Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 224991 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • ...and ideas are bulletproof.
    Odp: The Witcher Warband Mod
    « Odpowiedź #1035 dnia: Września 28, 2011, 19:58:48 »
    Dodasz jakieś nowe jednostki jazdy dla Temerii bo jest ich mało?
    Narazie nowe jednsotki, to tylko sztandarowi dla każdej z frakcji. Jeśli będę jeszcze bardziej rozwijał drzewka frakcji to Temerii na pewno nie pominę.
    Najlepiej daj więcej kawalerii bo o rycerstwo trzeba trochę grać czy o jakąkolwiek jazde fajnie byłoby coś w stylu harcowników na koniach
    Zerrikańscy bandyci, to tylko konni, których można wynająć w ich siedzibie, działa to tak samo jak w przypadku kransoludów, czy elfów.

Premislaus rozumiem o co Ci chodzi, ale ludzkie prawa i uczucia to jedno a zachcianki to drugie. Nie mniej na pierwszej stronie jest już kompletny spis ludzki, którzy się zgodzili i zawartość, z której skorzystałem.

Offline matihoda15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1036 dnia: Września 28, 2011, 20:03:08 »
    Venris tak długo czekamy i czekamy...Jak sądzisz ile procent już zrobiłeś i podaj ewentualnie przewidywaną date premiery?

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #1037 dnia: Września 28, 2011, 20:06:06 »
    Agh, myślałem że temat się skończył.....

Jedna rzecz mnie zastanawia, jeżeli wszyscy o to się tak gorączkują, to czemu nikt nie zaproponował by się najpierw Sapkowskiego zapytał o pozwolenie :P?
    Ale jest różnica między inspirowaniem się światem pewnej książki w celach nie zarobkowych a zwyczajnym wykorzystywaniem czyiś prac. Różnica jest jak z robieniem coverów innych zespołów w muzyce a czystym przedrukiem czyjejś książki i podpisaniem jej swoim nazwiskiem.
    Na którejś stronie dyskusji, jeden z moderów( zapomniałem nicka ale chyba Deadlus) zaproponował, by koleś wysłał e-mail do Skorpika z zapytaniem, czy może użyć jego muzyki. Hmm obracam się trochę w świecie moderskim i do każdej gry ściągam mody i np. w wielu innych społecznościach każdy bierze co chce do moda, ale np. o skrypty i grafiki kolegów moderów zawsze się pyta i uzyskuje pozwolenie.
    I właśnie o brak tych pozwoleń się rozchodzi.

Na przykład jest świetny mod ze świata gry Fallout, do gier strategicznych Hearts of Iron II i Darkest Hour. No i tam koleś użył wielu grafik z filmów pasujących do settingu. Jak coś to by musiał uderzyć do CD Projektu bo Skorpik na pewno nie ma do tej muzyki praw autorskich :), bo pracował na zlecenie firmy, tak samo graficy nie mają praw do modeli i tekstur, a programiści do kodu gry. A firma na pewno nie zgodzi się na wykorzystanie, albo nie odpowie, więc ja bym ich olał i po prostu se wziął :P.
    Nie wiem sam, na przykład wiem że Woyo uzyskał pozwolenia na muzykę z Shogun Total War od kompozytora. A branie czegoś tylko dlatego że nie chcą ci tego dać jest trochę dziwne.

A jakby autor moda strzelił focha, zachował sie po chamsku czy coś, to by po prostu założył stronę w necie i dodawał do moda, co by chciał z innych modów. I nikt by mu nic nie zrobił nawet jakby chciał, wystarczyłoby wykupić jakiś anonimowy hosting, gdzie serwer znajduje się w prywatnym domu na Kostaryce i wchodzić zza TORa i nie przyznawać się :P.
    A chciałbyś robić coś perfidnie anonimowo jak jakiś kryminalista? Ja czułbym się wtedy nieswojo.
    W skrócie rób moda :). Może CD Projekt się zainteresuje i będzie jak z Ogniem i Mieczem.
    Uważaj czemu mu życzysz. Nie sadzę żeby Rosjanie i Ukraincy robiący gorszą podróbkę jego moda a potem zbijający na niej pieniądze i robiący sobie reklamę twoim modem były najlepszym co może chcieć człowiek.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1038 dnia: Września 28, 2011, 20:09:20 »
    Venris tak długo czekamy i czekamy...Jak sądzisz ile procent już zrobiłeś i podaj ewentualnie przewidywaną date premiery?
    Sądzę, że jakieś 65% jest już za mną. Teraz najgorsza część, jak zmiany w scenach, czy odpowiedni balans przedmiotów dla jednsotek.

Data premiery, to hm.... Jakieś dwa tygodnie. Gdy będzie bliżej, to podam dokładny termin, nawet i godzinny :).
    « Ostatnia zmiana: Września 28, 2011, 20:13:02 wysłana przez Venris »

Offline matihoda15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1039 dnia: Września 28, 2011, 20:25:27 »
    Dasz nam jakieś screeny?Please

(click to show/hide)
    (click to show/hide)

Oczywiście te obrazki to małe żarty nie mają na celu grozić itd...
    « Ostatnia zmiana: Września 28, 2011, 20:41:37 wysłana przez matihoda15 »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1040 dnia: Września 29, 2011, 01:30:36 »
    Nie sadzę żeby Rosjanie i Ukraincy robiący gorszą podróbkę jego moda a potem zbijający na niej pieniądze i robiący sobie reklamę twoim modem były najlepszym co może chcieć człowiek.

