Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Konsole  (Przeczytany 13603 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    Odp: Konsole
    « Odpowiedź #15 dnia: Marca 13, 2008, 19:43:46 »
    Ja pamiętam tylko że grałem na comodore (choć nie wiem czy konsolą można do nazwać :P) w koło fortuny, robocopa itp.

Commodore to komputer.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #16 dnia: Marca 14, 2008, 14:17:48 »
    Fight Night 3 poniekad to IMHO najlepsza gra na PS3, satysfakcja ze Alim pokonalem Fraziera jest niesamowita :)

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #17 dnia: Marca 16, 2008, 12:43:46 »
    Fight Night 3 poniekad to IMHO najlepsza gra na PS3, satysfakcja ze Alim pokonalem Fraziera jest niesamowita :)

Ja odwrotnie. Nie lubię Aliego i nigdy bym go nie wybrał.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Marca 16, 2008, 17:10:35 »
    Ja go ubostwiam za niektore teksty (najbardziej mi sie podobaly te przed Rumble in the Jungle czyli jakby ktos nie wiedzial walce z Foremanem) i naprawde zal mi go teraz bo dorobil sie guzow na mozgu niestety.

Oprocz Aliego walczylem jeszcze Hopkinsem i Roy Jones Juniorem ktorych styl mi sie zawsze bardzo podobal tj. agresywny atak + szybkie, mocne ciosy.
    « Ostatnia zmiana: Marca 16, 2008, 19:45:58 wysłana przez Misiumen »

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #19 dnia: Marca 17, 2008, 17:06:27 »
    Ja go ubostwiam za niektore teksty (najbardziej mi sie podobaly te przed Rumble in the Jungle czyli jakby ktos nie wiedzial walce z Foremanem) i naprawde zal mi go teraz bo dorobil sie guzow na mozgu niestety.

Oprocz Aliego walczylem jeszcze Hopkinsem i Roy Jones Juniorem ktorych styl mi sie zawsze bardzo podobal tj. agresywny atak + szybkie, mocne ciosy.

To De La Hoyą spróbuj (waga średnia). Ja najbardziej lubię grac sobą :). Zawodnik ma moją twarz, moje nazwisko, to i się przyjemnie gra.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Marca 17, 2008, 20:18:09 »
    A tak BTW gral juz ktos z was w Fife Street 3 ? Bo dla mnie to jedna z najciekawszych i zabawniejszych gier jakie powstaly. Karykaturalni pilkarze i dosc dziwne zagrania podbily me serce ( a szczegolnie wyglad Ronaldo i Gennaro Gattuso xD).

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #21 dnia: Marca 18, 2008, 13:10:30 »
    FS3 jest tylko na nextgeny, ale w dwójkę grałem na PS2. Bardzo szybko się nudzi. Nic specjalnego.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Marca 28, 2008, 15:58:37 »
    Planuję kupić w najbliższym czasie jakąś konsolę ale nie wiem którą wybrać. Która konsola jest najlepsza? Na którą wyszły najlepsze gry? Czy ktoś miał styczność z Nintendo Wii?

Offline Dragonit

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #23 dnia: Marca 29, 2008, 16:08:17 »
    Jeśli nie zależy ci na grafice, ale na zabawie i graniu z kumplami, kup Wii - machanie kontrolerem jak mieczem przed ekranem podczas gry w jakiegoś rpg czy Hack&Slash, celowanie nim podczas zabawy w CoD'a czy granie z kimś w takiego tenisa to naprawdę dobra rzecz ;]

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 01, 2008, 17:34:05 »
    Planuję kupić w najbliższym czasie jakąś konsolę ale nie wiem którą wybrać. Która konsola jest najlepsza? Na którą wyszły najlepsze gry? Czy ktoś miał styczność z Nintendo Wii?

1. Odradzam kupno Wii. Jak wszystkie konsole Nintendo (Dreamcast, Gamecube) zestarzeje się szybciej od konkurencji, bardzo szybko przestaną wychodzić nowe gry, a serwisowanie sprawi wiele kłopotu i doprowadzi do rozpaczy. To, że teraz ludzie sie napalili na główny ficzer, czyli machanie tymi pilotami, nie znaczy że za kilka lat nadal będzie to takie popularne. Moda jak moda - minie. Wii zapewni ci niezła rozrywkę przez rok, ale spójrz w przyszłość...

