Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 224911 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: The Witcher Warband Mod
    « Odpowiedź #1095 dnia: Października 04, 2011, 09:32:58 »
    A cos w rodzaju Rubinowej kuszy   strzelajacej wybuchowymi beltami :D  taka unikatowa broń :P
    Wiem wiem że tego nie było ale wkoncu Nie wszystko musi byc Az tak realistyczne To jest gra wiec Mysle że Troszkę inowacji by nie zaszkodziło zwłaszcza że alchemia była

To może M16, czy coś innego?
    Daj sobie spokój.Wątpię aby cokolwiek takiego powstało....Ale tak dla urozmaicenia, to mógłbyś przestrzegać zasad pisowni ;]
    Jeżeli chodzi o coś co mogłoby wybuchać to petardy, ale zdaje mi się, że więcej pracy niż pożytku....

Offline Premislaus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1096 dnia: Października 04, 2011, 09:49:33 »
    Podobają mi się pomysły gier w uniwersum Wiedźmina. Fajne by były strategie na zmodowanym jakimś Total Waru i Europie Universalis. Co do wiedźminów to proponuje by nie można było ich werbować, oni są na wymarciu. To już lepiej dać jednego wiedźmina do zwerbowania jako kompana. Dla utrudnienia zrobić jakiś quest, by nie był od razu dostępny i by to był najmłodszy i najmniej doświadczony wiedźmin ze wszystkich.

Jak sobie wyobrażasz broń palną  w Wiedźminie? Wiedźmin to największy killer, ktoś przed kim czuje się respekt, a tu ci przychodzi redański chłop i go ubija z miejsca, ze swojego arkebuzu. Pamiętam z książki, że Geralt odbił jedną strzałę, nawet raz dwie mieczem, bo jest głównym bohaterem powieści, pieruńsko szybkim mutantem i mastahem. Biorąc na logikę, to miałby kłopoty z kuszą.

Podobają mi się kusze z moda 1257 - jeden strzał, jeden ubity koleś. Były w ogóle w powieści kusze?

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #1097 dnia: Października 04, 2011, 10:12:08 »
    Podobają mi się pomysły gier w uniwersum Wiedźmina. Fajne by były strategie na zmodowanym jakimś Total Waru i Europie Universalis. Co do wiedźminów to proponuje by nie można było ich werbować, oni są na wymarciu. To już lepiej dać jednego wiedźmina do zwerbowania jako kompana. Dla utrudnienia zrobić jakiś quest, by nie był od razu dostępny i by to był najmłodszy i najmniej doświadczony wiedźmin ze wszystkich.

Jak sobie wyobrażasz broń palną  w Wiedźminie? Wiedźmin to największy killer, ktoś przed kim czuje się respekt, a tu ci przychodzi redański chłop i go ubija z miejsca, ze swojego arkebuzu. Pamiętam z książki, że Geralt odbił jedną strzałę, nawet raz dwie mieczem, bo jest głównym bohaterem powieści, pieruńsko szybkim mutantem i mastahem. Biorąc na logikę, to miałby kłopoty z kuszą.

Podobają mi się kusze z moda 1257 - jeden strzał, jeden ubity koleś. Były w ogóle w powieści kusze?
    Geralt odibił bełt kuszy w "Mniejsze zło", a dwie strzały w "Chrzcie ognia". Kusze były rozpowszechnione głównie wśród bandytów, jak np. kusze gabriel.

Offline Prinse

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1098 dnia: Października 04, 2011, 18:32:29 »
    W książce była broń palna , tylko nie zaawansowana ! Chyba w ostatnim tomie się pojawia , miała służyć do samoobrony przed bandytami . Którzy szybko zaczęli jej używać . Ale były to tylko jedno strzałowce , do tego mało skuteczne .

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #1099 dnia: Października 04, 2011, 18:33:49 »
    To nie była broń palna, tylko kusza. Dokładniej arbalet. Strzelał stalowymi kulkami o ile się nie mylę. Przeczytaj dokładniej opis zabójstwa Fenna.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Pato66

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1100 dnia: Października 04, 2011, 18:59:52 »
    Broń palna to kiepski pomysł

Offline SzogunEathal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1101 dnia: Października 04, 2011, 19:13:45 »
    Tak było chyba coś takiego jak ten arbalet... a broń palna nie pasuje ani trochę do klimatu Wiedźmina

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #1102 dnia: Października 04, 2011, 19:25:06 »
    Wiem, że magię jest trudno zrobić w warbandzie, ale żeby chociaż w tym modzie istniało takie coś jak loża czarodziejek (to było bardzo ważne w książce). Wiedźmina bez potworów też sobie nie wyobrażam, ale rozumiem, że warband ma ograniczenia. W każdym razie życzę powodzenia.

