ja osobiście liczę na ulepszony multplayer Warbanda. Nie chcę by oni chcieli to zrobić jak najlepiej bo nic z tego nie wyjdzie wtedy. Lepsza grafika, lepszy system walki, frakcje nowe, nowe bronie, nowe mapy, strzelanie z katapult, rozwalanie bramy taranem :D oraz kusza na korbkę xD

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #344 dnia: Września 29, 2012, 21:29:38 »
    Nie będzie. Broń palna to inna działka a mianowicie MB Na karaibach. Czy jakoś tak.

Ja osobiście liczę na ulepszony multplayer Warbanda. Nie chcę by oni chcieli to zrobić jak najlepiej bo nic z tego nie wyjdzie wtedy. Lepsza grafika, lepszy system walki, frakcje nowe, nowe bronie, nowe mapy, strzelanie z katapult, rozwalanie bramy taranem :D oraz kusza na korbkę xD

Lepszy system walki? Wyjaśnij mi na czym miałby on polegać i jak przebić obecny który w swej prostocie jest niesamowity;) Strzelanie z katapult? Strzelanie z katapult, rozwalanie bramy taranem? Jak dla mnie zbędne ulepszenia. Kusza na korbkę? To samo. Naprawdę część głupich idei mogliby sobie darować i w zamian dodać coś naprawdę nowego...nowe mapy, bronie, lepsza grafika, katapulty? To wszystko już było w modach, ja oczekuję czegoś więcej. I tyle.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012