Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B 2 !!!  (Przeczytany 87702 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    Odp: M&B 2 !!!
    « Odpowiedź #180 dnia: Lutego 01, 2012, 20:44:43 »
    Rozumiem obsadzenie WB w innych czasach, ok. Ale z dala od broni palnych. Wystarczą mi one w Dzikich Polach, gdzie, jezeli juz gram w DP, ograniczam się do samych dueli. Dla osoby nie potrafiącej strzelać, dostawanie ciągłych "kulek" w ciało jest naprawde denerwujące. Jak już wspomniałem, czasy starożytnego Rzymu były by dla mnie najwspanialsze :) Ew. starożytny świat (490-480 r.p.n.e).

Offline shady

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #181 dnia: Lutego 01, 2012, 23:07:11 »
    Hah myślałem że na początku se jaja robicie a tu prosze:

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=17474

A to też niegłupie:

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=17170

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #182 dnia: Lutego 02, 2012, 08:37:06 »
    A to też niegłupie:

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=17170

Tawerna powinna śledzić rozwój tej gry, wydaje się dość mocno nawiązywać do Mount&Blade.

Ew. starożytny świat (490-480 r.p.n.e).

Bieganie spartiatą w starożytnej Grecji byłoby całkiem ciekawe ;P

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #183 dnia: Lutego 02, 2012, 09:21:48 »
    Starożytność? Sądzicie, że TW potrafiłoby dobrze to zrobić? Patrząc na to, jak włócznie działają w Wb oraz zdolności Turków do zmiany silnika mam co do tego wątpliwości... Pewnie by jeszcze dowalili hoplitom trzymanie włóczni ponad głową, (nie wiem jak to się po polskiemu nazywa, ale po Engliszu chodzi mi o overarm grip) które jest totalnie nierealne i cokolwiek głupie... Po prostu nie ufam TW, że potrafiliby dobrze odwzorować ten okres, więc niech zostaną przy średniowieczu, które jako tako im wyszło i którego nie da rady aż tak skaleczyć.

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Lutego 02, 2012, 09:35:39 »
    Ale jeżeli dodaliby np. uderzenie tarczą i poprawili pchnięcie włóczniom to masz cacy kombos.
    Odsyłam tutaj do sceny pierwszej walki w filmie 300 jak spartanie odpierali pierwszą fale dzikusów.
    Odepchnięcie tarczą i pchnięcie, takie coś byłoby pięknym rozwiązaniem jak dla mnie. No i poprawienie reszty.

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Lutego 02, 2012, 10:18:02 »
    Ale jeżeli dodaliby np. uderzenie tarczą i poprawili pchnięcie włóczniom to masz cacy kombos.
    Odsyłam tutaj do sceny pierwszej walki w filmie 300 jak spartanie odpierali pierwszą fale dzikusów.
    Odepchnięcie tarczą i pchnięcie, takie coś byłoby pięknym rozwiązaniem jak dla mnie. No i poprawienie reszty.

Masz świadomość, że taki manewr nie jest możliwy? Spartanie nie byliby wstanie odepchnąć Persów swoimi tarczami, gdyż było ich po prostu za dużo i pchali się oni wielką masą.
    Dawanie filmu fantasy jako przykład naprawdę nie jest dobrym pomysłem.

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Lutego 02, 2012, 11:04:13 »
    To nie jest zbyt dobry przykład, ale nie chodzi mi o odpychanie takiej ilości. Miałem na myśli samo odepchnięcie. Chciałem pokazać o co mi chodzi. W MB takie coś miałoby odzwierciedlenie w odepchnięciu jednej osoby, tz. chodzi mi o to, że jak takową tarczą odepchniemy to potem możemy zadać spokojnie pchnięcie włóczniom gdzie wróg nie może zrobić bloku, coś jak kopniak tylko że z tarczą wyglądałoby to znacznie lepiej.

Offline shady

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Lutego 02, 2012, 11:55:49 »
    Nejlepszym rozwiązaniem byłaby mozliwośc wyboru okresu historycznego:
    np. Starożytna Grecja,Średniowiecze, XVIII wiek i 2 wojna.
    Do tego lepsza grafika, więcej elementów rozwoju postaci możesz być złodziejem lub rycerzem, trudniejsza droga do zostania rycerze np.
    Lepszy system walki(może coś jak w Wiedźminie 2? choć nie licze na to)
    Lepszy system obrazeń, jazdy konnej, brutalnośc i masa itemów:):)

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline pysio955

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Lutego 02, 2012, 11:59:55 »
    Nejlepszym rozwiązaniem byłaby mozliwośc wyboru okresu historycznego:
    np. Starożytna Grecja,Średniowiecze, XVIII wiek i 2 wojna.

