Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Konsole  (Przeczytany 13644 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Konsole
    « Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 03, 2014, 21:25:13 »
    Xbox360 odchodzi. To take samo pytanie jakbys w 2009 roku pytal sie czy oplaca kupowac sie ps2. Kazdy wtedy powiedzialby ze nie I talk jest teraz. Lepiej poczekaj, chociazby do konca roku niz kupic teraz i za ROK zalowac. Gry coraz wiecej beda nie wychodzily na 360 albo jak juz beda (FIFA 15) to na starych silnikach.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 03, 2014, 21:28:07 »
    Czego nie zrozumiałeś w zdaniu: "Ogólnie czy istnieją jakieś modele Xbox'a 360, których kompletnie nie opłaca się kupować? Lub też czy są takie, które bardzo polecacie?". Kilka lat temu kupiłem PS2, pograłem w gry które chciałem i byłem bardzo zadowolony. Nie widzę sensu wywalania tysięcy na konsole, która po kilku latach będzie kosztować 20-25% oryginalnej ceny.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 03, 2014, 21:33:16 »
    Po kilku latach - slowo klucz.
    No i Jakie ja ci moge powiedziec ze sa modele? Roznica jest tylko w pojemnosci dysku. Jak nie rozumiem pytania, to ty nie wiesz jak funkcjonuje wyszukiwarka Google?
    Kupilismy poza tym ps3 w marcu 2010 roku za 1400 zlotych chyba, teraz dostajesz dobry model za 800-1000 zlotych. Wiec to niestety nie jest 20% pierwotnej ceny (nie licze ceny w dniu wydania ps3, bo sam nie namawiam ciebie do kupna ps4 rok temu)..
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 03, 2014, 21:40:51 »
    Widzę, że dobrego eksperta znalazłem. Różnica tylko w pojemności dysku? Nie bądź śmieszny, o czymś takim jak płyta główna nie słyszałeś? Jestem laikiem w sferze konsol, więc najzwyczajniej w świecie się zapytałem. Ale jak widać ktoś musi się popisać swoją  "znajomością" konsol i ogólną pogardą dla osób chcących kupić starszą generacją. Nie odpisuj mi proszę więcej w tym temacie, nie mam ochoty na kłótnie z idiotą.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 03, 2014, 21:48:23 »
    Idiotą? Proszę zobaczyć tylko kto to mówi.
    Różnice w płytach głównych są, a raczej były jakbyś nie wiedział. Od przeszło trzech, a prawie czterech lat konsole wychodzą takie same różniące się jedynie pojemnością. Jak już jesteś tym kim jesteś, to ktoś może ci bez problemu wcisnąć stare badziewie, a ty nawet nie zauważysz. Tylko fakt, znaleźć aktualnie wystawiony stary model ps3 jest wyzwaniem. Poza tym są już dawno, od listopada 2010 roku poza produkcją, inteligencie.
    To samo a raczej trochę inna zasada tyczy się xboxa360, więc kluczową jedynie kwestią jest różnica pojemności.

Offline DziadZGór

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 05, 2014, 17:02:07 »
    Xbox360 to fajna konsolka, śmiało kupuj. Wersja konsoli FAT z początków produkcji chodzi jak odkurzacz, okropny hałas i do tego bardzo się grzeje, do tego stopnia, że w ciepły letni dzień nie zagrasz bo konsola się zawiesza. Wersja Slim jest pozbawiona tych wad więc wybór jest oczywisty:)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #51 dnia: Lipca 20, 2015, 08:59:23 »
    Dobra, odkopię.
    Dzisiaj postanowiłem z ranca pyknąć sobie w FIFE na moim PS3. Włączyłem konsolę i chwilę czekała bo sprawdzałem smsa na telefonie. Nagle obraz gaśnie, a wskaźnik zasilania zmienia się na czerwony, po chwili gaśnie i zapala się znowu i tak w kółko. Klikam przycisk wyłączenia i wskaźnik świeci się tylko na czerwono. Postanowiłem wyłączyć zasilanie i po włączeniu uruchomić konsolę jeszcze raz. Tym razem obraz nawet się nie pojawił, mignęła tylko zielona i niebieska lampka (wcześniej włożyłem już płytę), po czym nagle zielona zrobiła się lekko żółtawa i znowu pojawiła się wyżej opisana sekwencja gaśnięcia i zapalania się czerwonego światła. Zajrzałem do instrukcji, lecz nie ma tam opisanego takiego przypadku ze wskaźnikiem zasilania, jedyne co brzmi podobnie to naprzemienne zapalanie się światła czerwonego i zielonego w przypadku przegrzania, ale konsola była całkiem chłodna gdy jej dotykałem. W sumie nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale mam wersję 80 GB. Ktoś miał taką sytuację albo wie o co chodzi?

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #52 dnia: Lipca 20, 2015, 09:37:48 »
    Jest taki dowcip o chłopczyku który biega w okół faceta, który naprawia autobus i powtarza "a ja wiem ci się zepsuło, a ja wiem co się zepsuło,...". Facet szuka, sprawdza wszystko w tym autobusie po kolei, ale nie może naprawić, a chłopczyk dalej, - "a ja wiem co się zepsuło,..."
    No i ja też tak mogę ci powiedzieć, - "a ja wiem co się zepsuło".
    Problemy z konsolami to dla mnie jest jasna sprawa, oddajesz do naprawy i już, jak jest na gwarancji to dobrze, a jak nie to najpierw sprawdzasz czy taniej nie będzie kupić nowej. Szlag mnie już trafia z tymi wszystkimi aktualizacjami, problemami z sterownikami i kolizjami programów, połowa gier i tak nie działa, te które na kompie działają wywalają się, idea konsoli do gier, a komputer do pracy jest świetna, tylko tyle, że na konsole gry wychodzą najczęściej zręcznościowe. Te intelektualnie absorbujące  - wszystkie strategie i inne cuda wianki jednak wychodzą na komputery, więc to ostatni dla mnie argument. Jak bym miał kupić konsole, to nie wiem czy nie kupił bym jednak PS2, bo mam do niej straszny sentyment.
    Oczywiście kierowca w końcu nie naprawił autobusu i pyta chłopczyka, co się zepsuło, a chłopczyk mówi - "autobus się popsuł", więc ja odpowiadam tobie - konsola ci się popsuła.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #53 dnia: Lipca 22, 2015, 00:28:15 »
    To może być klasyczne yellow light of death(link). Czyli układ BGA odkleił się od płyty głównej za sprawą przegrzewania się. W tym miejscu chciałbym pozdrowić unie europejską i jej genialne regulacje w sprawie bezołowiowych lutów. W takim wypadku bez serwisu się raczej nie obejdzie.
    PS. To że konsola z zewnątrz jest zimna nie musi o niczym świadczyć. Obudowa jest w końcu z plastiku, który z definicji słabo przewodzi ciepło. Może się okazać że pasta termoprzewodząca się cała wykruszyła i ciepło nie jest w ogóle odprowadzane. Przez co na rdzeniu temperatury są okropnie wysokie podczas gdy reszta urządzenia będzie zimna jak kamień.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #54 dnia: Lipca 22, 2015, 09:17:48 »
    Dzięki Mat, wiem teraz przynajmniej na czym stoję.