Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 226171 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: The Witcher Warband Mod
    « Odpowiedź #1200 dnia: Października 08, 2011, 22:21:53 »
    daje new game i visual.. co z tym zrobic ?
    Retarded are everywhere

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1201 dnia: Października 08, 2011, 22:24:59 »
    tylko troszeczkę pograłem.. te niektóre nowe animacje i pozycje są dziwne i czasem śmieszne... ale w sumie ich różnorodność jest fajna..
    Bug: Yarpen w rozmowie w karczmie ma dialog od Ves...

daje new game i visual.. co z tym zrobic ?
    Masz w konfiguracji zaznaczone "load textures on demand"?

Offline kacperq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1202 dnia: Października 08, 2011, 22:33:40 »
    Witam, własnie sciągnąłem, zainstalowalem ten mod (w sumie tylko po to zrobiłem tu konto) jednak podczas ładowania sie gry wyskakuje błąd: pojawia sie ekran ladowania, i po jakis 3 sekundach wyskakuje błąd RGL ERROR
    get_object failed for texture: warhorse new
    proszę o pomoc

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1203 dnia: Października 08, 2011, 22:59:24 »
    tylko troszeczkę pograłem.. te niektóre nowe animacje i pozycje są dziwne i czasem śmieszne... ale w sumie ich różnorodność jest fajna..
    Bug: Yarpen w rozmowie w karczmie ma dialog od Ves...
    Masz w konfiguracji zaznaczone "load textures on demand"?

tak mam i nadal bląd
    Retarded are everywhere

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1204 dnia: Października 08, 2011, 23:06:57 »
    mi natomiast nie zatrybiła muzyka, a system walki hmmm cóż opisze jak uda mi się kogoś trafić ;-)

hoooo? nadal dziki gon? sporo jednostek na starcie zawiesiło się na wodzie
    Po co się martwić rzeczami na które się nie ma wpływu

Offline majeros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1205 dnia: Października 08, 2011, 23:45:58 »
    Ja mam chyba zbyt niestabilną grę, bo Na Floris EMP i tu wyskakują mi cały czas błędy, nie zdążę nawet jednej walki rozegrać... Przy pierwszym włączaniu RGL Error, wypakowałem moda jeszcze raz i po problemie. Przy drugim podszedłem do Dzikiego Gonu i... C++ error. No nic, wczytałem grę ponownie podchodzę, rozpoczęła się walka nagle zacięło się, zrzuciłem na pasek (nauczony poprzednimi doświadczeniami z tym) i ponownie wróciłem na pełny ekran, odcięło się, potem powtórzyło się to ok. 5 razy. Następna walka z Dzikim Gonem, w środku starcia wywaliło jakiś błąd (słychać było) w taki sposób, że nie mogłem nic zrobić oprócz resetu. Ma ktoś jakieś rady? Wersja gry na której zainstalowałem moda to moja "kopia zapasowa" wersji Steam, bo na Steam wgl nie chciało mi odpalić, 1.134. Aaa system Win XP SP4 (na laptopie z Win7 prawie to samo oprócz zacinania się gry). Póki nie dowiem się jak to naprawić to naprawdę szkoda mi nerwów, wolę rozegrać parę meczy w League of Legends.
    @down: tak samo mam, wiesza się tylko podczas bitew, tak to działa ładnie i płynnie.
    « Ostatnia zmiana: Października 08, 2011, 23:56:56 wysłana przez majeros »

Offline kacperos111

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1206 dnia: Października 08, 2011, 23:49:01 »
    A mi nie dziala gram sobie i podczas bitwy wszystko jest plynnie obstawiam ze bedzie gdzies 80 fps'ow az tu nagle sru i scinka glos jest normalnie na bierzaco (slychac ze sie bija) , a obraz sie zacial robie kombinacje ctrl+alt+delete gra sie minimalizuje czekam z 5 sek i gdy wejde znowu gra sie odwiesza ale po trzech takich minimalizacjach gra wiesza sie na amen. Juz nie wytrzymuje nerwowo z tym bo czekalem tyle na tego moda i d*** ;/ Dodam ze robi sie tak tylko podczas bitew .

