Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Piłka nożna - wątek główny  (Przeczytany 77829 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Piłka nożna - dyskusje
    « Odpowiedź #270 dnia: Grudnia 11, 2011, 13:12:55 »
    Dwa najlepsze kluby z Anglii odpadły z LM, dwa najlepsze z Hiszpanii mają pewnie większe szanse wygrać LM niż cała reszta razem wzięta. Silva piłkarz z trzeciego klubu w lidze hiszpańskiej przechodzi do najlepszego klubu w Anglii i jest tam zdecydowanie najlepszym piłkarzem, a w Valencii był ledwie drugi, za Villą.

To fajnie że ująłeś w w dwóch zdaniach to co ja napisałem w jednym:O

Właściwie jedyny pojedynek wygrany wczoraj przez Real to Casillas który okazał się lepszy od Valdesa. I to mnie boli najbardziej. Ronaldo - piach, Ozil - piach, Ramos - piach, Marcelo - piach. Fabio Coentrao za którego tak krytykowano Mourinho zagrał najlepszy mecz ze wszystkich defensorów Realu. Trochę słabszy był Pepe ale też dawał radę. Xabi wykonywał podania ale co z tego jak reszta nie potrafiła nic z nimi zrobić. Głupio mi się robiło jak widziałem dryblującego przez całe boisko Di Marie który na końcu nie ma komu podać. Benzema też nieźle ale za słabo na jego możliwości...Lass zapieprzał w jedną i drugą stronę i był najlepszym graczem Realu w polu.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline IPL_Lord_Legionista

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    • ..Z nazwą tego klanu ciągle w sercu żyję..(IPL) .
      • IPL
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #271 dnia: Grudnia 11, 2011, 14:15:25 »

hihih
    Z biało-czerwoną flagą zawsze gotowy do walki My pod sztandarem prawdy, nasz kolor skóry jest biały To my, ci radykalni, ci najgorsi z najgorszych,IPL-owcy

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #272 dnia: Grudnia 11, 2011, 14:55:16 »
    Jak dal mnie Real grał bardzo dobrze przez pierwszą połowę  , dopiero jak stracili druga bramkę  to nic nie mogli zrobić z piłką  , dziwne że Real nie wygrał 12 na 10 w końcu było , jak dla mnie to Ronaldo od Messiego najbardziej różni to że Ronaldo w ważnych meczach  za bardzo się denerwuje i gra jak by chciał , ale nie mógł , chociaż jestem kibicem Realu to Barca wg mnie zasłużenie wygrała .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #273 dnia: Grudnia 11, 2011, 15:14:38 »
    Aha.

Tymczasem po remisie Legii pragnę zaznaczyć że mistrzem jesieni jest Śląsk. Przynajmniej jedna dobra wiadomość w ciągu tego weekendu.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

• Użytkownik
      • IPL
    « Odpowiedź #274 dnia: Grudnia 11, 2011, 16:59:41 »
    Don t worry :D:D: Niestety Po ostatnich meczach Legi Powiem ze zlapala zadyszke PP, LE i Liga daly w kosc Pilkarzą a Skorrza  niestety niedaje szansy Mlodym Wilka z Akademi , gra ta sama 11 caly czas :(
    Z biało-czerwoną flagą zawsze gotowy do walki My pod sztandarem prawdy, nasz kolor skóry jest biały To my, ci radykalni, ci najgorsi z najgorszych,IPL-owcy

Offline Yoda

• Użytkownik
    « Odpowiedź #275 dnia: Grudnia 11, 2011, 18:13:14 »
    Właściwie jedyny pojedynek wygrany wczoraj przez Real to Casillas który okazał się lepszy od Valdesa.

Bezpośrednio - owszem. Jednakże martwi mnie, że Valdes popełnił pierwszy poważny błąd od wielu lat (być może odkąd Pep jest trenerem), i to akurat w meczu, który obserwował cały świat i znowu pojawiły się dyskusje "Barcelona byłaby lepsza bez Valdesa" :) Dla mnie obrona strzału Kaki z bliskiej odległości nieco go zrehabilitowała, a mimo wszystko ostatnie lata, w których Valdes był absolutnie top3 (momentami i top1, choć wszyscy zaraz się rzucą z płaczem :)) w Europie i na świecie, rehabilitują większość pojedynczych błędów.

Warto powiedzieć nieco o rekordach:

Benzema strzelił najszybszą bramkę w historii Gran Derbi.

Casillas pobił rekord pod względem puszczonych bramek w historii GD.

