Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 225049 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • ...and ideas are bulletproof.
    Odp: The Witcher MOD
    « Odpowiedź #180 dnia: Lipca 16, 2011, 11:51:08 »
    A oto i pierwsze owoce pracy HUtH.

Oraz większy rozmiar:
    http://img714.imageshack.us/img714/752/beztytuusbu.png

Od lewej:
    - nilfgaardzka zbroja vicarro, którą ma ciężka konnica, oraz G'valchir, najlepszy miecz w grze
    - średnia zbroja nilfgaardzka
    - temerska zbroja doppelsoldnera wraz z flamberg

I jak wam się podoba?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2011, 11:58:33 wysłana przez Venris »

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #181 dnia: Lipca 16, 2011, 11:53:02 »
    Cud-miód-supermalina :D jak skończysz moda, nauczysz mnie tak teksturować i robić takie modele?
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #182 dnia: Lipca 16, 2011, 11:56:57 »
    Bardzo ładne.
    Popraw jeszcze ten model flamgberga (?), albo animację, by postaci nie trzymały go za ostrze (chyba, że mam zwidy :P ).

Pozdrawiam!

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #183 dnia: Lipca 16, 2011, 12:01:41 »
    Cud-miód-supermalina :D jak skończysz moda, nauczysz mnie tak teksturować i robić takie modele?
    To HUtH robi takie cuda, ja je tylko wrzucam w gre :).
    « Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2011, 12:09:33 wysłana przez Venris »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #184 dnia: Lipca 16, 2011, 17:02:59 »
    Ee tam, ja tylko edytuję tekstury :P

Zapomniałeś dać tym temerczykom rękawic 'hourglass ornate' :P A ci w środku to mieli być niby elitarni kusznicy, ale widzę, że zrobiłeś z nich coś innego. Ten czarny hełm nativowski będzie inaczej wyglądał, ale niestety edytowanie tej czarnej zbroi idzie dość żmudnie.
    Lol, ten flamberg jest przeogromny :P To chyba nie jest ten od narfa, tylko ten od spaka, bo jest jakoś niedobrze trzymany(powyżej ricasso'a, za tymi hakami, dziwnie to wygląda)

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Lipca 16, 2011, 22:51:49 »
    Ee tam, ja tylko edytuję tekstury :P

Zapomniałeś dać tym temerczykom rękawic 'hourglass ornate' :P A ci w środku to mieli być niby elitarni kusznicy, ale widzę, że zrobiłeś z nich coś innego. Ten czarny hełm nativowski będzie inaczej wyglądał, ale niestety edytowanie tej czarnej zbroi idzie dość żmudnie.
    Lol, ten flamberg jest przeogromny :P To chyba nie jest ten od narfa, tylko ten od spaka, bo jest jakoś niedobrze trzymany(powyżej ricasso'a, za tymi hakami, dziwnie to wygląda)

To jest właśnie ten od narfa flamberg, od spaka jest taki sam. Screen jest zrobiony w trakcie bloku. Nie wrzucałem jeszcze rękawic itd. tylko chciałem zaprezentować zbroje :). Jak narazie ta środkowa zbroja jest dla wszystkich kuszników powyżej drugiego poziomu, ale jeśli zrobisz kolejną, to się wrzuci. Chociaż już teraz nilfgaard ma 5 różnych pancerzy. Co do hełmów dla Temerii, to podobają mi się te salady, jest ich w końcu 4 różne.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2011, 22:58:36 wysłana przez Venris »

Offline Universe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Lipca 18, 2011, 17:58:24 »
    Otwarte testy będą w lipcu ??? (ewentualnie w sierpniu)

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #187 dnia: Lipca 18, 2011, 19:45:45 »
    Dziś kończę ostatnią część wiedźmina (książki) a niedługo dojdzie do mnie gra, więc ostatnio jestem oczarowany universum wiedźmina.

Może to dziwne ale takim razie odradzam ci grę. Przeczytałem sagę Wiedźmina parę lat temu i również się w niej zakochałem;]. Niestety gra nie sięga do pięt książce. Co gorsza teraz gdy znowu czytam książkę mimowolnie widzę mordy z gry zamiast postaci takimi jakie je sobie przed zagraniem wyobrażałem:/.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Lipca 18, 2011, 19:53:33 »
    Otwarte testy będą w lipcu ??? (ewentualnie w sierpniu)
    Otarte testy chciałbym rozpocząć w połowie sierpnia, ale w życiu różnie bywa.
    Może to dziwne ale takim razie odradzam ci grę. Przeczytałem sagę Wiedźmina parę lat temu i również się w niej zakochałem;]. Niestety gra nie sięga do pięt książce. Co gorsza teraz gdy znowu czytam książkę mimowolnie widzę mordy z gry zamiast postaci takimi jakie je sobie przed zagraniem wyobrażałem:/.
    Nie mogę się z tym zgodzić. Przeczytałem sagę i grałem w gry. Uważam, że są świetną kontynuacją dla całego świata, a zwłaszcza Wiedźmin 2 .

