Ciemno wszędzie, głucho wszędzie Husasz, szukam codziennie czy coś się pojawiło o M&B2 ale nic... Może to i lepiej? mają czas żeby dopracować. Nie ma co się spieszyć.
...
Dodam tylko, że w Mount&Blade gram od 2007 i jeszcze żadnego dopracowania nie uświadczyłem.
Edit/ przepraszam, wzięło mnie na narzekanie, mam jednak do tego powody. W ciągu kilku tygodni pracy Dedala i Bartka zauważyłem więcej zmian niż w ciągu 2 lat pracy TaleWorlds nad Warbandem ( mowa tutaj o wersjach beta i paczach, które ukazywały się po premierze). Jak zobaczę w Mount&Blade 2 chociaż jeden krzaczek z poprzedniej wersji to stracę resztki szacunku do ekipy, która już w znacznym stopniu wykorzystała nie tylko zaufanie, ale również portfele graczy. Tak dla ciekawości - niektóre modele znajdują się w prawie wszystkich odsłonach gry ( czyli Mount&Blade, Warband, OiM, DP, i po filmikach widziałem, że również w Napoleonic), mają nawet 6-7 lat i są wtórnie wykorzystywane. Tak więc praktycznie płaciliśmy kilka razy za to samo. W końcu po co zrobić nowe, skoro stare można jeszcze wykorzystać a nie wpłynie to na obiór graczy? Pomyśleli tak o wielu innych aspektach, o gamaplay'u, animacjach, prezentacjach, menusach i można by tak wymieniać bez końca. Jeśli 2'ka będzie bazowała na starym Mount&Blade, na której podstawie powstało już chyba z 6 gier to...naprawdę się zastanowię czy będzie warta uwagi.