Od tego są mody :S .

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Lutego 02, 2012, 12:19:55 »
    Ale jednak nim one powstaną trochę czasu minie.

Wybór okresu? Nie to byłoby złe, co daliby wtedy w multi???
     Masa itemów? To jest takie dęte, po 5 na klasę i starczy po co tego tylko :P

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #190 dnia: Lutego 02, 2012, 14:15:19 »
    System walk? Bez urazy ale WB ma najlepszy system walki mieczem w grach komputerowych:) Wszelki wiedźminy i inne aRPG sie przy nim chowają:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #191 dnia: Lutego 02, 2012, 14:16:53 »
    A Dark Of Messiash? Nie dość że z pierwszej osoby to "czuło" się każdy cios.Dla mnie WB jest na drugim miejscu pod tym względem;)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #192 dnia: Lutego 02, 2012, 14:57:15 »
    Pewnie by jeszcze dowalili hoplitom trzymanie włóczni ponad głową, (nie wiem jak to się po polskiemu nazywa, ale po Engliszu chodzi mi o overarm grip) które jest totalnie nierealne i cokolwiek głupie...

Kuroi proszę Cię... Znad głowy włócznią uderzała nawet kawaleria przed wprowadzeniem strzemion. Hoplici w przeciwieństwie do macedońskiej falangi trzymali włócznie właśnie nad głową, ponieważ tylko taka pozycja pozwalała na dość pewne uderzanie zza dużej tarczy - coś za dużo w Rome: TW się nagrałeś. :|

No ale może wiesz lepiej niż antyczna sztuka pokazuje. :p
    (click to show/hide)

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #193 dnia: Lutego 02, 2012, 15:51:24 »
    A Dark Of Messiash? Nie dość że z pierwszej osoby to "czuło" się każdy cios.Dla mnie WB jest na drugim miejscu pod tym względem;)
    W dodatku pod wpływem furii można odrąbać kończyny xD
    Świetnie się gra, szczególnie jak klepie się orków w świątyni Pająka
    (click to show/hide)

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Lutego 02, 2012, 15:56:59 »
    Kuroi proszę Cię... Znad głowy włócznią uderzała nawet kawaleria przed wprowadzeniem strzemion. Hoplici w przeciwieństwie do macedońskiej falangi trzymali włócznie właśnie nad głową, ponieważ tylko taka pozycja pozwalała na dość pewne uderzanie zza dużej tarczy - coś za dużo w Rome: TW się nagrałeś. :|

No ale może wiesz lepiej niż antyczna sztuka pokazuje. :p
    (click to show/hide)
    Dlatego użyłem angielskiej nazwy konkretnego chwytu "overarm grip", czyli chwyt, w którym kciuk jest w stronę przeciwną do wroga. To, że hoplici mieli włócznie nad tarczą, to prawda, ale nie nad głową. Tutaj akurat (o dziwo!) to film 300 dobrze to ukazuje. Weź sobie miotłę lub inny długi kij i chwyć go tak, jak mówię. Spróbuj wykonać pchnięcie. Teraz chwyć kij tak, by był na poziomie głowy, ale "pod dłonią"(underarm grip). Zauważysz, że ten drugi chwyt jest znacznie wydajniejszy, daje Ci większy zasięg, siłę(nie licząc bardzo dużego, acz niepolecanego w formacji zamachu tym gorszym chwytem) oraz prędkość, do tego nie będziesz musiał trzymać broni w jej środku ciężkości.

jako argument popierający ten post daję TEN filmik. Ten facet może nie jest najmądrzejszym historykiem, ale używa logicznego myślenia oraz wiedzy praktycznej, co moim zdaniem jest bardziej słuszne.

Edit: jeśli chodzi o Twoją wazę.. TEN filmik pokazuje, dlaczego użycie tego argumentu jest...głupie. ;)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2012, 16:02:56 wysłana przez EMOsek »