Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 224851 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline podest6

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: The Witcher MOD
    « Odpowiedź #225 dnia: Lipca 25, 2011, 21:52:07 »
    Bardziej jakby ulepione z gliny niż, z ciosanego kamienia.
    Ale jest fajnie.
    (klik) (klik)

Offline Dominoo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #226 dnia: Lipca 25, 2011, 21:59:48 »
    Teraz pracuję nad Lan Exeter, ale przy tym trochę roboty, bo z opisu z książki przypomina trochę (dla mnie) Wenecję. A w Vergen dodam pewnie jeszcze parę rzeczy, może jakieś tunele i kopalnie... Zobaczymy. Kombinowałem też z Nilfgaardem i jedna nową mapką do multi (co szkodzi je zrobić, nawet bez jakiś nowych trybów, tylko z frakcjami z singla, ale to już kwestia Venrisa), ale to jeszcze nie jest nic wielkiego.

Jeśli to możliwe, to w wioskach można by dać jakieś małe garnizony najsłabszej piechoty. Jakiś rekrutów na przykład. Gdzieś po 30-40 ludzi. Bo na przykład w Sadze w wiosce, w której Ciri poznała Szczury, wieśniacy nie byli uzbrojeni tylko w pałki, czy kosy. Paru chłopów z łukami albo oszczepami by się w wioskach przydało.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #227 dnia: Lipca 25, 2011, 22:27:29 »
    Co do Vergen. Dopóki widziałem tylko niebo i góry, to byłem zachwycony ;) Potem już mniej. Całość faktycznie wygląda jak z gliny, przez te "patyki" wystające z murów i ich cienie, tekstura wygląda jakby była strasznie mocno zapętlona, budynki wyglądają jak z sarranidzkiego miasteczka z nativa, tyle, że ze zmienionymi teksturami, mury zresztą też. Jak dla mnie to kiepsko...
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #228 dnia: Lipca 25, 2011, 22:38:30 »
    Co do Vergen. Dopóki widziałem tylko niebo i góry, to byłem zachwycony ;) Potem już mniej. Całość faktycznie wygląda jak z gliny, przez te "patyki" wystające z murów i ich cienie, tekstura wygląda jakby była strasznie mocno zapętlona, budynki wyglądają jak z sarranidzkiego miasteczka z nativa, tyle, że ze zmienionymi teksturami, mury zresztą też. Jak dla mnie to kiepsko...
    Tekstury sa z Calradia in Darkness więc nie ma się co dziwić, że takie mroczne. Oczywiście to jeszcze dużo roboty do końca, ale mi i tak sie podoba :).
    Kombinowałem też z Nilfgaardem i jedna nową mapką do multi (co szkodzi je zrobić, nawet bez jakiś nowych trybów, tylko z frakcjami z singla, ale to już kwestia Venrisa), ale to jeszcze nie jest nic wielkiego.
    Jak skończe singla to od razu biore się za jednostki do multi.

Offline Dominoo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Lipca 25, 2011, 22:57:36 »
    Jak mówiłem, potem dodam jeszcze parę rzeczy do Vergen, zmienię też budynki ze stepowych ("glinianych") na kamienne, jeśli zajdzie potrzeba.

Offline Yokizo

• BANITA
    • Użytkownik
    • Służę pomocą w sprawie Wiedźmina :D
    « Odpowiedź #230 dnia: Lipca 26, 2011, 16:15:02 »
    Jestem ciekawy w jaki sposób zrobicie Oxenfurt xD. W każdym razie przy robieniu tego zamku musielibyście uwzględnić jedno z ukrytych przejść które stworzył i sam z niego korzystał pewien słynny poeta- Jaskier. Fajnym projektem byłbaby również Tor Lara- wieża Mewy (albo Jaskółki nie jestem pewien). Takie miasto na niemal pionowej skale na morzu...
    A co do Vergen to jestem zachwycony iP
    Czy robisz kupę, czy robisz hip-hop; rób to do końca!
                                                                                        GrubSon

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #231 dnia: Lipca 26, 2011, 16:20:39 »
    Jestem ciekawy w jaki sposób zrobicie Oxenfurt xD. W każdym razie przy robieniu tego zamku musielibyście uwzględnić jedno z ukrytych przejść które stworzył i sam z niego korzystał pewien słynny poeta- Jaskier. Fajnym projektem byłbaby również Tor Lara- wieża Mewy (albo Jaskółki nie jestem pewien). Takie miasto na niemal pionowej skale na morzu...
    A co do Vergen to jestem zachwycony iP
    Tor Lara już nie ma bo niewiele tam zostało po puczu :).

