Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 225077 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matihoda15

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: The Witcher Warband Mod
    « Odpowiedź #495 dnia: Sierpnia 19, 2011, 18:30:17 »
    O ile się nie mylę to zrobienie błyszczącej zbroi jest niemożliwe

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #496 dnia: Sierpnia 19, 2011, 19:28:59 »
    Znawca się odezwał. Mylisz się.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #497 dnia: Sierpnia 19, 2011, 19:31:52 »
    Przeglądałem linki z przedmiotów użytych w modzie. W jednym z nich są szkielety oraz duchy tj. widoczne tylko niektóre części postaci w kolorach fioletu. Bardzo fajnie to wygląda. Może dało by rade umieścić to w modzie?
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Donaj88

• Użytkownik
    « Odpowiedź #498 dnia: Sierpnia 19, 2011, 20:32:41 »
    Dziwi mnie, że na żadnym rynku nie mogę kupić jakiś fajnych butów. Na sobie mam te od początku gry. Może to być spowodowane, że gram na 1.143?

Offline matihoda15

• Użytkownik
    « Odpowiedź #499 dnia: Sierpnia 19, 2011, 20:51:02 »
    Dziwi mnie, że na żadnym rynku nie mogę kupić jakiś fajnych butów. Na sobie mam te od początku gry. Może to być spowodowane, że gram na 1.143?

Możliwe u mnie też tak jest są super zbroje wszystko ale butów nie ma

Offline Karwelas1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #500 dnia: Sierpnia 19, 2011, 20:54:54 »
    Super modzik.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #501 dnia: Sierpnia 19, 2011, 22:14:42 »
    Rafard, zadajesz pytania, już zadawane, dlatego nie odpowiadam.

Wszelkie błędy związane z handlem sa spowodowane przez wersje Warbanda. Ciągle nie ma updatów, do modów podstawowych, więc nie ma mowy o aktualizacji w tym kierunku.

P.S. Mod ma już 500 pobrań!
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 19, 2011, 22:30:55 wysłana przez Venris »

Offline Donaj88

• Użytkownik
    « Odpowiedź #502 dnia: Sierpnia 20, 2011, 00:18:10 »
    Venris, planujesz dodać własne skrypty ekonomiczne/wojenne? Przyda się jakaś świeżość. We wszystkich modach, w jakie grałem, brakowało mi wielu funkcji. Nie wiem czy jest to możliwe do wykonania, ale czy nie dałoby rady zrobić taki skrypt, że po przejęciu wioski nakłada się z czasem własną kulturę (czyt. po miesiącu można werbować z tej wioski rekrutów swojej nacji)?

Drugim pomysłem jest rekrutowanie własnych lordów (ze szlachty mieszkające w miastach). Byłoby to kosztowne i długotrwałe ale moim zdaniem bardziej by urealniło grę. (o tym przeczytałem na tym forum, jest już chyba coś podobnego w jakimś modzie)

Trzeci pomysł, własne karawany. Wynajmujesz zarządce karawany, dajesz mu wyszkolonych ludzi do obrony oraz duże fundusze, a on jeździ od miasta do miasta i powiększa kapitał. Oczywiście by pobierał pensje (% albo stałą).

Czwarty pomysł, szkoła wojskowa (podzielona na 3 klasy - piechota, łucznicy/kusznicy, konnica) - dajesz własnego NPC/BN oraz wojsko które chcesz wyszkolić. W zależności od poziomu szkolenia danego nauczyciela, tyle expa dostają jego uczniowie.

Mogę tak pisać i pisać, ale nie wiem jakie są Wasze możliwości, jak i Warbanda. Jeżeli chciałbyś jeszcze jakieś pomysły, to pisz.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #503 dnia: Sierpnia 20, 2011, 00:24:33 »
    Venris, planujesz dodać własne skrypty ekonomiczne/wojenne? Przyda się jakaś świeżość. We wszystkich modach, w jakie grałem, brakowało mi wielu funkcji. Nie wiem czy jest to możliwe do wykonania, ale czy nie dałoby rady zrobić taki skrypt, że po przejęciu wioski nakłada się z czasem własną kulturę (czyt. po miesiącu można werbować z tej wioski rekrutów swojej nacji)?

