Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piłka nożna - wątek główny  (Przeczytany 77827 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Piłka nożna - dyskusje
    « Odpowiedź #345 dnia: Lutego 05, 2012, 19:17:48 »
    Piękny weekend :)

Barcelona 2 - 1 Real Sociedad
    Newcastle U. 2 - 1 Aston Villa
    AS Roma 4 - 0 Inter Milan
    Chelsea 3 - 3 Manchester

Żałuję bardzo, że Webb doprowadził do remisu Manchester, z drugiej jednak strony duet Demba & Demba pozwolił się zbliżyć do top4 <3

No i mecz Boriniego w Romie ... :)

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #346 dnia: Lutego 05, 2012, 19:34:19 »
    Taaa  , pozdro dla Webba za podyktowanie kontrowersyjnych karnych ; /     
    A taki byłem szczęśliwy po 50 minucie .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #347 dnia: Lutego 06, 2012, 23:43:12 »
    Ja właśnie po meczu  Wybrzeże kości słoniowej - Gwinea równikowa.  Mecz mi się podobał ,  tylko transmisja przerwała w pewnym momencie (śnieg w Anglii ) . Wynik 3:0  dla słoni . Bardzo ładna bramka Yaya Toure  .Niewykorzystany karny Drogby  i dwie bramki tego snajpera Chelsea . Mam nadzieję że Wybrzeże w końcu  wygra Puchar narodów Afryki .
    Oby jednak nie ;)

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #348 dnia: Lutego 11, 2012, 22:40:35 »
    Barcelona właśnie przegrała z Osasuną 2:3 .    Real który jutro  gra z  Levante ma już mistrzostwo w kieszeni .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #349 dnia: Lutego 11, 2012, 23:12:41 »
    Barcelona właśnie przegrała z Osasuną 2:3 .    Real który jutro  gra z  Levante ma już mistrzostwo w kieszeni .

Phi...w kieszeni...

W kieszeni to ono będzie jak za miesiąc będziemy mieli podobną przewagę...jeszcze z Levante nie wygraliśmy, jeszcze 10 punktów przewagi nie mamy...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #350 dnia: Lutego 11, 2012, 23:25:02 »
    Kolejne napinanie Realu. Klubu który przegrywa trofea, w meczach na szczycie po prostu kończy się po paru minutach. Co by się nie działo dorobku ostatnich lat Barcelony im brakuje. Niech osiągną to co Barca (nie wywlekajcie mi proszę tytułów sprzed 20-30 lat :p), wtedy będzie dyskusja. Bo od jakiś 4 lat co roku Real ma wszystkich zjechać i zazwyczaj na tym się kończy. Żeby mówić że Real jest najlepszy, trzeba podsumować jakiś dorobek czasowy, sezon, dwa. Nie ostatni mecz :P
    Pozdrawiam wszystkich hejterów:D
    Sława!

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #351 dnia: Lutego 11, 2012, 23:48:55 »
    Kolejne napinanie Realu. Klubu który przegrywa trofea, w meczach na szczycie po prostu kończy się po paru minutach. Co by się nie działo dorobku ostatnich lat Barcelony im brakuje. Niech osiągną to co Barca (nie wywlekajcie mi proszę tytułów sprzed 20-30 lat :p), wtedy będzie dyskusja. Bo od jakiś 4 lat co roku Real ma wszystkich zjechać i zazwyczaj na tym się kończy. Żeby mówić że Real jest najlepszy, trzeba podsumować jakiś dorobek czasowy, sezon, dwa. Nie ostatni mecz :P
    Pozdrawiam wszystkich hejterów:D

Nie hejtuję i z tego co widzę nie napinam się...więc proszę odczep się.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #352 dnia: Lutego 12, 2012, 12:54:09 »
    Mój post nie był skierowany do Ciebie, raczej do wszystkich napinaczy. Kolejne napinanie oznacza że mamy kolejną fale zachwytu RM, który cieszy się z przegranych FCB a nie swoich sukcesów :D
    Sława!

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #353 dnia: Lutego 12, 2012, 13:13:37 »
    Fala zachwytu?? Cóż masz rację, ale ile to pseudokibiców-sezonowców ma Barcelona?? Na pewno więcej. I nie chodzi tu o kibiców, tych prawdziwych kibiców.
    Soy un madridista y tengo una alma blanca
    Hala Madrid

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #354 dnia: Lutego 12, 2012, 13:50:47 »
    A szczerze mówiąc to kibice za piłkarzy nie grają. :)
    Sezonowcy. A wszyscy wielcy prawdziwi kibice jeżdżą na mecze, robią oprawy tam? Jeśli nie to też mogę powiedzieć że to średni kibic. Kibic to kibic, nawet jak lubi w zespole kolor ich pasków na gaciach. I zazwyczaj we wszystkim jest tak, że Ci najlepsi od jakiegoś czasu kibiców mają najwięcej:) Jak Real miał swój skład z Zidanem itd. to sam pamiętam jak po ulicach biegało pełno dzieciaków w ich koszulkach. Sezonowość? Nie, zawsze lubi się najlepszych. Rozumiem że Ci najlepsi kibice to byli już nimi w łonie matki? :D
    Sława!

