Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 225700 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: The Witcher Warband Mod
    « Odpowiedź #435 dnia: Sierpnia 14, 2011, 10:45:04 »
    Wczoraj pytalem ale mi posta skasowalo.
    Co zrobic zeby wszystkie ekrany(bitewne itp) dalo sie odczytac? Mam beznadziejny kontrast,chcociaz to co bylo trzeba wrzucilem do textures

Offline Bezio45

• Użytkownik
    « Odpowiedź #436 dnia: Sierpnia 14, 2011, 14:19:46 »
    Konkretnie, jaki?

o taki:

i to prawie wszędzie w czasie bitwy na turnieju po prostu grać sie nie da :(

Offline Mikidius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #437 dnia: Sierpnia 14, 2011, 14:58:09 »
    Sciągnołem sobie wczoraj moda no i... jeden z kilku modów, które według mnie zasługują na uwage. Jedyne co mi się nie podoba to nazwy niektórych wsi  Native oraz kilka błędów podczas rozmów. M.in pytam szefa cechu o jakąś sprawę polityczną. Nie pamiętam dokłądnie jaką ale chodziło o sfere polityczną. Wszystk pięknię gdyby nie to że nawija o korzeniach Calardyjskich :D
    Muzyka nadaję grzę klimatu. Ogółem wwzystko na wielki plus. Chociaż jest jeden minus. Po uruchomieniu gry, gram sobię normalnie. Po około 10 minutach wywala mnie na pulpit. Chodzi o jakiś błąd. Dokładniej o RGL ERROR. Wię ktoś jak temu zaradzić?
    Takię małe pytanię odemnie : Gdzię można znaleść Sco'iatel? Bo przechadzam się po mapię, tu i ówdzię i jeszcze nie znalazłem nic.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2011, 16:10:19 wysłana przez Mikidius »

Offline gucias

• Użytkownik
    « Odpowiedź #438 dnia: Sierpnia 14, 2011, 17:36:46 »
    Takię małe pytanię odemnie : Gdzię można znaleść Sco'iatel? Bo przechadzam się po mapię, tu i ówdzię i jeszcze nie znalazłem nic.

Północny zachód Temerii... tam byli napewno :P

Offline Avenroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #439 dnia: Sierpnia 15, 2011, 02:10:24 »
    Super duper kopie w kuper, tyle o modzie. :)

Choć do poprawki :)

Od czego by tu...

Są błędy w tekście powitalnym wampira i Cohena.
    Wiewiórki wołają o poprawę, to samo z Gonem. Ufam, że już się tym zająłeś, tyle bandy ci o to marudzi.
    Spisa growa wcale spisą nie jest. Z tego co pamiętam, to broń o nazwie spisa powstała z przeróbki macedońskiej sarrisy, broni falangatów takiego np. Aleksandra. Będzie to więc włócznia, o grocie dość szerokim, w kształcie wydłużonego liścia. Tymczasem w grze mamy jakiś poleaxe czy cóś...
    Ja zawsze myślałem, że Bura Chorągiew to była kawaleria. Lekka jazda, z szabliskami, w szarych płaszczach i brygantynach, z łukami przy siodłach. A tu tymczasem ciężka piechota z berdyszami wylatuje...
    Te lepsze animacje niby  są, ale jak włączyłem to ich nie było i sam musiałem dograć.

A teraz życzenia :)
    Więcej fajnych najemników(mozna by podpożyczyć od kogoś takie "bronze armor" jak mają jeźdźcy Vegirów w Blood and Steel i zrobić z tego zerrikańczyków. Rogaty hełm na łeb, szabliska w dłoń i jazda).
    Więcej mieczów dwuręcznych by się zdało. W ogóle więcej broni, bo ta z nativa jest nuudna.
    Dopracować dialogi, coby klimacik wyciekał bokami ;)
    I jak mi jeszcze coś przyjdzie do głowy to napiszę.

Aha, znalazłem jeszcze jeden super cytat, jeden z moich ulubionych!
    "Mówi Wielka Księga (...), że winijdzie z otchłani wąż, smok obrzydły, siedem głów i dziewięć rogów mający! A na grzbiecie jego zasiądzie niewiasta w purpurach i szkarłatach, a puchar złoty będzie w jej dłoni, a na czole wypisany będzie znak wszelkiego i ostatecznego kurestwa!
    - Znam ją! - ucieszył się Jaskier - To Cilia, żona wójta Sommerhaldera!"

Offline Varkay

• Użytkownik
    « Odpowiedź #440 dnia: Sierpnia 15, 2011, 11:47:53 »
    Mam takie pytanie,czy zbroje Wiedźmina i miecz można kupić w jakimś konkretnym miejscu,bo miesiąc w dniach mam a w sklepie nie widać ani nie słychać,udzieli ktoś pomocy?

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #441 dnia: Sierpnia 15, 2011, 12:27:24 »
    Mam takie pytanie,czy zbroje Wiedźmina i miecz można kupić w jakimś konkretnym miejscu,bo miesiąc w dniach mam a w sklepie nie widać ani nie słychać,udzieli ktoś pomocy?
    Jak narazie można kupić w każdym sklepie, a prawdopodobieństwo wystąpienia wynosi 10%.

