Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B 2 !!!  (Przeczytany 87707 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wolfar_666

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Wolfar
    Odp: M&B 2 !!!
    « Odpowiedź #270 dnia: Marca 25, 2012, 10:53:58 »
    Dokładnie Teblar, cieszę się że mój pomysł nie jest głupi, zwłaszcza dla strzelca, usunęłoby to bugi tarczy która osłania głowę choć jej nie osłania(lol?), wtedy konie mogłyby być też mniej żywotne(na co z kolei zgodziłbym się ja jako konny :D).

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #271 dnia: Marca 25, 2012, 11:05:27 »
    Oslabic konie ? jezeli juz przechodzimy do takiej realistyki to niech te konie zadają normalne obrażenia (raz przejedzie łowca po luczniku a łucznik kuffa benc) No i do tego powinny gryźść.
    Retarded are everywhere

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #272 dnia: Marca 25, 2012, 11:08:40 »
    Bez celownika? Skończyłoby się na tym że każdy kto nie jest skończonym amatorem narysowałby sobie taki markerem...i tyle...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline gorNN

• Użytkownik
    • Piwa: 42
    « Odpowiedź #273 dnia: Marca 25, 2012, 11:12:31 »
    Bez celownika? Skończyłoby się na tym że każdy kto nie jest skończonym amatorem narysowałby sobie taki markerem...i tyle...
    Pięknie to ująłeś Argaleb ! Ahh ... Ci amatorzy ;/

Offline Wolfar_666

• Użytkownik
    • Wolfar
    « Odpowiedź #274 dnia: Marca 25, 2012, 11:16:43 »
    Odpowiedziałbym ci  Argaleb, ale niestety nie mam pomysłu, więc...

Husasz, spoko, pisałem to kilkanaście(dziesiąt) postów temu, bo to dziwne że koń przejeżdża po człowieku a ten ma siniaka tylko...

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #275 dnia: Marca 25, 2012, 13:47:51 »
    Po za tym Może ok head w rumaka z luku to dead ale strzaly czy piki powinny odbijac się od cięzko opancerzonego konia w zbroje plytową a rany cięte w kolczugę powinny zadawać obrażenia obuchowe o !

Do tego plyowego konia to oczywiscie gdy trafi sie w czesci plytowe. Zawsze beda odslonione oczy kopyta i dupa chyba
    Retarded are everywhere

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #276 dnia: Marca 25, 2012, 13:54:07 »
    A głowy , ręce i nogi powinny odpadać po celnym ciosie!
    To jest gra, nierealna gra - nie będą odbijać się piki itd. od konia, kolczug czy coś tam , bo wtedy ktoś kto ma ów cacka byłby niemalże niezniszczalny. Nie narzekajcie na błędy bo i tak nie zostaną naprawione, poza tym... to tylko gra
    (click to show/hide)

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #277 dnia: Marca 25, 2012, 14:13:59 »
    Ja bym chciał, żeby można było, jak w serii Total War, obejrzeć teren bitwy przed jej rozpoczęciem. Na przykład, posiadając 5-ty poziom taktyki możemy przed bitwa obejrzeć okolicę z lotu ptaka, na 7-mym poziomie możemy wstępnie rozstawić wojsko.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #278 dnia: Marca 25, 2012, 15:39:35 »
    A głowy , ręce i nogi powinny odpadać po celnym ciosie!
    To jest gra, nierealna gra - nie będą odbijać się piki itd. od konia, kolczug czy coś tam , bo wtedy ktoś kto ma ów cacka byłby niemalże niezniszczalny. Nie narzekajcie na błędy bo i tak nie zostaną naprawione, poza tym... to tylko gra

Nierealne ? Zwykłe "pierdnięcie" Po za tym to urozmaiciło by rozgrywkę  i gracz zmuszony byłby bardziej do myślenia.

No i rzecz jasna dodatki na konia tanie by nie były ;P
    Retarded are everywhere

Offline Myronn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #279 dnia: Marca 25, 2012, 16:36:31 »
    Ja czekam, az zrobia takie cos, ze normalnie jest ta mapa swiata jak na singlu, wsie, zamki itd. tylko zamiast botow, normalnie graja ludzie. Klany zdobywaja zamki, inni bronia swoich, jeszcze inni normalnie graja i nie przylaczaja sie do nikogo. Tylko trzeba by bylo powiekszyc mape x5, jak nie wiecej. Wtedy to by byla gra.

I taki offtop, czy moze mi ktos powiedziec, czemu te litery ktore trzeba przepisac w weryfikacji  sa tak debilnie pokazane ze nie da sie ich przeczytac?

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #280 dnia: Marca 25, 2012, 16:54:38 »
    Ja czekam, az zrobia takie cos, ze normalnie jest ta mapa swiata jak na singlu, wsie, zamki itd. tylko zamiast botow, normalnie graja ludzie. Klany zdobywaja zamki, inni bronia swoich, jeszcze inni normalnie graja i nie przylaczaja sie do nikogo. Tylko trzeba by bylo powiekszyc mape x5, jak nie wiecej. Wtedy to by byla gra.

I taki offtop, czy moze mi ktos powiedziec, czemu te litery ktore trzeba przepisac w weryfikacji  sa tak debilnie pokazane ze nie da sie ich przeczytac?

jest pewien mod o którym mówisz, a nazwa jego cRPG

Husasz przecież w np. paskowej pierdnięcia są częściej niż np. w tunice, jakby jednak w paskowej 9/10 ciosów byłyby pierdnięciami to ciężko byłoby kogokolwiek zabić
    (click to show/hide)

Offline Wolfar_666

• Użytkownik
    • Wolfar
    « Odpowiedź #281 dnia: Marca 25, 2012, 18:48:08 »
    Skoro zdobył tązbroję to widocznie na nią zasłużył, choć nie wyobrażam sobie żeby rozpędzony konny nie przebił kogoś takiego lancą, ale ta by się złamała.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #282 dnia: Marca 26, 2012, 09:50:42 »
    Na początku widać poruszanie się koniem w bok. Nieraz spędzałem wakacje na wsi i nigdy takiego zjawiska nie zaobserwowałem, by koń poruszał się bokiem. Nie uważam jednak, by taki ruch był niemożliwy, ale nie widzę żadnego sensownego zastosowania w trakcie walki.

Patrz i ucz się. :p http://www.youtube.com/watch?v=vMlPNsKEhkM

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #283 dnia: Marca 26, 2012, 13:04:12 »
    Patrz i ucz się. :p http://www.youtube.com/watch?v=vMlPNsKEhkM
    Urocze, lecz nadal nie widzę żadnego zastosowania tego w boju... W końcu gra ma opierać się o walkę, czy jeździectwo sportowo-figurowe?

Co do strzelectwa to jestem ciekaw, czy istniałaby możliwość utworzenia "ruchomego celownika". Jeśli ktoś grał w pierwszą część Operation Flashpoint, powinien wiedzieć o co chodzi.

Pozdrawiam!

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #284 dnia: Marca 26, 2012, 18:17:41 »
    Ten ruch w bok bardziej przydałby sie na mody typu mmod. A ze mmodowców jest dużo i o ile wyjdzie mmod na MB2 to będzie miał ten ruch duze znaczenie ;P
    Retarded are everywhere