/edit o kolega u góry ma to samo co ja

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #1207 dnia: Października 09, 2011, 00:15:28 »
    mi natomiast nie zatrybiła muzyka, a system walki hmmm cóż opisze jak uda mi się kogoś trafić ;-)

hoooo? nadal dziki gon? sporo jednostek na starcie zawiesiło się na wodzie
    Jaką masz wersje, bo coś takiego pojawia się często na 1.143.

Co do reszty to doradzam posprawdzać poprawność wersji i czy mod jest poprawnie wypakowany winrarem. Jeden z moich znajomych, który testował tą wersje moda, mówił, że problemy znikneły, gdy uruchomił go na pirackiej wersji, to tylko sugestia.

HUtH tych tekstów jeszcze niestety nie ma, niedługo będą dodane wraz z patchem.

Jeśli chodzi o animacje, to jest ich wczesna wersja, wciąż czekam na nową, która podobno eliminuje błędy z dziwnymi pozycjami. Ogólnie jednak uważam, że walki wyglądają teraz znacznie realistyczniej.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1208 dnia: Października 09, 2011, 00:55:56 »
    Oj ludzie.. jak macie te wszystkie rgl errory it[, to trzeba szukać rozwiązania, a na pewno w końcu znaleźlibyście te tematy:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,127609.0.html  oraz   http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.html (ten koniecznie)

Poza tym obniżyć ustawienia graficzne... U mnie przy takich ustawieniach na jakich grałem w PoPa się wysypywało przy uruchamianiu, obniżenie jakości tekstur i zaznaczenie "load textures on demand" pomogło...

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1209 dnia: Października 09, 2011, 01:44:19 »
    Trochę pograłem i oto co mogę stwierdzić.

1)Multi wymaga dopracowania - Szczerze? Nie bardzo różni się od native'a, co wymaga poprawy.

2)Alternatywne animacje - Zdecydowanie na plus, bardzo przyjemnie się gra w taki sposób.

3)Grafika - Także na plus, aż przyjemnie się patrzy na to wszystko :>

4) Na początku gry, gdy skierowałem się do wyzimy zostałem otoczony przez pierdyliard elfów( nie potrafie zapisać poprawnie nazwy ;d)

5)Dużo zabawy, żeby pograć z powodu licznych błędów tj. trzeba się bawić w naprawę tych RGL i C++

Podsumowując: Mod uważam za bardzo udany i będę czekał na poprawienie trybu multi :)
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #1210 dnia: Października 09, 2011, 02:29:40 »

1)Multi wymaga dopracowania - Szczerze? Nie bardzo różni się od native'a, co wymaga poprawy.

2)Alternatywne animacje - Zdecydowanie na plus, bardzo przyjemnie się gra w taki sposób.

4) Na początku gry, gdy skierowałem się do wyzimy zostałem otoczony przez pierdyliard elfów( nie potrafie zapisać poprawnie nazwy ;d)

5)Dużo zabawy, żeby pograć z powodu licznych błędów tj. trzeba się bawić w naprawę tych RGL i C++

Podsumowując: Mod uważam za bardzo udany i będę czekał na poprawienie trybu multi :)
    Ale ten mod nie ma trybu multi...

Z tymi elfami, to wiem, że jest problem, ale wciąż nie mogę tego rozwiązać, może później.

Offline kacperos111

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1211 dnia: Października 09, 2011, 09:18:08 »
    Ja jestem troche zielony ^^powie ktos gdzie to "Textures on Demand" sie wlacza?

A i wątpie ze to wina wysokich ustawien skoro gra chodzi jak po maśle , na nativie o ile pamietam jak bylo 700 na 400  typa tez sie nie cielo , a tnie sie jak jest z 50 ? :/

Offline Washel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1212 dnia: Października 09, 2011, 09:37:40 »
    Ja na początku gry też miałem problem, ale ustawiłem w opcjach "uruchamiaj grę w oknie", wszystkie błędy zniknęły (przynajmniej u mnie)

Offline Eljah

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1213 dnia: Października 09, 2011, 09:44:38 »
    Grałem 5 minut, był zajebisty, lecz RLG wyskoczył, potem znów, i znów.. :D

Offline matihoda15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1214 dnia: Października 09, 2011, 10:10:38 »

Ten mod nie ma multi i u mnie na 1.143 nie crashuje.