Drugim pomysłem jest rekrutowanie własnych lordów (ze szlachty mieszkające w miastach). Byłoby to kosztowne i długotrwałe ale moim zdaniem bardziej by urealniło grę. (o tym przeczytałem na tym forum, jest już chyba coś podobnego w jakimś modzie)

Trzeci pomysł, własne karawany. Wynajmujesz zarządce karawany, dajesz mu wyszkolonych ludzi do obrony oraz duże fundusze, a on jeździ od miasta do miasta i powiększa kapitał. Oczywiście by pobierał pensje (% albo stałą).

Czwarty pomysł, szkoła wojskowa (podzielona na 3 klasy - piechota, łucznicy/kusznicy, konnica) - dajesz własnego NPC/BN oraz wojsko które chcesz wyszkolić. W zależności od poziomu szkolenia danego nauczyciela, tyle expa dostają jego uczniowie.

Mogę tak pisać i pisać, ale nie wiem jakie są Wasze możliwości, jak i Warbanda. Jeżeli chciałbyś jeszcze jakieś pomysły, to pisz.
    Wszystkie pomysły są ciekawe. Chętnie sprawdze, czy da się je zrobić, poza jednym. Ostatia funkcja jest już w modzie. Mając własny zamek u opowiedniego doradcy, można rekrutować i szkolić jednostki.

Offline Donaj88

• Użytkownik
    « Odpowiedź #504 dnia: Sierpnia 20, 2011, 00:27:51 »
    Wiem o tym, jednak jest to slaby nauczyciel (można kilku ale i tak słabo szkolą). Twoi nauczyciele lepiej by uczyli. Oczywiście byłoby więcej zachodu by taką szkołę otworzyć.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #505 dnia: Sierpnia 20, 2011, 09:28:22 »
    @Donaj88
    Pierwszy myk był w PoP-ie
    Drugi pomysł jest świetny jeszcze o czymś takim nie słyszałem
    Trzeci myk był w Brytenwaldzie, ale działał na zasadzie: wybierasz NPC, dajesz mu swoje jednostki, budujesz woż (potrzebowałeś 2 kuców i narzędzi), kupujesz w mieście towar i wysyłasz wóz do innego miasta gdzie ten towar sprzeda drożej. Poza tym do wozu mogłeś po prostu pakować przedmnioty, które nie mieściły ci się w ekwipunku. Za posiadanie wozu dostawałeś karę do szybkości na mapie....
    Czwarty pomysł jest dobry, w obecnej chwili możemy wysłać gościa coby zrekrutował nam wieśniaków z jakiejś kultury, ale opcji 'szkolenia" jednostek które zostaja w garnizonie nie widziałem (pewnie się mylę ale jeszcze sprawdzę :D)

A teraz  coś innego w skryptach na forum znalazłem coś do podnoszenia poziomu zamożności w mieście poprzez wpłacanie kasy (skrypt by akosmo)
    O skryptach nie wiem kompletnie nic ale może dałobysię to wkręcić do moda???
    (click to show/hide)

(click to show/hide)
    Powtarzam skrypt nie jest mój tylko akosmo, może zgodzi sie na udostępnienie go w modzie...

Ps. Rafard miał rację w tym http://www.mbrepository.com/file.php?id=1783 są świetnie zrobione fioletowe duchy i szkielety, dlaczego nie dodać ich do Witchera? ;-)
     A tak poza tym planujesz dodać resztę przedmiotów z tego osp  ??? Było tam kilka fajnych, w tym takich których nie widziałem w modzie...
    Z uszanowaniem Ja xd
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2011, 10:01:32 wysłana przez wolfer »

Offline Donaj88

• Użytkownik
    « Odpowiedź #506 dnia: Sierpnia 20, 2011, 11:04:28 »
    Kolejna dawka pomysłów.

1. Pospolite ruszenie.

Kiedy jesteś władcą krainy, masz możliwość zwołania chłopstwa do Twojej stolicy. Po 24 godzinach (musi to się roznieść pocztą pantoflową) z wiosek wychodzi od 5 do 15 luda by powiększyć Twoje wojsko. Byłby to szybki sposób na zebranie wojska, ale też i kosztowny. Za każdego zrekrutowanego w taki sposób chłopa płaciłbyś np 30-50 złota.

