Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 225063 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • ...and ideas are bulletproof.
    Odp: The Witcher Warband Mod
    « Odpowiedź #330 dnia: Sierpnia 07, 2011, 01:16:41 »
    Nie trzeba, aż tak źle nie jest

"Klient nasz pan" już to zrobiłem. Na pierwszej stronie link, nie całe 2 mb.

Offline akosmo

• Użytkownik
    • Piwa: 27
    • Na PW to tylko z ptasim mleczkiem! (czekoladowym)
    « Odpowiedź #331 dnia: Sierpnia 07, 2011, 01:23:35 »
    :( no to super ,i co nic nie da sie z tym zrobic
    Prawdopodobnie źle wypakowałeś moda. Idź do folderu modules i zajrzyj do folderu moda, muszą tam być różne pliki, ty prawdopodobnie masz jeszcze raz sam folder, jeśli tak to przenieś pliki do folderu wyżej.

Mi  działa :))
    Tak działać będzie ale nie zdziw się jak po jakimś czasie zabraknie strzał, butów i zaczną się dziać dziwne rzeczy, oczywiście nie musi się tak stać ale jak jednak tak będzie to nie obwiniaj moda. Do prawidłowego działania jest wymagana wersja 1.134
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2011, 01:29:10 wysłana przez akosmo »

Offline Nemrok19r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #332 dnia: Sierpnia 07, 2011, 01:34:34 »
    Sprawdziłem i mam tylko 1 plik tWwm i w środku zawartość

Offline Kubekk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #333 dnia: Sierpnia 07, 2011, 02:08:16 »
    :( no to super ,i co nic nie da sie z tym zrobic
    Da się.Zainstaluj starą wersje Warbanda.

Offline podest6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #334 dnia: Sierpnia 07, 2011, 02:47:04 »
    Wady/błędy/niedociągnięcia:

(click to show/hide)
    -> zmienić kolor dla Czarnych bo rozczytać się nie można

(click to show/hide)
    -> za ciemne, nic nie widać (zaraz sprawdzę te nowe teksturki, które dałeś)

(click to show/hide)
    -> nie za dużo tych oszczepów? Bandyci z tajgi, całą bitwę mnie nękali tym

(click to show/hide)
    -> a tutaj upiór który ma dobry nastrój (Sic!), i chce tylko monet...

(click to show/hide)
    -> jak wyżej - trzeba by pozamieniać im kwestie

(click to show/hide)
    -> są ZBYT słabi, na screenie widać jak jeden poległ z ręki farmera

(click to show/hide)
    -> upiory były niematerialne...

(click to show/hide)
    -> native (tak samo jak część jednostek i ekwipunku)

(click to show/hide)
    -> przeciętny wiedźmin...

(click to show/hide)
    -> PONAD PRZECIĘTNY wiedźmin o słabszych statystykach, dlaczego? Czy to ten Geralt już po amnezji?

(click to show/hide)
    -> nie da się dojechać do Rebache w tle, słabe rozwiązanie dla tego miejsca jak i Lasu Brokilon ( lepiej jakby jakiś oddział wyskakiwał przez skrypt, ale oddział wiesz taki ostro przykoksowany, że gracz następnym razem będzie sam unikał tego miejsca....)

(click to show/hide)
    -> tutaj jeszcze postać przechodzi (dziwnie ale przechodzi), na niektórych miejscach postać się blokuje (rzeki), lub wcale nie startuje z miejsca...

Aha i na pierwszej stronie napisałeś, że w modzie są animacje z walki nowe (mod enchanced coś tam), nie zauważyłem tego w modzie, nadal są stare.

Muzyka z wieśka drugiego mi się już przejadła, strasznie mi się nie podoba to.
    (click to show/hide)

Co mi się spodobało/jest super/itp:

(click to show/hide)
    -> zostaje rąbnięty/postać zakatrupiła xxx, klimatyczne ;)

(click to show/hide)
    -> niebo (zmienione chyba w modzie co nie?)

(click to show/hide)
    -> :D

(click to show/hide)
    -> można sobie wynająć wieśka-masakratora jak zbója jakiego, trochę naciągane... Daję na plus bo na polu bitwy super się sprawdzają.

(click to show/hide)
    -> Więcej książkowego ekwipunku!

(click to show/hide)
    -> Klimat, robić więcej tego typu.

Ogólnie gratuluję moda, dużo już zrobiłeś w jeden miesiąc i betę zdążyłeś wypuścić, żadnych bugów/crashy nie ma, tak trzymać, życzę powodzenia. :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2011, 02:54:32 wysłana przez podest6 »
    (klik) (klik)

Offline pokolak13

• Użytkownik
    « Odpowiedź #335 dnia: Sierpnia 07, 2011, 08:26:49 »
    Witam, mam kilka pomysłów, które mogą zostać wykorzystane w następnej wersji, :
    1. Jeśli chodzi o Dziki Gon to sądzę, że powinna się pojawiać wielka armia w jakimś miesiącu (chyba jesiennym).
    2. Scoia' tael powinni być na koniach i mieć elfickie łuki.
    3. Nie wiem czy byłbyś Venris w stanie zrobić gwardię Emhyra var Emreis, oni chyba mieli salamandry na naramiennikach.
    To narazie wszystko
                                                                P.S.
                             Jak na tak krótki okres czasu świetny mod.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #336 dnia: Sierpnia 07, 2011, 12:21:50 »
    (click to show/hide)
    -> za ciemne, nic nie widać (zaraz sprawdzę te nowe teksturki, które dałeś)
    Mi tło nie przeszkadza ale Trzcionkę powinno się zmienić na białą wszędzie tam gdzie występuje to tło, na ekranie tworzenia postaci jest biała i dobrze wygląda. Na ekranie postaci cyfry oraz napisy: atrybuty, umiejętności i sprawności też zmień na białe.