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #355 dnia: Lutego 12, 2012, 14:22:07 »
    Jeszcze podzieleni na plemniki i komórki jajowe :D Bycie najlepszym to oczywiście powód dla którego ma się kibiców. Ale oni nie hejtują, nie naśmiewają się. Ogólnie to ciekawi mnie czy jak nastanie kres ery Barcelony co zrobią ci sezonowcy?? :D
    Jeśli sezonowiec nie hejtuje moja dusza się raduje :D Czyli nie mam nic do sezonowców jeśli nie hejtują itp. itd.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2012, 14:26:52 wysłana przez kamilos44 »
    Hala Madrid

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #356 dnia: Lutego 12, 2012, 15:22:34 »
    Ale się dyskusja rozpętała ...

Ja zaczynałem kibicować Barcelonie, kiedy była na dnie tabeli i pod wodzą Anticia powoli wspinała się do Pucharu UEFA. Newcastle kibicuje od czasu ich świetnego rajdu do 1/2 finału UEFA w sezonie 03/04. Też nie zwyciężyli.

Także nie na tym to polega.

Jeśli chodzi o wczorajszy mecz ... nie wiem, sędzia wzbudził we mnie ogromną wściekłość, bo znacząco wpłynął na wynik spotkania, z drugiej jednak strony ... może brak mistrzostwa Hiszpanii w tym roku na nowo zmotywuje tych piłkarzy i sprawi, że era najlepszej drużyny w historii będzie trwała dłużej. Mam taką nadzieję, dlatego po przemyśleniu porażkę przyjąłem w milczeniu. Niech Ramos ma co wrzucać pod koła autobusu :)

W zeszłym roku graliśmy na minimalnie lepszym poziomie i mecze rozstrzygaliśmy minimalnymi przewagami, strzelając właśnie tak, jak nam wczoraj nie uznawano. Nie udało się, trudno. Życie trwa dalej, jesteśmy w finale CdR, 1/8 LM ... mamy wciąż szansę na oba trofea :) Także pozostaję dobrej myśli.

Real jeszcze mistrzostwa nie wygrał, ale sądzę, że Mourinho nie odpuści. Dopisze sobie mistrzostwo Hiszpanii, dodając do tego mistrzostwa Anglii, Włoch i Portugalii, poleci na skrzydłach chwały do PSG czy tam do City i tyle z niego będzie. Jeśli zostanie ... trudno. Ale w przyszłym roku będzie znacznie trudniej. Swoją drogą - nie chciałbym zdobyć mistrzostwa Hiszpanii, mając ujemny bilans w GD (chyba, że Real rozszarpie Barcelonę 2:0 na CN ... hehe :P).

Tyle z mojego wywodu. Czekamy na CdR i ligę mistrzów. Ronaldo znowu stuknie platynowego buta 15 karnymi, a nam pozostaje czekać na przyszły rok w lidze :)

Offline kamilos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #357 dnia: Lutego 12, 2012, 16:31:49 »
    Yoda mi chodziło tylko o tych pseudokibiców, nieznających nawet historii swego klubu sezonowców.
    Cóż nie ty jeden oglądałeś mecz, sędzia mylił się na korzyść obu stron, choć z tym golem to taki... podejrzany :D
    Mou to fenomelnalny trener i dopoki nie pokona Barcy nie odejdzie, duma mu na to nie pozwoli.
    Co do CR7 przynajmniej strzela te karne, a nie tak ja Messi "podaje" bramkarzowi no np. Valencii.
    Z tym wrzuceniem pod autobus to całkiem niezły ubaw był :D
    P.S. Ja kibicuje Realowi od 2002 roku
    « Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2012, 16:38:01 wysłana przez kamilos44 »
    Hala Madrid

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #358 dnia: Lutego 12, 2012, 23:25:11 »
    Posiadanie piłki na poziomie 75% 4-2. Hat-trick Ronaldo. Ta drużyna jest wielka.

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #359 dnia: Lutego 12, 2012, 23:52:22 »
    Posiadanie piłki na poziomie 75% 4-2. Hat-trick Ronaldo. Ta drużyna jest wielka.

Kolejny karny na Madrycie. Obrzydliwe zachowanie Ramosa i ... 'reakcja' sędziego. Przykro mi, że taka "drużyna" zdobędzie mistrzostwo.