Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piłka nożna - wątek główny  (Przeczytany 77831 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline IPL_Lord_Legionista

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    • ..Z nazwą tego klanu ciągle w sercu żyję..(IPL) .
      • IPL
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Piłka nożna - dyskusje
    « Odpowiedź #285 dnia: Grudnia 16, 2011, 13:39:20 »
    Wisła Kraków    -    Standard Liege    
       Legia Warszawa    -    Sporting Lizbona
       FC Porto    -    Manchester City    
       Ajax Amsterdam    -    Manchester United    
       Lokomotiw Moskwa    -    Athletic Bilbao    
       Red Bull Salzburg    -    Metalist Charków    
       Stoke City    -    Valencia    
       Rubin Kazań    -    Olympiakos Pireus    
       AZ Alkmaar    -    Anderlecht Bruksela    
       Lazio Rzym    -    Atletico Madryt    
       Steaua Bukareszt    -    Twente Enschede    
       Viktoria Pilzno    -    Schalke Gelsenkirchen    
       Sporting Braga    -    Besiktas Stambuł    
       Udinese Calcio    -    PAOK Saloniki    
       Trabzonspor    -    PSV Eindhoven    
       Hannover 96    -    Club Brugge
    Z biało-czerwoną flagą zawsze gotowy do walki My pod sztandarem prawdy, nasz kolor skóry jest biały To my, ci radykalni, ci najgorsi z najgorszych,IPL-owcy

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #286 dnia: Grudnia 16, 2011, 15:26:24 »
    To czekamy na Polski finał Ligi Europejskiej xDD

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #287 dnia: Grudnia 17, 2011, 00:08:25 »
    Na pewno w TV pokażą
       AC Milan    -    Arsenal Londyn
    bo to najciekawsze starcie :D

No i NASZ WOJTEK SZCZĘSNY!!

Niemniej nie ma się co czepiać, bo faktycznie z losowania ten mecz prezentuje się najciekawiej.

Jestem zachwycony z losowań Barcelony i Realu.

Barcelona trafiła na niezłego przeciwnika, aczkolwiek bez fajerwerków. No i w miarę blisko, więc nie będzie podróży na drugi koniec świata i taplania się w śniegu. Co innego Real, który będzie musiał zaiwaniać na wschód, biegać w śniegu, a dodatkowo CSKA ma sztuczną murawę, więc jeszcze gorzej. A może jakiś wulkan wybuchnie i Real będzie musiał autokarem jechać ... :P

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #288 dnia: Grudnia 17, 2011, 00:49:12 »
    Trzeba liczyć na to że pogoda nie będzie aż taka zła;)

Natomiast Legia mimo że trafiła na Lizbonę to mimo wszystko będzie miała jeden ogromny atut - warunki. Bo Portugalczycy raczej nie są przygotowani na warunki w jakich np. odbywał się całkiem niedawno mecz Lecha z Juventusem w Poznaniu:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    « Odpowiedź #289 dnia: Stycznia 09, 2012, 14:44:20 »
    Do sezonu jeszcze czas, ale można ponarzekać o "wspaniałej" decyzji zarządu Lecha, by Jezus Maria Bakero został do końca sezonu w Kolejorzu jako trener. Widać że ma u Rutkowskiego chody, bo raczej za osiągnięcia w lidze to nie został.

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #290 dnia: Stycznia 16, 2012, 21:59:32 »
    W środę kolejne Gran Derbi  ,  jaki wynik obstawiacie ?  Jak dla mnie będzie 2:1 dla Realu   . 

(click to show/hide)
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #291 dnia: Stycznia 16, 2012, 22:28:26 »
    A jak dla mnie Real nie ma szans...

Brak Arbeloi wprowadza u Mourinho pewien nieporządek. Cofnąć Lassa na obronę? Wtedy stracimy ogromną siłę w środku...Coentrao na prawej? Sam mówił że niezbyt dobrze się tam czuje. Di Maria wraca po urazie, może nie być w pełni sił. Khedira kontuzja. Czyli kolejna dziura w środku. Jak do tego wszystkiego dodamy możliwy brak Pepe (kontuzja, nie wiadomo czy się wykuruje) i brak formy u najlepszego strzelca Ronaldo, dopiero wracającego do dawnej formy Ozila i niepewnego ostatnio Alonso...Mou ma naprawdę duży problem. Chyba nigdy za jego kadencji nie podchodziliśmy do GD tak osłabieni...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #292 dnia: Stycznia 17, 2012, 01:03:44 »
    A jak dla mnie Real nie ma szans...

