Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Eagle and The Radiant Cross v: C3e na 1.011  (Przeczytany 188177 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    Odp: The Eagle and The Radiant Cross - mod z bronią palną.
    « Odpowiedź #270 dnia: Czerwca 25, 2009, 15:44:08 »
    To zmień sobie poziom trudności a zobaczysz.Czasem ciężko pokonać tą formację dobra taktyka to jest ostrzelać dziadów z pozycji ale ja mam problem po jestem w Imperium Ormlińskim a tam Janczarzy nie są zbyt świetni dlatego lepsi będą strzelcy Rzeszy.Co do konny to lekka konnica nie ma szans raz kazałem szturmować konnicą i efekt był jeden wszyscy z nich spadli.W Imperium rekrutuje Spahisi i mam większe szansę jak ich okrążę i ostrzelam niż rzucę się na nich jak lew.

Offline Ravouille

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #271 dnia: Czerwca 25, 2009, 16:44:20 »
    To zmień sobie poziom trudności a zobaczysz.Czasem ciężko pokonać tą formację dobra taktyka to jest ostrzelać dziadów z pozycji ale ja mam problem po jestem w Imperium Ormlińskim a tam Janczarzy nie są zbyt świetni dlatego lepsi będą strzelcy Rzeszy.Co do konny to lekka konnica nie ma szans raz kazałem szturmować konnicą i efekt był jeden wszyscy z nich spadli.W Imperium rekrutuje Spahisi i mam większe szansę jak ich okrążę i ostrzelam niż rzucę się na nich jak lew.

Mam ustawiony na maksymalny. Na szczęście ten mod z historią nie ma kompletnie nic wspólnego i ciężka konnica robi siekę nawet z pikinierów. Dobra taktyka to podstawa. :-)

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #272 dnia: Czerwca 25, 2009, 21:05:31 »
    Każdy orze jak może.Ja mam swoją taktykę i opinię ty masz swoją.O gustach się nie dyskutuje.

Offline Ravouille

• Użytkownik
    « Odpowiedź #273 dnia: Czerwca 25, 2009, 21:33:11 »
    Tyle że jedne są skuteczne a inne nie, vide pan który ma problemy z pikinierami.

Prawdziwą bolączką tego moda ( jak i M&B w ogóle tyle że tutaj to bardzo wyraźnie widać ) są oblężenia. Nie będę się nawet rozwodził nad tym, jaki to jest kretynizm że są handkanony a faktycznych armat nie ma, powiem tyle - oblężenia są idiotyczne. Jeden wielki atak na Plac Czerwony, atakujący są wystrzeliwani jak kaczki. O ile w grze w ogóle mało jest taktyki i myślenia to tutaj to jest już kompletna porażka. Twórcy moda w ogóle nie pokusili się o jakąkolwiek próbę naprawienia największego babola M&B, tj. szturmów na zamek przez postawienie jednej kładki po której tłoczą się atakujący.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #274 dnia: Czerwca 25, 2009, 21:41:27 »
    Tyle że jedne są skuteczne a inne nie, vide pan który ma problemy z pikinierami.
    Prawdziwą bolączką tego moda ( jak i M&B w ogóle tyle że tutaj to bardzo wyraźnie widać ) są oblężenia. Nie będę się nawet rozwodził nad tym, jaki to jest kretynizm że są handkanony a faktycznych armat nie ma, powiem tyle - oblężenia są idiotyczne. Jeden wielki atak na Plac Czerwony, atakujący są wystrzeliwani jak kaczki. O ile w grze w ogóle mało jest taktyki i myślenia to tutaj to jest już kompletna porażka. Twórcy moda w ogóle nie pokusili się o jakąkolwiek próbę naprawienia największego babola M&B, tj. szturmów na zamek przez postawienie jednej kładki po której tłoczą się atakujący.
    Tylko marudzenie, a to że zrobili jednego z najlepszych modów m&b do dnia dzisiejszego, który ma fajne frakcje, ekwipunek, a najważniejsze że jest cholernie grywalny to już się nie liczy? Oczywiście lepiej kogoś zj***ć za to że robi darmowo poświęcając swój wolny coś dla innych graczy, niż podziękować za to że zrobił tak wspaniałą modyfikację do której można wracać kilkakrotnie i za każdym razem bawi równie dobrze... No nie przecież lepiej powiedzieć że autorzy moda, nie potrafili zrobić tego czego nie zrobili twórcy gry...

Offline Ravouille

• Użytkownik
    « Odpowiedź #275 dnia: Czerwca 26, 2009, 08:48:05 »
    No cóż, fajnie że próbowali itd. ale objawienie to nie jest i na dobrą sprawę ten mod od M&B różni się sprawami kosmetycznymi a największe błędy często uniemożliwiające normalną grę pozostały nietknięte. Więc nie przesadzajmy.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #276 dnia: Czerwca 26, 2009, 12:42:53 »
    To w niego nie graj jak jest taki nie dobry. Twórcy robią go ZA DARMO poświęcając SWÓJ wolny CZAS! Nie czerpią z tego żadnych zysków i robią to dla NAS i nie możemy ich winić że czegoś nie zrobili. Dla nich nie zrobiło by różnicy gdyby go w ogóle nie wydali...

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #277 dnia: Czerwca 27, 2009, 23:55:54 »
    Jak przegladalem ostatnio forum to zobaczylem ankiete, i widze ze ten mod nawet calkiem calkiem wyszedl wedlug was ale do rzeczy...
    czy link ktory jest w pierwszym poscie jest najnowsza werjsa tego moda ?

Offline Hyper

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • PJONTALA!
      • Reborn - Polska Gildia RP
    « Odpowiedź #278 dnia: Czerwca 28, 2009, 10:03:54 »
    http://www.mountblade.info/art.php?r=5 - temat na polskiej stronie o M&B, dotyczący moda. wersja na 1.010/11.
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline Zawisza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #279 dnia: Czerwca 28, 2009, 18:34:35 »
    Hyh temat na "polskiej stronie o M&B"... jakby kto nie zauwazyl to jest "nasza" strona. Zerknąłem a tu:
    Więc tak, moje wrażenia po dwóch danich gry są wspaniałe
    Pierwsze zdanie xD kekeke.
    Wracam do M&B ;)

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #280 dnia: Czerwca 29, 2009, 00:05:19 »
    Nie wie ktoś może skąd [czy da się wogóle] kupić to cudo którym messer zabijał po 15+ osob za jednym hitem ?
    Ps. posty na 1/2 stronie

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #281 dnia: Czerwca 29, 2009, 01:09:07 »
    To jest Tromblon i to cudo można dostac tylko po bitwie z tym oddziałami co mają tą broń,ale moim zdaniem jest lepsza 6 lufówka którami wypadła raz po bitwie 95 dmg duża celnośc i szybkie przeładowanie a tromblon jeden strzał na jedna bitwe

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #282 dnia: Czerwca 29, 2009, 10:33:03 »
    Bo ja wiem, czy to musi być walka z odziałem, który tę broń posiada? Chyba nie.

Offline arsenek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #283 dnia: Czerwca 29, 2009, 12:58:21 »
    Wiecie na ironie losu w tej grze, każda unikalna broń wypadła mi po wygraniu bitwy z Królem bądź tym drugim hmm nazwy zapomniałem...wrogiego królestwa. Zawsze...

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #284 dnia: Czerwca 29, 2009, 19:26:49 »
    A jaka byście polecali frakcje ? Ja juz próbowałem tymi "nowymi" ale coś mi nie wyszlo ;d
    ps. chodzi mi o tych co sa na zachodzie