Jak ci za łatwo, to w opcjach dostosuj sobie poziom trudności. Co do wielkości oddziału, to jeszcze się nie spotkałem z grupą po 1000 os. ale najwięcej jak grałem miał Król Yarolthek, czy jak tam on miał od Vergirów, miał około 780 ale to wtedy toczyliśmy wojnę ze wszystkimi innymi królestwami. Każdy punkt charyzmy zwiększa limit oddziału o 1 os, a każdy punkt w przywództwo, chyba o 5 jak dobrze pamiętam. Max można wytrenować chyba 15 w przywództwie, ale jak masz spoko denarów możesz u wojskowego nauczyciela się nauczyć więcej. Jest bug że zakupione umiejętności nie wyświetlają się na karcie postaci. Miałem to poprawić, ale jak widać wyżej, zrezygnowałem z nowej wersji.
Mam już ustawione na to że i ja i oddział dostajemy normalne hp. szybkość walki to ta maksymalna AI i inne są na najwyższym poziomie.
chodzi mi o to że te wojska które się zbierają mają maks po 4000 wojska a mam tak wytrenowaną postać i oddział że to jest zerowe wyzwanie. może napiszę inaczej bo chyba nie sprecyzowałem pytania:
w którym pliku trzeba coś zmienić żeby np. król harlaus zamiast 400 wojsk zbierał 800 itd. a najlepiej żeby w dodatku z tej wyższej półki ( zbrojnych , rycerzy swadiańskich itd.)
żeby nie było że coś tam coś tam : Mod jest najlepszy w jaki grałem ale po 500 dniu jest zbyt łatwo wygrywać i tylko to mnie drażni.
jak nie możesz mi doradzić z tym jak samemu mogę sobie bardziej utrudnić to mam prośbę: jeśłi będziesz kontynuował projekt dodaj coś w rodzaju inwazji (np. po 100 , 200 , 500 ... dniu ) ale takich liczniejszych niż kilka oddziałów po 75 ludzi ( jak w m&b oim kiedy pojawia się armia szwedzka licząca zawsze trzykrotność oddziału gracza kiedy minie określony czas lub osiągnie się poziom) .