Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jak oceniasz dotychczasową wersję moda 0.84?

Świetnie
    71 (45.8%)
    Dobrze
    26 (16.8%)
    Może być
    20 (12.9%)
    Słabo
    4 (2.6%)
    Fatalnie
    34 (21.9%)

Głosów w sumie: 154

Autor Wątek: The Witcher Warband Mod  (Przeczytany 225011 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    Odp: The Witcher MOD
    « Odpowiedź #165 dnia: Lipca 15, 2011, 12:55:15 »
    I tu cię mamy Venris :D

P.S. Coean, skąd wy takie avki bierzecie? :D
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Coean

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #166 dnia: Lipca 15, 2011, 12:57:06 »
    Jestem fanem, ale tutaj akurat moja wiedza nie pomogła. Szczerze polecam Wiedźmin wiki gdyż tam są chyba wszystkie postacie i wszystkie info z Wiedźmina ;P
    http://wiedzmin.wikia.com/wiki/Strona_g%C5%82%C3%B3wna

PS. A i mam takie pytanie czy fałszywa Ciri będzie jako dama na dworze Emhyra, Adda jako córka Foltesta itp ?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2011, 13:00:31 wysłana przez Coean »

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    • ...and ideas are bulletproof.
    « Odpowiedź #167 dnia: Lipca 15, 2011, 13:18:09 »
    Macie racje, niezła wpadka. Musze chyba odświeżyć sobie sagę.

Coean jak narazie tego nie robiłem, ale jest to w planach.

Offline Coean

• Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Lipca 15, 2011, 13:20:38 »
    Venris nie wiem czy przeczytałeś więc ponowie swoje pytanie
    Czy znalazło by się miejsce dla mnie w gronie beta-testerów, może nie jestem dobry w programowaniu itp. ale za to przeczytałem, obejrzałem i zagrałem we wszystko związane z Wiedźminem, więc swoją wiedzą chciałbym pomóc ;P

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Lipca 15, 2011, 13:29:17 »
    Venris nie wiem czy przeczytałeś więc ponowie swoje pytanie
    Czy znalazło by się miejsce dla mnie w gronie beta-testerów, może nie jestem dobry w programowaniu itp. ale za to przeczytałem, obejrzałem i zagrałem we wszystko związane z Wiedźminem, więc swoją wiedzą chciałbym pomóc ;P

Przeglądając wątek na pewno zauważyłeś, że testy narazie są zamknięte i testerzy piszą do mnie tylko na pw. Nawiasem mówiąc na Twojej skrzynce jest wiadomość :).

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #170 dnia: Lipca 15, 2011, 19:01:54 »
    Gdyby Borch miał być towarzyszem, to trzeba by było przyjąć jeszcze dwie Zerrikanki które były z nim nie rozłączne ;P

Czy ty w ogóle przeczytałeś co ja napisałem?
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Coean

• Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Lipca 15, 2011, 19:21:21 »

Czy ty w ogóle przeczytałeś co ja napisałem?

Ale ja nie pisałem tego do Ciebie tylko ogólnie stwierdziłem, że Borch nie nadaje się za bardzo do mount&blade

