Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B 2 !!!  (Przeczytany 87712 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: M&B 2 !!!
    « Odpowiedź #255 dnia: Lutego 21, 2012, 15:07:04 »
    Bzdura, strzelcy będa mieli ulatwione zadanie juz nie wspominając ze konni będa mogli lepiej sieknąc lancą/mieczem po łbie
    Retarded are everywhere

Offline Wolfar_666

• Użytkownik
    • Wolfar
    « Odpowiedź #256 dnia: Lutego 21, 2012, 15:33:16 »
    Wy się nie martwcie, już oni coś  wymyślą, choć  zapewne sposobem będzie bug na bugu.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #257 dnia: Lutego 21, 2012, 15:39:20 »
    już oni coś  wymyślą,
    Dlatego się martwię
    Retarded are everywhere

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #258 dnia: Lutego 24, 2012, 05:04:41 »
    W sumie to chcialbym aby racje mial Tot.
    http://www.youtube.com/watch?v=wyrapuOLwjU&feature=related
    « Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2012, 05:19:55 wysłana przez Radh »
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Wolfar_666

• Użytkownik
    • Wolfar
    « Odpowiedź #259 dnia: Lutego 24, 2012, 20:26:11 »
    Husasz - dobre, zagiąłeś  mnie :D

Gra będzie zapewne zrugowana tak jak warband, ponieważ  jest to sposób na równowagę międzyklasową. Od siebie dodam że multiplayer ma być  genialny, single w ogóle  mnie nie obchodzi. Przydałoby się żeby rozwinęli sposób walki wręcz. Ja osobiście ulepszyłbym zdolności łuczników w zamian  za brak celownika, by dodać realizmu. Wtedy można by wprowadzić zmiany które ja zaproponowałem  kilka(naście?) postów wcześniej.

Myślę że raczej  Tot się myli, poszczególne elementy bezpośrednio wskazywały na grę  z serii M&B. Z  resztą, co chcesz, grafika sie polepszyła(grafika  wykonania postaci), więcej opcji robienia swojego avatara, a to ze koń chodzi w bok, no do czynienia z żywym koniem nie miałem na tyle długo by wiedzieć  czy umie chodzić w bok, ale  raczej umie, jest ok, ale żeby nie był to galop.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2012, 20:33:37 wysłana przez Wolfar_666 »

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #260 dnia: Marca 20, 2012, 14:34:08 »
    Jeśli chodzi o multi to ja bym chciał takiego crpg moda , a jeśli chodzi o grafikę to nowe modele ludków dają radę :)

PROBLEM?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #261 dnia: Marca 20, 2012, 16:17:14 »
    To ja też podzielę się swoimi spostrzeżeniami, opierając się o wszystkim już znany filmik.

Na początku widać poruszanie się koniem w bok. Nieraz spędzałem wakacje na wsi i nigdy takiego zjawiska nie zaobserwowałem, by koń poruszał się bokiem. Nie uważam jednak, by taki ruch był niemożliwy, ale nie widzę żadnego sensownego zastosowania w trakcie walki. Może w końcu SI ustawiać się będzie w formacji i stąd takie "rozwiązanie", a może po prostu twórcy się bawili?
    Na ok 43 sekundzie widać jakieś nowe menu. Niby nic nadzwyczajnego, ale w końcu widać jakąś prostą 2D-loop animację.
    Tuż po tym tajemniczym menu pokazano postać poruszającą się po mapie świata. W końcu widać jakieś sensowne rozmieszczenie wiosek przy miastach / zamkach. Chciałbym jednak by te małe lokacje odgrywały jakąś ważniejszą rolę, niż te w podstawce / WB.
    Na koniec mamy bardziej szczegółowy model postaci oraz nowe parametry określające jego budowę. Trochę się tego boje, gdyż znając życie dojdzie do różnych dziwactw - zwłaszcza w multi...

Póki co nie pokazano niczego powalającego, więc trudno powiedzieć z czym będziemy mieć do czynienia. Mogę napisać jak reszta, że "rewolucji nie będzie", ale wstrzymam się jeszcze do bardziej konkretnych informacji.

Pozdrawiam!