(click to show/hide)
    -> są ZBYT słabi, na screenie widać jak jeden poległ z ręki farmera
    Zapewne mają podobne statystyki co łupieżcy z Warbanda. Musi być ktoś kogo może zwykły farmer pokonać a łupieżców chyba w modzie nie ma.

(click to show/hide)
    -> przeciętny wiedźmin...

(click to show/hide)
    -> PONAD PRZECIĘTNY wiedźmin o słabszych statystykach, dlaczego? Czy to ten Geralt już po amnezji?
    To nie jest błąd dzięki temu możesz sobie Geralta stworzyć po swojemu i np. dać łuk, w książce Wiedzmini chyba nie używali łuków a tu mogą, i dobrze.

Muzyka z wieśka drugiego mi się już przejadła, strasznie mi się nie podoba to.
    (click to show/hide)
    W serialu muzyka mi nie przeszkadzała ale jak ją puściłem w komputerze to nie dało się jej słuchać.

(click to show/hide)
    -> :D
    Osoba która nie zna Wiedźmina i tak nie wie co ten skrót znaczy a dodatkowo w jej przypadku psuje to strasznie klimat. Wyobrażacie sobie że dowódca mówi do swego przeciwnika: Moi najlepsi rycerze PMCD zetrą waszą piechotę RDEF na proch. Nie spotkałem się z takimi nazwami w żadnej książce Historycznej i Fantazy.

W tego moda nie tylko będą grali fani Wiedźmina ale też osoby które o tym świecie nie mają bladego pojęcia.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #337 dnia: Sierpnia 07, 2011, 14:09:29 »
    Upiory Gonu to przerobieni łupieżcy z ,uwaga, podniesionymi statystykami. Ale musi być coś, na czym da się troche expa podbić. A co do faktu, że pod maska to ludzie, to wykorzystał wyjasnienie z drugiej części gry.

Geralt nie jest uber koksem, bo to nie miałoby sensu. Za 300 orenów dostalibyśmy najlepszego szermierza na świecie, a tak musimy go sami rozwinąć jak chcemy, a i tak jest już silny.

Co do reszty wiedźminów, których można wynająć, to narazie nie znalazłem innego rozwiązania by ich pozyskiwać. Podobnie chce zrobić z czarodziejami, których będzie można wynając na Thanned.

Niestety z tymi czarnymi wartościami umiejętności jest problem, bo nigdzie w ms nie ma gdzie zmienić tej wartości, reszta jest.

Nazwy są z sagi, ale postarałem się by nie przeszkadzały osobą, które nie czytały, jak ci BPP, co to oznacza, wystarczy wpisać dwa słowa w google, a radochy co nie miara :).

Dobrze, że wskazujecie błędy na mapie, poprawie to. Niestety wciąż szukam sensownych skryptów dla Brokilonu, narazie zostaje jak jest. Północą Róbież, też należy omijać, po to jest zablokowana.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2011, 22:41:04 wysłana przez Venris »

Offline Gragon

• Użytkownik
    • Piwa: 34
    • Możesz ze mną dyskutować, ale i tak nie masz racji
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #338 dnia: Sierpnia 07, 2011, 14:17:00 »
    No więc tak... Mod bardzo mi się podoba. Wszystko jest super. Mogłoby być tylko więcej broni i zbroi, a tak to wszystko jest w porządku =)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #339 dnia: Sierpnia 07, 2011, 14:18:35 »
    A co to za problem, że nie ma na kim nabijać expa? Wystarczy dodać jakiś bandytów, którzy są w każdym uniwersum. A Gon to elitarna, bardzo liczna jednostka, z którą nie poradziło sobie kilku (!) wiedźminów. Spotkania z nimi powinny być bardzo rzadkie.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #340 dnia: Sierpnia 07, 2011, 14:43:32 »
    Venris, jak wybrałem żeby rozpocząć grę w Nilfgaardzie, to na mapie wyspawnowało mnie w górach u Niebieskich (nie popatrzyłem jaka to frakcja), ale tak że musiałem kodu użyć aby się wydostać.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #341 dnia: Sierpnia 07, 2011, 16:08:44 »
    Venris, jak wybrałem żeby rozpocząć grę w Nilfgaardzie, to na mapie wyspawnowało mnie w górach u Niebieskich (nie popatrzyłem jaka to frakcja), ale tak że musiałem kodu użyć aby się wydostać.
    Nie wiem jak to zrobiłeś, ale posprawdzałem start każdą frakcją i nic takiego sie nie zdażyło.

Offline podest6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #342 dnia: Sierpnia 07, 2011, 16:12:00 »
    Osoba która nie zna Wiedźmina i tak nie wie co ten skrót znaczy a dodatkowo w jej przypadku psuje to strasznie klimat. Wyobrażacie sobie że dowódca mówi do swego przeciwnika: Moi najlepsi rycerze PMCD zetrą waszą piechotę RDEF na proch. Nie spotkałem się z takimi nazwami w żadnej książce Historycznej i Fantazy.

W tego moda nie tylko będą grali fani Wiedźmina ale też osoby które o tym świecie nie mają bladego pojęcia.

No to ich strata, dlaczego mod ma być okrojony ze „smaczków”, na rzecz randomerów?
    (klik) (klik)

Offline Borek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #343 dnia: Sierpnia 07, 2011, 16:13:14 »
    Wielkie dzięki za moda :D  Już sobie wszystkich wiedzminów najemników wynajełem :D

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #344 dnia: Sierpnia 07, 2011, 16:57:36 »
    Venris - to jest ta tawerna, o której napisałem Ci na PW.

(click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)