Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 225877 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: The Witcher Warband Mod
    « Odpowiedź #885 dnia: Września 11, 2011, 18:21:43 »
    Zoltan bez przesady. Popełniłem błąd, że użyłem tych materiałów bez pytania. Teraz to naprawiam. Dla pocieszenia dodam, że twórcy PoPa dosłownie przed chwilą poparli projekt.
    A tak się zapytam - co jest z PoPa w tym modzie, bo jakoś nie kojarzę? :P

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #886 dnia: Września 11, 2011, 18:23:14 »
    A tak się zapytam - co jest z PoPa w tym modzie, bo jakoś nie kojarzę? :P
    Dokładnie trzy zbroje, które ma Kovir i Poviss.

Offline Senrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #887 dnia: Września 11, 2011, 18:45:08 »
    Venris, nie chcę denerwować... ale masz pozwolenia na muzykę z Witchera?
    jak załatwiasz to luzik ;)

Offline thelin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #888 dnia: Września 11, 2011, 19:13:58 »
    Cieszę się, że mod dalej ma szanse rozwijać się. Starałem przeczytać cały temat ale w końcu oczy mnie rozbolały i nie doczytałem wszystkiego.

Więc zadam pytanie(Jeśli powtórzy się przepraszam, mogłem przeoczyć jakiś post). Czy możliwa była by zmiana pancerzy u kawalerzystów i rycerstwa Redanii ponieważ ich pancerze płytowe strasznie na siebie nachodzą i mają tyle pasków co psuje estetykę, być może wybrzydzam ale naprawdę można im dać pancerz który naprawdę przypomina pancerz,a nie "szary kaftan w paski". Myślę, że pasowały by takie zbroję jak mają weterani Redanii i podobne do tych które posiadają rycerze Temerii.

Następna kwestia rycerze zakony płonącej róży nie posiadają broni do walki konnej, mam ich kilku i każdy posiada tylko oburęczny młot którym nie może walczyć podczas walki konnej, więc uderza pięścią(oczywiście aby nikt się nie przyczepił, rozkaz broni jest taki aby każdy używał broni według uznania).
    Zakonny lansjer niestety ma tylko jedną broń lance, więc też jest bezużyteczny w bliskim starciu konnym nie wspomnę o starciu pieszym w którym nic nie zrobi. Jeśli ktoś już to poruszył przepraszam, a jak nie to proszę o rozpatrzenie.

Mod bardzo fajnie się zapowiada, czuję się klimat podczas gry.

Pozdrawiam

Offline Wabciu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #889 dnia: Września 11, 2011, 19:29:10 »
    odetchnąłem z ulgą wiedząc że prace nad modem nadal trwają

PS: Czy będą zmniejszone te dwóręczniaki? bo są większe od człowieka
    "Widzieliście go? Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!"

Offline Sir Luiz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #890 dnia: Września 11, 2011, 20:22:09 »
    Nareszcie po całym dniu mamy koniec tej kłótni.

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #891 dnia: Września 11, 2011, 20:30:43 »
    hmm muzykę z wiedźmina rpg można w ostateczności sobie darować, ci co grali maja ja osłuchana a pozwolenie od studia było by dostać bardzo trudno, to zupełnie jak by sie pytać Hansa Zimmera, może być kłopotliwe,
    Po co się martwić rzeczami na które się nie ma wpływu

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #892 dnia: Września 11, 2011, 20:51:30 »
    Można śmiało napisać do Adama Skorupy i Pawła Błaszczaka. Tego drugiego nie za bardzo kojarzę, ale Scorpik to równy gość i kiedyś siedział w Scenie Komputerowej, co w pewien sposób można porównać z moddingiem gier, bo też była to twórczość z samej pasji. Na pozwolenie wykorzystania utworów z Wiedźmina 2 bym nie liczył, bo gra jest zbyt świeża, ale już utwory z jedynki czy te, które w grze się nie znalazły (jak Shaent Blathanna czy Tales of the Witcher) są moim zdaniem "w zasięgu ręki".

Offline Senrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #893 dnia: Września 11, 2011, 20:56:44 »
    ja sobie nutki witcherowskie zostawię jeśli inne będę do kitu, te z TW 2 są klimatyczne, sam nie mam TW 2 więc mi szybko się nie znudzą...

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #894 dnia: Września 11, 2011, 21:07:26 »
    zasadniczo można nawet dać moda bez muzyki lub z standardowymi kawałkami, który się szybko nudzą, nie wierze ze nikt nie daje muzyki w własnym zakresie, przy pendorze to się nauczyłem na pamięć całą Klasykę rocka obecnie przerabiam Orden Ogan (folk-metal)na tym wiedźminie, nie można przedkładać klimatu nad grywalność
    Po co się martwić rzeczami na które się nie ma wpływu

Offline Wabciu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #895 dnia: Września 11, 2011, 21:26:58 »
    właśnie jak o muzyce rozmawiamy to w folderze music jest o wiele więcej utworów niż słyszałem w modzie

Daedalius fajna rozmowa na shoutboxie (forumowe pokemony Xd)
    « Ostatnia zmiana: Września 11, 2011, 23:42:54 wysłana przez Wabciu »
    "Widzieliście go? Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!"

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #896 dnia: Września 11, 2011, 22:16:59 »
    Wszystkich przepraszam .Zadowolony?

Nie...

Lol Bułka ten troll dał mu bana!

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #897 dnia: Września 12, 2011, 11:10:46 »
    Jeśli chodzi o muzykę, to osobiście polecam twórczość Hans'a Zimmera(Gladiator, Król Artur, i wiele innych, które można usłyszeć w modach takich jak PoP, Floris, Brytenwalda - alternatywna muzyka).
    Jednego razu przygotowałem sobie zestaw 120 utworów(nie tylko Hans'a, ale równie Howard'a Shore, Two Steps from Hell i inne), i korzystam z niego w każdym modzie - przy wielu z tych utworów aż miło jest grać kawalerią, a zapewniam, że się nie nudzą...
    Paczki nie rozprowadzam, bo nie wolno(ktoś mógłby zarzucić mi piractwo), ja zaś jestem wielkim fanem muzyki filmowej, symfonicznej oraz ciężkiego brzmienia, więc oryginalne kopie posiadam :)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #898 dnia: Września 12, 2011, 11:38:29 »

...

Założe się z wami że dostane bana za urażenie Dumy Daedalusa

Nie, ode mnie dostaniesz ostrzeżenie za chamstwo i brak szacunku w stosunku do innych użytkowników forum.

Ty daj Daedalusowi ostrzeżenie za chamstwo bardzo dobry mod który on rozwalił.Żegnam się z tym forum bo zauważyłem żę administratorzy są tutaj bezkarni

Jakoś nie zauważyłem chamstwa w postach Daedalusa. A po drugie przeczytaj regulamin forum to może parę rzeczy do Ciebie dotrze...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #899 dnia: Września 12, 2011, 14:12:05 »
    Jeśli chodzi o muzykę, to osobiście polecam twórczość Hans'a Zimmera(Gladiator, Król Artur, i wiele innych, które można usłyszeć w modach takich jak PoP, Floris, Brytenwalda - alternatywna muzyka).
    No akurat w PoPie nie ma nic Zimmera... Brytenwalda z alternatywną muzą i Floris korzysta z Uthred's Music Pack, może tam coś jest.