No cóż to ja poczekam, a chwilowo wracam do Floris EMP.
Ode mnie co do moda:
Zwykły człowieczek nie powinien móc najmować elfów (krasnoludy tak, ale nie elfy) chyba, że określić by ich jako Wolna Kompania. Elfy (Scoia'tael) byli nastawieni negatywnie i z pogardą mówili o ludziach, zabijali ich przy każdej możliwej okazji, także prędzej nawiązałoby się z nimi walkę niż umowę wynajmu ;) Krasnoludy? Czemu nie, oni i tak sami się zgłaszali do armii zarówno w książce jak i w grze.
Mimo, że Foltest to król to nie powinien mieć złotych lilii na szatach. Powinny być one srebrne (tak samo jak w grze), w końcu godło Temerii stanowiły srebrne lilie na czarnym tle.
Kaedwen powinno mieć głównie żółto-czerwone barwy (to akurat z gry, bo w sadze nie ma dużo mowy o godle królestwa Kaedwen).
Nilfgaard nie rozciągał się po całej linii rzeki Jarugi tylko szedł o wiele głębiej w ląd, był bardziej dłuższy niż szerszy.
Mam nadzieję, że jest tak pamiętna wioska jak Blaviken? Do historii Geralta można by dodać frazę o "Rzeźniku z Blaviken".
Ten fort na screenie w pierwszym poście to fort wojenny Kaedwen z części drugiej gry Wiedźmin? Fort, w którym osiedliła się armia Henselta przed atakiem na Vergen?
Podobają mi się hełmy, przypominają mi takie jak noszę podczas treningów w bractwie rycerskim ;)
Pozdrawiam i powodzenia w tworzeniu moda, bo zapowiada się jako jeden z najciekawszych do M&B Warband.