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #232 dnia: Lipca 26, 2011, 16:31:08 »
    Tekstury sa z Calradia in Darkness więc nie ma się co dziwić, że takie mroczne. Oczywiście to jeszcze dużo roboty do końca, ale mi i tak sie podoba :).

Budyni z Nativa, tekstury z CiDa. Więc co zrobił tutaj Dominoo? Poustawiał domki? Wiem, znowu się czepiam ;)
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Dominoo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Lipca 26, 2011, 16:45:12 »
    Doskonale cię rozumiem Raddeo, ale zacząłem to dopiero wczoraj. Nie spodziewałem się, że nawet komuś się spodoba. Obecnie pracuję nad kopalnią i podmienianiem tych stepowych budynków na kamienne. Wiem, są to budynki z Native, ale to chyba nie problem?

Offline Satia

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Lipca 26, 2011, 16:56:34 »
    Doskonale cię rozumiem Raddeo, ale zacząłem to dopiero wczoraj. Nie spodziewałem się, że nawet komuś się spodoba. Obecnie pracuję nad kopalnią i podmienianiem tych stepowych budynków na kamienne. Wiem, są to budynki z Native, ale to chyba nie problem?

Z nativa czy nie z nativa... to i tak kwadraty obciągnięte teksturą...
    Grunt by dobrze wyszło ^^

Venris ja się wyłączam bo wyjeżdżam na miesiąc, może podczas wolonego czasu popracuje nad czymś do moda...

Offline Universe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Lipca 27, 2011, 08:46:39 »
    Mam pytanie czy my gramy Jakimś tam facetem czy Wiedźminem (Nie czytałem książki ani filmu nie widziałem tylko grałem u kumpla raz)

Offline Yokizo

• BANITA
    • Użytkownik
    • Służę pomocą w sprawie Wiedźmina :D
    « Odpowiedź #236 dnia: Lipca 27, 2011, 10:32:11 »
    Mam pytanie czy my gramy Jakimś tam facetem czy Wiedźminem (Nie czytałem książki ani filmu nie widziałem tylko grałem u kumpla raz)
    Jak dla mnie ciekawą opcją byłoby dodanie kilku możliwości. Na przykałd: Wiedźmin, Czarodziej, Żołnierz (łucznik, wojownik, jeździec), Scoia'tael, poeta... Takie kilka przykładowych profesji.
    Czy robisz kupę, czy robisz hip-hop; rób to do końca!
                                                                                        GrubSon

Offline Dominoo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Lipca 27, 2011, 13:27:39 »
    Mi jakoś ciężko sobie wyobrazić wiedźmina na czele armii. Albo jako króla.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #238 dnia: Lipca 27, 2011, 13:58:57 »
    Wiedźmin jako król też mi się nie widzi ale jako dowódca... Przecież podczas bitwy na moście gdy z Cahirem przy pomocy okrzyków i wiązanki bluzgów przejął dowodzenie i powstrzymał żołnierzy przed ucieczką ratując tym samym skórę jakiejś tam królowej(przyznaję bez bicia, że nie pamiętam kto to dokładnie był xD)? Myślę, że gdyby sytuacja tego wymagała to Geralt spisał by się całkiem nieźle w roli dowódcy.

Offline Ajax816

• Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Lipca 27, 2011, 14:22:51 »
    Albo mozna by na poczatku wybrac czy chcesz byc wiedzminem czy zwyczajnym czlowiekiem .