Brak Arbeloi wprowadza u Mourinho pewien nieporządek. Cofnąć Lassa na obronę? Wtedy stracimy ogromną siłę w środku...Coentrao na prawej? Sam mówił że niezbyt dobrze się tam czuje. Di Maria wraca po urazie, może nie być w pełni sił. Khedira kontuzja. Czyli kolejna dziura w środku. Jak do tego wszystkiego dodamy możliwy brak Pepe (kontuzja, nie wiadomo czy się wykuruje) i brak formy u najlepszego strzelca Ronaldo, dopiero wracającego do dawnej formy Ozila i niepewnego ostatnio Alonso...Mou ma naprawdę duży problem. Chyba nigdy za jego kadencji nie podchodziliśmy do GD tak osłabieni...

A Barcelona to ma lepiej? :)

Przede wszystkim aktualna forma, która jest BARDZO daleka od normy, co pokazały mecze z Espanyolem i Betisem. Dodatkowo kontuzja Villi oraz Pedro, słaba forma Masche i Puyola (co się z nimi stało? :o) oraz Messi, który aktualną formą nie odstępuje za daleko od Ronaldo :)

Swoją drogą - co ma forma Ronaldo do Gran Derbi? On zawsze gra słabo w meczach o wysoką stawkę, nawet, gdy jest w formie i strzela ogórkom po 3-4 bramki :P

Niemniej, niezależnie od formy, wydaję mi się, że Barcelona jest w stanie to wygrać i na SB i na CN. Chyba, że sędzia nie uzna bramki po strzale z dystansu czy też po pięknym rajdzie Messiego, odgwizdując spalony na miarę ostatniego meczu z Mallorką :)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #293 dnia: Stycznia 17, 2012, 12:52:52 »
    Di Maria złapał kolejny uraz i nie zagra w najbliższym GD. Strata Di Marii jest dla nas czymś czym byłaby niewątpliwie absencja Iniesty...to ogromna strata która jeszcze bardziej zmniejsza nasze szanse na zwycięstwo ;( Wprost genialnie...

EDIT: Sahinowi? Temu który w meczach z kelnerami wybijał piłki na auty? Temu dla którego gra w destrukcji oznacza czekanie na przejęcie przez partnerów i dostanie podania? Sahin nie jest jeszcze gotowy. Wątpię by przez najbliższe miesiące był. Tym bardziej boli mnie to że Xabiemu brakuje sił, gra niemal bezustannie. Sahin na dzień dzisiejszy jest za słaby. Poza tym rozklepać Barcelonę? Nie bujaj w obłokach ;(
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 17, 2012, 13:47:31 wysłana przez Argaleb »

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #294 dnia: Stycznia 17, 2012, 13:43:26 »
    Jak dal mnie  Mourinho powinien dać pograć Sahinowi  , on by rozklepał tą barcelone .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #295 dnia: Stycznia 19, 2012, 00:26:51 »
    2:1. Piękne, 41 urodziny Pepa :)

Rzeczy bardzo pozytywne:

Rzeczy bardzo niepozytywne:

I komentarz Rooneya z Twittera:

"@Wayne Rooney
    Pepe. What an idiot. Sometimes people wind u up."

Taka przepaść, a w lidze widać plecy. Jak to możliwe?

Aaa, EDIT:

Zapomniałbym :)

Nuta na dziś

Sytuacja z Pepe, dodatek prosto z Mediolanu:
    Kevin Prince Boateng ( AC Milan )

PEPE 6 UNA M*RDA !!
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2012, 00:41:53 wysłana przez Yoda »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #296 dnia: Stycznia 19, 2012, 00:34:34 »
    Z rzeczy niepozytywnych.

http://www.youtube.com/watch?v=DhYU_znLSRk&feature=player_embedded

Polecam słowa Drogby na końcu.