Offline matix1256

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1103 dnia: Października 04, 2011, 20:07:51 »
    Mi się wydaje że akurat magia to nie tylko problem silnika werbranda ale samej animacji i grafiki. (np w star wars conquest modzie do zwykłego M&B )słynne sithowskie błyskawice zrobili po przez animacje rzucania oszczepami tylko zamiast oszczepem oczywiście rzuca piorunami co wyszło i wygląda naprawdę nieźle. Sądze dlatego że to raczej nie problem silnika co braku sprytnego grafika i skrypto...cośtam.Co nie umniejsza i tak sporych możliwości twórcy tego moda.Ale wiecie jak człowiek próbuje to zyskuje :).
    pozdrawiam

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1104 dnia: Października 04, 2011, 20:14:48 »
    Mi się wydaje że akurat magia to nie tylko problem silnika werbranda ale samej animacji i grafiki. (np w star wars conquest modzie do zwykłego M&B )słynne sithowskie błyskawice zrobili po przez animacje rzucania oszczepami tylko zamiast oszczepem oczywiście rzuca piorunami co wyszło i wygląda naprawdę nieźle. Sądze dlatego że to raczej nie problem silnika co braku sprytnego grafika i skrypto...cośtam.Co nie umniejsza i tak sporych możliwości twórcy tego moda.Ale wiecie jak człowiek próbuje to zyskuje :).
    pozdrawiam
    I właśnie w takim kierunku robiona jest aktualnie magia :).

Offline matix1256

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1105 dnia: Października 04, 2011, 21:01:44 »
    Jest robiona ? Czy to znaczy że w kolejnych(nie w obecnej) wersjach będziemy mogli zmierzyć się  z sabatem czarownic i czarowników? Jeśli tak to powiem: You my hero :)

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1106 dnia: Października 04, 2011, 21:38:48 »
    Jest robiona ? Czy to znaczy że w kolejnych(nie w obecnej) wersjach będziemy mogli zmierzyć się  z sabatem czarownic i czarowników? Jeśli tak to powiem: You my hero :)
    Narazie, nowe magiczne przedmioty, czarownice są już w trakcie robienia :).

Offline AltairPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1107 dnia: Października 04, 2011, 21:45:34 »
    A czy magii będzie mógł używać zwykły gracz? i czy zrobicie nową animacje np w blenderze dla rzucania magii ?

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1108 dnia: Października 04, 2011, 22:04:50 »
    A czy magii będzie mógł używać zwykły gracz? i czy zrobicie nową animacje np w blenderze dla rzucania magii ?
    Tylko przedmioty, powoli, ale do celu.

Offline Oswiecony

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1109 dnia: Października 04, 2011, 22:22:52 »
    Śledzę ten temat chyba od samego początku ( z przyczyn nie możliwości dojścia do kompa nie raz zapuszczałem się ze stronę czy dwie i nie zawsze chciało mi się nadrabiać ) i powiem ,że mod jak na razie prezentuje się dobrze. Jak pierwszy raz zagrałem w pierwszą wersję niczym mnie nie zachwycił ale kolejna była lepsza a z tego co czytam ta która wyjdzie w sobotę może być na prawdę świetna. Boję się wprawdzie jak to wyjdzie z tą magią bo to trochę jak zabawa zapałkami na stacji benzynowej. Jeden błąd i zepsuje cały dobry efekt. Myślę ,że z magią nie ma się co śpieszyć. Za to screeny umieszczone parę naście stron wcześniej z krasnoludami i elfami wyglądają zachęcająco. Jeśli pojawiła by się możliwość grania którąś ze starszych ras byłbym szczęśliwy, jakby do tych ras były ułożone inne opcje dialogowe byłbym jeszcze bardziej szczęśliwy, a gdyby do tych starszych ras był lekko pozmieniane opcje dialogowe ( np. niektórzy z pogardą jak to bywało przy graniu kobietą kiedy lordom nie pasowało jak kobieta dowodzi wojskiem ) i jakieś specjalne questy, możliwość wstępowania do komand lub ich zakładanie byłbym w stanie uznać ten mod za jeden z najlepszych. Dobrze też gdyby pojawiło się kolejna frakcja Krasnoludów i Gnomów z Mahakamu. Co do potworów myślę ,że w tym przypadku pośpiech też nie jest wskazany. O ile oczywiście w ogóle będą robione. Skoro nie gramy wiedźminem to chyba potwory nie będą konieczne. Ogólnie czekam z niecierpliwością premiery najnowszej wersji i zobaczymy jak to będzie. Życzę powodzenia i czekam.