@Donaj88
Pierwszy myk był w PoP-ie
Drugi pomysł jest świetny jeszcze o czymś takim nie słyszałem
Trzeci myk był w Brytenwaldzie, ale działał na zasadzie: wybierasz NPC, dajesz mu swoje jednostki, budujesz woż (potrzebowałeś 2 kuców i narzędzi), kupujesz w mieście towar i wysyłasz wóz do innego miasta gdzie ten towar sprzeda drożej. Poza tym do wozu mogłeś po prostu pakować przedmnioty, które nie mieściły ci się w ekwipunku. Za posiadanie wozu dostawałeś karę do szybkości na mapie....
Czwarty pomysł jest dobry, w obecnej chwili możemy wysłać gościa coby zrekrutował nam wieśniaków z jakiejś kultury, ale opcji 'szkolenia" jednostek które zostaja w garnizonie nie widziałem (pewnie się mylę ale jeszcze sprawdzę :D)
A teraz coś innego w skryptach na forum znalazłem coś do podnoszenia poziomu zamożności w mieście poprzez wpłacanie kasy (skrypt by akosmo)
O skryptach nie wiem kompletnie nic ale może dałobysię to wkręcić do moda???
Mój prosty skrypt na poprawę dobrobytu w mieście (OSP). Wszystko trzeba dodać w module_game_menu w ms:
Znajdź:
"Assess the local prices.",
[
(jump_to_menu,"mnu_town_trade_assessment_begin"),
]),
I dodaj niżej:
## prosperity start1
("prosperity_1",[],
"Idz do Gildii Kupcow.",
[
(jump_to_menu,"mnu_town_prosperity"),
]),
## prosperity end1
Potem na samym dole w module_game_menus przed ostatnim ] dodaj:
## prosperity start2
(
"town_prosperity",0,
"Jestes w gildii kupieckiej miasta, mozesz przekazac denary na nowe karawany kupieckie, zwiekszajac koniunkture miasta. Poprawia sie tez twoje relacje z miastem i zyzsasz troche renomy.",
"none",
[],
[
("prosperity_4000",[],"Przekaz 4000 denarow.",
[
(store_troop_gold,":money","trp_player"),
(try_begin),
(gt,":money",3999),
(troop_remove_gold, "trp_player", 4000), #ilosc denarow
(call_script, "script_change_center_prosperity", "$current_town", 2), #wzrost prosperity
(display_message, "@Dobrobyt w {s2} zwiekszyl sie."), #mozna tez wykorzystac info z script_get_prosperity_text_to_s50
(call_script, "script_change_troop_renown", "trp_player", 5), #wzrost renomy
(call_script, "script_change_player_relation_with_cent er", "$current_town", 2), #poprawa relacji z miastem
(else_try),
(display_message,"@Masz za malo denarow!", 0xF03E59), #wiadomosc gdy brak denarow
(try_end),
]),
("prosperity_8000",[],"Przekaz 8000 denarow.",
[
(store_troop_gold,":money","trp_player"),
(try_begin),
(gt,":money",7999),
(troop_remove_gold, "trp_player", 8000),
(call_script, "script_change_center_prosperity", "$current_town", 5),
(display_message, "@Dobrobyt w {s2} zwiekszyl sie."),
(call_script, "script_change_troop_renown", "trp_player", 10),
(call_script, "script_change_player_relation_with_cent er", "$current_town", 5),
(else_try),
(display_message,"@Masz za malo denarow!", 0xF03E59),
(try_end),
]),
("back_to_town",[],"Wroc..",
[
(jump_to_menu,"mnu_town_trade"),
]),
]
),
## prosperity end2
Teksty są napisane dla przykładu, możesz zmienić na bardziej odpowiednie.
Powtarzam skrypt nie jest mój tylko akosmo, może zgodzi sie na udostępnienie go w modzie...
Ps. Rafard miał rację w tym
http://www.mbrepository.com/file.php?id=1783 są świetnie zrobione fioletowe duchy i szkielety, dlaczego nie dodać ich do Witchera? ;-)
A tak poza tym planujesz dodać resztę przedmiotów z tego osp ??? Było tam kilka fajnych, w tym takich których nie widziałem w modzie...
Z uszanowaniem Ja xd