Offline Varkay

• Użytkownik
    « Odpowiedź #442 dnia: Sierpnia 15, 2011, 12:40:10 »
    To pozostaje mi szukać :/ 1 dzień - 1 zamek,tak przynajmniej jeździłem,ale nikt nie miał zbroi ani miecza,no ale cóż,przestawać nie zamierzam póki nie znajdę :)

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #443 dnia: Sierpnia 15, 2011, 15:05:50 »
    Kilka nowych screenów i nowy wygląd Cesarza.

(click to show/hide)

Offline bzyk36

• Użytkownik
    « Odpowiedź #444 dnia: Sierpnia 15, 2011, 16:15:21 »
    Hmm... Jeden z kapitanów nosi pancerz, który pasowałby mi do krasnoludów bardziej, hehe ;)
    Ale dobrze, że mod się rozwija :)

EDIT.
    Kiedy przewidujesz następną wersję moda?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2011, 16:19:07 wysłana przez bzyk36 »

Offline Avenroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #445 dnia: Sierpnia 15, 2011, 16:20:56 »
    E, mi tam Keadwen nie leży, przepiszę się do Temerii.

Pozytywnie zaskoczyło mnie Aedirn. Fajowa piechota i super łucznicy. Brak jazdy nie przeszkadza.

Kovir jest nawet ciekawy. Parę razy im łby potłukłem.

Redania to chyba nastawiona "kuszowo", nie? W akcji nie widziałem.

Keadwen to takie nie wiadomo co. Niby piechota niezła, niby kusznicy nieźli, jazda słaba. Walczyliśmy w przewadze może 1.5 do 1 z Aedirn i ponieśliśmy sromotną porażkę. Jedyne co zadaje jakieś straty wrogowi to bura chorągiew, kapitanowie i kusznicy waląc z bliska. Reszta po prostu padała, nie ważne czy od strzał czy halabard. Rozważyłbym "podkręcenie" nieco Keadwen.

Nilfgardczyków miałem dwóch. Piechur padł od Kovirskiego topora, rycerzyk dalej się tryma i ładnie wygląda.

teraz idę do Temerii i obczają ja jak i Czarnych, bo ich lał będę.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #446 dnia: Sierpnia 15, 2011, 17:04:28 »
    Jeszcze co do Burej Chorągwi, była to raczej lekka jazda zaczepna wzorowana na Scotiatel (raczej tzn. z tego co pamiętam) :D więc może dałoby się to zmienić ???
    Ogólnie najbardziej zbalansowaną frakcją jest Nilfgaard. Ma wszystko Zarąbistych Rycerzyków, Łuczników Konnych (swoją drogą dlaczego akurat z Cintry?) dobrą ciężką piechotę, niezłych kuszników...
    teraz idę do Temerii i obczają ja jak i Czarnych, bo ich lał będę.
    Leje się ich ciężko szczególnie jak się nie ma dopellsoderów (czy jakoś tak)...
    Jak ich piechota z rycerzami uderza na twoich BPP-ów to ratują cię tylko goście z 2h i duużo kuszników, ewentualnie jeszcze większa ilość gości w błękitnych mundurkach ;D

Zapomniałem o Dzikim Gonie... Czy jest planowana zmiana imidżu xD na bardzie zbliżony do gości znad paska ładowania tekstur (swoją drogą obrazek świetny)

Ten drewniany na dole to jest fort dla którejś z frakcji czy co?

PS: Venris masz w planach jakąś sygnaturkę???
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2011, 17:11:04 wysłana przez wolfer »

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #447 dnia: Sierpnia 15, 2011, 17:37:02 »
    Bura jest jaka jest z powodu balansu. Zmieniłem jej przeznacznie, tak by każda frakcja miała inną unikatową jednostkę. Wszystko, co przedstawiłem na sceenach, prócz Cesarza jest już w modzie. Dziki Gon ciągle w trakcie zmieniania.

Offline Avenroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #448 dnia: Sierpnia 15, 2011, 18:45:45 »
    Ano ciężko się leje, ciężko. Temeria, razem z Redanią i Aedirn ledwo daje radę.

Swoją drogą, Temerscy rycerze też dają radę, czego o Keadwenskiej jeździe powiedzieć nie można.

Aha, zauważyłem jeden poważny błąd u mnie. Nie wiem czy to wina wersji warbanda, gdyż mam najnowszą, czy nie. Nigdzie nie można kupić strzał. Stało się tak zaraz po queście z bandytami itp na początku. Odblokowały się lepsze itemy, ale strzały zniknęły ze sklepów :(

O, w tekstach powitalnych Eskela jest śmieszna literówka. Jest tam napisane "wyrzyć" zamiast "wyżyć". Cóż, do rzyci z takim życiem ;)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2011, 21:42:10 wysłana przez Avenroth »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #449 dnia: Sierpnia 15, 2011, 21:48:15 »
    To jest mapa z 22nd siege. Jeżeli planujesz wstawić ją do gry to wypadałoby zapytać twórców o pozwolenie...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012