Z rzeczy pozytywnych podobał mi się występ Pepe, Ronaldo, Casillasa i Altintopa. Wynik nieciekawy, cały mecz słabiutko, ale trudno. Hala Madrid!

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #297 dnia: Stycznia 19, 2012, 00:45:32 »
    Nie wiem Argalebie czy udajesz, czy naprawdę jesteś ślepy (nie użyję innych słów, bo pewnie Luca by się na mnie rzucił z ostrzeżeniem. Albo Kalp. A cięższy kaliber tutaj pasuje).

Gdzie widziałeś symulacje graczy Barcelony? Gdzie widziałeś oszusta? Gdzie widziałeś pomoc sędziów? Słucham?

Dobry występ Pepe? Tutaj kompletnie dojebałeś (tak, dajcie mi ostrzeżenie). Symulował, bezczelnie i w sposób najbardziej prostacki jak tylko się da. Busi i Pedro się CHOWAJĄ. Do tego zachowywał się poniżej wszelkiej krytyki. Mówi o tym Rooney. Mówi o tym Prince Boateng. Wiesz lepiej od nich?

Kłentrao nabiera portugalskie nawyki i też zachował się jak fatalnie w jednej sytuacji z Messim.

Dobre zawody zagrał tylko Ronaldo i Altintop. O dziwo, bo miał być słabym ogniwem.

P.S. Nerwy spowodowane idiotycznymi filmikami z licznymi insynuacjami, które nie mają racji bytu. Amen to that.

^^
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2012, 00:55:36 wysłana przez Yoda »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #298 dnia: Stycznia 19, 2012, 00:55:31 »
    Ok.

Pepe owszem, raz przysymulował, raz nadepnął na rękę Messiemu. Trudno, ale odbierał piłki i walczył. Nie poddawał się i grał do końca i to mi się w nim podobało.

Natomiast denerwuje mnie to że po każdym faulu cała drużyna Barcy ciągnie do sędziego. Właśnie za to niejednokrotnie byli karani piłkarze Realu. Barcelona znowu symulka, Messi dostał korkiem w rękę a zachował się jakby mu ją urwało...sam nie raz oberwałem na boisku w podobny sposób ale nie tarzałem się po boisku jakby mnie połamano...

Wkurzył mnie Pepe, bo rzeczywiście w jednej sytuacji zachował się jak Busquets...wkurzył mnie bo gdyby nie to i nie to co zrobił Messiemu, pewnie byłby najlepszym zawodnikiem w Realu.

EDIT: Bynajmniej nie gram w laczkach. Poza tym Messi po kilku sekundach już grał jakby nic się nie stało. Cud?

A Ronaldo dziś prezentował się lepiej niż Messi. Casillas prezentował się lepiej niż Pinto. Resztę pominę...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2012, 01:01:50 wysłana przez Argaleb »

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #299 dnia: Stycznia 19, 2012, 00:59:27 »
    Pepe owszem, raz przysymulował, raz nadepnął na rękę Messiemu. Trudno, ale odbierał piłki i walczył. Nie poddawał się i grał do końca i to mi się w nim podobało.

Ehe, faktycznie.

1. Wraz z Pique walczy o piłkę. Pique kładzie mu rękę na RAMIENIU - Pepe rażony piorunem pada i chwyta się za głowę. Zółtko dla Pique za ... ?
    2. Cesc kładzie rękę na RAMIENIU Pepe - gleba, znowu twarz boli.
    3. Cesc walczy o piłkę z Pepe przy linii bocznej. Piłka na korzyść Barcelony, Pepe utyka po ... ??

Noo, raz zasymulował :)

A do perfidnego nadepnięcia - faktycznie, 90 kilo żywego mięsa wręcz naskakuje Ci na rękę w korkach i nic Cię nie boli. Mój kumpel miał połamane palce po czymś takim, także wiem, że Messiemu mogło się stać więcej. Ty chyba grasz w laczkach.

Najlepszym zawodnikiem Realu był, o dziwo, Ronaldo, który zapierdzielał aż miło.

A jak lubisz obrzucać ludzi filmikami niemającymi praktycznie związku z meczem, to proszę bardzo :)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2012, 01:02:41 wysłana przez Yoda »