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Lipca 18, 2011, 21:23:03 »
    Nie mówię, że Wiedźmin jest słabą grą. Sam Sapkowski brał udział przy jej tworzeniu i dzięki temu gra ma klimat sagi ale nie ma się co oszukiwać, że jakakolwiek gra lub film dorówna książkowemu pierwowzorowi. Mimo to mam w domu obie części i nie żałuję zakupu właśnie ze względu na to, że udało się zachować klimat. Próżno tu szukać cukierkowego świata pełnego roztańczonych krasnoludków i wesołych skrzatów. Świat Sapkowskiego jest wulgarny i brutalny dzięki czemu jest moim zdaniem bardziej realistyczny. Nie ma wielkich bohaterów walczących o jeszcze większe ideały czy też ratujących świat przed jakimś wielkim prastarym złem. Są po prostu "zwykli" ludzie starający się przeżyć w niegościnnym świecie, w którym strzygi i wilkołaki w porównaniu do ludzi nie wydają się wcale takie złe;].
    Ale wracając do tematu. Gdy pierwszy raz włączyłem grę poczułem lekki zawód. Po prostu gdy czytałem sagę większość rzeczy wyglądała inaczej niż w grze. Zdań na temat tego jak co powinno wyglądać jest pewnie tyle co czytelników i to oczywiste, że twórcy nie mogli dogodzić wszystkim(choć i tak spisali się dobrze). Mimo to delikatny niesmak pozostał;].

Żeby nie był kompletny offtop to mam pytanie odnośnie moda. Masz zamiar wziąć pod uwagę wymienione propozycje odnośnie Borkilonu? Myślę, że był by to naprawdę miły smaczek dodający uroku modowi.
    Możemy liczyć na jakiś bardziej różnorodny sprzęt czy tylko te same zbroje z pozmienianymi statystykami? Może użyj jakiś paczek sprzętu i wybierz z nich tylko to co pasuje do świata moda?

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #190 dnia: Lipca 18, 2011, 21:35:34 »
    Nie mówię, że Wiedźmin jest słabą grą. Sam Sapkowski brał udział przy jej tworzeniu i dzięki temu gra ma klimat sagi ale nie ma się co oszukiwać, że jakakolwiek gra lub film dorówna książkowemu pierwowzorowi. Mimo to mam w domu obie części i nie żałuję zakupu właśnie ze względu na to, że udało się zachować klimat. Próżno tu szukać cukierkowego świata pełnego roztańczonych krasnoludków i wesołych skrzatów. Świat Sapkowskiego jest wulgarny i brutalny dzięki czemu jest moim zdaniem bardziej realistyczny. Nie ma wielkich bohaterów walczących o jeszcze większe ideały czy też ratujących świat przed jakimś wielkim prastarym złem. Są po prostu "zwykli" ludzie starający się przeżyć w niegościnnym świecie, w którym strzygi i wilkołaki w porównaniu do ludzi nie wydają się wcale takie złe;].
    Ale wracając do tematu. Gdy pierwszy raz włączyłem grę poczułem lekki zawód. Po prostu gdy czytałem sagę większość rzeczy wyglądała inaczej niż w grze. Zdań na temat tego jak co powinno wyglądać jest pewnie tyle co czytelników i to oczywiste, że twórcy nie mogli dogodzić wszystkim(choć i tak spisali się dobrze). Mimo to delikatny niesmak pozostał;].

Żeby nie był kompletny offtop to mam pytanie odnośnie moda. Masz zamiar wziąć pod uwagę wymienione propozycje odnośnie Borkilonu? Myślę, że był by to naprawdę miły smaczek dodający uroku modowi.
    Możemy liczyć na jakiś bardziej różnorodny sprzęt czy tylko te same zbroje z pozmienianymi statystykami? Może użyj jakiś paczek sprzętu i wybierz z nich tylko to co pasuje do świata moda?

Zgadzam się w 100% procentach. Gra jest świetna, ale pewne rzeczy powinny być inne. Jak np. Kaer Morhen, jakoś mi nie pasuje do opisu z książki.
    Co do moda, to wszystkie zawarte paczki są w pierwszym poście. Aktualnie gra posiada 128 nowych itemów tzn. koni, pancerzy i broni. Co do Brokilonu, to aktualnie poszukuje wzorca do zrobionia takiego skryptu. Dodałem różnież ostatnio mnóstwo nowych utworów muzycznych, cześć od Uthreda (czy jakoś tak) z nativa i oczywiście z obu gier.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #191 dnia: Lipca 18, 2011, 21:54:40 »
    Co do muzyki to czy chodzi ci m.in o to?
    http://www.youtube.com/watch?v=7YpNs9oAIRU
    Bardzo możliwe, że link pochodzi z tego tematu:D. Po prostu od paru dni mam to w zakładkach i nie jestem pewien gdzie tego linka wypatrzyłem;]

Offline ManOfSparta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Lipca 18, 2011, 22:02:49 »
    No właśnie muzyka... a tak jakby wstawić  utwory z gry Wiedźmina do moda? Nadałoby to mega klimat. Nie wiem niestety czy wykorzystanie muzyki w ten sposób  jest bezpieczne w kontekście prawnym.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #193 dnia: Lipca 18, 2011, 22:05:13 »
    Jest cholernie niebezpieczne, w dwojaki sposób. Po pierwsze jest to łamanie praw autorskich (chyba że twórca muzyki da ci zgodę na dodanie jej do moda, jak w przypadku Shogun Moda Woyo). Po drugie w takim przypadku zadarłbyś z CDP, a oni mogą wynająć Wiedźmina :)

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Lipca 18, 2011, 22:33:01 »
    Zaliczyłem przedmiot o nazwie Prawo Autorskie, więc wiem czym to grozi. Aktualnie wrzuciłem 7 kawałków z oficjalnej ścieżki dźwiękowej i na tym chce poprzestać.
    The Witcher Soundtrack - Sentinels of Brokilon, nie słyszałem tego kawałka wcześniej ale wpada w ucho. Raczej wrzuce go do moda. Co do wiedźmina od CPR, to spoko, mam plakat Geralta na ścianie, ucieknie jak go zobaczy ;p.