Co do świetnego meczu Coentrao - zagrał nieźle, ale to on nie upilnował Ceska przy bramce na 3:1 :)

Zachwycił mnie fakt, że Marcelo czy Pepe powstrzymywali swoje głupie napinki mimo porażki. Nawet Mou się zachowywał poprawnie. Widać duży progres pod tym względem :) Owszem, Pepe już się na Keite rzucić próbował, Marcelo Alvesowi w pysk strzelił, ale nic wielkiego się nie stało. To dobrze :)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #276 dnia: Grudnia 11, 2011, 19:38:38 »
    Na zakończenie niedzieli Jaga wygrywa z Lechią 1-0 a gola w samej końcówce strzela? Grzegorz Rasiak:)

EDIT: Wisełka awansowała! Odense strzeliło na 2-2 w ostatniej sekundzie a Wisła wygrała 2-1. Fart dekady:D!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2011, 23:00:18 wysłana przez Argaleb »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #277 dnia: Grudnia 15, 2011, 15:33:54 »
    Awasns Wisły to niesamowity fart...Szczegolnie ta druga bramka wisly...A co do Rasiaka.Moze gibki nie jest jak Ronaldo ale bramki strzela....
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2011, 15:43:53 wysłana przez Skrzetusky »

Offline blackhawk

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #278 dnia: Grudnia 15, 2011, 16:37:05 »
    Mimo to będzie miło widzieć w następnej fazie Ligi Europejskiej dwa polskie zespoły . :)
    ENL III
    NC 2012
    PP 2012
    PP 2014
    PP 2015
    SNL 2
    WMT 2
    PP 2016

• Użytkownik
      • IPL
    « Odpowiedź #279 dnia: Grudnia 15, 2011, 17:04:20 »
    Dodajmy ze ostatni raz Mozna bylo zobaczec 2 nasze Druzyny 42 lata temu :) Narescie :D

Offline Wojan

• Użytkownik
    • Wojan
    « Odpowiedź #280 dnia: Grudnia 15, 2011, 17:34:52 »
    Rasiak hmm... pamiętam jak grał dla Dyscobolii.Był jedynym piłkarzem z Grodziska z którego śmiali się kibice,ale jak strzelił bramkę to obrazu był wielki w oczach kibiców. Niestety miał dwie lewe nogi.Od odejścia z Dyskobolii nie interesowałem się nim, ale jak widzę wrócił do Polski.

Ach przypominają mi się te mecze i oprawy. Najlepiej zawsze było na derbach Wielkopolski :D
    Niestety są ludzie jak Drzymała. Miał zajebisty klub:piłkarze,stadion,kibice, osiągnięcia, ale zachciało mu się więcej kibiców.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #281 dnia: Grudnia 15, 2011, 18:16:31 »
    http://www.youtube.com/watch?v=_kvyqscyBUw :P
    Rasiak ma trochę gówniany wzrost do bycia piłkarzem.Ma zasięg w powietrzu ale przez to nie ma zwrotności itd...

Offline Radh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #282 dnia: Grudnia 16, 2011, 00:46:07 »
    Tak od siebie....Bardzo ucieszyla mnie wiadomosc ze w koncu nasza kochana"profesjonalna i jakze niedoceniona oraz za malo zarabiajaca" polska EXTRAklasa,bedzie w TV.Wierzylem ze relacje z meczy napewno pobudza spolecznosc i bedziemy mieli frekwencje jak u zachodnich sasiadow.Moze potrzeba czasu?moze wiecej pieniedzy??? Niestety,nic nie dziala,dalej jest mizeria.Nie bede sie rozpisywal o oczywistych czynnosciach sprzyjajacych rozwojowi naszej kopanej.Skupmy sie na poczatej na kibicach ktorych juz w tym temacie sie troszke przewinelo:)
    Takie male spojrzenie na "kibica".
    Ps.Text z lat dziewiedziesiatych ale zdaje sie ze jak najbardziej na czasie.
    Ps.Post pisany po obejrzeniu oraz przeanalizowaniu meczu Legi W. z Hapoelem.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

• Użytkownik
      • IPL
    « Odpowiedź #283 dnia: Grudnia 16, 2011, 12:40:29 »
            Olympique Lyon    -APOEL Nikozja    
       SSC Napoli    -    Chelsea Londyn    
       AC Milan    -    Arsenal Londyn    
       FC Basel    -    Bayern Monachium    
       Bayer Leverkusen    -    FC Barcelona    
       CSKA Moskwa    -    Real Madryt    
       Zenit St. Petersburg    -    Benfica Lizbona    
       Olympique Marsylia    -    Inter Mediolan

O to mecze LN 1/16

Offline Wojan

• Użytkownik
    • Wojan
    « Odpowiedź #284 dnia: Grudnia 16, 2011, 13:31:58 »
    Na pewno w TV pokażą
       AC Milan    -    Arsenal Londyn
    bo to najciekawsze starcie :D