Offline Gazi

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #262 dnia: Marca 21, 2012, 10:35:24 »
    Mam nadzieję, że to nie jest footage z M&B2:(. Sądząc po popularności tej gry mam nadzieję, że twórcy zarobili wystarczająco kasy by stworzyć nowy silnik gry. Bardzo ale to bardzo przydałoby się wyostrzyć tekstury otoczenia i postaci. Ewentualnie mogliby poprawić mapę kampanii, bo przez jej obleśny wygląd nie ciągnie mnie w ogóle do singla w tej grze:)(powinni wzorować się w tym przypadku na shogunie 2). Aha i miło by było gdyby dodali chociaż małą destrukcję otoczenia, może jakieś działające katapulty/tarany do bram czy ogniste strzały i pułapki w postaci gorącego oleju, fosy, etc.. Bardzo, ale to bardzo urozmaiciłoby to rozrgrywkę.

Offline Wojan

• Użytkownik
    • Wojan
    « Odpowiedź #263 dnia: Marca 21, 2012, 11:02:13 »
    Grafika jak w shogunie 2 bezjaj XD To już by w Warbanda nikt nie grał,bo komputery,by tego nie uciągneły. Ta gra ma w sobie coś,czego tacy  gracze  jak Gazi  nie dostrzegają i przestają grać w Warbanda.

Offline Gazi

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #264 dnia: Marca 21, 2012, 11:12:43 »
    Shogun 2 ma wysokie wymagania, bo jest źle zoptymalizowany. Takie gry powinny  być robione pod 4 rdzenie, nie pod 1(!). W dodatku nic nie mówiłem, że M&B 2 ma mieć grafikę jak w Shogunie 2, ale mapę z podobnymi detalami. Gdybym patrzył tylko na grafikę, to bym nie grał w tą grę i nie czekałbym na 2 część, czyż nie? Sama kwestia grafiki jest taka, ze miłoby było dostać nowy silnik z lepszymi teksturami, bo na obecnym silniku wyglądają one jak z gry sprzed co najmniej 6 lat(to co je polepsza to bumpmapping).. Sama mechanika gry natomiast jest świetna i chciałbym aby się nie zmieniła za dużo+ reszta pomysłów z tymi taranami, etc..

Offline Wojan

• Użytkownik
    • Wojan
    « Odpowiedź #265 dnia: Marca 21, 2012, 11:43:47 »
    Ja i tak gram na najnizszych,bo mi przeszkadzaja cienie,swiatlo i te od***e tekstury,wiec ja niczego zmienieac nie chce w grafice. Jedyne co niech dodadza wiecejatakow,bo 4 Atkai i 4 bloki to nuda. Aha i ten koń chodzący w bok XD to tak tylko na zawodach jeździeckich się robi,a w walce to bedzie nie potrzebne.
    « Ostatnia zmiana: Marca 21, 2012, 13:00:42 wysłana przez sir Luca »

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #266 dnia: Marca 21, 2012, 12:29:01 »
    Hehe w medievalu 2 tak fajnie wyglądało jak sobie konni stali i po kolei ginęli od balisty to tak koniem bokiem się przesuwali by formacje wyrównać :D

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #267 dnia: Marca 21, 2012, 12:36:35 »
    Powiedzmy sobie szczerze,nic nie wróci klimatu jedynki. Teraz dodadzą kilka nic nie wnoszących bajerów a i grywalność ani 1% nie wzrośnie bo taka prawda. Chyba że szykują dla nas prawdziwą "petardę" w co szczerze wątpię.
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Wolfar_666

• Użytkownik
    • Wolfar
    « Odpowiedź #268 dnia: Marca 25, 2012, 10:03:23 »
    Gadacie głupoty, grafika, frakcja, nowe itemy, możliwość atakowania i blokowania pod każdym kątem, przy czym jeden blok blokowałby jakiś zakres ataków, kucnięcie, padnięcie na ziemię itp. bardzo urozmaiciłyby rozgrywkę. I stanięcie dęba u konia mogłoby nie być ctrl+j, bo to trochę za daleko, a w walce się przydaje... No i broń strzelecka mniej celna, żeby było bardziej... realistycznie? W końcu łucznik nie miał celownika xD. Chociaż to ostatnie mogłoby zachwiać równowagę między frakcjami...

Offline Teblar

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #269 dnia: Marca 25, 2012, 10:39:54 »
    No i broń strzelecka mniej celna, żeby było bardziej... realistycznie? W końcu łucznik nie miał celownika xD. Chociaż to ostatnie mogłoby zachwiać równowagę między frakcjami...

Jako strzelec, zgodziłbym się na zabranie celownika, jednak tarcze piechoty musiałby by co do centymetra blokować tyle, na ile wyglądają. Celownikiem domyślnie byłby pewnie i tak środek ekranu.
      Mistrzostwa Świata 2012 Europejska Liga (ENL) 2012 Puchar Polski 2012 Puchar Polski 2013