2. X360 to konsola bardzo dobra. Najnowsze wersje nie maja już usterki "czerwonych diod" i działają nieźle. W tej chwili gdybym miał do wydania 700zł, to bez wahania kupiłbym X360...Ale...No właśnie...Porównajmy popularność i pierwszego Xboxa i PS2. W tym starciu zwycięzca jest tylko jeden. Widział ktoś w Empiku ostatnio gry na X? Ja nie...A na PS2 w sklepach nadal są całe regały tytułów. Jako posiadacz PS2 zdecydowanie nie narzekam na brak gier.

3. Odwołując się do punktu wcześniejszego. Wiadomo, że na rynku jest już PS3. I o ile w tej chwili jeszcze nie pokazała wiele, to jestem przekonany, że następne lata będą należeć właśnie do niej. To, że wychodzą na nią najpiękniejsze gry (wcale nie gorsze graficznie od tytułow na PC) to oczywistość, to ze da się na niej odpalić gry z PSX i PS2 to ogromna zaleta. Jeśli tylko cię stać, to się nie zastanawiaj - bierz konsolę przyszłości. Nie zabaweczkę na chwilę (Wii), nie konsolę, na której za 2 lata nie będzie w co grać (X360).

Pozdrawiam.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 01, 2008, 21:02:44 »
    No coz podzielam opinie Puzioma i to zakup PS3 wydaje mi sie najsensowniejszym, zreszta dla porownania mozesz sie wybrac do jakiegos salonu gier i przetestowac.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 03, 2008, 15:01:25 »
    Cóż, też raczej skłaniam się w stronę PS3, ale głównie z niechęci do Microsoftu. Zrobie tak jak radzi Misiumen, czyli przejdę się do salonu i wypróbuję obie konsole.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 03, 2008, 19:25:44 »
    Cóż, też raczej skłaniam się w stronę PS3, ale głównie z niechęci do Microsoftu. Zrobie tak jak radzi Misiumen, czyli przejdę się do salonu i wypróbuję obie konsole.

Ale ja nie rozumiem CO ty właściwie chcesz próbować. Wiesz jak konsole wyglądają, jakie mają pady, jakie są na nie gry. W jakimś Empiku czy MM, to możesz najwyżej pograć w demo Fify na zdezelowanych padach (o ile oczywiście uda ci się pokonać chmarę dzieciaków przy stanowisku). Zainteresuj się raczej specyfikacjami obu konsol (bo chyba Wii nie bierzesz pod uwagę) i wybierz dobrze.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 04, 2008, 20:09:10 »
    Otóż nie miałem nigdy konsoli w ręce, dlatego chce sprawdzic jak to wygląda "na żywo". Chodzi przede wszystkim o grafikę i komfort grania, a nie mam kumpla żeby u niego pograć.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 04, 2008, 21:59:55 »
    Otóż nie miałem nigdy konsoli w ręce, dlatego chce sprawdzic jak to wygląda "na żywo". Chodzi przede wszystkim o grafikę i komfort grania, a nie mam kumpla żeby u niego pograć.

No więc właśnie tak na szybko to tego nie sprawdzisz. Dlaczego?
    1. To w co będziesz mógł pograć w Empiku/MM niekoniecznie będzie tym co cię interesuje i tym co dobrze pokazuje możliwości konsoli
    2. Pady przy stanowiskach zostały tak zużyte przez dzieciarnie, że raczej nie przekonają cię do zakupu konsoli ("a dlaczego ta gałka tak luźno chodzi?", "a dlaczego ten przycisk wciska sie pod obudowę?"). Jakiekolwiek konstrukcje by to nie były, po pewnym czasie i tak sie wyrobią, jak ludzie bez przerwy na nich grają
    3. BARDZO dużo zależy od telewizora. Jeśli masz słaby telewizor to właściwie możesz sobie odpuścić konsolę nextgenową, bo to co zobaczysz w domu w porównaniu z tym w salonie będzie się znacznie różniło. Jeśli masz wypasiony telewizor, to słaby lcd w jakimś Empiku też nie odda za dobrze tego co uświadczysz w domu
    4. Myślisz, że pozycja stojąca-zgarbiona z padem na giętkim pałąku (żeby nie pokradli) + chmara gapiów pozwoli ci się zrelaksować i ocenić walory sprzętu? :)

Najlepiej poczytaj o tym, pooglądaj screeny i gameplaye z gier itd itp. Na konsolę w akcji owszem, spojrzeć warto, ale niech to nie decyduje o wyborze. Możesz też wziąć konsolę do domu i jeśli ci się nie spodoba oddać w ciągu 7 dni. W Media Markcie tak można (pod warunkiem, że niczego nie zepsujesz/nie zniszczysz).