Ruscy i Ukraińcy są naprawdę nieźli w piraceniu wszystkiego, co się da, widziałem kiedyś stronkę z możliwością kupna Prophesy of Pendor(i nie wiem czy nie innych modów) :P Nie mówiąc już o "oficjalnych" wydaniach normalnych gier(widziałem kiedyś zdjęcia kogoś z podróży po Ukrainie, w sklepie czy w kiosku były wystawione "wydania" chyba jakiegoś GTA), które kosztuje grosze, a jest zwykłym piratem :) Widać, że się to troszeczkę przekłada i na legalne interesy :P
    Choć w Polsce trochę lat temu też się chodziło na giełdę po pirackie kartridże itp. :P

Offline matihoda15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1041 dnia: Września 29, 2011, 14:53:07 »
    Mam pytanie będą nowe zbroje dla rycerstwa Redanii bo te są sztywne.

I ponawiam swoją prośbę o screeny

(click to show/hide)

Miało być screnna na obrazku ale szczegół

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1042 dnia: Września 29, 2011, 15:54:47 »
    Ale z ciebie 'whiner' matihoda15 :) Normalnie nie możesz kilka dni wytrzymać :P Zajmij się czymś innym, idź do kina, poczytaj książkę(to polecam najbardziej :P), pograj w nogę, idź gdzieś z kumplami, zagraj w coś innego...

Offline Wabciu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1043 dnia: Września 29, 2011, 16:30:44 »
    Co do piracenia gier przez Rosjan macie zupełną racje- mój kolega ściągnął GTA4 z jakiejś rosyjskiej strony co najmniej tydzień przed premierą
    "Widzieliście go? Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!"

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1044 dnia: Września 29, 2011, 16:36:56 »
    Proszę, nowe screeny z "własnej bitwy", grając Redanią. Nowe tesktury zrobione przez HutH i przeze mnie, modele udostępnione dzięki Saxondragon.

(click to show/hide)

Poza tym wczoraj zrobiłem fortece błędnych rycerzy, czyli coś jak łowcy głów. Można ich wynajmować, kupować sprzęt u nich i sprzedawać niewolników.
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2011, 16:43:29 wysłana przez Venris »

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1045 dnia: Września 29, 2011, 17:04:11 »
    fajnie to wyglada i znam te animacje z kenegeki, ciekawie sie znimi gra tylko trzeba je ogarnac :D chyba ze to tylko do bloku tarcza
    tylko zapytajnik.
    Dlaczego piechur na drugim* obrazku ma pałe (morgenszterna) w łapie a drugiego w kieszeni? Czyzby mialby 2 ;>
    Retarded are everywhere

Offline Grzyborro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1046 dnia: Września 29, 2011, 17:07:35 »
    Venris, Napisałbyś dla nas punktowy plan, co też się znajdzie w nowej wersji moda? jakie zmiany w stosunku do poprzedniej. Chodzi mi o przejrzystą , klarowna listę.
    Czy może wolisz zrobić niespodziankę, w dniu kiedy ów modyfikacja się ukarze ?
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2011, 18:51:28 wysłana przez Grzyborro »

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1047 dnia: Września 29, 2011, 17:07:49 »
    fajnie to wyglada i znam te animacje z kenegeki, ciekawie sie znimi gra tylko trzeba je ogarnac :D chyba ze to tylko do bloku tarcza
    tylko zapytajnik.
    Dlaczego piechur na drugim* obrazku ma pałe (morgenszterna) w łapie a drugiego w kieszeni? Czyzby mialby 2 ;>
    Najwyraźniej tak mu wygenerowało, to losowe. Przypisujesz odpowiednie przedmioty i zapisujesz tylko, które mają być zagwarantowane, a reszta jest losowa.
    Venris, Napisałbyś dla nas punkty plan, co też się znajdzie w nowej wersji moda? jakie zmiany w stosunku do poprzedniej. Chodzi mi o przejrzystą , klarowna listę.
    Czy może wolisz zrobić niespodziankę, w dniu kiedy ów modyfikacja się ukarze ?
    Jak znajdę czas, to zrobię taką liste, ale tylko najważniejszych zmian.

Offline matihoda15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1048 dnia: Września 29, 2011, 17:11:43 »
    Ale z ciebie 'whiner' matihoda15 :) Normalnie nie możesz kilka dni wytrzymać :P Zajmij się czymś innym, idź do kina, poczytaj książkę(to polecam najbardziej :P), pograj w nogę, idź gdzieś z kumplami, zagraj w coś innego...

Ja tu dość długo czekam :D

Zajmuje się czymś innym.W kinie nic ciekawego,aktualnie czytam po raz kolejny ''Krzyżaków''(może się ze mną nie zgodzicie ale nawet fajne)

A i fajna nowa zbroja płytowa Venris ona z jakiegoś scoure packa czy autorska?

No tak z jakiegoś moda bo mówiłeś że nie potrafisz modelować.
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2011, 17:28:31 wysłana przez matihoda15 »

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #1049 dnia: Września 29, 2011, 17:36:39 »
    A te bloki tarczą jak w obrazku to skrypt czy blok z CFA?

PROBLEM?