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Lipca 15, 2011, 21:18:41 »
    Pyanka:
    1.A mapa (te na których odbywać się będą bitwy), będzie płaska czy raczej górzysta bo (wbrew temu co CD projekt pokazał w Wiedźminie 2) w naszym kraju dominują równinny i wątpię, żeby w świat wiedźmina został stworzony jak Tolkienowski, na wzór krajów skandynawskich.
    2.Możesz zaznaczyć na mapie broklion (jak jest literówka to przepraszam)? Warto wiedzieć do którego lasu się nie zbliżać, a na twojej go nie poznaję.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Lipca 15, 2011, 21:32:29 »
    1. Mapka jest realistyczny, możesz spytać testerów, to wrzucą screena bo ja nie mam na toczasu.
    2. Brokilon to największy las w grze i łatwo zoriętować się, że to on bo nie da się tam dostać.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #174 dnia: Lipca 15, 2011, 22:29:41 »
    A nie lepiej było by zrobić w nim po prostu kilkanaście wręcz niezniszczalnych armii, które atakowały by każdego kto wejdzie do lasu? Tylko trzeba by napisać skrypt, który uniemożliwiał by driadom opuszczanie lasu i organizowanie kampanii wojennych;]. Nie znam się na skryptach więc nie wiem jak trudny w wykonaniu jest to pomysł. W lesie można by zrobić zrobić jedno miasto Duen Canel(czy jak tam się ono nazywało), którym władała by oczywiście Eithne. Nie oczekuję prawdziwych driad. Myślę, że wystarczyły by (na początek;]) kobiety w jakichś zielonych, liściastych ubraniach.
    Oczywiście driad nie można by było za rekrutować w żaden sposób a do Brokilonu wstęp uzyskali byśmy dopiero po zdobyciu przyjaznych stosunków z driadami(może jakiś quest). W Brokilonie możliwy był by tylko odpoczynek i ewentualnie schowanie się przed ścigającą nas silną armią.

Offline Venris

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Lipca 15, 2011, 22:36:20 »
    Tylko, że w sadze było dobitnie pokazane, że wchodząc tam widzi się tylko dwie strzały. Pierwsza ostrzegawcza, a druga między oczy, tam nie ma żadnego azylu.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #176 dnia: Lipca 16, 2011, 00:10:07 »
    Geralt im pomagał i gdy był w potrzebie to dostawał azyl. Przecież napisałem, że aby wejść do lasu trzeba zdobyć zaufanie driad. Kiedyś były dwie strzały  ostrzegawcze a w czasach, w których dzieje się saga podróżnik miał szczęście gdy w ogóle zastał ostrzeżony;]. Gdzieś o tym było ale nie chce mi się teraz fragmentu szukać.
    Po za tym przecież bojówki scoiatel w czasie wojny z Nilfgaardem znajdowały schronienie właśnie w Brokilonie. Z tego co pamiętam przeprowadzała ich ludzka kobieta (imienia nie pamiętam), która potem podróżując z Geraltem i ekipą poroniła (chyba, że już mieszam fakty;])

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #177 dnia: Lipca 16, 2011, 07:48:18 »
    Geralt im pomagał i gdy był w potrzebie to dostawał azyl. Przecież napisałem, że aby wejść do lasu trzeba zdobyć zaufanie driad. Kiedyś były dwie strzały  ostrzegawcze a w czasach, w których dzieje się saga podróżnik miał szczęście gdy w ogóle zastał ostrzeżony;]. Gdzieś o tym było ale nie chce mi się teraz fragmentu szukać.
    Po za tym przecież bojówki scoiatel w czasie wojny z Nilfgaardem znajdowały schronienie właśnie w Brokilonie. Z tego co pamiętam przeprowadzała ich ludzka kobieta (imienia nie pamiętam), która potem podróżując z Geraltem i ekipą poroniła (chyba, że już mieszam fakty;])

Mówisz o Milvie.

Można zrobić z Brokilonu osobną frakcję ale o charakterze stricte defensywnym tj, tak oskryptować AI by nie atakowało tylko się ew. broniło. Ciekawe czy to możliwe.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #178 dnia: Lipca 16, 2011, 11:13:56 »
    Moim zdaniem to byłoby genialne i dodało realizmu. Ale czemu niezniszczalne armie? A jakby ktoś chciał podbić Brooklin to co wtedy? Mogą być potężne, ale te armie ale nie niezniszczalne. To tylko moja opinia.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Przemeker

• Użytkownik
    • Kulturalny, acz kompletnie zboczony człowiek ;]
    « Odpowiedź #179 dnia: Lipca 16, 2011, 11:22:27 »
    Sory, przez chwilę mnie nie było. Już zabieram się do testowania nowej wersji ;]
    Kocham historię.
    Kocham Inter Mediolan.
    Kocham wszystkich!
                                  ... z wyjątkiem Was ;]