Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 224930 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Unsuccesfool
    Odp: The Witcher Warband Mod
    « Odpowiedź #840 dnia: Września 10, 2011, 16:51:40 »
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Września 10, 2011, 16:55:38 wysłana przez Zizka »
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #841 dnia: Września 10, 2011, 16:55:17 »
    A ja myślałem że wydarzenia dzieją siemniej więcej w tym samym momencie... cóż. Dobrze. Ale jeśli będą "dla klimatu Cahir, Coen, Regis, Milva itp. to myślę że sprawiedliwie będzie też walnąć Coehoorna zamiast Emhya. Emhyr nie ruszał dupy z Nilfgaardu. No dobra, raz był w Cintrze po jej zdobyciu.
    MJ

Offline Wedge Antilles

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #842 dnia: Września 10, 2011, 17:05:05 »
    Pasowałoby popracować nad dialogami ponieważ są... sztywne. Zupełnie nie oddają klimatu Wiedźmina. Gdzie ironia i czarny humor?

Offline Senrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #843 dnia: Września 10, 2011, 17:19:23 »
    Dialogi - racja.
    Dzięki za sprostowanie, bo myślałem że, to dopiero po zdobyciu Cintry się dzieje. ( może nawet ciekawiej wtedy by było )

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #844 dnia: Września 10, 2011, 17:31:15 »
    Daedalusie, nie wiem czy chodzi ci konkretnie o to, ale w pierwszym poście jest kawał tekstu pod tytułem Zawartość. Wprawdzie nie ma tam żadnych podziękowań itd, ale są linki. Nie wiem nawet czy do OSPów, bo nie chce mi się wszystkich sprawdzać

Wziąłem ten tekst pod uwagę. Tu jest wymieniona tylko mała część z rzeczy, które w modzie się znajdują, a są efektem pracy innych osób.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #845 dnia: Września 10, 2011, 17:51:33 »
    Daedalus ma rację oczywiście, sam trochę się dziwiłem, że muzyka czy tła z różnych źródeł są tak po prostu umieszczone w modzie, no ale jakoś nic nie pisałem, nie mój problem, ja tylko trochę poedytowałem itemy z OSP packów... :P

Offline Pato66

• Użytkownik
    « Odpowiedź #846 dnia: Września 10, 2011, 19:08:05 »
    A nowej wersji moda jak nie było tak nie ma...

Offline Zolta Chyway

• BANITA
    • Użytkownik
    • zoltan
    « Odpowiedź #847 dnia: Września 10, 2011, 19:13:50 »
    Trzeba czekać

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #848 dnia: Września 10, 2011, 21:12:39 »
    Daedalus masz racje, ale nikt nie musi pobierać tego moda, a poza tłami i muzyką, reszta była wolnodostępna, sprawidziłem to.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #849 dnia: Września 10, 2011, 22:53:24 »
    Daedalus masz racje, ale nikt nie musi pobierać tego moda

A to co w ogóle za gadka jest??? To ma być jakieś wytłumaczenie, czy jak? Mogę sobie publikować na forum co chcę, bo przecież nikomu nie każę tego ściągać? No bez jaj... Chyba za Tobą nie nadążam i nie rozumiem w jaki sposób to zdanie miałoby wyjaśniać czy też usprawiedliwiać to, że zwyczajnie okradasz innych ludzi z ich pracy. Tak, to właśnie robisz, gdy wykorzystujesz ich dzieła w swoim modzie, a nie spełniasz przy tym jedynego warunku, który postawili, czyli napisania gdzieś ich ksywki.

Chcesz robić moda bez takich "dupereli" jak przygotowywanie "Creditsów"? Chcesz wykorzystać w nim bez zgody autorów jakieś dzieła (jak np. utwory muzyczne)? Nie ma sprawy. Rób go sobie... ale do szuflady. W momencie gdy taką pracę publikujesz, to sytuacja nieco się komplikuje i teksty typu "nikt nie musi tego pobierać" możesz sobie wtedy wsadzić wiesz gdzie.

reszta była wolnodostępna, sprawidziłem to.

Jakoś sobie nie przypominam, bym udostępniał swoje tekstury i zmienione modele dla ogółu - poszły do jednego, góra dwóch modów i na tym koniec. Nie widziałem też "wolnodostępnej" paczki z przedmiotami z Prophesy of Pendor i Sword of Damocles. Popraw mnie proszę (i zarzuć odpowiednim linkiem na potwierdzenie swych słów), jeśli się mylę.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #850 dnia: Września 11, 2011, 00:39:01 »
    Daedalus w takim razie projekt zamknięty do odwołania.

Offline Avenroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #851 dnia: Września 11, 2011, 01:39:43 »
    Bloody hell!

Kurde, może i to faktycznie nie ładnie, ale kurde, taki super mod... :(

Offline Grzyborro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #852 dnia: Września 11, 2011, 01:47:09 »
    No bez jaj... Nie róbcie tego, można się jakoś dogadać, sprostować pewne sprawy. Nie zamykajcie tego moda, jest tutaj za duży potencjał. LUDZIE podpisujecie się pod tym, pokażcie że wam zależy i doceniacie tę modyfikację. Może Dedal się zgodzi udostępnić swoją twórczość do tej modyfikacji. Bez wątpienia Venris sprostuje swoje błędy...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #853 dnia: Września 11, 2011, 02:00:03 »
    Może Dedal się zgodzi udostępnić swoją twórczość do tej modyfikacji.

A co to ma do rzeczy? Nawet gdybym się wypiął i powiedział, że nie ma bata, swoich pracy w modzie nie chcę widzieć, to przez kilka tartanów miałby się mod rozlecieć? Moje pozwolenie to akurat najmniej ważna tutaj rzecz.

Jeżeli Venris woli zgrywać urażonego i zamknąć projekt zamiast po prostu zrobić listę osób, których modele i tekstury w modzie zostały użyte, oraz postarać się zdobyć pozwolenia od osób, od których powinien, to już jego sprawa i jego wybór.

Offline Conrad Shieldcrusher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #854 dnia: Września 11, 2011, 02:17:39 »
    @Dedalus

W "creditsach" większości modów (także tych przy których pracowałeś) jest napisane, że zawartość modyfikacji nie może zostać użyta w celach komercyjnych. Venris nie użył ich w celach komercyjnych. Użył cudzych prac UDOSTĘPNIONYCH ZA DARMO W INTERNECIE, które nie miały wyraźnych praw (przynajmniej nie zauważyłem takowych) odnośnie ich używania, przesyłania, udostępniania, modyfikowania itp. Oczywiście mógłby zapytać Ciebie czy innych moderatorów o pozwolenie na użycie ich prac ale nie musiał tego robić i jak widać nie zrobił, może z niewiedzy, może mu się nie chciało "pucować", to nie ważne.

ALE!

Grzeczność nakazuję, abyś Venrisie wypisał w "creditsach" prace i ludzi którzy ją robili. Faktycznie niektórzy mogli poczuć się "urażeni".

P.S. W jednym w swoich postów wspomniałeś Addonay'a, który tworzył modele do modyfikacji Obliviona. O ile mi wiadomo Bethesda nie pozwala (ale de facto przymyka na to oko) na modowanie ich gry.