2. Milicja

W miastach masz możliwość rekrutowania milicji. Byłaby to uniwersalna jednostka(strzelałaby z kuszy, oraz walczyła mieczem), ale nadal byłoby to tzw. "mięso armatnie". Koszt byłby oczywiście większy niż za chłopa, ale mieliby już jakieś tam słabe uzbrojenie.

3. Szkolony chłop

Pomysł wpadł mi do głowy, jak wykonywałem zadanie ze szkoleniem chłopów, by obronili się przed rabusiami. Można by zrobić w menu wioski "trenuj chłopów" . Czas i efekty będą zależały od poziomu szkolenia (Twojego lub npc). Taka akcja miałaby kilka plusów :
    - zwiększa poparcie dla Twojej osoby w danej wiosce,
    - wydłużony czas plądrowania Twoich wiosek, lub (jeżeli Ty atakujesz) silniejsi obrońcy,
    - ilość ataków ze strony bandytów jest mniejsza, co za tym idzie, poziom dobrobytu wolniej spada

4. Fortyfikacja wiosek

Jeżeli udałoby Ci się wyszkolić iluś tam chłopów w danej wiosce, możesz ją trochę ufortyfikować (drewniana palisada i wrota). Koszt i czas zależałby od poziomu inżynierii Twojej drużyny.  Żeby zrabować daną wioskę, musisz stworzyć drabiny. Wchodziłoby się podobnie jak na zamki. Po pokonaniu zmilitaryzowanych obrońców, plądrowanie wyglądałoby tak samo jak wcześniej.

Oczywiście pomysły nie są w pełni dopracowane, ale jak się spodobają, mogę je dalej rozwinąć.
    Dziś wieczorem dodam kolejną listę, chyba że Venris nie wyrazi zgody ;). Nie będę Ci przecież zaśmiecał tematu ^^.

Offline Rafard

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    « Odpowiedź #507 dnia: Sierpnia 20, 2011, 11:47:21 »
    To i ja dam coś od siebie.

1. W SW Conqueście było coś takiego, że mogłeś wyzwać innych lordów na pojedynek. Mógł byś zrobić coś takiego. Np. wyzywamy jakiegoś szlachcica na udeptanej ziemi, jeden na jednego, ale niech to zależy np. od Renomy. Bo przecież lord nie będzie walczył z byle najemnym hultajem. Nie wiem czy to z renomą jest możliwe.

2. Wiedźmini na mapie. Mogły by być to pojedyncze jednostki, które biegają sobie po mapie i niby polują na potwory. Oczywiście było by ich bardzo mało.

3. Karczmy. Mógł byś je bardziej zapełnić. Jakieś nawet bezużyteczne jednostki typu mieszczanin, chłop. Żeby nadać im większy klimat w końcu w uniwersum wiedźmina karczmy są jednymi z najważniejszych miejsc :).

Offline Varkay

• Użytkownik
    « Odpowiedź #508 dnia: Sierpnia 20, 2011, 12:39:04 »
    Takie jedno pytanie mam i je zadam,mianowicie czy jest możliwe by stworzyć miejsce gdzie można szkolić i najmować scoiatel ? jeśli ktoś bawiłby się w elfa to myślę,że zły pomysł nie jest np. 4 rodzaje i każdy z nich od najtańszego do najdroższego ma coraz to lepsze wyposażenie,taka moja sugestia.

Offline gucias

• Użytkownik
    « Odpowiedź #509 dnia: Sierpnia 20, 2011, 12:59:02 »
    Takie jedno pytanie mam i je zadam,mianowicie czy jest możliwe by stworzyć miejsce gdzie można szkolić i najmować scoiatel ? jeśli ktoś bawiłby się w elfa to myślę,że zły pomysł nie jest np. 4 rodzaje i każdy z nich od najtańszego do najdroższego ma coraz to lepsze wyposażenie,taka moja sugestia.

nie, w kolejnej wersji moda Venris ma dodać miejsce do najmowania elfów z ich drzewkiem rozwoju...
    w tej wersji zostają Ci najemnicy z karczm, ew rekrutowanie rabusiów(scoiatel) po tym jak ich pokonasz i złapiesz jako więźniów...